Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΞΥΠΝΗΣΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ


Ούτε καν θυμάμαι γιατί βρέθηκα πριν από πολλά πολλά χρόνια συνδρομητής της Vodafone

Δεν τη συμπαθώ ιδιαίτερα ως εταιρεία. Υποκλοπές, διαφήμιση παρωδία της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου, διαφήμιση στα Greeklish. Οταν οι αγελάδες ήταν παχιές, και έβγαζαν ένα μινι περιοδικό, στο κομμάτι της κοινωνικής ευθύνης έγραφαν ότι διοργανώνουν ημερίδες για τη διάσωση της καρέτα-καρέτα και ότι στηρίζουν την ταδε συναυλία κάποιου λαϊκοποπ σουξεδιάρη. Σημαντική κοινωνική προσφορά…

Αν και ένοιωθα ότι οι λογαριασμοί μου ηταν τσιμπημένοι, σε σχέση με τον ανταγωνισμό, σε προσωπικό επίπεδο μου φέρθηκαν εξαιρετικά. 2 φορές τον τελευταίο 1,5 χρόνο έπεσε από τα μανταλάκια τα χέρια μου το iphone, ( η μια εκτος εγγύησης ) και μου έδωσαν καινούριο χωρίς χρέωση!  Βοήθησε η ειλικρίνεια μου, καθώς δεν έψαξα για ψεύτικες δικαιολογίες, αλλά να ναι καλά οι άνθρωποι μου έστειλαν καινούριο και μάλιστα δις, άσχετα αν δεν είναι πράξη σοφού ανδρός. 

Πριν από λίγο καιρό με κάλεσαν από το διαφημιστικό τμήμα της Cosmote. Ηταν το μόνο spam τηλεφώνημα το οποίο επέλεξα να συζητήσω γιατί το τελευταίο διάστημα οι χρεώσεις που μου έστελναν από τη Vodafone πλησίαζαν σε υψος το Εβερεστ ( όχι ότι δεν μιλάω αλλά παρουσιάστηκε μια εκτόξευση ) και κάπου αισθανόμουν κορόϊδο. 

Εληγε το συμβόλαιο που είχα με το iphone 3, ήθελα το 4, και στην Cosmote αφου με ρώτησαν σε τι υψος έφταναν οι λογαριασμοί μου, μου το έδιναν με 120 ευρώ, και για 2 χρόνια, θα πλήρωνα 70% λιγότερα από ότι στη Vodafone !

Πριν προχωρήσω στην αίτηση φορητότητας, είπα για λόγους δικής μου ηθικής να απευθυνθώ στη Vodafone, μήπως είχαν κάτι καλύτερο να μου προτείνουν. Η απάντηση τους στο mail μου ηταν προφανώς από έναν υπολογιστή και όχι από έναν άνθρωπο που χρησιμοποιεί πληκτρολόγιο. «Να απευθυνθείτε σε κατάστημα». Τόσα χρόνια είχαμε τηλεφωνική συννενοήση στο ποια συσκευή ήθελα, το πρόγραμμα και πήγαινα στο κατάστημα διεκπεραιωτικά. Τώρα μου απάντησε ένα ρομπότ!
Παρά τον εκνευρισμό μου, έτυχε να περάσω από ένα κατάστημα της εν λογω εταιρείας και όταν άρχισε ο υπάλληλος να μου απαγγέλει τα προγράμματα, άρχισα να βαριέμαι. «Κοίταξε φίλε, η Cosmote μου δίνει αυτό και αυτό». Ο υπάλληλος με κοίταξε όπως ο μετανάστης αναπολεί σε στιγμές νοσταλγίας, τότε που έπαιζε μπαλα πιτσιρικάς: «Φίλε, είναι πραγματικά πολύ καλή η προσφορά…»
Ετσι προχώρησα στη φορητότητα. 

Φαίνεται πως στη Vodafone μόνο ετσι παίρνουν τους πελάτες τους στα σοβαρά, αν δουν ότι κάποιος πραγματικά θέλει να φύγει, οπότε με κάλεσαν για να με ρωτήσουν τι παράπονα έχω από την εταρεία και γιατί θέλω να παω στην Cosmote.

Ευγενικά τους μίλησα αλλά αρκούντως επιθετικά. Παραπονέθηκα για τις χρεώσεις – μα αφου μιλάτε αντέτεινε η διαπραγματεύτρια, - ναι, και εσεις πως πρστατεύετε τους πελάτες σας όταν βλέπετε ότι  υπερβαίνουν το όριο; 

Είπα επίσης ότι αυτό το πηγαίνετε στο κατάστημα είναι λογική ταβέρνας. «Μήπως θέλετε κάτι άλλο;» Καταλαβαίνω ότι κρίση έχουμε και σου λέει ότι εντάξει, μπορεί μπαίνοντας στο κατάστημα, ολο και κάτι άλλο θα αγοράσει, αλλά όταν σου λέω συγκεκριμένα τι θέλω, μη με διακτινίζεις! 

Eπιπλέον ότι παρά το ότι είμαι τόσα χρόνια συνδρομητής, ηταν πολύ πιο ακριβοί στην επέκταση του συμβολαίου και στην αγορά του iphone 4 όπως μου είπαν στο κατάστημα. Οπότε δεν είχα κανένα λόγο να παραμείνω! 

«θα σας ξαναπάρω σε λίγο» απάντησε.
Το σε λίγο ηταν λίγο παραπάνω αλλά άξιζε τον κόπο. 

1,5 ετος συμβόλαιο, 30 ευρω το iphone 4, και φυσικά αντίστοιχες χρεώσεις με της Cosmote.
Η αίτηση φορητότητας ακυρώθηκε, λυπήθηκα για την καλή και ευγενική υπάλληλο της Cosmote που μου άνοιξε τα μάτια αλλά δεν πήρε το μπόνους της πώλησης και επέστρεψα στη σίγουρη αγκαλιά της Vodafone

Λίγες μέρες αργότερα είδα της διαφήμιση της Vodafone που έλεγε για την ειδοποίηση στον χρήστη που θα υπερβεί το 80% του πρόγραμματός του. 

Χαμογέλασα και παρήγγειλα στον Βραζιλιάνο προσωπικό μου ποτοαναμείκτη το αγαπημένο μου καλοκαιρινό ποτό. Μοχίτο χωρίς ζάχαρη…

Υγ. Να θυμηθώ, όταν λήξει το συμβόλαιο, να καλέσω μόνος μου την Cosmote, ολο και κάτι καλύτερο θα εχουν να μου πουν και να κάνω αίτηση φορητότητας..



3 Λογομαχιες:

Leviathan είπε...

auto pou an tous pieseis ligo sou kanoun kaliteres prosfores to exo akousei 5/6 fores toulaxiston...kalispera sas! :)

PiciFriki είπε...

χωρίς ζάχαρη. ε δεν είναι μοχίτο

επί λέξει είπε...

So suspicious! hehehe

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια