Τρίτη 8 Απριλίου 2008

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΕ BLOG

Ενας από τους καλυτερους τροπους για να αναπτυξει αναγνωσιμοτητα ένα blog, εξαντλειται στο τετραπτυχο «νεα – ομορφη – ψαχνει – κανεις δεν την καταλαβαινει». Ενας άλλος είναι το διαρκες κραξιμο. Ιδιαιτερα δε αν μπει στη διοπτρα καποιος διασημος τοτε τα χιτς είναι αναποφευκτα.

Δεν εχω καμια διαθεση να τα βαλω με τον πρωτο μετα τον ένα, ελληνα μπλογκερ.

Οπου ενας βαλτε Νικος Δημου και οπου πρωτος βαλτε πιτσιρικος.

Μου εκανε εντυπωση όμως μια σχετικα προσφατη αναρτηση του στην οποια αντιθεται στη διαφημιση μεσω των μπλογκς, ο ιδιος λεει αρνηθηκε εσοδα της ταξεως των 3.500 ευρω ( !!!! ) και θεωρει βρωμια τη διαφημιση στο ιστολογιο του.

Αρχικα κοιταξα τον ουρανο και εκεκραξα φωνη μεγαλη:

«που πας και δινεις τα λεφτα Κυριε;»

Δεν ξερω αν θα καταφερω ποτε να εχω την αναγνωσιμοτητα του πιτσιρικου.

Ξερω όμως ότι σε διαφημισεις δεν προκειται να αρνηθω.

Το bloggin είναι χομπι. Προσωπικη λυτρωση αν θελετε να το κανω και πιο φιλοσοφικο. Δεν μπορω όμως να καταλαβω που είναι το κακο αν φτασει κανεις στο σημειο να βγαζει και λεφτα από το χομπι του.

Κατά τη γνωμη μου –που δεν λεω υποκριτικα ότι είναι ταπεινη αλλα αναγνωριζω ότι μπορει να είναι λαθος – το μοναδικο σημειο που πρεπει να προσεχτει είναι το εξης:

Αν ο διαφημιζομενος απαιτησει διαφημιστικη καταχωρηση ( με προσωπικο υφος ) περαν του μπανερ.

Το να βαλω ένα μπανερ που θα μου αποφερει μερικα «ακοπα» οφελη, σπαω το κεφαλι μου να καταλαβω γιατι είναι κακο, αντιδεολογικο ή ότι άλλο ιδεαλιστικο θελετε.

Από κει και περα, υπαρχει και η άλλη περιπτωση που αξιζει να αναφερθει:

Αν ο διαφημιζομενος ζητησει περαν του μπανερ και «βοηθεια» με «προσωπικη γνωμη» και εχει ένα προϊον/υπηρεσια που αξιζει να χρησιμοποιηθει, επισης δεν θα εχω κανενα προβλημα να το κανω.

Αν όμως πουλαει μουφες;

Αν αυτό που θελει να προωθησει στην αγορα είναι κατι επιβλαβες;

Εκει και μονο εκει είναι το μεγα ηθικο ζητημα που είναι καθαρα προσωπικο και αφορα τον αυτοσεβασμο του κάθε blogger.

Προσωπικα εχω τις διαφημισεις της Google και ευελπιστω οτι συντομα θα μπορεσω να καλυψω το κοστος για το www.suspectblog.gr που κατοχυρωσα προσφατα.

Δεν σωζομαι, δεν με χαλαει. Ουτε παρακαλεσα ποτε οσους γνωστους και φιλους με διαβαζουν να κανουν κλικ στις διαφημιστικες καταχωρησεις, ουτε βεβαια και θα τους εμποδισω αν το κανουν από μονοι τους.

Κυριως όμως, δεν βλεπω που μπορει να με επηρεασει ως προς τις αποψεις μου και τη γραφη μου ειτε το google adsense ειτε η Καρατσιπλακης ΑΕ – ταξιδια στο Αιγαιο με μηχανοτρατα….



9 Λογομαχιες:

Agobooks είπε...

Καλά, είσαι πολύ πίσω αγαπητέ.
Εγώ ήδη το πούλησα το δικό μου και μάλιστα με πολύ καλά χρήματα!

Ektakto Peristatiko είπε...

Σωστο ειναι αυτο αδερφε.Αντε και καποιος ψυχραιμος.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είπε...

Καλησπέρα και εμεις στο δικο μας blogaki δεν εχουμε ακομα ασχοληθει με το θεμα των διαφημησεων.
Αλλα απο την αλλη καταλαβαινω απολυτα αυτα που λες!!!
Μαρινα

NdN είπε...

Καλησπέρα,

Δεν θα διαφωνήσω με αυτά που λες, αλλά πρέπει να διαχωρήσεις τις διαφημίσεις. Αλλο οι διαφημίσεις του google και άλλο να βάλει κάποιος διαφημίσεις με pop-up windows και να νοιγοκλείνουν κάθε φορά που μπαίνω. Εγώ προσωπικά που μου τι σπάνε τα παραθυράκια δεν θα ξαναέμπαινα σε τέτοιο blog.

Από εκεί και πέρα δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανένας ότι το blog το ανοίξαμε για την πάρτυ μας οπότε δικό μας είναι ότι θέλουμε γράφουμε/βάζουμε κτλ. Οποιου δεν του αρέσει δεν μπαίνει.

demon είπε...

Θεωρώ ότι είναι τελείως προσωπικό το θέμα. Το τι έκανε ο πιτσιρίκος που "έκλεισε" το μαγαζί ή τι κάνει ο Νίκος Δήμου και ο καθείς, είναι δικό του θέμα. Εμένα, άντε να με χαλάσει, στην αισθητική μου περισσότερο, η φάση "Διαφήμιση" και πώς τη φιλοξενεί καθένας στην blogosfaira του. Από κει και πέρα, εγώ μπαίνω για να "σε" διαβάσω, να δω τι έχεις να πεις σε μένα, να μάθω, να αναρωτηθώ. Τώρα, εάν εσύ ζεις από αυτό το πράγμα ή όχι, ποσώς με ενδιαφέρει.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Το ηθικο ζητημα και ο αυτοσεβασμος που κολαει με διαφημισεις εστω google οταν αυτες αφορες "γνωριμιες", ¨ωροσκοπια", ή"βγαλε ευκολα λεφτα" ?
Αν δεν κανω λαθος τετοιες καταχωρησεις το μονο που κανουν ειναι να τρωνε τα χρηματα των αγαθων μας συμπολιτων.Η μηπως το χω δει λαθος?
Επισης, δεν μοιαζει ολο το ποστ να εχει ενα υφος του στυλ...,
Kανω μια μαλακια , πειραζει; τι λεtε κι εσεις;

Την καλησπερα μου.

Suspect είπε...

σε θαυμαζω N.Ago :)

Σε ευχαριστω εκτακτε

Καλησπερα Μαρινα, χαιρετισμους στον Διομηδη!!

Ndn, συμφωνω. Τα ποπ απ ειναι ο καλυτερος τροπος για να μη σε διαβαζει ουτε ο εαυτος σου.

γεια σου Demon,
αφενος o πιτσιρικος δεν το εκλεισε το μαγαζι, αφετερου λες τα αυτονοητα. Δεν μιλησε κανεις για τη γραφη αλλα αναφερομαι σε κατι εντελως τελειως συγκεκριμενο.

φιλε εξω απο τον κυκλο, αλλο το σκακι και αλλο το ουισκακι:

1. Δεν μπορω να φερω ευθυνη για το google adsense. Αναφερομαι στις διαφημισεις που επιλεγει να βαλει κανεις.

2. Τοποθετηθηκα εντελως συγκεκριμενα. Αν μου ερθει μπανερ για αστρα και μου σκασει ενα χιλιαρικο, σαφως και θα το βαλω.
Δεν προκειται ομως να γραψω "πηγα σε αυτο το σαητ, γνωρισα την κυρια Σουλα και οτι μου ειπε επαληθευτηκε και οσοι εχετε ψυχολογικα, να πατε στην κυρια Σουλα". Εκει ειναι το ηθικο ζητημα.

3. Το "υφος του στυλ" των ποστ μου καθοριζεται απο μενα και μονο. Οχι απο τις επιθυμιες τριτων. Αν εννοεις οτι γινομαι απολογητικος, τοτε οχι μονο εισαι εκτος κυκλου αλλα και εκτος θεματος.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Αυτο ελειπε, να λεμε για την κα Σουλα κλπ και να ρωταμε αν πρεπει.Οπως σε καταλαβαινω, φυσικα και δεν θα το εκανες. Παντως εγω ακομα και για χιλιαρικο, μπανερ για αστρα κλπ. δεν θα εβαζα.Αν τελος σ ενοχλησε το οτι το ποστ ισως φαινεται απολογητικο διατυπωσεις οπως "δε βλεπω που μπορει να με επηρεασει..."
εμενα τουλαχιστον μου δειχνουν αμφιβολια ή τουλαχιστον πως το ψαχνεις ακομα το θεμα.
Sorry αν σε σκοτισα και κυριως αν βρεθηκα και εκτος θεματος.Τα σεβη μου.

Suspect είπε...

ΟΚ accepted

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια