Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ


Θυμάμαι πριν από πολλά χρόνια όταν είδα τις μακέτες – μακέτο κατά Σημίτη -  για τη διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό. Γήπεδο ποδοσφαίρου 50.000 θέσεων, κλειστό μπάσκετ, καινούριο δημαρχείο, εμπορικό κέντρο, εγκαταστάσεις ερασιτέχνη, τεράστιο πάρκο. 

Είχα εντυπωσιαστεί.

Μετά ήρθαν οι συριζαϊκές καταγγελίες από ανθρώπους που δεν ήταν καν κάτοικοι της περιοχής, ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι το …..κέντρο διέλευσης των κορμοράνων (!!!) και δεν πρέπει να χαλάσουμε το περιβάλλον. Το συμβούλιο της επικρατείας απεφάνθη όταν το θυμήθηκε, μετά από πολλά χρόνια, πως είναι βάσιμη η καταγγελία και δεν έγινε τίποτα. Αντιθέτως επειδή ήταν μεγάλη επένδυση για τον Βωβό που αγόρασε τα οικόπεδα, με το εμπορικό στα μπετά, ο άνθρωπος χρεοκόπησε και ο Βοτανικός κατήντησε αχούρι με τσαντήρια, λαθρομετανάστες και μετετράπη σε σκουπιδότοπο.

Έχουν γίνει εγκλήματα σε αυτή τη χώρα. Θα μπορούσαμε να είμαστε υπερδύναμη αλλά δυστυχώς είμαστε σε διαρκή παρακμή.

Άκουσα τις προάλλες τη συνέντευξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σχετικά με το δεύτερο σχέδιο για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Θα σου εκφράσω τη θέση μου και σε παρακαλώ σκέψου ότι ως ΑΕΚτζής δεν έχω καμία μα καμία παναθηναϊκή ζέση.

ΔΩΡΕΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Ναι, καλά το διάβασες και δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Υπερβολικό λεκτικό σχήμα και εννοώ πως η πολιτεία πρέπει να κόψει το λαιμό της να βοηθήσει τον ΠΑΟ να κάνει και γήπεδο, και εμπορικό, και ερασιτέχνη, και κινηματογράφους, και κολυμβητήριο, και δημαρχείο και σκοπευτήριο και  μπάσκετ, και συνεδριακό και χώρο πολλαπλών χρήσεων και βόλεϊ και χαντμπολ  και λουνα παρκ και παιδότοπο και ότι άλλο σκεφτείς.  

Μόνο και μόνο πόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα προκύψουν και πόσα εκατομμύρια θα βγάλει το κράτος από τον ΦΠΑ σε κάθε δραστηριότητα και πόσα έσοδα θα προκύψουν για τα ασφαλιστικά ταμεία, είναι κατανοητό νομίζω πως πρέπει να γίνει πάση θυσία. 

Σε δεύτερη φάση, γκρεμίζεται το γήπεδο της Λεωφόρου και τα τσαντήρια τα προσφυγικά και γίνεται πάρκο, μονάδα παρηγορητικής φροντίδας, ένα δημόσιο γηροκομείο που δεν υπάρχει και κατοικίες βραχείας φιλοξενίας για τους καρκινοπαθείς και τους συγγενείς τους. 

Πρέπει να υπάρχει κρατική μέριμνα να διευκολυνθεί ο Παναθηναϊκός ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ

Εξηγούμαι:

Αφού ναυάγησε το πρώτο σχέδιο, τι απέγινε εκεί ο χώρος; Σκουπιδαριό όπως είπαμε αλλά και μια χρυσή ευκαιρία να χτιστεί στο υπογάστριο του Παρθενώνα, ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ. Όπερ και εγένετο.  

Όπου αλλού υπάρχει Ισλαμικό Τέμενος ξέρεις τι συμβαίνει;

ΓΚΕΤΟ

Γύρω γύρω οι ντόπιοι σηκώνονται και φεύγουν και ολόκληρη η περιοχή είναι κράτος εν κράτει. Για να θεραπεύσουμε κατά κάποιο τρόπο όλες τις μελλοντικές αρνητικές συνέπειες, πρέπει η Πολιτεία να συνδράμει ώστε οι καινούριες εγκαταστάσεις να «περικυκλώσουν» το Ισλαμικό Τέμενος. Έχουμε ένα άβατο, φτάνει. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε άλλο ένα.

Ας κάτσουν οι ιθύνοντες να σχεδιάσουν μια γιγαντιαία ανάπλαση της περιοχής που θα είναι από μόνη της τουριστικό αξιοθέατο και οι επενδυτές που είχε βρει ο ινσταγκραμικος dpg7000 για το υπερφιλόδοξο με το τετραπλό κόστος συντήρησης, Athens alive, να προσέλθουν στον Βοτανικό. Δάνεια θες, χρόνο αποπληρωμής, ρυθμίσεις, συντελεστές δόμησης, δεν ξέρω, δεν με ενδιαφέρει, κάντε τα !

Αν είναι να πέσει πιστολιά και στον Βοτανικό, για να πάμε τελικά στο Γουδή και να τσιμεντώσουμε έναν από τους λιγοστούς θύλακες πρασίνου στο ταλαιπωρημένο Λεκανοπέδιο, όχι ευχαριστώ. Προτιμώ να γίνει ένα αχούρι στολίδι, με δέντρα και φυτά που δεν υπήρχαν, μια κοιτίδα αθλητισμού και πολιτισμού που δεν υπήρχε, που θα περιορίσει την επιβολή και την επιρροή του Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα.

Υπάρχει μια ευκαιρία, με την πρωτοβουλία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, να διορθωθεί ένα λάθος του παρελθόντος και μια μελλοντική πηγή προβλημάτων.

Να μην πάει και αυτή χαμένη…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια