Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΙΔΡΥΜΑ

 

Δεν ξέρω αν στα ιδρύματα που ασχολούνται με το καλό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, απασχολούνται νορμαλ άνθρωποι ή με διάφορα θέματα. Μερικές νοοτροπίες δεν μπορώ να τις κατανοήσω και να τις εξηγήσω.

Έστω λοιπόν ένα ίδρυμα. Έστω άνθρωπος σε διοικητική θέση.

Μαθαίνεις από τρίτους ότι γίνεται σπουδαίο έργο αλλά δεν έχει πόρους και βοήθεια. Κάνεις μια γενική εκκαθάριση στο σπίτι σου, μαζεύεις ένα σορό χρήσιμα για κάποιους ανθρώπους πράγματα, από έπιπλα μέχρι πετσέτες μπάνιου και πληρώνεις ακόμα και τη μεταφορική και τα στέλνεις.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαιώνεις ότι πήγαν, ακούς ένα ευχαριστώ και τολμάς και κάνεις μια ερώτηση: Αυτό το ευχαριστώ θα το γράψετε και στα σοσιαλ σας;

Όχι λέει γιατί και άλλοι άνθρωποι έχουν προσφέρει και δεν μπορούμε να κάνουμε συνέχεια αυτή  τη δουλειά. Επίσης δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνο για έναν γιατί οι άλλοι θα παρεξηγηθούν!!!!!!!!!!!!

Ρωτάς μετά «μπορώ να περάσω να σας δω και από κοντά;»

Αντί της απάντησης «Πότε θέλεις» ακούς το «όταν είναι θα»

Ηλίθιοι είναι;;

Φυσικά και να το κάνεις για όλους καμάριμ!

Τι είναι καλύτερο να έχεις σοσιαλ ουσιαστικά ανενεργά και να κλαίγεσαι πως δεν παίρνεις βοήθεια;

Το να γράψεις ένα ευχαριστώ, άκου να δεις ηλίθιε πόσο χρήσιμο θα σου φανεί:

Α) Προσφέρεις μια ηθική ικανοποίηση αναγνώρισης στον δωρητή. Ο οποίος αύριο μπορεί να σου ξαναδώσει ή να σε διαφημίσει δωρεάν στον κύκλο του

Β) Δημιουργείς μια αλγοριθμική κινητικότητα στη σελίδα σου από τις δημοσιεύσεις και την αλληλεπίδραση των χρηστών, με αποτέλεσμα η σελίδα σου να εμφανίζεται και σε άσχετους ανθρώπους που μπορεί να σε προσέξουν και να μεγαλώσεις τη δεξαμενή των δωρητών

Γ) Οι άνθρωποι λειτουργούν αγελαία. Όταν λοιπόν ο χ, ο ψ, ο Ζ, δει ότι ο ένας και ο άλλος προσφέρουν, θα είναι ένα κίνητρο να σκεφτεί «δεν δίνω και εγώ, τόσος κόσμος πάει, άρα κάτι καλό γίνεται εκεί πέρα».

Δ) Κρατάς τη σελίδα σου ζωντανή, δείχνεις έργο, έχεις τους ανθρώπους ζεστούς, τους δίνεις μια ηθική επιβράβευση και δημόσια αναγνώριση και μεγιστοποιείς τα οφέλη που σε εσένα θα έρθουν για  εξυπηρετήσεις όσους έχουν ανάγκη.

Δεν με ενδιαφέρει το κουτσομπολιό. Ούτε θα σου γράψω ποιος είναι και τι είναι. Η νοοτροπία με ενδιαφέρει. Μου αρέσει ο εθελοντισμός, θεωρώ υποχρέωση μου να πω ένα ευχαριστώ στον  Θεό που είμαι όρθιος και να κάνω κάτι για τον διπλανό μου και Αυτός τα βλέπει. Μάλλον θα πρέπει να γίνω πολύ πιο επιλεκτικός.

Βλέπεις τι γίνεται. Ο άλλος άνθρωπος από ότι φαίνεται είναι άλλος άνθρωπος. Ο Πατήρ Αντώνιος έφτασε να έχει έναν οργανισμό εκατομμύριων και τον διοικούσε σαν μπακάλικο. Δεν πιστεύω πως σήκωσε χέρι σε παιδί, ούτε ότι αγόρασε πόρσε και βίλα στη Μύκονο. Θα έπρεπε όμως να ήταν πιο υποψιασμένος και να έχει τους κατάλληλους τεχνοκράτες στις κατάλληλες θέσεις και να μην αφήσει τη διαχείριση στη γυναίκα του και σε έναν Ιρακινό. Οπότε επειδή μάλλον δεν τάισε γύρω γύρω, του την έστησαν και τον έστειλαν σε μια νύχτα να κοιμάται με άρρωστο παιδί στο αυτοκίνητο.

Στη χώρα μας ο εθελοντισμός είναι στον πάτο.

Ο ένας λόγος είναι σίγουρα ο φθόνος των ανθρώπων και δει των Ελλήνων που είναι άφθονος ο φθόνος. Κάνεις κάτι καλό και οι άλλοι σκέφτονται τι κρύβεις και που αποσκοπείς. Δεν μπορούν οι άνθρωποι να ανεχθούν πως εσύ δίνεις ένα ποτήρι νερό και αυτοί τίποτα. Αντί να κινητροδοτηθούν να δώσουν και αυτοί, πάνε στο πιο εύκολο που είναι να σου πετάξουν λάσπη και να λερώσουν την καλοσύνη.

Ο άλλος λόγος είναι ότι και οι φορείς του γενικού καλού ( ας τους ονομάσω έτσι ) με τη νοοτροπία τους, αποθαρρύνουν και σχεδόν αποτρέπουν τους ανθρώπους….0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια