Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ Η ΦΑΚΑ. ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.




Δέχομαι εκ των προτέρων ότι και αν πιστεύεις, ότι και αν εικάζεις γύρω από το κυνηγητό που εξαπολύθηκε στη Χρυσή Αυγή. 

Ότι ο Σαμαράς πήγε στον Ομπάμα. Ότι θα πάει εντός των ημερών στο Ισραήλ. Ότι έχουμε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ότι φοβήθηκαν τον Κασιδιάρη που θα βγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή, ειδικά μάλιστα αν έχει ως αντίπαλο τον Κακλαμάνη και τον Καμίνη. Ότι φοβήθηκαν την αλματώδη άνοδο της Χρυσής Αυγής και της την έστησαν. 

Το γεγονός όμως είναι πως όλα ξεκίνησαν από έναν φόνο. Μια δολοφονία. Μια επαγγελματική μαχαιριά και για αυτή δεν έφταιγε ούτε το σύστημα, ούτε το κατεστημένο, ούτε οι μασόνοι, ούτε οι ευρωπαίοι μνημονιακοί τοκογλύφοι. 

Η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε άνετα να συνεχίσει να πορεύεται όπως πορεύεται, αν δεν καθάριζε ο Ρουπακιάς τον Φύσσα. 

Η αλήθεια είναι πως τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε ένα ατέλειωτο τηλεοπτικό σόου. Κάμερες, φωτογράφοι, χειροπέδες, κραυγές, υπεραναλύσεις των υπεραναλύσεων. Βαρέθηκα! 

Ξαφνικά, η κρίση πήγε περίπατο, η τρόικα, κυρία ήρθε βασίλισσα έφυγε και στην Ελλάδα του μη με διακόπτετε και του διακόπτουμε για διαφημίσεις, το μόνο πρόβλημα είναι η δράση της Χρυσής Αυγής. 

Η φράση «ραγδαίες εξελίδεις» πρέπει να έχει σπάσει ρεκόρ δημοσίευσης και στα δημοσιογραφικά sites που δίνουν βήμα επικοινωνίας στους αναγνώστες, στα φόρα και σε κάθε προφίλ όλων των ειδών των κοινωνικών δικτύων ο καθένας γράφει ότι του ‘ρχεται άνευ φίλτρου. Εκατοντάδες χιλιάδες σχολίων και τοποθετήσεων που όταν ολοκληρωθεί η έρευνα ίσως και να μην έχουν καμία αξία πέραν της προσωπικής εκτόνωσης του καθενός. 

Με το παρόν θέλω να σημειώσω μερικά στοιχεία που με κέντρισαν ξεκινώντας από αυτά που τα αφήσαμε και πέρασαν στα ψιλά: 

Ένας από τους βασικούς άξονες της Χρυσαυγίτικης ρητορικής ήταν η αντισυστημική παρουσία και νοοτροπία. 

Εκείνα τα βουλευτικά αυτοκίνητα που ακούγαμε διακηρύξεις ότι θα αποδωθούν στο λαό, αυτόν τον φοβερό λαό η αλήθεια είναι, τελικά τα χρησιμοποιούν κανονικά οι βουλευτές με σήμα τον μαίανδρο. 

Οι φωτογραφίες με το ακροδεξιό NPD στα γραφεία της Χρυσής Αυγής δεν μας πονήρεψαν αρκετά. Υπάρχουν όμως. Οι φωτογραφίες έχουν δημοσιευθεί και η δικαιολογία που ακούσαμε ήταν πως νόμιζαν πως επρόκειτο για …δημοσιογράφους! Λες και έτσι άνετα μπαίνει οποιοσδήποτε στα γραφεία ενός κόμματος στη Βουλή που μπορεί στην αρχή να πει ότι είναι ηθοποιός και μετά να βγεί αστροναύτης, αλλά όλοι δείξαμε μεγάλη καρδιά και το ξεχάσαμε. 

Αργότερα ο Κασιδιάρης έδωσε σόου σχετικά με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και μας είπαν πως ο κάθε Χρυσαυγίτης βουλευτής αμείβεται με τις απολαβές ενός στρατιωτικού και τα υπόλοιπα διατίθενται για τις κοινωνικές τους δράσεις. Τελικά, με το αίτημα του Μιχαλολιάκου να μην παρακρατείται το 20% υπερ του κόμματος, καταλάβαμε ότι οι στρατιωτικοί πήραν μυθικές αυξήσεις και δεν μας το είπε κανείς. 

Μετά τον φόνο του Φύσσα, αυτό που ακούσαμε από τον Μιχαλολιάκο και τον Κασιδιάρη ήταν ότι ο Ρουπακιάς τους ήταν άγνωστος. Σαν να ρωτάς έναν 90χρονο κάτοικο του Τρινιντάντ Τομπάγκο αν έχει κατεβάσει το IOS 7.  Τελικά μάθαμε για τους ομαδάρχες, τους πυρηνάρχες, τους κομάντος και εκτέθηκαν. Όχι μόνο ήταν γνωστός ο Ρουπακιάς αλλά «του σπιτιού». 

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό. Μπορώ να σου πω ότι είμαι δέκα φορές καλύτερος συγγραφέας από τον Ντοστογιέφσκι. Ο Τιέστο σε κάθε μου εμφάνιση ως DJ, έρχεται με το προσωπικό του λιαρ τζετ να με ακούσει. Σε έναν αγώνα σκάκι κερδίζω άνετα τον Κασπάροβ. Και στο μπάσκετ σε ένα μονό, θέλω 3 Τζόρνταν στην καθησιά μου. 

Έτσι μας έλεγαν. Δεν είμαστε Ναζί αλλά Έλληνες εθνικιστές.  Πιστέψαμε τον Ηλιόπουλο ότι το zeig heil που έχει στο μπράτσο ήταν απλώς και μόνο γιατί του άρεσε στα νιάτα του η …..γραμματοσειρά. Φάγαμε τη σβάστικα στο μπράτσο του Κασιδιάρη γιατί είχε ως πλαίσιο αρκετούς μαιάνδρους. Συγχωρέσαμε τα ποιήματα της νιότης του αρχηγού για τον Εωσφόρο και τον Αδόλφο. 

Τώρα πια, όσο καλούλης να είσαι, δεν καταπίνεται και δεν προσπερνιέται με τίποτα. Πανό με τη σβάστικα, πίνακες με τον Φύρερ, φωτογραφίες με τη στολή των SS, ε, πάρτο χαμπάρι. Είναι Ναζί. Είναι! 

Ο Μιχαλολιάκος έλεγε σε όλους τους τόνους ότι στη Χρυσή Αυγή είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Όταν πριν από λίγους μήνες χρυσαυγίτες γιόρτασαν το χειμερινό ηλιοστάσιο προς τιμήν του Απόλλωνα, ο Κασιδιάρης προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα: Ήταν λέει ημερίδα ενημέρωσης – μεταμεσονύκτια – και πως το κόμμα είναι χριστιανικό αλλά δεχόμαστε και ειδωλολάτρες αφού δεν ζημιώνουν το έθνος. Χαρήκαμε. Οι 12θεϊστές πολεμούν τον Χριστιανισμό. Δεν θα μπορούσαν να συνυπάρξουν στο ίδιο κόμμα! 

Προσπάθησαν κάπως άγαρμπα να τους μαζέψουν όλους. Εφόσον εξετάζουμε μόνο τη δολοφονία του Φύσσα, είναι δύσκολη η επέκταση του κατηγορητηρίου συλλήβδην. Για αυτό και αφέθηκαν ελεύθεροι, οι Ηλίες και ο Μίχος. Προφανώς και θα έπεσαν τηλέφωνα τύπου «τι κάνετε θα ρεζιλευτούμε» οπότε όπως είπε και η φράου Έλεν, «τα κεφάλια στη μπουζού». 

Ο πραγματικός χαρακτήρας του ανθρώπου φαίνεται όταν δοκιμάζεται σε μια θλίψη και όταν του έρχεται ένα πολύ ευχάριστο νέο. 

Ο Χρήστος Παππάς με τρομάζει. Φροντίζω να μην τον παρακολουθώ το βράδι γιατί θα μου μείνει ως τελευταία εικόνα πριν κοιμηθώ και δεν έχω καμία διάθεση να περάσω μια νύχτα με εφιάλτες. Εν προκειμένω, τα ουρλιαχτά του και αυτό το σφίξιμο των οδόντων είναι η ιδανική εικόνα τρομοκράτησης μικρών και μεγάλων.  

Το χειρότερο ήταν, όταν για τον «όρκο του χρυσαυγίτη», έναν ύμνο στο μίσος,  είπε απολογούμενος πως «αναγνωρίζω τον γραφικό μου χαρακτήρα αλλά δεν θυμάμαι αν το έγραψα εγώ αυτό». Δεν έχει υπάρξει πιο αστεία απολογία στα χρονικά της Ελληνικής ανάκρισης! 

Η Ζαρούλια με τη συμπεριφορά της σε έναν φουκαρά του STAR Channel, κέρδισε την απέχθεια. Δεν θέλεις κυρία μου να κάνεις δηλώσεις; Δικαίωμα σου. Το να πετάξεις καφέ, να ρίξεις ροχάλα και να πας να χειροδικήσεις, τι σου φταίει ένας άνθρωπος που πάει να βγάλει ένα μεροκάμματο; Φαντάσου δηλαδή αυτή η γυναίκα να είχε πραγματική εξουσία τι θα έκανε. Θα έβγαζε το καλάζνικοβ να τον θερίσει τον άνθρωπο! 

Αμ ο terminator Ηλίας; Το ανθρωπάκι με την κάμερα σου έφταιγε ρε φίλε; Ο φωτογράφος με γυρισμένη την πλάτη για να πας να τον κλωτσήσεις; Πότε; Όταν μάλιστα σε αφήνουν να φύγεις; Αχ αυτή η ρημάδα η Δημοκρατία, είναι κακό πολίτευμα τελικά… Στο δικό σου πολίτευμα Ηλία Κασιδιάρη, αυτό της επταετούς διακυβέρνησης που λες και εσύ, αν ήσουν σε αυτή τη θέση, θα σου είχαν φορέσει τσιμεντένια παπούτσια και θα ήσουν στον πάτο του Αργοσαρωνικού. Όχι Δημοκρατίες και ανθρωπισμοί. Τι είναι αυτά; Τον παρακολούθησα στη δική τους διαδικτυακή εκπομπή και είπε απλώς τη λέξη «λάθος». Εκείνο το ρημάδι το συγγνώμη δεν βγαίνει από το στόμα ε; 

Οι παραπάνω δεν είναι ούτε μουσικοί, ούτε ηθοποιοί, ούτε καλλιτέχνες. Είναι βουλευτές. Αυτούς ψηφίζεις για να αποφασίσουν για το μέλλον σου. Και δεν έχεις καμία δικαιολογία ότι δεν ήξερες. 

Ξέρεις πια. 

Ναι, ναι, την ξέρω τη δικαιολογία: Αλλά οι άλλοι, οι καθωσπρέπει κλέφτες, τα κυριλέ λαμόγια μπλα μπλα μπλα. Ερώτηση: Ψάχνουμε τον καλύτερο ή τον χειρότερο; Θέλουμε κάτι καινούριο, της προκοπής, ή να επιστρέψουμε στην εποχή των Βησιγότθων; 

Η Χρυσή Αυγή έχει σιωπηρό λαϊκό έρεισμα και δεν είναι κίνημα. Απόδειξη ότι δεν μπορεί να τους μαζεύουν σε δύο ώρες και να διαμαρτύρονται όλοι και όλοι 500 νοματαίοι. Που είναι το πλήθος να φωνάξει  για τον άδικο κατατρεγμό; Δεν λέω να γίνει εμφύλιος, αλλά να γίνει μια κόσμια πορεία. Περισσότεροι Ρομά τρέχουν στα δικαστήρια για να υποστηρίξουν έναν δικό τους παρά οι ιδεολόγοι εθνικιστές για τον αρχηγό τους

Οι Συριζαίοι στην αρχή πανηγύρισαν. Μετά πάγωσαν. Ενδιάμεσα ζήτησαν εκλογές. Προβλέπω ότι όπως μάζεψαν τη Χρυσή Αυγή, αύριο θα μαζέψουν και μια κόκκινη συνιστώσα που θα λοξοδρομήσει και δεν θα μπορεί να μιλήσει κανένας. Δεν θα με πειράξει καθόλου. Δεν θα πρέπει η δίωξη της Χρυσής Αυγής να γίνει η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για όλους τους υπόλοιπους. Στη χώρα μας έχουμε ζήσει βία ποικίλων χρωμάτων και αποχρώσεων και συνήθως όταν γίνεται η αρχή ακολουθεί και συνέχεια. 

Όταν συνέλαβαν τους Χρυσαυγίτες, οι μαύροι πάνθηρες βγήκαν ομαδικώς  και πανηγύριζαν στην Κυψέλη. 

Τι; 

Δεν ξέρεις τους μαύρους πάνθηρες; 

Που να τους ξέρεις, σιγά μη σου τους πουν. 

Είναι η μαύρη κοινότητα που οργανώνεται και γίνεται κράτος εν κράτει. Όταν άφησαν τους Ηλίες έξω, οι μαύροι πάνθηρες έκαναν την αντίστροφη πορεία. Μπήκαν μέσα. Να το θυμάσαι αυτό που γράφω….

Ακούσαμε φρικτά πράγματα αυτές τις μέρες. 

Ότι έχουν σκοτεινούς χρηματοδότες. Ότι έχουν 4.000 όπλα. Ότι «προστατεύουν» αλλοδαπούς και παίρνουν μίζα από τις πωλήσεις και όσοι δεν τους πληρώνουν, τους δέρνουν. Ότι είναι μπράβοι και μαστροποί. 

Αυτό που θέλω είναι να προχωρήσει η έρευνα σε βάθος για να αποδειχθεί αν όντως ισχύουν αυτά τα πράγματα. 

Αυτά που έχουμε δει μέχρι σήμερα πάντως είναι κάτι γκλομπ, στιλιάρια, τάζερ, μαχαίρια, φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες και υπολογιστές. Σιγά τα οπλικά συστήματα! Τους διαλόγους που διαβάσαμε από τον κοριό της ΕΥΠ, ήταν για κουτσομπολιό. Μου θυμίζει αυτά που διαβάζαμε για τα στημένα, που κατέληξαν στη δίκη παρωδία των ημερών μας. 

Άλλο είναι για παράδειγμα η Σκορδέλη έχει πέντε αντιγραμμένα cd με τραγούδια που έχουμε όλοι στο σπίτι μας και άλλο να έχει 50 κούτες. Αυτό δεν μας διευκρινίστηκε. 

Εντύπωση μου έκανε η σφαίρα που βρέθηκε στα ρούχα που πήγε η Ζαρούλια στον Μιχαλολιάκο στη φυλακή. Τι την ήθελες καλή μου τη σφαίρα 7,62 χιλιοστών;  Αυτή δεν είναι σφαίρα ενός περίστροφου αλλά ενός οπλοπολυβόλου… 

Όσο για την Αστυνομία, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Στη μικρή κοινότητα των αστυνομικών, όλοι γνωστοί είναι και όποιοι έχουν λερώσει τη φωλιά, σύντομα θα βρεθούν. Όμως, τους δικαιολογώ.  Τόσα χρόνια μπάτσους γουρούνια δολοφόνους τους ανέβαζαν, φασίστες της κρατικής βίας τους κατέβαζαν. Όταν η αστυνομία έκανε τη δουλειά της, την έβριζαν. Όταν δεν την έκανε, πάλι την έβριζαν. Όταν έριχναν μια σφαλιάρα παραπάνω ήταν η ωμή κρατική βία και όταν τους έδιναν εντολές να κάνουν τα στραβά μάτια, ήταν τα στρουμφάκια με τα μπλέ. 

Η δράση φέρνει αντίδραση. Πως αλλιώς; 

Ότι και αν γίνει με τους ιθύνοντες της Χρυσής Αυγής, ο βασιλοχουντισμός με την δόση του ναζισμού δεν πεθαίνει. Πάντα στη χώρα μας θα υπάρχει ένας θύλακας και εν προκειμένω εκφράστηκε και πολιτικά με εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο. 

Το θέμα είναι οι πατριώτες, όσοι αγαπούν την Ελλάδα χωρίς να επιθυμούν τη σφαγή των υπολοίπων, αυτοί που μπούχτισαν από το «δημοκρατικό τόξο» και πίστεψαν στη Χρυσή Αυγή, αυτοί θέλω να δω ποια θα είναι η συμπεριφορά τους. 

Θα συνεχίζουν να στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή κλείνοντας τα μάτια στα Ορκ; 

Θα στραφούν στον Αντώνη; Θα πάνε στον Βαγγέλη ή στον Πάνο ή θα επιστρέψουν στον παμπόνηρο Καρατζαφέρη που βγαίνει – όλως τυχαίως – ξανά στο προσκήνιο για να θυμίσει την παρουσία του και ότι είναι ακόμα πολιτικά ζωντανός; Ή μήπως θα αναζητήσουν άλλο πολιτικό σχηματισμό; Ή θα σκορπίσουν; 

Αυτή είναι η πραγματική απορία που αφενός θα κρίνει τις επόμενες εκλογές, αφετέρου θα λυθεί όταν γίνει το δικαστήριο και δούμε ποια είναι τα πραγματικά και σοβαρά στοιχεία που θα έχουν βρει μέχρι τότε οι αρχές. 

Τώρα ότι και να λέμε, είναι πάρα πολύ νωρίς. 

Αν τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, θα εκτοξευθεί. Αν όμως αποδομηθούν τα μέλη της, του σκληρού πυρήνα, ένα προς ένα με πραγματικές αποδείξεις και στοιχεία, τότε ας μουτζωθούμε όλοι μαζί στον καθρέπτη γιατί το παραμυθάκι του αντισυστημικού το έφαγαν 1-1,5 εκατομμύριο Έλληνες που θα τους ψήφιζαν και μας αξίζουν 10 μνημόνια! 

Ξέρω πως η θέση μου δεν θα αρέσει σε κανέναν. Ούτε στη Χρυσή Αυγή, ούτε στους εχθρούς της αλλά σχεδόν από τότε που έγιναν πρωταγωνιστές στην κοινωνικοπολιτική μας πραγματικότητα, η άποψή μου παραμένει σταθερή. 

Τους θέλω στη Βουλή, θέλω να υπάρχουν και να φωνάζουν – γιατί σε μερικά θέματα κάποιος πρέπει και να φωνάζει - αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλω να βγάλουν πάνω από 8-10 βουλευτές. 

Υγ. Απορία:  Τελικά όντως, μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι. Τι στο κέρατο του βρήκανε του Χίτλερ και τον λατρεύουν; Τόσοι Έλληνες ήρωες τους χάλαγαν; Αν δεν είχαν αυτό το κόλλημα, μπορεί και να ήταν πρώτο κόμμα!



2 Λογομαχιες:

BUTTERFLY είπε...

Βρε Γρηγορη καλα κι εμπεριστατωμενα, ασχετα αν συμφωνω η οχι... αλλα εξακολουθεις να τους θες στη Βουλη; Εστω και με 1 βουλευτη; Ειναι Ναζι μονος σου το ειπες. Ειναι και εγκληματιες... Για ξανασκεψου το...

Stefanos Max είπε...

http://stefanosmedia.blogspot.gr/2013/10/blog-post.html

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια