Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

ΔΥΟ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Παρακολουθώ την υπόθεση και έχω μερικές απορίες.

Α) Αυτοψία στο χώρο έγινε; Που ακριβώς συνέλαβαν τα παιδιά μας και ήταν τουρκικό έδαφος;

Β) Ο ένας ήταν μόνιμος στο στρατό. Άρα την περιοχή την ήξερε καλά. Είναι δυνατόν να πέρασε τα σύνορα;

Γ) Στη συγκεκριμένη περιοχή επικρατούν συνεχώς δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Χιόνια, βροχές και καταιγίδες. Μου φαίνεται δύσκολο να μην ήξεραν οι δικοί μας που πήγαιναν μια και είναι υπόθεση ρουτίνας η διαδρομή.

Δ) Η κατηγορία λέει είναι η κατασκοπία. Δηλαδή οι Τούρκοι είχαν φυτεμένους πυραύλους εκεί δίπλα  και οι δικοί μας τους βρήκαν;

Ε) Στην εποχή των δορυφόρων, τι είδους κατασκοπία να κάνει κάποιος στα 150 μέτρα από τα σύνορα;

ΣΤ) Γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση έβγαλε δύο ανακοινώσεις που διαψεύστηκαν παταγωδώς; Η μια έλεγε πως είναι θέμα ωρών και η άλλη δύο ημερών.

Η) Που είναι ο Πάνος Καμμένος που τόσο καιρό μας είχε συνηθίσει στις στολές παραλλαγής, στο πιλοτάρισμα ελικοπτέρων, στα στεφάνια στα Ίμια και στις καταδύσεις με τα βατράχια; Τι έπαθε ο Μ.Υ.; ( Μάχιμος Υπουργός )

Ζ) Αν μετά την επίσκεψη Ερντογάν, που παρουσιάστηκε ως μεγάλη επιτυχία, έχουμε εμβολισμό σκάφους του λιμενικού στα Ίμια και αιχμαλωσία των δύο στρατιωτών μας, τι άλλο μας περιμένει; Να χάσουμε δύο νησιά που έλεγε και ο υπέρλαμπρος Ζουράρις;

Ι) Το good diplomacy κύριε υπουργέ των εξωτερικών δεν είναι η γραβάτα αλλά αυτά τα φαινόμενα. Η εικόνα που τραβολογούσαν τα παιδιά μας λες και ήταν ληστές δεν ενόχλησε κανέναν άραγε;

Ιστορικά, οι Τούρκοι προκαλούσαν χοντρά επεισόδια όταν στη χώρα μας είχαμε πολιτικά προβλήματα. 

Τα θυμίζω συνοπτικά :

Ο διωγμός των Ελλήνων το 1955, έγινε όταν είχαμε τον Παπάγο στο νοσοκομείο για μήνες.

Η εισβολή στην Κύπρο έγινε όταν στην Ελλάδα είχαμε το καθεστώς Ιωαννίδη και η χούντα έφθινε γεωμετρικά

Τα Ίμια έγιναν όταν πρωτοείχε εκλεγεί στην πρωθυπουργία ο Σημίτης αντί του Ανδρέα που ήταν στο Ωνάσειο.

Τώρα έχουμε αυτή την κλιμάκωση εχθρικών ενεργειών και αναρωτιέμαι αν ο Ρετσέπ θα βάλει φρένο.

Δεν ξέρω αν τα εθνικά θέματα είναι ο χρυσός μοχλός για να απαλλαγούμε από τη λαίλαπα των Συριζανελ. Βλέπω όμως την Αλβανία να αποθρασύνεται και να ζητάει αποζημιώσεις για τους Τσάμηδες. Βλέπω τους Σκοπιανούς να αισθάνονται περισσότερο Μακεδόνες από ποτέ. Οι Τούρκοι δεν κάνουν μόνο φασαρία αλλά έχουν πια περάσει στη δράση με highlight ότι στα Ίμια πια δεν μπορεί να πάει ούτε τουρίστας για σελφι.

Τι πιστεύω πως θα γίνει;

Θα γίνει έντονη προσπάθεια να ξεχαστεί το θέμα. Στο κάτω κάτω της γραφής, δύο είναι όλοι και όλοι. Who cares ? Ας πρόσεχαν. 
θα σου πει και ο Ερντογάν "¨Για στάσου ρε Αλέξη. Εσύ δεν μου υποσχέθηκες πως θα μου παρέδιδες αυτούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο; Μετά δεν το έριξες στο τσάμικο οτι έχεις ανεξάρτητη δικαιοσύνη; Θα δεις και εγώ. Αν ξαναδείς τους δικούς σου, πάρε μικρόφωνο και τραγούδα"

Παράλληλα η κυβέρνηση αυτή δείχνει ότι δεν γουστάρει τη συναίνεση.

Γίνονται τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε Αθήνα  και Θεσσαλονίκη και ξαφνικά ανακαλύψαμε τη Novartis. Πάνω που αρχίζει να σηκώνεται σκόνη, ξεφύτρωσε η περίπτωση του πάμπλουτου υπουργικού ζεύγους που ήθελε και επίδομα. Η Novartis ( όπως και το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Ερρίκος Ντινάν που ξεχάστηκαν ήδη ) δεν υπάρχει στην ειδησεογραφία  μετά την αιχμαλωσία των παιδιών μας.

Προβλέπω πως οι Τούρκοι θα το σέρνουν για μήνες, μέχρι από μόνοι μας να τους παρακαλέσουμε να πάρουν πίσω τους δικούς τους που απάλλαξε ο Άρειος Πάγος. Τώρα λένε πως αυτά τα δύο δεν συνδέονται αλλά περίμενε και θα δεις.

Θα μας σκάσουν και υπό την πίεση της κοινής γνώμης θα αναγκαστούμε να παραδώσουμε τους Τούρκους στρατιωτικούς για να πάρουμε πίσω τους δικούς μας.

Εύχομαι να δίνει ο Θεός δύναμη στα παιδιά μας και συνθλίβομαι γιατί σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο χρονικό σημείο, τις τύχες της χώρας μας, τις διαχειρίζονται άχρηστοι και ανίκανοι – στην καλύτερη.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια