Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΓΚΟΥΣ ΚΑΤΣΕΗ ιστορία του Αλβανού ποδοσφαιριστή Κάτσε του ΠΑΟΚ, έχει καταντήσει το μεγαλύτερο ανέκδοτο του τελευταίου μήνα. 

Περιμένουμε τον Ιβαν, θα μιλήσει ο Ιβαν, μετέφεραν στον Ιβαν, θα το σκεφτεί ο Ιβαν, για όλα αποφασίζει ο Ιβαν και χαρήκαμε για τη γνωριμία. 

Στην εποχη του ιντερνετ, του youtube, του google univercity και του πολυβομβαρδισμού των πληροφοριών, δεν δέχομαι ότι ο Κάτσε δεν ήξερε τι είναι ο UCK. Όλοι ξέρουμε. Πιθανώς όχι  εις βάθος αλλά μια ιδέα την έχουμε, όπως και τα δικά μας 15χρονα για το τι είναι η Χρυσή Αυγή, έτσι ήξερε και ο Αλβανός. Όρεξη να εχεις, να κάτσεις να διαβάζεις με τις ώρες στον παγκόσμιο ιστό από όποια πηγή θέλεις για το είναι τι, και κάθε τι. 

Μου αρέσει που θέλαμε να τον κάνουμε και Έλληνα για να παίζει με την Εθνική μας. Μα καλά μόνο το κλωτσοσκούφι κοιτάζουν στην ΕΠΟ; Κανείς δεν ρώτησε να μάθει ( και μάλιστα στην κλειστή κοινωνία της Θεσσαλονικής δεν νομίζω να μένουν εν κρυπτώ) τι ρόλο βαράει ο Κάτσε; 

Είναι απίστευτη πρόκληση να εργάζεσαι και βγάζεις το πλουσιοπάροχο ψωμί σου και πολλά καρβέλια μη σου πω,  στην Ελλάδα και να ποζάρεις με μπλουζάκι του UCK. Στην Ελλάδα; 

Δεν μου λες, εσύ που θέλεις να τον συγχωρέσεις, θα πήγαινε ποτέ Έλληνας στην Κωνσταντινούπολη με μπλουζάκι που να δείχνει κάποιον να σκίζει το Κοράνι; Το επόμενο δευτερόλεπτο θα ήταν κρεμασμένος στο μιναρέ της Αγιας Σοφιας! Θα πήγανε κάποιος στην Ιερουσαλημ με μπλουζάκι «Χαϊλ Χίτλερ»; Θα πήγαινε κάποιος στη Νέα Υόρκη με μπλουζάκι που να λέει «Οι δίδυμοι πύργοι είχαν τελικά λίγα θύματα. Χορηγός Αλ Κάιντα»; 

Αν ο Κατσε έπαιζε μπάλα στο Βέλγιο και φόραγε τέτοιο μπλουζάκι, δεν θα με ένοιαζε. Στην Ελλάδα όμως είναι αισχρό. Είναι μαγκιά που πρέπει να κοπεί από τη ρίζα και άμεσα για να μην ξεπεταχτούν αργότερα δύο κεφάλια. 

Για μένα, αργήσαμε πολύ. Απέλαση από την Ελλάδα και δια βίου ανεπιθύμητος. Δεν μπορεί από τη μια να στερούμε το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βούλας Παπαχρήστου για ένα τουιτ, να αναγκάζουμε ουσιαστικά να αυτοεξοριστεί ο Κατίδης στην Ιταλία και στον Κάτσε να το θάβουμε και να κοιτάμε το πέλαγος. 

Ή θα είμαστε αυστηροί σε όλα ή σε τίποτα. Όχι μόνο στους δικούς μας. 

Μου έκανε εντύπωση ο σύντομος χαρτοπόλεμος μεταξύ των ΠΑΟΚτζήδων και της Χρυσής Αυγής. Ο ορισμός της γελοιότητας! 

Όταν ο Ηλιόπουλος έλεγε πως χτύπησε τατου το ζιγκ χάιλ στα 15 του γιατί του άρεσε η γραμματοσειρά και δεν ήξερε τι ήταν, δεν κουνήθηκε φύλλο! Είμαι σίγουρος, σιγουρότατος, πως αφού μετά από 20 χρόνια ο Ηλιόπουλος έμαθε τι είναι το ζιγκ χάιλ, αν δεις τώρα το μπράτσο του, θα έχει κάνει cover up

Οπότε κύριοι της Χρυσής Αυγής, αφού έχετε και δικό σας παράδειγμα, του πιτσιρικά που δεν γνώριζε, γιατί στραβώσατε με τον Κάτσε; Αφου να, και αυτός δεν ήξερε! Παιδιά είναι… 

Ο Κάτσε πρέπει να φάει μια ξεγυρισμένη σφαλιάρα – την απέλαση εννοώ – ώστε να γίνει παράδειγμα ότι μπορεί να είμαστε μπάχαλο, αλλά τουλάχιστον η Ελλάς υφίσταται ακόμα! 

Τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, μου ήρθε κατά νου, που μπορεί να είναι και άσχετο, ένα ρηθέν του βραζιλιάνου προσωπικού μου ποτοαναμείκτη που εσείς οι θνητοί αποκαλείτε μπαρμαν: 

Αν θέλεις ύποπτε μου είχε πει, να απαλλαχθούμε από τους κακούς, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο ώστε να τους βάλουμε να τσακώνονται μεταξύ τους….0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια