Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ



Υπάρχουν μερικά μυστήρια που δεν θα τα λύσω ποτέ. Ο βουλευτής, ο υπουργός και ο πρωθυπουργός, λίγο ως πολύ, ξέρω τι κάνουν. Παρομοίως και ο δήμαρχος. Ο περιφερειάρχης τι στο κέρατο κάνει; 

Η εντύπωση που έχω, είναι πως πρόκειται για ένα υπέροχο βισματικό ( προφέρεται και βιΖματικό ) αξίωμα το οποίο ουσιαστικά δεν έχει αντικείμενο. 

Λέμε για τη μείωση του αριθμού του βουλευτών. Προτείνω και την κατάργηση των Περιφερειών. Θυμάσαι εσύ είτε στην Αθήνα, είτε όπου αλλού ζεις, κάτι που να προσέφερε ο πάλαι πότε Νομάρχης και τώρα ο Περιφερειάρχης; 

Η μορφολογία του ελληνικού εδάφους είναι τέτοια που χρειάζεται ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή στη χάραξη των Δήμων. Ας γίνουν και λίγοι παραπάνω, δεν πειράζει. Από το να έχει ορισθεί ένας δήμος για 10 χωριά με απόσταση 100 χιλιόμετρα μεταξύ τους, ας γίνουν 2.  Σε κεντρικό επίπεδο υπάρχει ο βουλευτής. Ο περιφερειάρχης είναι παντελώς άχρηστος. Οι μοναδικές φορές που ακούγονται από τα μαζικά μέσα επιρροής, είναι είτε για κατανομή κονδυλίων, είτε για γραφειοκρατία. 

Στην Αττική που ζω, οι υποψηφιότητες που τίθενται στο φιλοθεάμον κοινό, είναι οι εξής:

Γιάννης Σγουρός:  Συμπαθής αλλά τον βαρέθηκα. Μια ζωή τα ίδια. Τοπική αυτοδιοίκηση και ξανά μανά και τούμπαλιν και τ’ανάπαλιν. Θα ήτο επιθυμητό να έκανε κάποτε έναν απολογισμό από τα τόσα χρόνια της θητείας του στον δημόσιο βίο. Να δούμε ποιο είναι το έργο που έχει κάνει.

Ρένα Δούρου: Το γενικά αντιπαθητικό πρώην ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάει χωρίς να λέει τίποτα, με μια απεχθή υπεροψία που απωθεί. Καλύτερα ο original ΠΑΣΟΚ, Σγουρός. 

Γιώργος Κουμουτσάκος: Ευρωβουλευτής. Καλά δεν ήταν στα Βρυξέλλας; Τι θες εδώ τώρα; Μέλος διαφόρων επιτροπών στην καριέρα του, μια χαρά. Δεν μου λέει τίποτε απολύτως.

Παύλος Χαϊκάλης:  Για τη γριά στους Μήτσους και το 50-50 καλός είναι. Για πολιτικός σε ένα αστείο κόμμα και βουλευτής μάλιστα, too much

Θανάσης Παφίλης: ΚΚΕ. Γελάει ο κόσμος. Next

Πέτρος Μαντούβαλος: Ο αγλαός νέος του παραδικαστικού. Υποστηριζόμενος από τον στρατηγό άνεμο και λοιπούς δυσαρεστημένους βουλευτές της ΝΔ και νυν αρχηγούς ανθυποκομματιδίων. Χαρήκαμε. 

Ηλίας Παναγιώταρος: Αυτός που έχει κατάστημα και δήλωσε μηδενική φορολογική δήλωση; Αυτός που είπε στο BBC ( αν δεν κάνω λάθος ) σε ερώτηση γιατί στο κατάστημα του πουλάει τα ρόπαλα και απάντησε ότι το μπεϊζμπολ στην Ελλάδα είναι πολύ δημοφιλές; Ο πιο άμεσος από τους σταρ της Χρυσής Αυγής, απολαυστικός όταν τον έλεγε και φούντωνε ο Πετράν, «τσατσόπουλο», αλλά όχι και περιφερειάρχης αδερφέ… 

Μαρία Γιαννακάκη: ΔΗΜΑΡ. Ανύπαρκτο κόμμα που δεν δικαιολογεί καν την παρουσία του και δεν θα μπει καν στη βουλή στις επόμενες εθνικές εκλογές. Enough

Θάνος Τζήμερος: Σε πολλές απόψεις του συμφωνώ. Έχω ζηλέψει κάποια κείμενα του και ευχήθηκα να τα είχα γράψει εγώ. Κάτι πήγε να μας πει αλλά λειτούργησε μπακαλίστικα και συνέπραξε ατυχώς με – μπλιαχ - Βαλλιανάτο και Μάνο και έφαγε στις εθνικές εκλογές χοντρή σφαλιάρα, που του άξιζε. Πιστεύω ότι εν προκειμένω αξίζει μια ευκαιρία. Να δούμε τι μπορεί να κάνει. Μου αρέσει ως τηλεοπτική παρουσία, ο λόγος του είναι ρεαλιστικός και της αγοράς. Καμία σχέση με τους πολιτικάντηδες, τους συνδικαλιστές και λοιπούς κομματικούς παρατρεχάμενους. Ένας άνθρωπος που έχει εργαστεί, που κάτι είχε να πει, η Δημιουργία Ξανά μας κούνησε λίγο αλλά δεν είχε την πολιτική εμπειρία και έκανε λάθος συμμαχίες. Ίσως βιάστηκε. Είναι τόσο ανεπαρκείς οι υπόλοιποι υποψήφιοι που θα τον ψηφίσω από περιέργεια. Θα φανεί αν τελικά τα λόγια ήταν μόνο για τα κοινωνικά δίκτυα ή αν όντως ο άνθρωπος αυτός θέλει και μπορεί να προσφέρει κάτι καινούριο. Οι άλλοι ζουν μια χαρά στα κόμματα και της βουλευτικής τους αποζημίωσης δεν έχει παραιτηθεί κανείς. Ας μπει και ένας τρίτος που δεν τρώει απο τη Βουλή.

Παρεμπιπτόντως, σε ότι αφορά τους βουλευτές που συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές, αυτούς που πραγματικά εκτιμώ είναι όσοι παραιτούνται της βουλευτικής έδρας τους πριν την εκλογική αναμέτρηση, όπως είχε κάνει ο Μιχαλολιάκος στον Πειραιά.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια