Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

BLOODY ΜΝΗΜΟΝΙΟ part 3



Πέρασαν με μεγάλες απώλειες τα μέτρα χθες στη βουλή. 

Διαβάζουμε από δω και από κει τι μας περιμένει, ακριβώς δεν ξέρουμε και πολλοί έχουν την ελπίδα μπας και μήπως επειδή εδώ είναι Ελλαδάρα, να μην ισχύσουν εν τω συνόλω όλα αυτά τα σφαγιαστικά και απάνθρωπα μέτρα. 

Αυτό το μνημόνιο είναι ένα τσεκούρι. Τσεκούρι που πια έχει φτάσει στο λαιμό μας. Οσο και να θέλω, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πειράζουν και τον ιδιωτικό τομέα ή πως θα βοηθήσει την οικονομία αν μειώνεται τόσο πολύ το ύψος των αποζημιώσεων στις απολύσεις. 

Πιθανώς να ζήσουμε ύστερα από όλα αυτά. Το σίγουρο όμως είναι ότι μας κόβουν τα όνειρα για το μέλλον. Με 500 ευρώ μισθό, ούτε οικογένεια μπορείς να κάνεις, ούτε σπίτι να ανοίξεις. Ούτε καν
Να το γκρεμίσουμε το μνημόνιο. Καμία αντίρρηση. Αλλά για στάσου… 

Τι εναλλακτικές έχουμε;

Τόσο καιρό, δεν έχω δει μια ουσιαστική εναλλακτική πρόταση από κανέναν πλην της αστειότητας περί δραχμής που θα σημάνει την απόλυτη εξαθλίωση. 

Η πραγματικά μεγάλη απογοήτευση, δεν είναι το μνημόνιο. Είναι η αποκάλυψη ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Εκτος και αν πάρουμε στα σοβαρά τη στάση των κομμάτων που αγαπούν τόσο πολύ το συμφέρον του κυρίαρχου λαού για αυτό και υποστήριξαν την απεργία των υπερπρονομιούχων, υπεράριθμων, βισματικών και αργόσχολων υπαλλήλων της Βουλής. 

Αυτή είναι η εναλλακτική; 

Σκίστε τους όλους αλλά όχι τα δικά μας παιδιά; 

Να ενσωματωθώ, πολύ ευχαρίστως σε μια χορωδία, να βρίζουμε τον Στουρνάρα. Αν και δεν έχω ωραία φωνή, με τις γκάρες μου να βάλω μπόλικα ντεσιμπέλ.
Όμως εν προκειμένω, έχει δίκιο ο υπουργός.
Δεν μπορεί όλοι οι άλλοι, να τον πίνουν και στη Βουλή να πίνουν φραπέ.
Αυτά είναι λοιπόν τα κόμματα που κόπτονται υπερ των πολιτών; 

Καλώς ή κακώς λοιπόν, το ταμείον είναι μειον.
Κανείς άλλος δεν μας δίνει 31 δις. Αν μας δώσει, ας του κάνουμε και άγαλμα και να τον προσκυνάμε 3 φορές τη μέρα. 

Πετάγεται όμως ο άλλος και λέει τίποτα δεν θα πάει στην οικονομία και οι αλήτες οι τραπεζίτες και λοιπά τροπάρια.
Οικονομία χωρίς τραπεζικό σύστημα, λυπάμαι αλλά δεν υπάρχει ούτε στον Κρόνο.
Καταθέσεις, μισθοί και συντάξεις δεν υπάρχουν σε μπαούλα αλλά κατατίθενται στις τράπεζες.
Τι δεν καταλαβαίνεις; 

Αν λοιπόν ένα μέρος των χρημάτων, πάει και στην αποπληρωμή των χρεών του δημοσίου σε προμηθευτές και ιδιώτες, αυτόματα οι επιχειρήσεις μπορούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους και τους δικούς τους προμηθευτές και έτσι κινείται το χρήμα.
Τι πάλι δεν καταβαίνεις ;

Η κυβέρνηση όμως πρέπει να σοβαρευτεί. 

Υπάρχουν σημαντικά θέματα στην ελληνική κοινωνία που δεν μπορούν να επιλυθούν άμεσα αλλά πρέπει να γίνουν σημαντικά βήματα με ταχύ ρυθμό. 

Το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Όπως πάει το πράγμα για παράδειγμα με τον Τσοχατζόπουλο, θα βγεί σε λίγους μήνες ελεύθερος και άρχοντας και δεν θα τον έχει πειράξει κανείς.
Γελοιότητες με τη λίστα Λαγκάρντ απαγορεύεται να επαναληφθούν.

Όταν μειώνονται τα εισοδήματα, πρέπει να πέσουν και οι τιμές. Αυτό δεν είναι ευθύνη δική μου. Είναι της κυβέρνησης. 

Πηγές εισοδήματος δεν είναι μόνο οι φόροι. Είναι τεράστιες ανοιχτές πληγές.
Το λαθρεμπόριο καυσίμων. Η φοροδιαφυγή. [ ΣΣ. Τι καραμέλα θέε μου, βαριέμαι ακόμα και που γράφω αυτή τη λέξη ] 

Μόνο έτσι θα γλιτώσουμε από ακραία κοινωνικά φαινόμενα.
Αλλιώς τα χειρότερα έρχονται. 

Α! το νου σου ε;
Στη Συρία γίνεται πόλεμος και γείτονές μας είναι οι Τούρκοι…



2 Λογομαχιες:

Alexandra's Voice είπε...

Σήμερα που διάβασα κι ενημερώθηκα για το τι έγινε χθες το απόγευμα στη βουλή με τους "βολεψάκηδες" υπαλλήλους της φρίκαρα!!!!....... δε θέλω να γράψω τίποτα παραπάνω γιατί θα γίνω πολλή κακιά!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

"..Όταν μειώνονται τα εισοδήματα, πρέπει να πέσουν και οι τιμές. Αυτό δεν είναι ευθύνη δική μου. Είναι της κυβέρνησης.."

ναι αλλά όχι μιας κυβέρνησης που θέλει να επιβάλει «εσωτερική υποτίμηση» . Εάν οι τιμές των προϊόντων έπεφταν στο βαθμό που έπεσαν και τα εισοδήματα τότε ΔΕΝ θα είχαμε καμία υποτίμηση γιατί πολύ απλά η αγοραστική ικανότητα- δυνατότητα θα ήταν η ίδια . Άρα για ποια «εσωτερική υποτίμηση» θα κάναμε λόγο απ την στιγμή που και ο δείκτης κατανάλωσης θα έμενε ίδιος και το εμπορικό ισοζύγιο θα παρέμενε το ίδιο αρνητικό και πάει λέγοντας.
Αλλά αυτές τις στρεβλές απόψεις έχει κάποιος που δεν διαβάζει και δεν ακούει συνομιλητές που εκφράζουν μια άλλη από την επικρατούσα άποψη. Θέλω να πω ότι αυτήν την οπτική δεν θα την βρεις στις φυλλάδες που ενημερώνεσαι, γκέγκε? Και θα νομίζεις ότι εσωτερική υποτίμηση είναι απλά μια τραλαλα διατύπωση .
Έλα καληνύχτα

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια