Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΣΥΖΥΓΟΣ ΓΙΑΤΡΟΥ



Μια απεχθής κατηγορία ανθρώπων είναι οι χουλιγκανοι των γηπέδων. 
Μια άλλη είναι οι σύζυγοι των γιατρών. 

Απαίδευτες βλαχάρες, υπεραλαζονικές γουρούνες, επηρμένες επαρχιώτισσες και ξιπασμένες καρακάξες. 

Δεν βλέπουν ανθρώπους αλλά δούλους. Λες και είχαν και στο χωριό τους. Επιδειξιομανή κενόδοξα όντα που αγνοούν το όνομα τους καθώς πιστεύουν ότι ο νονός τους, τις αδίκησε. Βασίλισσας Ελισάβετ ή Κλεοπάτρα θα ήταν το σωστό. 

Πάνε κάπου και νομίζουν ότι οι υπηρέτες πρέπει να τρέχουν για αυτές και συχνά η μια μαλλιοτραβιέται με την άλλη γιατί θεωρούν το πρεστίζ τους ανώτερο από τις άλλες συζύγους των γιατρών. 

Αγαπημένο τους θέμα συζήτησης: Τα ταξίδια που έχουν πάει. Ως συνοδά μέλη των γιατρών φυσικά. Δεν θα δυσκολευτείς να τις αναγνωρίσεις καθώς είναι η δεύτερη – στη χειρότερη τρίτη πρόταση που λένε μετά τις συστάσεις. «Ο άνδρας μου που είναι γιατρός» μπλα μπλα. 

Ξέρουν ιατρική, χορηγούν φάρμακα, μπορεί να σου πουν και την κατάλληλη εγχείριση που πρέπει να κάνεις και τις περισσότερες φορές ο πραγματικός γιατρός δεν χρειάζεται. Κατέχουν άριστα τα νομικά και την πλουμιστή σαν του παγωνιού μόδα. Το national geographic αν δεν πάρει τη γνώμη τους, τεύχος δεν εκδίδεται. 

Μένουν αξέχαστες σε όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους καθώς ακόμα και να μην έχουν κανένα παράπονο, πρέπει να εφεύρουν.  Πάντα πρέπει να έχουν το καλύτερο δωμάτιο και το θέλουν τώρα και θα το πληρώσουν. Αν κάνεις το λάθος να προσπαθήσεις να μιλήσεις λογικά μαζί τους, σου απαντούν πως ο σύζυγος τους είναι ένας ταπεινός λειτουργός της υγείας και εκείνες το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν ώστε να απολαύσει και εκείνος κάτι γιατί είναι ο καλύτερος γιατρός αλλά δεν μιλάει και δεν απαιτεί – όπως θα έπρεπε. 

Συνήθως δεν εργάζονται. Είναι απολύτως ενημερωμένες για τα τηλεοπτικά δρώμενα τα οποία συζητούν μόνο με τις καλές τους φίλες. Με τρίτους κρατάνε ύφος και «επίπεδο». Η γκαρνταρόμπα της χωράει σε 15 ντουλάπες και μονίμως δεν έχει τι να φορέσει. Παρακολουθεί μανιωδώς το βάρος της, ενίοτε πηγαίνει και στο γυμναστήριο και το αγαπημένο της στέκι είναι το κομμωτήριο. Στο μόνο μέρος που έχει εξασφαλισμένο ακροατήριο στο οποίο θα παραδώσει ταξιδιωτική διάλεξη και ιατρικές γνωματεύσεις. 

Αν τις ψάξεις ψυχολογικά είναι βαθιά πληγωμένες. Το κέρατο που τρώνε μοιάζει με χαυλιόδοντα αλλά το χρήμα ( ειδικά αν έχεις και παιδιά ) δεν το εγκαταλείπεις εύκολα. Οπότε συμβιβάζονται, εκδικούνται με τον άκρατο καταναλωτισμό με τη γκρίνια και την έπαρση αγγίζουν το Έβερεστ. 

Στο σπίτι τους είναι απολύτως καταπιεστικές, τα παιδιά δεν έχουν μητέρα αλλά μπάτσο και η μόνιμη επωδός τους είναι «είσαι γιος γιατρού, διάβασε, τι θα πει ο κόσμος». Το κινητό τους είναι προέκταση του χεριού τους και ο λογαριασμός τους είναι συνήθως τριψήφιος. Το χρησιμοποιούν για να μιλάνε αλλά όχι για να ακούσουν και τον συνομιλητή. Θέλουν να απατήσουν αλλά διστάζουν μπρος στο κοινωνικό τους κύρος. 

Είναι ψευτοευγενικές μέχρι να αρνηθείς να τους κάνεις ένα χατήρι. Τότε η Μάργκαρετ Θάτσερ συναντά τη Μέδουσα. 

Η σύζυγος γιατρού δεν μπορεί να έχει φίλες γιατί θέλει μονίμως να επιδεικνύεται. Όσες την κάνουν παρέα την ανέχονται γιατί θέλουν να έχουν πρόσβαση στον γιατρό. 

Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η αποφυγή. Αν δεν τα καταφέρεις, τότε να χρησιμοποιήσεις την κολακεία για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Εξάλλου είναι τόσο μα τόσο δυστυχισμένη..



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια