Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ



Το Αττικό Πάρκο είναι μια όαση στην πόλη. Μην το υποτιμάς, δεν είναι μόνο για μικρά παιδιά αλλά και στους μεγάλους προσφέρει μια εξαιρετική απόδραση από την καθημερινότητα. 

Καλοφροντισμένος χώρος, καθαρός, κινείσαι άνετα, και για όσους κουράζονται έχει δύο «πλατείες» για να πάρεις τις ανάσες σου – εκτός από τα συνεχή διάσπαρτα παγκάκια. 

Η αλήθεια είναι ότι βγαίνοντας από το Αττικό Πάρκο νοιώθεις σαν να πήγες σε ένα ζωντανό μουσείο ή ότι σε μια βόλτα κάνεις μια βόλτα από την αφρικανική έρημο, στην αμερικανική ζούγκλα. Ότι αγαπάς τα ζώα περισσότερο από ότι πριν. Ότι σε αυτόν τον πλανήτη είμαστε υποχρεωμένοι να ζήσουμε όλοι. Δεν αισθάνθηκα καλά όταν έβλεπα τα πουλιά να είναι κλεισμένα στα μεγάλα κλουβιά. Για τα υπόλοιπα, δεν έχω κάποια συγκλονιστική αντίρρηση αρκεί αυτά που είναι στον ζωολογικό κήπο να αξιοποιούνται ώστε όσα γεννιούνται να απελευθερώνονται στη φύση. 

Με σταθερό βήμα και χωρίς να στέκεσαι κάπου ιδιαίτερα,  υπολόγισε ότι θέλεις περίπου 4 ώρες. Αν υπάρχει η παράσταση των δελφινιών, να τη δεις οπωσδήποτε. Αν έχεις και παιδί, να είσαι προετοιμασμένος ότι θα καθυστερήσεις ( πιο αργό βήμα, να εξηγήσεις, να βγάλεις φωτογραφίες ) οπότε χρειάζεσαι για να το δεις όλο περί τις 5,5-6 ώρες. Ολόκληρη η Κυριακή δηλαδή. 

Το Πάρκο κλείνει με τη δύση του Ηλίου οπότε ας βρίσκεσαι εκεί το λιγότερο στις 11 το πρωί.
Το εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ ( +3 τα δελφίνια ) αλλά χαλάλι του. Εκεί που θα πας να πιεις δύο ποτά, καλύτερα να τα δώσεις εκεί που αξίζει 100%. 

Εδώ, διάλεξα τις καλύτερες φωτογραφίες από αυτές που έβγαλα και σου τις παρουσιάζω:  https://picasaweb.google.com/101265133732548396442/2012
 
Αν σου αρέσει κάποια, μπορείς να την κλέψεις ελεύθερα. Τα πνευματικά δικαιώματα δεν με ενδιαφέρουν, απλώς απευθυνόμενος στο φιλότιμο σου, αν τη στείλεις ή τη χρησιμοποιήσεις, να αναφέρεις ότι τη βρήκες στο www.suspect.gr



1 Λογομαχιες:

BUTTERFLY είπε...

Δεν ξερω...εμενα και τα πουλια με ενοχλησαν στα κλουβια, τα φιδια, τα λιονταρια επισης, οσο και μεγαλο να ειναι ενα κλουβι, παραμενει κλουβι...για την παρασταση ειμαι πολυ εναντιον του να χρησιμοποιουνται ζωα σε παραστασεις σαν να ειναι κουκλες...τι να πω ισως κανω λαθος. Παντως σε σχεση με τους κοινους ζωολογικους κηπους ειναι οντως οαση!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια