Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2006

ΑΕΚ - ΕΘΝΙΚΟΣ

Ανοιξα κατα λαθος την τηλεοραση στο 70 και επειδη ηταν κουλουρια, ειπα να το δω μεχρι το τελος. Απο τη μια πλευρα, ο οσφπ κερδισε με τα ζορια τον θρασυβουλα και αλλες 9 ομαδες της α εθνικης κοιτανε τη διοργανωση απο την τηλεοραση. Απο την αλλη πλευρα, χο, χο, χο..... Διαβασα οτι καναμε συνολικα 25 φασεις. Χαρηκα Καλιαμαγκουρας. 

Γιομα, τσουρουκιες, φτου ξελεφτερια, ασυντονιστα. Μας εκλεισαν σωστα τις στημενες φασεις, μας τελειωσε η ΑΕΚ. Ο μονος που αξιζει να δεις κανεις, ο Τσιριλο που ειναι ατραξιον απο μονος του.

Οι υπολοιποι παρε με και πετα με. Επιεικεια για τον Λυμπε αλλα χωρις εναν σοβαρο συμπαικτη, δεν μπορει να τα κανει μια ζωη ολα μονος του αλλιως θα τον ελεγαν Σεβτσενκο.

Κλαιγαμε απο τα γελια με τα γκολ του θρυλου απο οφη και ροζεμποργκ. Η γκολαρα που φαγαμε ειναι highlight. 

Δεν φτανει που ο τροχοχιωτης ( ηταν τοσο μοιρολατρικος στα πεναλτι που αλλη φορα καλυτερα να μην καθεται καθολου στο τερμα) πηγε να αγκαλιασει τους αμυντικους μας, αλλα και ο κοντης φροντισε να στρωσει μια σεντρα που πηγαινε αουτ. Δεν με ενδιαφερει να ασχοληθω με τον Κονε. Ειναι μιζερια και φτωχεια να γινεται θεμα πρωτης γραμμης ενας παικτης που δεν τον εχει δει κανεις να παιζει.

Γιατι αν κρινω απο τον Πλιατσικα που στο διαστημα που τον ειδα, δεν τον θυμαμαι για κατι. Ειναι τελικα τετοιο το ποδοσφαιρο μας που μια ομαδα Γ εθνικης και μια ομαδα που κανει πρωταθλητισμο τους χωριζει μονο ενα πεναλτι... Μου εκανε επισης εξαιρετικη εντυπωση το γεγονος οτι δεν μπορουσαν οι παικτες να κρατησουν/κυκλοφορησουν τη μπαλα. 

Αντε γυρω γυρω απο την αμυνα στο κεντρο, και λιγο μετα απο αυτο σεντρα. Ενταξει, ο αντιπαλος παιζει πισω. Κρατα τη μπαλα, γυρνα τη απο δω, απο κει, κανε κανα σοβαρο σουτ εκτος περιοχης, δεν δαγκωνει και δεν σε απειλει η μπαλιτσα ωστε να τη στελνεις συνεχεια προσκεκλημενη στο μπατσελορ παρτι λιγο πριν το γαμο του καραγκιοζη..

Η ΑΕΚ εδειξε μικρη οχι γιατι δεν επαιξε καλα, αλλα γιατι δεν μπορεσε να διαχειριστει σωστα ενα αγωνα και να θεσει με συνοπτικες διαδικασιες νοκ αουτ εναν αντιπαλο που δεν ειχε καμια διαθεση να την απειλησει.

Η ΑΕΚ εδειξε μικρη γιατι οταν προηγηθηκε, δεχθηκε την ισοφαριση απο εναν αντιπαλο που ειπε "δεν βγαινω και λιγο μπροστα, τι εχω να χασω". 

Εν κατακλειδι, υπαρχουν 2 τροποι για να δουμε κατι καλυτερο. 

α) να λιωσουν οι παικτες σε ατομικη προπονηση για τα βασικα: κοντρολ, πασα, τριπλα, σουτ, σεντρα

β) να ερθουν παικτες που να ξερουν τα παραπανω. Βεβαια μπορει να ρωτησει κανεις: υπαρχει τροπος ο κοντης και ο λακης να κανουν κατι καλυτερο; Οχι πια. 

Ομως δεν ειναι δικο μου θεμα να βρεις 3-4 Τσιριλους να κανεις μια αξιοπρεπη ομαδα.... 

Εμενα παντως δεν με πειθει κανεις ουτε οτι δεν υπαρχουν ταλαντουχοι ποδοσφαιριστες ουτε οτι δεν μπορουμε να βρουμε ξενους τυπου Γιανοτσκο, Αντριολι, Μακορ, Ντα Κοστα, Παντιτς κλπ που για πλακα επαιζαν σε αυτη την ΑΕΚ 

Και ενα απο τα θεματα που δεν θιγει κανενας ειναι γιατι σταματησαν οι ελληνικες ομαδες να βρισκουν χενρικσεν, βαζεχα, τζολε, τιμουρ, τονι και θεοποιειται ενας Τουρε που εχει παιξει σε 4 θεσεις και πολυ καλα σε 4 ματς ολα και ολα... 

ΥΓ. Απο τον Εθνικο μου αρεσε ο Πετροφ..



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια