Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΑΜΕΡΙΜΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΙ, ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ
Τις τελευταίες μέρες έχουμε μπει σε μια δίνη διαπραγμάτευσης, επικοινωνιακών παιχνιδιών και ενός τέλους που δεν έχει τέλος. Τι έγραψε ο Τόμσεν, τι είπε ο Σόϊμπλε, ο μπούλης Πάνος και ο χαμογελαστός Αλέξης που μοιράζει επιδόματα και όταν τα μοίραζε ο Σαμαράς ήταν φιλοδώρημα, λογιστικό και εξαγορά ψήφων. 

Άχρηστη συζήτηση. 

Το κυριότερο πρόβλημα της χώρας μας είναι πως θα παράξει πλούτο. Αν αυξήσεις το κατά κεφαλήν εισόδημα των ανθρώπων και κατ’ επέκταση το ΑΕΠ σου, μειώνοντας την ανεργία, τότε και καλύτερα στέκεσαι,  διαπραγματεύεσαι και αποκτάς ισχύ και μπορείς να κάνεις κοινωνική πολιτική και δημόσιες επενδύσεις. Αυτή είναι η ουσία που θα έπρεπε να εργαζόμαστε νυχθημερόν.
Μπορεί να το κάνει ο Αλέξης και ο Σύριζα ;

Προφανώς όχι, για δύο λόγους. 

Η Αριστερή ιδεολογία όπου εφαρμόστηκε δεν επεδίωξε και δεν πέτυχε φυσικά την ευημερία των πολιτών αλλά τη δυστυχία και τον όλεθρο. Ακόμα και στην κηδεία του Φιντέλ, ο Τσίπρας τίμησε έναν δικτάτορα που ο λαός του ήταν εξαθλιωμένος. Με όσους έχω μιλήσει που ταξίδεψαν στην Κούβα, μου έλεγαν για τις κάκιστες συνθήκες διαβίωσης των ντόπιων. 

Ο δεύτερος λόγος είναι πως δεν έχει τους ανθρώπους ώστε να επέλθει η περίφημη ανάπτυξη. Με ποιον; Με τον Σκουρλέτη; Με τον Γιούκλιντ;  Με τον Σπίρτζη; Όσες επενδύσεις υποτίθεται πως ψήφισαν με πόνο ψυχής, επί της ουσίας δεν έκαναν τίποτα. Προχώρησαν τα αεροδρόμια; Το Ελληνικό; Ο ΔΕΣΦΑ δεν ακυρώθηκε; Ο Δρίτσας δεν ήταν αυτός που έκανε πολύ επικίνδυνα παιχνίδια με την Cosco ;; Πάλι καλά που υπέγραψε τις άδειες για την ελληνικός χρυσός στη Χαλκιδική από τον Σταθάκη. Τις ίδιες που μπλόκαρε ο Σκουρλέτης. 

Για να αποκτήσει η χώρα πλούτο έχει έξι δρόμους : 

Α) Ιδιωτικές επενδύσεις. Να μη διώχνουμε τον Εμίρη του Κατάρ, τα υδροπλάνα και το γκολφ της Ρόδου. Να μπει χρήμα στη χώρα, να ανοίξουν δουλειές και να εργαστούν οι άνθρωποι. 

Β) Πούλα. Πουλάααααααααααα! Δεν θα πάθουμε τίποτα. Και αν έλθει ο καιρός πολέμου, υπάρχει η επίταξη. Αν έρθει κάποιος και μας πει «θέλω αυτό το κτίριο να το ανακαινίσω να το κάνω ένα ξενοδοχείο», να το δώσουμε αμέσως χωρίς προσκόμματα και να πούμε και ευχαριστώ. Από το να μένει  αναξιοποίητο ρημάδι, καλύτερα είναι. Από το να έχουμε ζημιογόνους δημόσιους οργανισμούς γιατί είμαστε άχρηστοι, καλύτερα να τους πουλήσουμε. Ο ΟΤΕ είναι ιδιωτικός. Πάθαμε τίποτα; 

Γ) Εξαγωγές.  

Δ) Επιχειρηματικό περιβάλλον. Γραφειοκρατία, φορολογία, μίζες, γελοία νομικά κολλήματα και το ΣτΕ να κάνει μήνες ολόκληρους να εκδώσει απόφαση. 

Ε) Η νοοτροπία των φθονερών Ελλήνων. Η πώληση ακινήτου δεν είναι ξεπούλημα. Όταν το κράτος αφήνει ένα χώρο να γίνεται χωματερή, η αξιοποίηση του από τον ιδιώτη, δεν είναι έγκλημα. Εκτός και αν δεν μας αρέσει η μαρίνα Φλοίσβου που την έφτιαξε ο «κακός» Λάτσης και είναι στολίδι όπως και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το οποίο καμαρώνουμε. Ταχύτατη θέσπιση συνδικαλιστικού νόμου. Ταχεία απόρριψη αθλίων αγωγών σε κάθε καλό που πάει να γίνει. Δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν μαγαζάτορα που παρά την επένδυση που κάνει σε ηχομόνωση, πάντα θα υπάρχει ένας γείτονας που κάθε τρεις και λίγο θα του κουβαλάει την αστυνομία χωρίς λόγο. Επίσης το ΕΣΠΑ – που πρέπει να ολοκληρώνεται γρήγορα -  υπάρχει για να γίνονται έργα και όχι για τον ταχύ πλουτισμό κολλητών και φίλων. 

ΣΤ ) Πρωτογενής παραγωγή. Όταν μια χώρα με την ευλογία που έχει η Ελλάδα, ότι φυτεύεις να βγάζει καρπό και το 80% των τροφίμων να εισάγεται, κάτι δεν πάει καθόλου καλά. 

Ένας βασικός παράγοντας για να δούμε το κομμάτι της ανάπτυξης στα σοβαρά είναι και το σταθερό πολιτικό περιβάλλον. 

Κυκλοφορούν έντονα σενάρια εθνικών εκλογών στο άμεσο διάστημα. Έχω διατυπώσει την άποψη πως δεν το πιστεύω καθώς κανείς δεν κάνει εκλογές όταν ξέρει πως θα τις χάσει. Οφείλω όμως να παραθέσω και τον αντίλογο. Εκλογές που ήξερε πως θα έχανε, έκανε ο Καραμανλής. Οι Συριζαίοι, αν επωμιστούν και 4ο μνημόνιο τότε θα σβήσουν από τον χάρτη ενώ αν αποχωρήσουν ηρωικά παριστάνοντας τους αντιστασιακούς τώρα σώζουν τα προσχήματα και σημαντικό κομμάτι της εκλογικής πελατείας τους. Η αξιολόγηση δεν κλείνει εδώ και 5 μήνες. Τους ζητούν καταρρακτώδη μέτρα. Για το χρέος ήταν τόσο ισχνά αυτά που πήραν που ακόμα και αυτοί, οι καλλιτέχνες της προπαγάνδας σταμάτησαν από την επόμενη κιόλας μέρα να πανηγυρίζουν. Έδωσαν και 350 ευρώ στους συνταξιούχους να κάνουν Χριστούγεννα ώστε να πει ο κοσμάκης «μπράβο, να το παιδί ο Αλέξης το παλεύει». 

Αν ο Σύριζα αποχωρήσει τώρα, σώζει ένα μεγάλο μέρος της εκλογικής πίτας και το πυρακτωμένο σίδερο του 4ου μνημονίου περνάει στον Κυριάκο με συνέπειες που κανείς δεν μπορεί να  υπολογίσει. Ο Μητσοτάκης δεν θα πάρει αυτοδυναμία αλλά θα συνεργαστεί – λογικά – με το ΠΑΣΟΚ. 

Το κομβικό σημείο είναι πως ο εκλογικός νόμος που πέρασε ο Τσίπρας από τη Βουλή μπορεί να μην εφαρμόζεται άμεσα αφού δεν βρήκε 200 βουλευτές, αλλά θα εφαρμοστεί στις μεθεπόμενες εκλογές ! Αυτό σημαίνει πως πάμε σε απλή αναλογική και για να σχηματιστεί κυβέρνηση χρειάζεται αν συνεργαστούν …..4 κόμματα !!!

Τι σημαίνει αυτό; 

Ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι δεμένη χειροπόδαρα, ο Τσίπρας θα κάνει αντιμνημονιακή εκστρατεία Νο2, τα νούμερα δεν βγαίνουν και θα ξαναπάμε σε εκλογές με την απλή αναλογική.
Επειδή 4 κόμματα δεν θα βρεθούν εύκολα, ο παίκτης που αποκτά δυσανάλογα μεγάλη ισχύ θα είναι η Χρυσή Αυγή ! 

Η ΧΑ θα ρυθμίσει το πολίτευμα και από το πουθενά θα ασκεί εξουσία. Σε μια περίοδο χάους,  θα ενισχυθεί τόσο πολύ και πολύ φοβάμαι ότι ζούμε μια ρέπλικα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Ίσως δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις Παρασκευόπουλου και Μπαλαούρα. Είναι βέβαιο πια πως η Δίκη της Χρυσής Αυγής θα τους ρίξει στα μαλακά και αυτό θα είναι μια πολύ καλή αρχή για μια συνεργασία……  Αν λοιπόν ο Σύριζα είναι ένα από τα 4 κόμματα, μην περιμένεις να τρέξει καμία έρευνα είτε για τα 100 δις που μας φόρτωσε η απίθανη κυβέρνηση μας είτε για το πώς εξαϋλώθηκαν οι μετοχές του ελληνικού δημοσίου στις τράπεζες και τα 35 δις που άξιζαν, κατέβηκαν στα 4. 

Καταλαβαίνεις σε τι δίνη μπαίνουμε; Ακόμα και να διαψευστεί πλήρως το σενάριο, το 3,5 % δεν βγαίνει για ετήσιο πλεόνασμα. Οι δε ελεύθεροι επαγγελματίες θα κλάψουν με μαύρο και άραχνο δάκρυ. 

Στην Ελλάδα, γίνεσαι αυτόματα δημοφιλής αν βρίζεις τον Σόιμπλε. Όταν όμως αυτός έχει τη γερμανική οικονομία στην κορυφή της Ευρώπης, μόνο τυχαίος δεν είναι.  Αυτό που είπε πρόσφατα ήταν σωστό. Αν δεν υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις όσα και να μας δώσουν, πάλι το ταμείο θα είναι μείον. 

Αν η αμέσως επόμενη Βουλή καταφέρει και μαζέψει 200 βουλευτές που θα αλλάξουν άμεσα τον εκλογικό νόμο, έχουμε μια ελπίδα. Αλλιώς θα μπούμε σε μια πάρα πολύ κρίσιμη εποχή σε μια ατέρμονη ακυβερνησία εκτός και αν πιστεύεις πως για τα ελληνικά δεδομένα είναι εύκολο να συνεννοηθούν 4 κόμματα για να κυβερνήσουν. 

Δεν είμαστε μόνοι. 

Ας δούμε τι γίνεται στο περιβάλλον μας. 

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουμε 4 ισχυρές χώρες. Η Γερμανία και οι άλλοι. Οι Άγγλοι είναι σε διαδικασία Brexit. Στην Ιταλία ο Ρέντσι έφαγε το κεφάλι του με ένα αχρείαστο δημοψήφισμα και οι γείτονες παραπατάνε. Στη Γαλλία υπάρχει μεγάλη αγωνία για τις επιδόσεις της Λεπέν στις επερχόμενες εκλογές. Θυμίζω πως στη Γερμανία το ADF σαρώνει…  Επίσης και η Ολλανδία έχει εκλογές ενώ ευτυχώς η Αυστρία τη γλίτωσε οριακά. Εν ολίγοις η Ευρώπη μπαίνει σε περίοδο ακυβερνησίας άρα και αδράνειας. 


Από τη μία τον θέλουν τον Ερντογάν γιατί προς το παρόν κρατάει τα γκέμια στους πρόσφυγες. Από την άλλη δεν τον θέλουν γιατί είναι απρόβλεπτος και ανεξέλεγκτος και σήκωσε κεφάλι. Ο Ερντογάν έπνιξε άνετα ενα όχι ακριβώς κρυστάλλινο πραξικόπημα και όντας πανίσχυρος και απόλυτος κυρίαρχος, απειλεί τους πάντες με τη σύμπραξη των εθνικιστών.
 Στη Μέση Ανατολή γίνεται ένας μίνι παγκόσμιος πόλεμος. 

Η Ρωσία υποστηρίζει τον Άσαντ και πολεμά εναντίον των αντιπάλων του  και του ISIS. Το Ιράν συνδράμει τη Ρωσία, τη Χεζμπολάχ, τον Ασαντ και βάλει κατά του ISIS. Η Τουρκία υποτίθεται πως πολεμά κατά του ISIS παράλληλα με τη συνεργασία τους. Είναι δυσαρεστημένη σύμμαχος των ΗΠΑ, έχει μέτωπο με τους Κούρδους και υποστηρίζει τους αντιπάλους του Άσαντ. Σημείωσε δε πως η τουρκική εισβολή στο συριακό έδαφος δεν είναι αμελητέα και περιμένει τεράστιο κομμάτι της πίτας. Ο Πούτιν ανέχθηκε τη συγγνώμη του Ερντογάν γιατί ξέρει πως δεν είναι έτοιμος ακόμα για να τον ισοπεδώσει. Οι Σύριοι έχουν σπάσει σε 3 κομμάτια και πολεμούν μεταξύ τους και στα διαλείμματα ο Ασαντ αντιμετωπίζει τον ISIS. Οι αμερικάνοι βοηθούν και τους Κούρδους και τους αντιπάλους του Άσαντ. Οι Λοιπές αραβικές χώρες τον Άσαντ δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν. Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και το Ισραήλ με το μαχαίρι στα δόντια και το δάχτυλο στην σκανδάλη. 

Μαθαίνω πως αργά ή γρήγορα η μαμά Αμερική θα ανέβει στο άρμα του Βλαδίμηρου και θα τσακίσει την Τουρκία. Αφενός θα δημιουργηθεί το Κουρδικό κράτος ως ελεγχόμενος πόλος ανάσχεσης του Τουρκικού επεκτατισμού, αφετέρου θα σταλεί σαφές μήνυμα σε όλες τις γωνιές του πλανήτη πως όσο χάρηκε ο μουσουλμανικός εξτρεμισμός, χάρηκε και μας τελείωσε. Μαγκιές μπορείς να κάνεις στους φίλους σου αλλά όταν δεις μπροστά σου τον Καρέλιν ή τον Τάισον στα καλά του, άσε το καλύτερα. 


Με βάση τη χάρτα της διακύρηξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ αν, αν λέω, διαμελιστεί η Τουρκία, είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε τους Τούρκους πρόσφυγες που θα θελήσουν να φύγουν από τη χώρα τους όπως και κάθε χώρα που γειτνιάζει με την Τουρκία – εκτός φυσικά από αυτή που είναι σε πόλεμο. Επειδή γύρω γύρω οι χώρες είναι εχθρικές μόνο εμείς μένουμε. Το φαντάζεσαι; Αν σου φαίνεται παράξενο, σου θυμίζω πως έτσι ακριβώς η Τουρκία φιλοξενεί τους Σύριους. Με αυτό το καθεστώς. Αν λοιπόν βρεθούν 5-8-10 εκατομμύρια άνθρωποι εντός των πυλών, η Χρυσή Αυγή στη χώρα μας θα πάρει το ποσοστό του Χίτλερ τον Μάρτιο του 1933 που ήταν 37% !!!

Δεν συντάσσομαι με τις εσχατολογικές προφητείες που όλοι μας λατρεύουμε. Σχολιάζω καθαρά και μόνο γεωστρατηγικά. Η Ευρώπη όπως σωστά κατάλαβες σε όλα τα ανωτέρω, είναι παντελώς αμέτοχη και στην Ελλάδα έχουμε τον Αλέξη. 

Το πρόβλημα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε δεν είναι τόσο η πολεμική εμπλοκή – και ευτυχώς – αλλά η μεταναστευτική ροή. Δεν είναι μόνο οι Σύριοι πρόσφυγες αλλά θα προστεθούν και άλλοι. Οι κλασικοί Αφγανοπακιστανοί και φυσικά οι Τούρκοι, όσοι απομείνουν από  τον ISIS και η Παναγιά μαζί μας. 

Έχεις ίχνος αμφιβολίας πως τα βόρεια σύνορα μας θα κλείσουν; Το είδαμε και στην Ειδομένη. Ή μήπως πιστεύεις πως θα περιμένει η Ευρώπη με ανοιχτές αγκάλες τους λογής λογής μουσουλμάνους πρόσφυγες; Τότε είναι που θα πάει 70 % η Λεπέν και κάθε Χρυσή Αυγή και κάθε Πέπε Γκρίλο και κάθε Φάρατζ και κάθε ADF


Τι σημαίνει αυτό; 

Η Ευρώπη που αγαπήσαμε να διαβάζουμε. Εμπόλεμη ζώνη. Ότι καταφέραμε με την ευρωπαϊκή ένωση – και δεν είναι οι επιδοτήσεις ηλίθιε – τα 70 χρόνια χωρίς πόλεμο είναι, θα το καταστρέψουμε και εμείς θα πρέπει να εμπιστευθούμε τη διαχείριση αυτής της εξέλιξης στον Τσίπρα και στη Χρυσή Αυγή. Όταν ακούς τον – πραγματικά τόσο πολύ απογοητευτικό – Ζουράρι ότι δεν έγινε και τίποτα αν σου πάρουν τα νησιά αφού μπορείς να τα ξαναπάρεις, μου προκαλεί τρόμο ποιους ψηφίσαμε να μας κυβερνούν. 

Θέλω γονυπετής να παρακαλέσω : Αν δεν σου φαίνονται τόσο τραβηγμένα αυτά που σου γράφω και τώρα που τα διαβάζεις συμμερίζεσαι τους φόβους μου, κάνε μια προσπάθεια να υπάρξει μια καθολική στήριξη ( έστω για κάποιους με βαριά καρδιά ) στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη χωρίς διαρροές, Φαήλους, Ποτάμια, Δράσεις και ευτυχισμένες αποδράσεις, δυσαρεστημένους και εκνευρισμένους γιατί η Ελλάδα μας χαρούμενη και χαμογελαστή δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι βαδίζει προς το τέλος της….. 

Οι κάτι παραπάνω απο 10 μονάδες διαφοράς στις δημοσκοπήσεις είναι πολύ λίγες και δεν προσφέρονται για πανηγύρια.  Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και διαρκή προσπάθεια να γίνουν 20. 
0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια