Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

PODCAST SKAI GR



Πριν από αρκετό καιρό, όταν είδα τη σχετική διαφήμιση με τον Άρη Πορτοσαλτε και τη Γκίζα ( γιατί εξαφανίστηκε αυτή ραδιοφωνικά;) δεν έδωσα μεγάλη σημασία. Λίγες ημέρες αργότερα άστραψε μια έμπνευση που στα νέα ελληνικά τη λέμε και φλασιά. 

Ένα από τα μικρά προβλήματα είτε όποιου ταξιδεύει στην επαρχία για διακοπές, είτε για επαγγελματικούς λόγους και περνά ώρες στο αυτοκίνητο, είναι η έλλειψη των ραδιοφωνικών σταθμών της Αθήνας.  Μπορείς να βάλεις τα αγαπημένα σου τραγούδια -  δεν αντιλέγω – αλλά θα τα ακούσεις, μια, δύο, δέκα, θα τα βαρεθείς. 

Ο χρόνος στο αυτοκίνητο μπορεί να περνά και επιμορφωτικά. Προσωπικά, όπως έλεγα και σε ένα φίλο μου που κινείται οδικώς στην Ελλάδα λόγω δουλεiάς και πρέπει να κάνει 80.000 το χρόνο θα είχα μάθει σίγουρα ιταλικά και θα το είχα ρίξει στην οδική μόρφωση. 

Έτσι λοιπόν κατέβασα στο κινητό και τις 20 εκπομπές του Άρη Πορτοσάλτε για την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα και τις άκουσα στις καλοκαιρινές μου διακοπές. Διήνυσα πολλά χιλιόμετρα αλλά δεν με ένοιαζε ούτε η ταχύτητα ούτε το προσπέρασμα, άκουγα και μάθαινα χρήσιμα και άγνωστα σε έμενα πράγματα από την ιστορία μας. 'Ακουγα τις εκπομπές από σοβαρούς επιστήμονες και σκεφτόμουν πόσα δεν ξέρουμε για τον Παρθενώνα ενώ τον βλέπουμε κάθε μέρα. 20 εκπομπές είναι πάρα πολλές και το αφιέρωμα είναι υπέρ το δέον αναλυτικό και σε μερικά σημεία με κούρασε αλλά χαλάλι. Πάρα πολλές πληροφορίες και παράπλευρη γνώση για το πολίτευμα, την κοινωνική και οικονομική ζωή στο αποκορύφωμα του χρυσού αιώνα του Περικλή που επί της ουσίας διήρκησε 30 χρόνια. 

Βέβαια σε κάποια σημεία, χανόμουν και τα ξανάκουγα αλλά το προτείνω σε όλους. Κακά τα ψέματα έτσι όπως έχει γίνει η ζωή μας με τα σόσιαλ, δύσκολα διαβάζουμε. Η συγκεκριμένη χρήση της τεχνολογίας σε ουσιαστικά νεκρό χρόνο όπως αυτός της οδήγησης, μπορεί να αποβεί εξόχως επιμορφωτική. 

Όχι δεν φορούσα handsfree αλλά μέσω blue tooth η εκπομπή ακούγεται σαν να έχεις ένα μουσικό κομμάτι. Το μόνο σπαστικό ήταν πως μόλις χτυπούσε το τηλέφωνο, το podcast άρχιζε πάλι από την αρχή και όχι από το σημείο που διεκόπη. Μικρό το κακό. 

Μπράβο στον Άρη Πορτοσάλτε για τις εκπομπές – αφιερώματα και ελπίζω γρήγορα να γίνει η μετατροπή και στα άλλα τρομερά  που έχει κάνει όπως το Βυζάντιο, η Μικρασιατική καταστροφή κλπ.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια