Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΗΧΗΣΙΣΜε αφορμή το διαζύγιο του θρυλικού ζεύγους Κωστόπουλου και Μπαλατσινού, βυθισμένος στην αιώρα μου στα νησιά Γκαλαπάγκος, σκεπτόμουν πως στην οπισθοδρομικά προοδευτική ελληνική κοινωνία, τίποτα δεν άλλαξε. 

Με το πέρας της εποχής των Κωστοπουλικών περιοδικών που συνετέλεσαν αποφασιστικά ώστε να αλλάξουν όλες οι αξίες και οι αρχές που υπήρχαν σε αυτόν τον τόπο για εκαντονταετίες, η ιδεολογία του τίποτα παραμένει κραταιά. 

Ο Κωστόπουλος έχει ακόμα δημοσιογράφους που απορροφήθηκαν σε άλλα μαζικά μέσα επιρροής. Υπάρχουν νέα παιδιά που ποθούσαν να έγραφαν εκείνοι στα περιοδικά του. Γαλουχήθηκαν με αυτά τα ιδεώδη και πίστεψαν πως αυτή η …ιερή παράδοση πρέπει να συνεχιστεί. 

Περιοδικά μπορεί να μην έχουμε πια αλλά τα lifestyle sites είναι τόσα πολλά όσα και οι κόκκοι άμμου στη Σαχάρα. Οι εκπομπές στα κανάλια αναρίθμητες. Τίποτα δεν αλλάζει. Από τα τέλη της δεκαετίας του 80 μέχρι σήμερα, τα lifestyle μέσα επιρροής ανακυκλώνουν μονίμως τα ίδια και τα ίδια. Σε ένα βαθμό το καταλαβαίνω. Πάντα θα υπάρχουν καινούριες πελάτισσες και υπάρχει η γενιά των κοριτσιών με γονείς μετανάστες που πρέπει να βαπτιστούν στην εθνομηδενιστική θολοκουλτούρα του τίποτα. 

Τα ίδια κείμενα, copy paste, ή ελάχιστα παραλλαγμένα για να δικαιολογούνται μισθοί και υπογραφές, όλα με τον ίδιο στόχο.

Τη γυναίκα. 

Ποιο είναι το κύτταρο, ο πιο σημαντικός οργανισμός στην κοινωνία; 

Η οικογένεια. 

Ποιος κρατάει την οικογένεια τα τελευταία 3.000 χρόνια; 

Η γυναίκα. 

Η γυναίκα δέχεται μανιώδεις επιθέσεις. 

Για το ντύσιμο της, το σώμα της, τα ρούχα της, την εμφάνιση της, το πώς θα γδυθεί, πως θα κάνει έρωτα, τι τατουάζ να χτυπήσει – και πρέπει να χτυπήσει - τους τρόπους της, το στιλ της και φυσικά τα ερωτικά της. Μέχρι και καινούριο άθλημα της βρήκαν να κάνει της γυναίκας, τη γελοιότητα που λέγεται pole dancing. Άθλημα που κανείς δεν προσέχει τις αθλητικές ικανότητες της φουκαριάρας που περιστρέφεται αλλά κατά τις επιταγές του Lifestyle είναι ένα απαραίτητο εφόδιο για τη ζωή. 

Στις γυναίκες κολλάνε σαν τσιμπούρια οι gay για τις αντιγράφουν πουλώντας τους φιλία χωρίς σεξ και η ανοχή ή η συμπάθεια στους ομοφυλοφύλους προέρχεται από αυτές και περνάει και στους άνδρες. Ευτυχώς, ακόμα δεν τις έχουν πείσει ότι πρέπει να υιοθετούν και παιδιά γιατί υπάρχει και η μητρότητα που δεν αντικαθίσταται και δεν υποκαθίσταται, αλλά η προπαγάνδα της ψευτοαπελευθέρωσης και του ψευτο-open minded δουλεύει καλά. 

Η γυναίκα ως αδύναμο ον καθότι την κυριεύει η αυταρέσκεια και η φιλαρέσκεια της, πέφτει στην παγίδα να νοιώθει σχεδόν καθυστερημένη – μη σου πω και με σύνδρομο down – αν δεν ακολουθεί πιστά ως πρόβατο τη μόδα και κυρίως τη νοοτροπία. Σε ένα βαθμό είναι φυσιολογικό. Όταν η μαμά της ήταν το πρώτο θύμα της Κωστοπούλειας φιλοσοφίας και στάσης ζωής, η κόρη αντιγράφει. 

Η όμορφη κοπέλα μετατρέπεται σε ένα ιδιαίτερα ανασφαλές άτομο, ιδιαίτερα ευάλωτο από τα τόσα must που τις τριβελίζουν το κεφάλι ότι πρέπει να κάνει για να σταθεί στον κόσμο που της επιβάλλουν δια του πολιτισμικού σοκ. Πρέπει να μένει με τις ώρες στον καθρέπτη. 

Η μέτρια κοπέλα γίνεται τόσο κομπλεξική καθώς μπαίνει σε μια μόνιμη διαδικασία αναμέτρησης με το photoshop  και χάνει πάντα. 

Το βλέπω και σε πολλά κορίτσια στο twitter. Τα περισσότερα κοριτσίστικα accounts μοιάζουν τόσο μεταξύ τους που ξεχνάς ποιος είναι ο χρήστης. Ακόμα και οι φωτογραφίες με το μπικίνι και οι λήψεις του καιρού μας, οι selfies, είναι πανομοιότυπες. 

Μεγάλη μοναξιά να βγάζεις selfies. Να μην έχεις κανέναν να σε βγάλει μια φωτογραφία….  Όσο για τις ομαδικές, το μόνο που αλλάζει είναι πως δεν τρέχει ο κατέχων τη μηχανή να μπει στο κάδρο με τους υπόλοιπους. Απλώς βάζει και το κεφάλι του μέσα. 

Για όλες τις γυναίκες υπάρχουν τα σχετικά κουτάκι που πρέπει να μπουν. Τους τα υποδεικνύουν συνεχώς τα lifestyle ιντερνετικά περιοδικά. Μη τυχόν και ξεχαστούν. 

Η κατήχηση από το lifestyle είναι ανελέητη. Συνεχής. Αδιάκοπη. Εναντίον της θυσιαστικής αγάπης και της οικογένειας.

Τα κορίτσια 19 – 23 ετών, δεν πρέπει να ερωτεύονται και πολύ περισσότερο δε να αγαπήσουν. Πρέπει να αποκτήσουν εμπειρίες. Ποικίλες. Να πιούν τη ζωή μέχρι το μεδούλι. Να γλεντήσουν ξέφρενα. 

Τα κορίτσια 24-29 ετών πρέπει να αφοσιωθούν σαν άντρες στην καριέρα τους. Να βγάλουν χρήμα. Να ξοδεύουν όσα περισσότερα μπορούν στο άνθος την ηλικίας τους. Όλο και περισσότερα. Να αποκτούν. Να αντιμετωπίζουν τους άντρες ως παιχνίδια και όταν το παιχνίδι χαλάσει, έχουμε και άλλο. Και άλλο. Και άλλα. 

Τα κορίτσια 29-35 ετών είναι ώριμες και ανεξάρτητες γυναίκες που «ξέρουν τι θέλουν από τη ζωή» και τίποτα δεν ξέρουν. Μπαίνουν στο ρόλο της κυνικής femme fatale που δεν δεσμεύονται από τίποτα και για τίποτα, γιατί πρέπει σύμφωνα με το lifestyle να κάνουν πως δεν ακούν το βιολογικό τους ρολόι. Ακόμα και να αποφεύγουν το γυναικολόγο τους. Να παραμελούν την αυτοεξέταση τους. Για αυτό και έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο καρκίνος του μαστού. 

Τα κορίτσια 35+ μπορούν να βολευτούν με το sex and the city. Να καλοδιατηρούνται, να παίζουν με μικρότερους, να ανανεώνονται, να πηγαίνουν οπωσδήποτε στο γυμναστήριο, να τρώνε σαν ασκητές, να κάνουν μπότοξ, πιλάτες και ότι καινούρια μόδα μπορείς να φανταστείς για να νικήσουν τον χρόνο. Αν δεν τα καταφέρουν, δεν πειράζει, οι πλαστικοί χειρουργοί κλέφτες θα γίνουν; 

Και στο τέλος τι μένει; 

Καμένοι άνθρωποι. Κουρασμένες ψυχές και ξεζουμισμένα σώματα. 

Μετά από πλείστες όσες εμπειρίες και ασφυκτικά γεμάτες ντουλάπες, συνάπτουν γάμους για το τίποτα, μόνο και μόνο γιατί ξαφνικά θυμηθήκαμε τη μητρότητα και ότι μπορεί να αρρωστήσουμε αν μείνουμε άκληρες. Παντρεύονται επειδή στον κύκλο τους οι φίλες τους έχουν οικογένειες και δεν πρέπει να μείνουν πίσω. Δεν μπορούν πια να βγαίνουν έξω όπως παλιά και από ένα σημείο και έπειτα δεν έχουν την άνεση να επισκέπτονται όποτε θέλουν τα σπίτια των φιλενάδων τους και να κουτσομπολεύουν ατέλειωτα.

Στην αρχή το lifestyle τις παρηγορεί. Πάνω από όλα η φιλία και τα βάρη της οικογένειας είναι ένα ατέλειωτο φορτίο. Μετά τις τρώει η μοναξιά. 

Παντρεύονται, κάνουν ένα παιδί, χωρίζουν. Κυνικά. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. 
Δεν πειράζει όμως, οι 40αρες ίσον με δύο εικοσάρες και ξανά μανά τραβάμε για νέες περιπέτειες.

Για το lifestyle πια καλή μου κοπέλα είσαι ένα τίποτα.  Σειρά έχουν τώρα τα νέα κορίτσια που χρίζουν της κατάλληλης αγωγής…. Όσο για σένα, η ζωή σου πέρασε. Δεν αξίζεις και πολλά… 

Κανείς δεν μιλάει για τον έρωτα. Για την αληθινή αγάπη, τη θυσιαστική. Τόνοι γράφονται και λέγονται για την εγωιστική αγάπη.  Η οικογένεια είναι ένα βασανιστήριο. Ένας βράχος που μπαίνει στην πλάτη σου, σε συθλίβει και πεθαίνεις. Αυτά σου λένε. Η μητρότητα και η ανατροφή είναι για τις γυναικούλες και ωραίες ιστορίες να τις διηγούνται οι γιαγιάδες. Αναχρονιστικά φολκλορ.  Η αγωγή, οι αξίες και τα ιδανικά είναι μπανάλ λέξεις που παραπέμπουν στην καλύτερη στον Κολοκοτρώνη και στη χειρότερη στη χούντα. Αν και οι περισσότερες αυτά τα μαθαίνουν από τα τούρκικα σίριαλ. Φτάσαμε στο σημείο που ο Σουλεϊμαν και η Καρανταγί να έχουν απείρως περισσότερα στοιχεία ηθικής από οποιοδήποτε ελληνικό σίριαλ. Η μαγειρική είναι αγγαρεία εκτός και αν είναι γκουρμέ με σούσι. Η νοικοκυροσύνη είναι μια δουλειά για τις αλβανίδες. 

Ξεχάσαμε, διαγράψαμε και εγκαταλείψαμε τους παππούδες μας και τους πατεράδες μας. 

Την αρχαία ελληνική κληρονομιά μας και τη βυζαντινή παράδοση μας. 

Ξέρω τι αναρωτιέσαι. Αν είμαι νοσταλγός της χούντας και χρυσαυγίτης. Δεν είμαι. Μακριά απο μένα ιδεολογίες που καταδιώκουν την αντίθετη άποψη. Για αυτό και απεχθάνομαι και τον κομμουνισμό. Απο τη μια, τις σωστές λέξεις και τα σωστά συνθήματα τα είπαν λάθος άνθρωποι. Απο την άλλη το lifestyle σου επιβάλλει να κατατάσσεις τη φιλοπατρία, την ευσέβεια και την οικογένεια στην κατηγορία των ακραίων πιθηκίζοντων τεράτων. 

Δες γύρω σου. Ολα κατέρρευσαν. Απο τον καπιταλισμό μέχρι τον κομμουνισμό και απο τον ουμανισμό μέχρι τα περίφημα ανθρώπινα δικαιώματα που εν τέλει χρησιμεύουν να επιβάλλονται οι λίγοι στους πολλούς. Ο Ισλαμισμός πρέπει να είναι μια τόσο καλή θρησκεία και για αυτό οι μουσουλμάνοι καταφεύγουν μαζικά στην Ευρώπη. Το lifestyle τους επιβάλλει. Φυσιολογικό. Φρέσκο αίμα, νέοι πελάτες στην κρεατομηχανή. Μετά αναρωτιούνται οι περιβόητοι αναλυτές γιατί ο διεθνισμός υποχωρεί έναντι του εθνικισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη. 
Στον ωκεανό των κειμένων που γράφονται καθημερινά στον παγκόσμιο ιστό, το παρόν θα θαφτεί πανηγυρικά. Δεν περιμένω τίποτα διαφορετικό. 

Έστω ένας που διαβάσει μέχρι εδώ και θα διαφωνήσει μαζί μου, ας σκεφτεί και ας αναλογιστεί. Πως άραγε φτάσαμε στην κοινωνική χρεοκοπία; 

Δημογραφικό, γλώσσα - γκρικλις, ιστορία, πίστη, ατομισμός, αναλγησία, κοινωνία, διαζύγια, μονογονεϊκές οικογένειες, εθνομηδενισμός, θολοκουλτούρα, ατομική ανάπτυξη ( και δεν εννοώ πόσοι έχουν iphone ) και πνευματικό επίπεδο. Φτάσαμε τουλάχιστον οι μισοί να ψηφίζουμε ανθελληνικά κόμματα, να παρασυρόμαστε από κάθε τυχάρπαστη δημαγωγία. Αρκετοί υποστηρίζουν φανατικά τους ναζί και η συντριπτική πλειοψηφία, μαζί τα έφαγε. Όχι ισομερώς, αλλά μαζί. Η τεράστια μουσική μας παράδοση καταποντίζεται και υποχωρεί μπρος στη λαίλαπα των λαϊκοποπ σκυλάδικων. Τα νιάτα σπαταλούν το σφρίγος και την ενέργεια τους παρακολουθώντας φανατικά και αντιγράφοντας το φαύλο και παρασιτικό σύστημα των «stars» και το lifestyle μας επιβάλλει από την καθημερινή επικοινωνία, μέχρι τη διατροφή μας. 

Ξαφνικά οι Ελληνίδες έγιναν όλες μοντέλες, ηθοποιοί, τραγουδίστριες και δημοσιογράφοι. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα χρειάζεται γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή. Δεν αναφέρομαι στην τράπεζα θεμάτων αλλά από την πρώτη δημοτικού. Αντί με τα μέσα και την ιστορική συνέχεια που έχουμε, να φτιάξουμε το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον πλανήτη. παρακολουθούμε πελιδνοί να καταστρέφονται τα πανεπιστήμια μας από τις ορδές των κομματικών  οστρογότθων. 

Γίναμε ένα με την άσφαλτο και απο άτομα προσωπικότητες - μονάδες καταντήσαμε τυφλοί καταναλωτές σκουπιδιών με ωραίο και γοητευτικό περιτύλιγμα. Οταν χάνεις την ταυτότητά σου, ξεχνάς την ιστορία σου και τις καταβολές σου, γίνεσαι πολίτης του κόσμου. Δηλαδή ένας ωραίος τίτλος για τον καταναλωτή - πρόβατο του κόσμου. Προτιμώ να είμαι Έλληνας του κόσμου.  

Το σημαντικό στοιχείο της οικογένειας είναι η γυναίκα. Η μητέρα. Αν ο γυναικείος πληθυσμός της Ελλάδας δεν κάνει την πραγματική πνευματική και ηθική επανάσταση, η χώρα μας τελείωσε νομοτελειακά.

Το lifestyle όμως θα συνεχίσει και αλλού. 

Η αγορά των ανθρωπίνων ψυχών είναι τεράστια.

ΥΓ. Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις τι πρεσβεύει κάποιος είναι να διαπιστώσεις τι κάνει στη ζωή του. Επειδή έχω γνωρίζει μερικούς lifestyle, η ζωή τους είναι κενή και κατάμαυρη...0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια