Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ




Αν και επιστρέψαμε την καθημερινότητα αλλά καιρικώς το καλοκαίρι συνεχίζεται, θέλω να αναφέρω τα συνήθη κακώς κείμενα των ελληνικών ξενοδοχείων. 

Δόξα τω θεώ έχω καταφέρει και έχω ταξιδέψει αρκετά. Έχει μείνει σε αναρίθμητα ξενοδοχεία, από πέντε αστέρων μέχρι τρώγλες. Από rooms to let μέχρι δωμάτια τύπου είχα ένα ισόγειο και έβαλα γύρω γύρω τοίχο. 

Τα γράφω τώρα έτσι ώστε αν τα δει κανείς ξενοδόχος, έχει όλη τη σεζόν μπροστά του για να τα διορθώσει. 

Στον τομέα της καθαριότητας τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη πρόοδος. Όλοι λίγο ως πολύ την προσέχουν. 

Πάμε σε αυτά που δεν προσέχουν: 

ΜΠΡΙΖΕΣ

Η ζωή μας έχει αλλάξει. Κουβαλάμε μαζί μας λαπτοπ, ταμπλετ, ένα ή δύο κινητά, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και ο ηλεκτρισμός έχει επεκταθεί και σε άλλες συσκευές. Από την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα μέχρι το ηλεκτρονικό τσιγάρο και την ξυριστική μηχανή. Βάλε ρε χριστιανέ άλλες 2-3 μπρίζες ακόμα! Προσωπικά πάντα έχω μαζί μου ένα πολύμπριζο και δεν ξεμένω ποτέ αλλά ρε αδερφέ μην τις λυπάσαι τις μπρίζες…

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Το πόσο αίσχος είναι, πόσο πιο ξεκάθαρα μπορώ να το πω; Είναι δυνατόν; Τρως πχ μια μπανάνα και μετά από μισή μέρα γεμίζει το δωμάτιο σου μυγάκια. Φάτα και αυτά. 

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ. ΑΥΤΗ Η ΑΓΝΩΣΤΗ.

Ξεροί λευκοί ή το εκρου του νεκρού τοίχοι. Πήγαινε ρε καρμοίρη σε ένα παζάρι και πάρε street cheep art. Βάλε κάτι στο ρημάδι το δωμάτιο σου! Δεν λέω να είναι το κιτς με τις παραλίες της καραϊβικής που είχαν κάτι ταβέρνες ξεχασμένες από το θεό και τους πελάτες. Δεν μπορείς στο δωματιάκι σου να βάλεις 4-5 καδράκια να ομορφύνεις το χώρο; Δεν σου λέω να μου βάλεις Σαλβαντόρ Νταλί αλλά ακόμα και στο σούπερ μάρκετ έχουν μικρούς διακοσμητικούς πίνακες με πολυποίκιλα θέματα. 

ΚΡΕΜΑΣΤΡΑ

Γυρνάς στο δωμάτιο σου από τη θάλασσα. Βγάζεις τη μπλούζα σου. Που θα τη βάλεις; Στη ντουλάπα με τα καθαρά; Στην καρέκλα; Στο κεφάλι σου; Στα κεραμίδια; Βάλε ρε αδερφέ μερικά γαντζάκια, στο δωμάτιο και στο μπάνιο, πάμφθηνα είναι! 

ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Το ίντερνετ δεν είναι πολυτέλεια. Είναι αναγκαίο αγαθό. Ευτυχώς σταμάτησε η γελοιότητα να το πληρώνεις. Όμως είναι απογοητευτικό να πιάνει ο πρώτος όροφος και όχι το ισόγειο. Είναι τρισάθλιο να πιάνει το δωμάτιο του πρώτο ορόφου δίπλα στο ανσανσέρ και όχι το δωμάτιο που είναι στο τέλος του διαδρόμου. Μη μου αρχίσεις τα θολοκουλτουριαρέικα για διακοπές, αποτοξίνωση, απεξάρτηση και   όχι στο ρεύμα, όχι στο θερμοσίφωνα, όχι στο ψυγείο και στο ντελικατέσεν. Σηκώνεσαι το πρωί. Πίνεις τον καφέ σου. Να μη ρίξεις μια ματιά στις ειδήσεις; Έρχεσαι το βράδυ. Η σύντροφος σου κάνει μπάνιο. Να μη δεις κανά νέο; Μη μου πεις για τηλεόραση και γιατί ενημέρωση δεν υπάρχει και γιατί όπως έγιναν  τα πράγματα τώρα με τα 4 κανάλια μόνο το διαδίκτυο μας απέμεινε. Προσωπικά τουλάχιστον δεν μπορώ να μην έχω μια έστω υποτυπώδη ενημέρωση για το τι γίνεται στον κόσμο. Φτιάξτε το το ρημάδι το ίντερνετ είναι πιο σημαντικό από το πόσο κάνουν τα μπρόκολα και τα ραπανάκια! 

Κατά μέσο όρο όλα τα ανωτέρω κοστίζουν ανά δωμάτιο το πολύ 150 ευρώ. Αξίζει όμως τον κόπο και η ποιότητα των ελληνικών καταλυμάτων θα αυξηθεί κατακόρυφα…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια