Τρίτη 9 Απριλίου 2024

ΑΠΑΤΗ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ !

 

Η παρακάτω ιστορία δεν είναι ψεύτικη, ούτε φανταστική. Συνέβη σε εμένα, την καταθέτω, διέδωσε τη και έχε το νου σου. Ήμουν τυχερός στην ατυχία μου και θα εξηγήσω παρακάτω.

Για να συμβεί κάτι, πρέπει να το ευνοεί η συγκυρία.

Η δική μου συγκυρία ήταν ένα εταιρικό ζουμ μιτινγκ που δεν πρόλαβα να επιστρέψω στο σπίτι μου και πέντε λεπτά πριν φτάσω, μπήκα μέσω κινητού. Μη μου αρχίσεις το κήρυγμα περί ασφαλούς οδήγησης. Σε παρακαλώ δηλαδή. Στα φανάρια έβλεπα και καθοδόν άκουγα ως ραδιόφωνο.

Πλησιάζει γάτος της γνωστής ευπαθούς και κατατρεγμένης ομάδας που στο Ιταλικό πρωτάθλημα αναμφισβήτητα υποστηρίζει τη Ρόμα.

Κύριε κύριε, μου λέει έσπασε ο υαλοκαθαριστήρας!

Κατάλαβε πως ήμουν αφηρημένος και προσφέρθηκε να μου δείξει. Όπως μου εξήγησε αργότερα ένας γκουρού αυτών των τεχνικών, μαεστρικά σηκώνοντας τον υαλοκαθαριστήρα «για να μου δείξει», έσκισε το λάστιχο για να κάνει την παράσταση τόσο πειστική ώστε να πληρώσω το εισιτήριο.

Να, να μου λέει ορίστε, έσπασε και όλως τυχαίως στο χέρι του είχε έτοιμα άλλα λάστιχα. Να σου βάλω; Βλέποντας το κουρέλι, του λέω ναι. Μου βάζει ένα, ανάβει πράσινο, αλλά το συγκεκριμένο φανάρι είναι μεγάλο και 10 μέτρα πιο κάτω σταμάτησα.

Να σου βάλω μου λέει και στο άλλο; Να είναι τα ίδια;

Βάλε του λέω και του δίνω 5 ευρώ.

Τι;

Τι πράγμα;

Αυτό κύριε στα μαγαζιά κάνει 70 ευρώ! Δεν έχω άλλα απαντάω. Καλά, δώσε 30 μου λέει. 5 να επιμένω εγώ. Ανάβει πάλι φανάρι και ήμουν σε θέση να την φύγω οριστικά αλλά δεν μου πήγε καρδιά να την κάνω. Θα μπορούσα. Έστω και αν η κλοπή στον κλέφτη είναι θεία δίκη.

Έλα φίλε μου ξαναλέει, αφού ανακουφίστηκε που σταμάτησα, δώσε 15 και για τα δύο. Ξήλωσε τα του απάντησα, πέντε έχω.

Τα έβγαλε, τα παλιά τα πήρε ως αναμνηστικό και έμεινα με τα σίδερα. Αργότερα πήγα στον προσωπικό μου βενζινά και αγόρασα καινούρια. 25 ευρώ.

Ήμουν τυχερός γιατί τα δικά μου τα είχα 1,5 χρόνο και είχα προγραμματίσει να πήγαινα το προσεχές Σάββατο να τα αλλάξω.

Ήμουν κορόιδο γιατί νόμιζα ότι ξαφνικά βρέθηκε ένας καλός άνθρωπος.

Ήμουν ηλίθιος γιατί αργότερα συνειδητοποίησα πως μια ώρα πριν την καταδρομική, χρησιμοποίησα τον υαλοκαθαριστήρα και δούλεψε μια χαρά.

Έκανα σωστή επιλογή γιατί αν επέλεγα να του δώσω 15 ευρώ θα έπαιρνα μάπα λάστιχα που κάποιος θα τα έκλαιγε, ενώ με 10 ευρώ παραπάνω πήρα εξαιρετικά που θα μου κρατήσουν.

Έγινα σοφότερος και σου γράφω το παρόν.

Ειδοποίησε όσους γνωρίζεις.

Η ευρηματικότητα των απατεώνων αντιμετωπίζεται με τη γνώση.0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια