Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΣΜΟΙ

Μου αρεσουν οι προβλεψεις. 

Μου αρεσει να επαιρομαι όταν πεφτω μεσα, μου αρεσει να ψαχνω τι εκανα λαθος και επεσα εξω.
Από τωρα λοιπον εκφραζω την εκτιμηση μου για να πρωταθληματα ποδοσφαιρου και μπασκετ και θα περιμενω να δω αν τελικα θα ευστοχησω. Το πολύ πολύ να κανω λαθος. 

Ποδοσφαιρο. 

Παναθηναϊκος.
Με καινουριο διοικητικο σχημα, φιλοδοξη δυναμικη, σημαντικες μεταγραφες και γενικη αισιοδοξια. Εχει αυτή τη στιγμη το καλυτερο κεντρο και την πιο παραγωγικη επιθεση. Παει εμφανως για πρωταθλημα, είναι πλεον ετοιμος από τις άλλες ομαδες και του ευχομαι να το παρει. Η αυτοκρατορικη κυριαρχια του Ολυμπιακου δεν αντεχεται και χρειαζεται μια αλλαγη.

Ολυμπιακος. 
Κατι κουρασμενα παλικαρια, μετεγγραφικες κινησεις της τελευταιας στιγμης και μαλλον της κακιας ωρας, επιθετικα λιγος, στο κεντρο αργος και βαρυς και αμυντικα επιπολαιος. Μεχρι να βρει τα πατηματα του, μεχρι να μονταριστει, μεχρι να συνηθισει και να τον συνηθισουν οι πολλοι χαφ που διαθετει, μεχρι να βαλει γκολ εκτος από τις στημενες φασεις και τα πεναλτι, θα εχει μεινει πισω. 

ΑΕΚ
Η ΑΕΚ τεινει μαθηματικα να γινει ο Ηρακλης της Αθηνας. Το χερι στην τσεπη δεν μπαινει, τα περιφημα λαβρακια που κάθε χρονο βρισκουμε δεν κανουν ουτε στη γιαλα και δεν εχω καμια αισιοδοξια ότι μπορουμε να κανουμε πρωταθλητισμο. 

Ο Δωνης θελει να εφαρμοσει ένα καλο συστημα σε λαθος παικτες και οι δεδομενοι ποδοσφαιστες δεν με πειθουν για την αξια τους. Προβλεπω ότι η ΑΕΚ εκει που ευαγγελιζεται επιθετικο ποδοσφαιρο να το γυρισει σε καλη αμυνα γιατι αυτή είναι καλη μεχρι στιγμης και θα είναι ακομα καλυτερη με Μπασινα Κυριακο ώστε να συνεχιστει η κακοποιηση του αθληματος που βλεπουμε τα τελευταια χρονια. 

ΛΟΙΠΑ
Ο ΠΑΟΚ θα είναι καλυτερος, ο Αρης παραμενει σοβαρος αλλα δεν ξερω αν μπορει να παιξει πιο γρηγορα, η Τριπολη δεν εχει πια την πολυτελεια του αιφνιδιασμου και από τους αλλους τιποτα. 

ΜΠΑΣΚΕΤ
Εξαιρετικος επιθετικα ο Ολυμπιακος, στη μερα του μπορει να ριξει και 20 ποντους στον ΠΑΟ. Μοναδικη αδυναμια η αμυνα κοντα στο καλαθι. Ο Σοφο πανω από 15 λεπτα δεν μπορει να παιξει, τον Βουισιτς δεν τον βλεπω πολύ ζωηρο, ο Μπουρουσης θα μαρκαρει για ολους με τη βοηθεια του Πριντεζη. 

Είναι ισως η πρωτη χρονια που ο ΟΣΦΠ κραταει για δευτερη σεζον έναν ικανο προπονητη και έναν κορμο Ελληνων κυριως παικτων αλλα η πρωτη πενταδα θα είναι διαφορετικη κατά 60%.

ΠΑΟ
Γνωστη πεπατημενη με τα καλα της και τα κακα της. Καλα όπως οι επιτυχιες κακα όπως η φιμωση του Σαρας στη λογικη «κανενας πανω από το συστημα της ομαδας»
Πληρης και ο ΠΑΟ χωρις τα τρανταχτα ονοματα του Ολυμπιακου αλλα σε σειρα αγωνων δεν μου φαινεται ότι ακομα και τωρα μπορει να χασει. 

Σε ένα ματς ο Ολυμπιακος είναι ικανος να τον διαλυσει αλλα στα πλεϊ οφ δεν το βλεπω.
Στο μπασκετ όμως επειδη η κανονικη περιοδος είναι για να περνα η ωρα, αν δεν κουτσαθουν μερικοι και αν δεν κανει ο καθενας το κομματι του, τα ματς με τον Παναθηναϊκο μετα από πολλα πολλα πολλα χρονια θα αποκτησουν φοβερο ενδιαφερον γιατι υπαρχει ισορροπια.
Παντως και παλι ΠΑΟ βλεπω για την Ελλαδα και οσο και αν φανει περιεργο, ο Ολυμπιακος περισσοτερες πιθανοτητες εχει για την Ευρωλιγκα. 

Κατά τα αλλα δεν υπαρχει τιποτε άλλο στο ελληνικο πρωταθλημα. Πιθανως ο Αρης να εχει μια αξιοπρεπη παρουσια και μετα απλως σοβαρες ομαδες τυπου Μαρουσι και Πανιωνιος που θα κανουν ένα πλασαρισμα στην πρωτη εξαδα.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια