Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2025

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΑΚΙ

 

 Πριν από λίγες ημέρες γιορτάσαμε το ΟΧΙ, στο Έπος του 1940 και γίνεται θεσμός κάθε χρόνο και ένα παρατράγουδο από αυτά που θα έβρισκαν σίγουρη θέση σε πάνελ της Αννίτας Πάνια, συνέβη και φέτος. Δυστυχώς είδαμε ένα πανέμορφο κορίτσι, με πάρα πολύ στόκο στον εγκέφαλο. Κρατούσε την Ελληνική Σημαία και έφερε σηματάκι με το καρπουζάκι που συμβολίζει τα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας.

 

1.   Στις Εθνικές γιορτές, τιμούμε τους ήρωες που έδωσαν το αίμα τους και τη ζωή τους για την πατρίδα. Δεν είναι  για σηματάκια με καρπουζάκια, την αγαπημένη μας ποδοσφαιρική ομάδα και τον λατρεμένο μας τραγουδιστή.

2.   Όταν κρατάς την Ελληνική Σημαία, για την οποία έχουν δώσει τη ζωή τους εκατομμύρια άνθρωποι, δεν είναι πλάκα, ούτε χαβαλές, ούτε ακτιβισμός. Όταν πας για καφέ ή για ποτό, φορά ότι θες. Αν δεν σου αρέσει η Ελληνική Σημαία, είτε γιατί έχει άλλη καταγωγή, είτε γιατί δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει, να μην την κρατάς. Δεν σε υποχρέωσε κανείς.

3.   Ας του εξηγήσει κάποιος αυτού του κοριτσιού πως το προμο στο καρπουζάκι  σημαίνει πως στη χώρα που υποστηρίζει, η ιδία θα φορούσε μπουρκα, τσαντορ, θα είχε ήδη 2-3 παιδιά, στόμα θα είχε αλλά μόνο για να τρώει και η αξία της θα ήταν ισης με μιας κατσαρόλας. Μη σου πω ότι η κατσαρόλα στο καθεστώς της Χαμας είναι πιο σημαντική.


Βέβαια θα μου πεις ποιος να το εξηγήσει. Το προφανές είναι πως το σπίτι από το οποίο προέρχεται το κορίτσι αυτό είναι βόθρος.

Όταν το είπα σε έναν φίλο, μου απάντησε «έλα ρε Suspect, βαρύ είναι αυτό που λες. Όχι και βόθρος».

Εκεί φτάσαμε του απάντησα.

Να σε σοκάρει αυτό και όχι η αδιανόητη ασέβεια στο Έπος του 40 στο οποίο υποκλίθηκε ολόκληρος ο Δυτικός Κόσμος και θαύμασε τον ηρωισμό μας, για να έρθει σήμερα ένα πυροβολημένο με αχρείους γονείς να νομίζει ότι κάτι κάνει και να μη μιλάμε κιόλας.

Διάβασε λίγο φίλε μου τι ακριβώς σήμαινε τότε ο ηρωισμός των Ελλήνων, τι μήνυμα έδωσε παγκοσμίως όταν οι Ευρωπαϊκές πόλεις έπεφταν σαν τραπουλόχαρτα και τι σήμαινε να δαπανηθούν οι γερμανικοί πόροι στην Ελλάδα.

Για να έρθει το κοριτσάκι με το καρπουζακι…





Αυτά όμως συμβαίνουν γιατί όταν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη γίνεται τσαντήρι, όταν κάποιοι χλιμίτζουρες κρεμάνε πανό στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, έτσι και στην παρέλαση η άλλη έβαλε καρπουζάκι. Σάμπως τιμωρείται κανείς;

Σε ένα σοβαρό κράτος αυτό δεν θα είχε περάσει ντούκου. Γιατί του χρόνου κάποιος άλλος θα βάλει φανέλα Ελ Κααμπί ή I love Kiamos. Αλλά στην Ελλάδα τι περιμένεις. Για να μη μας κράξουν στο Χ οι πληρωμένοι λογαριασμοί προπαγάνδας, κάνουμε πως δεν είδαμε...

Υγ. Τη φωτογραφία δεν την τράβηξα εγω. Την βρήκα στον ηλεκτρονικό τύπο.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια