Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΠΑΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !

 
Με πήρε ένας φίλος τηλέφωνο : 

«Έλα ύποπτε, κατεβαίνω Σύνταγμα με τα μέτρα του Τσίπρα. Έρχεσαι;» 

«Όχι» του απάντησα ξερά. 

«Γιατί ρε; Δεν βλέπεις τι κάνει; Μας έχει σκίσει ο τύπος!»

Για δύο λόγους φίλε μου: 

Ο πρώτος είναι πως θα γίνουν ντράβαλα για να χαλάσει η συγκέντρωση

Σιγά ρε, εμείς θα φύγουμε, άμα γίνει κάτι! – με διέκοψε

Ο δεύτερος και πιο σημαντικός λόγος, συνέχισα, είναι πως δεν ήρθε ακόμα η ώρα. 

Ακόμα ο Έλληνας κοιμάται όρθιος. Πιστεύει πως ο Αλέξης είναι το καλό παιδί που προσπαθεί και το παλεύει. Νομίζει πως αν ήταν πχ πρωθυπουργός ο Κυριάκος τα ίδια και χειρότερα θα του συνέβαιναν. Δεν έχει εκτιμήσει πως παρά τα λάθη του Σαμαρά, ήμασταν σε καλό δρόμο. 

Εξακολουθεί να νομίζει πως φταίνε οι κακοί ξένοι και όχι αυτός που ψήφισε τον Τσίπρα και γύρισε η Ελλάδα πίσω. 

Πιστεύει πως το πρόβλημα του είναι το ΔΝΤ και ο Σόϊμπλε και όχι αυτός που πίστεψε στα παραμύθια και στις μαγικές λύσεις. 

Ο Έλληνας θεωρεί φυσιολογικά τα φαινόμενα Πολάκη, Φίλη, Μπαλτά, Παπαχριστόπουλου, Καρανίκα, Φλαμπουράρη, νόμου για τα ΜΜΕ και ακόμα να καταλάβει πως η ιδιωτική επένδυση δεν είναι ξεπούλημα. 

Ονειρεύεται σωτηρία από τους Ρώσους, τους Κινέζους, τον φίλο μας τον Ομπάμα, τους Νεφελίμ και τις γερμανικές αποζημιώσεις. Κάποιος, κάπου, κάποτε, θα καθαρίσει και για μας. 

Ακόμα να πάρει χαμπάρι πως απειλούνται πολύ σοβαρά τα σύνορα της χώρας μας και η κοινωνική συνοχή με τους λαθρομετάναστες και τη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο χοτ σποτ. Δεν ενοχλείται καν από τις δηλώσεις Μουζάλα και Μπαλαούρα για τη Μακεδονία και είναι έτοιμος να δεχθεί οτι όλα λέγονται και όλα μπορούν να ανακληθούν ως «ατοπήματα» και «φραστικά λάθη». 

Ο Έλληνας θεωρούσε ψίχουλα και ψεύτικα τα επιδόματα και τις φοροελαφρύνσεις της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου, ενώ τώρα που δεν τα δίνουν ούτε αυτά και του τα κόβουν κιόλας, δεν τρέχει μια. 

Συνήθισε πια τα capital controls και πραγματικά πονάει για την ΕΡΤ και όχι για τους υπαλλήλους της Ηλεκτρονικής που έπαιξαν μόλις μια μέρα στα μαζικά μέσα επιρροής ενώ το κρατικό κανάλι που δεν το βλέπει κανένας κυριάρχησε ως θέμα επί μήνες. 

Πιστεύει πως με τη δραχμή δεν θα έχει μνημόνιο και ακόμα τσιμπάει από την προπαγάνδα της αριστερίζουσας εθνομηδενιστικής θολοκουλτούρας του τίποτα. Λατρεύει την υποκρισία που το άγιο φως συνοδεύεται με τιμές κράτους από κατά δήλωση τους άθεους, τις κόκκινες γραμμές που έγιναν ροζουλί και την αναίσχυντη φορολογία χωρίς ίχνος προοπτικής. 

Οι Συριζαίοι μας κοροϊδεύουν χωρίς ντροπή με μια σκληρή διαπραγμάτευση που υπογράφουν τα πάντα και μάγκες βουλευτές που ψηφίζουν τα πάντα και τα βαφτίζουν με ωραία ονόματα. Κοινωνική σωτηρία, μεταρρυθμίσεις, κόκκινες γραμμές, υπεύθυνη στάση και …..αντιμνημονιακός Σύριζα ! 

Ο Έλληνας είναι αυτός που εξακολουθεί να θεωρεί πνευματικούς του ταγούς, τους πάμπλουτους επαναστάτες Γιώργηδες της καθημερινότητας μας, Τράγκα, Αυτιά και Παπαδάκη. Αυτοί του πήραν τα μυαλά, αυτοί το παίζουν επικριτικοί τώρα που είναι αργά και μια χαρά. Όλοι ξέχασαν τα πάντα..

Ο Αλέξης πρέπει να φέρει τα μέτρα, να το νοιώσουμε όλοι καλά, να καταλάβει μέχρι και ο τελευταίος τι ακριβώς σημαίνει Φασιστερά, μπας και ξυπνήσει. 

Ξέρω πως θα υποφέρω και εγώ που δεν φταίω σε κάτι, αλλά αν είναι να βάλουμε μυαλό ως  πολίτες, χαλάλι…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια