Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

ΝΕΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ !!!

 

Παρακολούθησα τις προτάσεις της επιτροπής βιοηθικής. Βλέπω πως εκφράζονται οι πολιτικοί στα κανάλια. Χαμογελώ γιατί προσπαθούν κάτι που έχει τις ίδιες πιθανότητες όσο και η πτήση στον ουρανό κουνώντας τα χέρια. Θύμωσα με τα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη. 5.000 βλάκες, που ένας αν είχε κορωνοϊό, τους σιδέρωσε όλους.

Δεν με ενδιαφέρει να τα γράψω γλυκουλίνικα. Ούτως ή άλλως εδώ είναι η ψυχοθεραπεία μου και οι δικές μου απόψεις.

Κάθε κείμενο υποτίθεται πως παραθέτει τον συλλογισμό και καταλήγει με το συμπέρασμα. Σήμερα θα πάω ανάποδα. Γράφω το συμπέρασμα μου από τώρα.

Δεν πρόκειται να λυπηθώ κανέναν ανεμβολίαστο, ότι και αν του συμβεί. Είδε τι έγινε, άκουσε, διάβασε, προειδοποιήθηκε, του παρέχεται ένα εμβόλιο δωρεάν, το απέρριψε. Καλή του τύχη και ας πορευθεί με την επιλογή του.

Όλο αυτό το διάστημα έχω ακούσει διάφορα παλαβά. Χωρίς κανένα επιχείρημα της προκοπής, χωρίς καμία αίσθηση της πραγματικότητας. Καταρχάς υπάρχει ένας βασικός κανόνας. Σε οτιδήποτε σκεφτείς που μπορεί να ξεκινήσει, να υλοποιηθεί, μια ανακάλυψη, μια καινοτομία, από τους 100, οι 25 θα το δεχθούν με ενθουσιασμό. Οι άλλοι 25 θα το απορρίψουν σφοδρά. Το θέμα είναι να πιάσεις τους 50 ενδιάμεσους που πότε είναι από δω, πότε είναι από εκεί. Ανάλογα με τη μόδα, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το κατά που φυσά ο άνεμος.

Στην περίπτωση του εμβολιασμού, οι 25 αυτοί τύποι είναι αυτοί που γουστάρουν τα παραμύθια. Παρατήρησα πως είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν αντιμνημονιακοί και έτρεχαν ως αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα. Δεν ήθελαν να αποδεχθούν ότι έπρεπε να αλλάξουμε το μοντέλο αποτυχίας με το οποίο μας άρεσε να πορευόμαστε γιατί μας συνέφερε. Λίγα χρόνια αργότερα στο πιο κατάπτυστο δημοψήφισμα όλων των εποχών, ψήφισαν ΟΧΙ με τη φαντασίωση ότι συνέχιζαν το Έπος του 1940 και την Επανάσταση του 1821. Τελικά κατάπιαν την κωλοτούμπα του Αλέξη και δεν έβγαλαν άχνα. Οι ίδιοι άνθρωποι σήμερα, χωρίς να έχουν αποκτήσει καμία γνώση από τα προηγούμενα συνεχίζουν την ίδια βλακεία.

Άλλο κοινό χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι ο φανατισμός. Παίρνουν σβάρνα τα σόσιαλ και βρίζουν ασύστολα όποιον τολμά να υποστηρίξει τον εμβολιασμό. Τα ίδια και τότε. Όσοι πιστεύαμε ότι αν κάναμε μεταρρυθμίσεις και εφαρμόζαμε τις αλλαγές που θα έπρεπε ούτως ή άλλως να είχαμε κάνει, είμασταν προδότες. Όσοι πιστεύαμε πως εκτός Ευρώπης δεν θα είχαμε καμία ελπίδα επιβίωσης [ΣΣ φαντάσου να αντιμετωπίζαμε πανδημία και τουρκική εισβολή μόνοι μας με τη δραχμούλα ] και ψηφίσαμε ΝΑΙ, μας έλεγαν προσκυνημένους. Τώρα, οι εμβολιασμένοι είμαστε πρόβατα. Αναρωτιέμαι δε, γιατί όσοι κάνουμε το σωστό θα πρέπει να ανεχόμαστε ύβρεις; Βάζουμε πλάτη για όλους και θα τα ακούμε και από πάνω;

Καθημερινά βγαίνουν οι επιστήμονες στα κανάλια και στα σόσιαλ και εξηγούν. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να γίνει καμία περαιτέρω συζήτηση ώστε να πειστούν οι ψεκασμένοι. Αρκετά είπαμε. Άλλωστε αυτοί οι 25 ότι και να τους πεις, ο Θεός ο ίδιος να κατέβει, θα σου πουν ότι είναι ολόγραμμα του Σατανά. Το θέμα είναι οι άλλοι 50. Παρήγορο είναι ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Για τους υπόλοιπους που διστάζουν, ένας είναι ο δρόμος. Μέτρα για να τους δυσκολέψεις. Ανεμβολίαστος και σε κλειστό χώρο διασκέδασης; Ποτέ! Σε γήπεδα, θέατρα οτιδήποτε, όχι ! Ούτε ταξίδια ούτε τίποτα. Ούτε σε άλλους νομούς. Θα το πήγαινα και πιο πέρα. Ούτε καν στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Θα μου πεις ότι μπορεί να τίθεται θέμα συνταγματικότητας. Τέλοσπαντων, ότι μπορεί να γίνει πιο δύσκολο για να πάνε οι 50 να εμβολιαστούν ας γίνει.

Προσωπικά, πολύ άνετα θα συζητούσα και το ενδεχόμενο ιατρικής φροντίδας σε ανεμβολίαστους να γίνεται μόνο επί πληρωμή. Τέρμα το δωρεάν. Δωρεάν είναι το εμβόλιο. Δεν θες να το κάνεις; Πλήρωσε το ιδιωτικό νοσοκομείο αν σου τύχει κάτι.    Γιατί να πληρώνουμε τους ψεκασμένους;; Βέβαια θα μου πεις ότι ο αρνητής του εμβολίου πληρώνει φόρους και εισφορές οπότε δικαιούται περίθαλψης. Αν όμως πιστεύει πραγματικά αυτά που λέει και αφού είναι τόσο σίγουρος πως δεν υπάρχει τίποτα, από μόνος του θα πρέπει να μην επιβαρύνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, έτσι δεν είναι;; Δεν μπορεί να τα έχουμε όλα δικά μας! Και μαγκιά και μετά φροντίστε με!

Άκουσα διάφορα αυτό το διάστημα :

Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ομάδες ανθρώπων 

 Αυτό έπρεπε να είχε γίνει χθες! Δηλαδή θα είσαι στο νοσοκομείο μετά από χειρουργείο, με πεσμένο το ανοσοποιητικό και θα σε νοσηλεύει ένας ανεμβολίαστος;;; Όπου είναι εφικτό εκ του Συντάγματος, πρέπει να γίνει. Ακόμα και ο μαγαζάτορας εστίασης και διασκέδασης. Πως θα υποδέχεσαι κόσμο και δεν έχεις κάνει εμβόλιο; Κλείσε και όταν ξεπεράσουμε την πανδημία ξανάνοιξε. Εννοείται πως θα την περάσεις με δικά σου έξοδα. Όχι να σε πληρώνουμε κιόλας! Αφού το κράτος σου δίνει το εμβόλιο δωρεάν, δεν έχεις καμία δικαιολογία.

Τι σε νοιάζει εσένα αν έχω κάνει εμβόλιο; Αφού εμένα βλάπτω!

Αμ δεν είναι έτσι γιατί όσο ο ιός κυκλοφορεί στην κοινότητα – χάρη σε εσένα – έρχεται σε εμένα που έχω κάνει το εμβόλιο και την πρώτη φορά τρώει πόρτα. Τρώει και τη δεύτερη. Και την τρίτη. Για να επιζήσει, μεταλλάσσεται. Το αποτέλεσμα είναι πως θα μάθει – εξαιτίας σου – να παρακάμπτει το εμβόλιο. Άρα μηδέν εις το πηλίκο.

Δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα, άστο καλύτερα

Τι άλλο θέλεις να δεις δηλαδή; 3 δις κόσμος το έκανε. Στη χώρα μας 4,5 εκατομμύρια έχουν κάνει και τις 2 δόσεις και ούτε τρίτο χέρι ξεφύτρωσε, ούτε έγιναν μονόκεροι.    Άλλωστε μην κοροϊδευόμαστε, οι ψεκασμένοι πάντα θα έχουν μια δικαιολογία αποφυγής. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έλεγαν πως δεν υπάρχει κορωνοϊός και όλοι είναι ηθοποιοί. Μετά ήταν σίγουροι πως δεν πρόκειται να βγει εμβόλιο. Τώρα  πως όποιος κάνει το εμβόλιο θα πεθάνει και πρέπει να περιμένουμε 5 χρόνια να δούμε τι γίνεται. Προσωπικά έκανα το Astra Zeneca και τις 2 δόσεις και είμαι μια χαρά. Ούτε Ολυμπιακός έγινα, ούτε Σύριζα.

Να μη διχάζεται η κοινωνία. Ας τα αφήσει ελεύθερα. Όλοι παντού.

Μα αν το κάνει αυτό ουσιαστικά ακυρώνει τα λοκ ντάου και όσα άλλα μέτρα πήρε. Για να αποδεχθώ τη βλακεία που σε δέρνει, πιστεύεις πως είναι καλύτερο να πει το κράτος ότι «όσοι ζήσουν έζησαν». Εσύ μετά θα είσαι ο ίδιος άνθρωπος που θα πεις ότι είναι δολοφόνοι και πως εξυπηρετούν τα σχέδια των σοφών της Σιόν για εξαφάνιση των Ελλήνων!

Όταν του θυμίζεις του άλλου ότι φρικτές ασθένειες όπως η πολιομυελίτιδα και η ευλογιά εξαφανίστηκαν από τα εμβόλια, ότι όταν ήταν μικρός έκανε εμβόλια και δεν έπαθε τίποτα, η βλακώδης απάντηση είναι πως αυτά είναι δοκιμασμένα. Μα και τότε που βγήκαν, υπήρχαν οι ομοϊδεάτες σου που έλεγαν ότι τα εμβόλια είναι καταστροφή.

Όταν όμως πάνε ταξίδια σε εξωτικές χώρες και εμβολιάζονται υποχρεωτικά, εκεί δεν κάνουν τους επαναστάτες. Το καρφώνουν το εμβολιάκι και μετά περήφανοι και περιχαρείς βγάζουν σέλφιζ και τις ανεβάζουν στα σόσιαλ.

Γιατί δηλαδή ο εμβολιασμένος δεν κολλάει κορωνοϊό;

Ναι, σε ένα ποσοστό 5%. Εσύ τι προτιμάς; Το 100% που θα τον φας σίγουρα ανεμβολίαστος ή 95% προστασίας;

Ο εμβολιασμένος δεν θα καταλήξει στη ΜΕΘ;

Πάλι τα ίδια. Είναι πιθανόν σε ένα ποσοστό 1%. Θα προτιμήσω το 99.

Είμαι νέος, θα τον περάσω ως γρίπη. Δεν έγινε και τίποτα. Δεν πεθαίνουν όλοι άλλωστε. Θα αναπτύξω αντισώματα αφού τον κολλήσω και έτσι δεν θα χρειάζομαι στο εμβόλιο.

Η διαφορά είναι στο που θα τον μεταδώσεις. Αν δεν το πάρεις χαμπάρι αμέσως και κολλήσεις τη μαμά σου που ίσως να ανήκει σε ευπαθείς ομάδες και τη στείλεις στον Άγιο Πέτρο, συγγώμη αλλά μην αποζητήσεις τον ώμο μου για να κλάψεις. ΕΣΥ φταις.

Ενδεικτικό της σύγχυσης, είναι ένας γνωστός μου που μου έλεγε πως τον έπεισε να εμβολιαστεί μια συνέντευξη στην Καθημερινή, του κ. Γιάννη Πρασσά διδάκτωρα μοριακής βιολογίας που διαπρέπει στον Καναδά. Μετά από λίγο μου είπε πως αυτός θα το κάνει αλλά όχι το παιδί του γιατί δεν είναι δυνατόν να κάνουν παιδιά 12 ετών και θα του το απαγορεύσει. Η πλάκα είναι πως ο Γιάννης Πρασσάς είναι υπέρ του εμβολιασμού των ανηλίκων. Λίγες σειρές πιο κάτω, στην ίδια συνέντευξη..

Η άλλη μου έλεγε γιατί τα κανάλια δεν δίνουν το λόγο σε επιστήμονες που είναι κατά του εμβολιασμού και τους έχουν φιμώσει. Στην εποχή των σόσιαλ δεν υπάρχουν φίμωτρα. Διαπρέπουν εκεί αυτοί οι «επιστήμονες». Συγγνώμη αλλά θα προτιμήσω να συνταχθώ με το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας παρά με 3 βλάκες. Έχω από τη μια 1.000 επιστήμονες και από την άλλη 1. Θα ακούσω τους χίλιους. Το ίδιο και με τις παρενέργειες. Όταν η αναλογία είναι μια ανά εκατομμύριο, θα προτιμήσω το 999.999. Εγχειρήσεις γίνονται με 50-50 και πολλές φορές με κόντρα ποσοστά.

Να σου το πω και διαφορετικά ρε αδερφέ; Αν πάθεις τίποτα, πήγαινε να σε κάνει καλά ο Πετράκος. Αν χρειαστείς χειρουργείο, να ζητήσεις να σου κάνει την επέμβαση η Άντζυ Σαμίου. Και όταν πας κατά διαόλου, μην βρίσεις τον Τσιόδρα. Τον εαυτούλη σου να σφαλιαρώσεις.

Θέλεις ειδική πειθώ όταν ζεις σε μια χώρα που πέθαναν από τον κορωνοϊό 13.000 κόσμος και όλοι αυτοί ανεμβολίαστοι, τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις; Αν είχαμε 50-50 ή έστω 40-60 θανάτους μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, άντε να δεχθώ πως είτε το κάνεις είτε όχι, δεν αλλάζει και τίποτα. Όταν όμως το σκορ είναι 100-0 μη μου λες «καλή ομάδα η Μπαρτσελόνα αλλά και τα Κάτω Πετράλωνα στάθηκαν πολύ δυνατά»

Καλώς ή κακώς, υπάρχουν και τα χρηστά ήθη. Όλοι μπορούν να πάρουν αυτοκίνητο να οδηγήσουν αλλά και είναι υποχρεωμένοι να φορούν ζώνη. Ξέρεις γιατί; Αφού πάλι ο ψεκασμένος μπορεί να πει «εγώ δεν θέλω να φοράω ζώνη. Τον εαυτό μου θα βλάψω. Είναι συνταγματικό μου δικαίωμα». Όχι φίλε μου! Γιατί η κοινότητα θα πληρώσει την ιατρική σου φροντίδα και θα στερηθεί τη συνεισφορά σου στις ασφαλιστικές εισφορές και στην παραγωγική διαδικασία. Για αυτό σε υποχρεώνει να φοράς ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο και σου ρίχνει πρόστιμο.

Πως θα έρθουν οι τουρίστες στη χώρα μας όταν χαρακτηριστούμε ως ανασφαλής χώρα; Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χωρίς τουρισμό, είναι καταστροφή. Πως θα αυξηθεί το ΑΕΠ, θα δουλέψει η οικονομία; Καλομάθαμε με τα επιδόματα και κάνουμε ψευτοεπανάσταση;;
Θέλω όμως να θίξω και ένα θέμα δημοκρατίας. Τόσα χρόνια που ζάλιζαν τον κόσμο οι Λιακόπουλοι και οι Βελόπουλοι με διάφορες θεωρίες που κάποιοι γελάγαμε. Όμως λέγε λέγε λέγε, άνοιξε η πόρτα στα μυαλά των ανθρώπων, φώλιασαν τα παραμύθια και τώρα ανθίζουν εις βάρος των υπολοίπων. Μπορείς να κόψεις την αντίθετη άποψη; Προφανώς όχι. Όμως και αυτός που εφεύρει και διαδίδει παραμύθια δεν πρέπει να έχει μια ευθύνη;

Τέλος, θέλω να σημειώσω: Οι ρασοφόροι παλαιοημερολογήτικων οργανώσεων, ή κάτι περίεργοι τύπου Κλεομένης, δεν είναι ούτε η Ορθοδοξία μας, ούτε η Εκκλησία μας η οποία τοποθετήθηκε υπεύθυνα. Ούτε η Ορθοδοξία είναι κατά της επιστήμης, ούτε η επιστήμη τέθηκε ποτέ κατά της θρησκείας μας. Την επιστήμη άλλωστε ο Θεός την έδωσε. Ο λόγος που  Θρησκεία και Επιστήμη δεν πρόκειται να συγκρουστούν ποτέ είναι απλός: Η Θρησκεία αφορά τα εντός του ανθρώπου και η Επιστήμη τα περί του ανθρώπου.   

Το ξαναγράφω και αμαρτίαν ουκ έχω:

Δεν πρόκειται να λυπηθώ κανέναν ανεμβολίαστο, ότι και αν του συμβεί. Είδε τι έγινε, άκουσε, διάβασε, προειδοποιήθηκε, του παρέχεται ένα εμβόλιο δωρεάν, το απέρριψε. Καλή του τύχη και ας πορευθεί με την επιλογή του.0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια