Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να βρίσκομαι σε ενα κομματικό επιτελείο και μάλιστα στο τμήμα μάρκετινγκ. Τι να πεις τώρα που μας τελείωσαν τα συνθήματα… 

Το πατρίς θρησκεία οικογένεια το έκαψε η χούντα. Ότι είπε πριν από 4 χρόνια ο Ομπάμα στους Αμερικάνους, μας το είπε ο Ανδρέας το 1981: Αλλαγή. 

Ο εκσυγχρονισμός πέθανε με τον Σημίτη και η επανίδρυση του κράτους αποκεφαλίστηκε τον Καραμανλή. 

Διάγουμε τους καιρούς που δεν κοιτάμε τι αλλά ποιος το λέει. 

Η πρόταση της κ.Ζαρούλια, βουλευτή της Χρυσής Αυγής για τη στράτευση των γυναικών πυροδότησε αντιδράσεις στο γίγνεσθαι των κοινωνικών δικτύων. Στη σελίδα μου στο facebook  https://www.facebook.com/pages/suspect/30002825846?ref=hl και στο προφίλ μου https://www.facebook.com/suspectblog ανέβασα κάτι αντίστοιχο γιατί ήθελα να βολιδοσκοπήσω αντιδράσεις. 

Η άποψή μου είναι πάγια, την έχω εδώ και χρόνια και δεν περίμενα την κ. Ζαρούλια το 2012. Δεν έχω τη γνώση για το κόστος που χρειάζεται ώστε να αποκτήσουμε γυναικεία στρατόπεδα και αντίστοιχο εξοπλισμό. Με την ευκολία του «γράφω στο μπλογκ μου ότι μου ρθει στο σκοτεινό εγκέφαλο μου», υποστηρίζω τη στράτευση των γυναικών. 

Η γειτονιά μας είναι πολύ επικίνδυνη. Στη Συρία γίνεται πόλεμος, η Τουρκία γιγαντώνεται και τελούμε υπό απειλή. Έχουμε δημογραφικό πρόβλημα οπότε πρέπει στη φύλαξη της χώρας να συμμετέχουν περισσότεροι. Οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άνδρες, μπορούν να βοηθήσουν. Όπως έχουν μπει στην Αστυνομία και στο Λιμενικό, όπως υπηρετούν ήδη στις ένοπλες δυνάμεις μπορούν να κάνουν και τη θητεία τους. Ισότητα εξάλλου δεν θέλουν; 

Σε καμία περίπτωση δεν λέει κανείς να κουβαλάνε τορπίλες ή να αλλάζουν ερπύστριες από τα τανκς. Ούτε να γίνουν κάτι ανάμεσα σε Τζον Ραμπο και Κόναν ο Βάρβαρος. 

Οι γυναίκες μπορούν να εκπαιδευτούν και να εκτελούν πλείστα όσα καθήκοντα. Στις τηλεπικοινωνίες, να οδηγούν, και να χειρίζονται είτε G3, είτε πιστόλι  και τα όπλα τα οποία μπορούν να  μεταφέρουν. Ακόμα και εποπτεία των δασών το καλοκαίρι μπορούν να κάνουν.

Φαντάζομαι μια θητεία 6 μηνών, στην οποία θα μάθουν αυτοάμυνα, που θα τους φανεί χρήσιμη στη ζωή τους είτε σε κάποιον νταή σύζυγο είτε για κάποιον επίδοξο ληστή ή ακόμα χειρότερα βιαστή, χειρισμό όπλων που μπορούν να αντέξουν, οδήγηση οχημάτων και επικοινωνίες. Ακόμα και μαγειρική! Παράλληλα δε, μπορούν να γίνουν και επιμορφωτικές ημερίδες σε θέματα που αφορούν την υγεία, τη μητρότητα και τη σεξουαλική αγωγή από ειδικούς, γιατρούς και κοινωνικούς λειτουργούς  και να μην αφήνεται η σύγχρονη γυναίκα στο έλεος των περιοδικών και των μεσημεριανάδικων. 

Επιβάλλεται δε, στους ακριτικούς πληθυσμούς και τη νησιωτική Ελλάδα μια τέτοια εκπαίδευση γιατί είναι και ο πρώτος στόχος. 

Δεν λέω ούτε για πολύμηνη θητεία, ούτε για ταξίδια στα σύνορα, ούτε για εξαντλητικές ασκήσεις στην έρημο, ούτε για ειδικές αποστολές υποβρυχίων καταστροφών και φυσικά ούτε για μεικτά στρατόπεδα. 

Τα επιχειρήματα που διάβασα εναντίον αυτής της λογικής ήταν η περίοδος και η μητρότητα.
Η σύγχρονη γυναίκα, εργάζεται σε οποιαδήποτε θέση του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, είναι αστυνομικός, πολιτικός και υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις. Εκεί δεν έχει περίοδο; 

Όσο για τη μητρότητα, δεν νομίζω ότι μια θητεία 6 μηνών σε μια κοπέλα 18 ετών θα της κόψει το δρόμο και τη θέληση να αποκτήσει μετά από 10 χρόνια παιδί. Οι γενιές που μια γυναίκα 27 ετών είχε 3 και 4 παιδιά, πέρασαν ανεπιστρεπτί. 

Βέβαια, η σύγχρονη Ελληνίδα είναι καλομαθημένη. Στον κύκλο μου δεν υπάρχει ούτε μια που να έχει λιγότερα από 40 ζευγάρια παπούτσια. Ναι, εννοώ μαζί με τα καλοκαιρινά όπως με ρώτησε μια ξαδέρφη μου τις προάλλες. 

Το sex and the city δεν είναι απλά ένα σίριαλ αλλά μια ιδεολογία που μετέτρεψε τις ελληνίδες σε σαρκοφάγα όντα με κυρίαρχη αποστολή την καλοπέραση, τον υπερκαλλωπισμό και τον ατομικισμό.

Η Ελλάδα κινδυνεύει. Δημογραφικά, εθνολογικά, ηθικά και κοινωνικά. Δεν βρίσκω διόλου αρνητικό να κάνουν και οι γυναίκες μια εκπαίδευση που μπορεί να τους φανεί στο μέλλον εξαιρετικά χρήσιμη…

ΥΓ. Ακόμα και για να καταλάβουν τι σημαίνει για τον άνδρα που ντύνεται στο χακί και αφήνει πίσω του έναν έρωτα...






1 Λογομαχιες:

BUTTERFLY είπε...

Φαντάζομαι μια θητεία 6 μηνών, στην οποία θα μάθουν αυτοάμυνα, που θα τους φανεί χρήσιμη στη ζωή τους είτε σε κάποιον νταή σύζυγο είτε για κάποιον επίδοξο ληστή ή ακόμα χειρότερα βιαστή, χειρισμό όπλων που μπορούν να αντέξουν, οδήγηση οχημάτων και επικοινωνίες. Ακόμα και μαγειρική! Παράλληλα δε, μπορούν να γίνουν και επιμορφωτικές ημερίδες σε θέματα που αφορούν την υγεία, τη μητρότητα και τη σεξουαλική αγωγή από ειδικούς, γιατρούς και κοινωνικούς λειτουργούς και να μην αφήνεται η σύγχρονη γυναίκα στο έλεος των περιοδικών και των μεσημεριανάδικων.

Να σου πω Γρηγορη, αν γινοταν ΕΤΣΙ πηγαινα και τωρα στα 33 μου! Δεν νομιζω οτι ειναη η στρατευση αυτη καθαυτη το θεμα, αλλα το οτι γνωριζουμε τι μπο@#^&λο ειναι η κατασταση και πως δεν υπαρχει περιπτωση για τετοια οργανωση!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια