Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ

 

Βλέπω εδώ και αρκετές ώρες τον ΣΚΑΙ για τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών. Στο πάνελ πήγαν και ήρθαν διάφοροι και αναρωτιέμαι αν αυτά που θα διατυπώσω παρακάτω τα σκέφτομαι μόνο εγώ.

Είχαμε 10% λιγότερη συμμετοχή. Επιφανειακά δεν με ενδιαφέρει γιατί την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες. Όποιος δεν πάει να ψηφίσει δεν δικαιούται να ομιλεί. Σαρκαστικά χαίρομαι με το στραπάτσο του Σύριζα καθώς με την απλή αναλογική που μας φόρτωσε, έχασε 23 έδρες από τις επιδόσεις του τον Μαϊο. Καλά να πάθει. Εν τω βάθει, οι μειοψηφίες έχουν ισχυρή συσπείρωση εν αντιθέση με την πλειοψηφία που είναι χαλαρή. Δεν πήγαν αρκετοί, οπότε οι μικροί αναδείχθηκαν. Όσοι κλαίτε, ας προσέχατε. Ας πηγαίνατε στην κάλπη και ας μην υποστηρίζατε την απλή αναλογική.

Ευτυχώς η Νέα Δημοκρατία κράτησε τις δυνάμεις της αλλά οι 158 έδρες δείχνουν μεν άνεση αλλά έχετε και το νου σας…

Αυτό που είπαν  οι πολίτες στις εκλογές είναι κάτι πολύ απλό.

Δεν γουστάρουν την Αριστερά και τις ιδέες της.

Δεν γουστάρουν τα κεντροαριστεροκάτι. Ούτε το ΠΑΣΟΚ που πανηγύριζε τον Μάιο, καρπώθηκε κάτι παραπάνω. Ανέβηκε και ταβάνιασε.

Η Αριστερά στην Ελλάδα αποδοκιμάστηκε εμφατικά.

Ίσως τελικά ( αφού ξεφύγαμε παρά τρίχα από την καταστροφή το 2015 )  να έπρεπε να κυβερνήσει η αριστερά για να δούμε ποια είναι.

Ο κοσμάκης αντιδρά. Αντιδρά στην κουλτούρα των μαζικών μέσων επιρροής, του lifestyle, του politically correct και των διάφορων εναλλακτικών εθνομηδενιστικών θολοκουλτουριάρηδων.

Οι Σπαρτιάτες, η Ελληνική Λύση και η Νίκη έχουν μερικά κοινά στοιχεία που δεν μπορούμε να τα προσπεράσουμε με την ταμπέλα του «ακροδεξιού». Ευτυχώς που είναι σπασμένοι σε τρία κομμάτια γιατί αν αύριο στην Ελλάδα αναδειχθεί μια Μαρί Λεπέν, αυτοί θα γίνουν ένα και θα κυβερνήσουν.

Δύο από τα τρία κόμματα ήρθαν από το πουθενά, όλοι μαζί έχουν 52 έδρες, 4 παραπάνω από τον Σύριζα, και πρέπει να τους διαβάσουμε προσεκτικά.

Ανεξάρτητα από την αφετηρία, τις καταβολές και τις επιρροές, ο κοσμάκης ψήφισε τα κόμματα που έχουν ως προτεραιότητα την πατρίδα, την θρησκεία και την οικογένεια. Θεσμοί που βάλλονται μονίμως.

Αν η ΝΔ προσανατολιστεί στο αριστερίζον κομμάτι των «ευπαθών» ομάδων, των υπερπροβεβλημένων μειονοτήτων, των λαθρομεταναστών και της ανοχής της αλητείας, ότι συνέβη σήμερα είναι μόνο η αρχή.

Αν η ΝΔ πιάσει το υπονοούμενο και δώσει βάρος εκεί που πρέπει, θα τους εξαφανίσει από το χάρτη.

Εξακολουθώ να πιστεύω πως τα δύο σημαντικότερα προβλήματα στη χώρα μας είναι τα δύο Δ.

Το δημογραφικό και η δικαιοσύνη.

Βεβαίως έπονται και η υγεία, τα Εθνικά μας Θέματα και η αύξηση των εισοδημάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χρυσή ευκαιρία παίζοντας μπάλα μόνος του να φτιάξει τη χώρα μας όπως θέλει και με τη σωστή ανάγνωση της αποψινής αναμέτρησης, να συνεχίσει να κυβερνά για πολλά χρόνια.

Ο κοσμάκης τον εμπιστεύθηκε απλόχερα, τον έκανε κυρίαρχο και περιμένει τα αποτελέσματα…

Υγ. Στα κανάλια αναλώνονται στο τι είδους αντιπολίτευση θα κάνουν στο ΠΑΣΟΚ και ότι είναι κακό που οι Σπαρτιάτες είναι 5ο κόμμα… Αει καληνύχτα...



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια