Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΔΥΟ ΣΧΕΣΕΙΣ



Διαλύθηκαν γιατί ο άνδρας εκφράστηκε λάθος.

Όπως μου είπαν οι δυο φίλες μου, κορίτσια ανω των 30, από αυτές που από τον  χαβαλέ, ξαφνικά τους θύμησε ο γυναικολόγος τους ότι καλόν εστι να τεκνοποιήσουν, πίεσαν τους συντρόφους τους για γάμο.
Δεν είναι κακό.
Ο άνδρας απάντησε πως για οικονομικούς λόγους να το έκαναν σε 3 χρόνια.
Χώρισαν.

Και τι ήθελες να σου απαντήσει γλυκιά μου; Ρωτησα γεμάτος απορία..

Να ρε Suspect, ότι του παραχρόνου, όχι αμέσως, εντάξει το καταλαβαίνω,  θα μπορούσαν να γνωριστούν οι γονείς μας, να κάνουμε έναν αρραβώνα και μετά το γάμο..

Μα συγγνώμη, το φόρτε μου δεν ηταν ποτέ τα μαθηματικά αλλά και πάλι 3 χρόνια δεν βγαίνει;

Όχι, δεν τον είδα αποφασιστικό. Μου είπε για 3 χρόνια χωρίς να θέλει κάπως να με διασφαλίσει. Απλα το πέταξε αλλά εμένα δεν μου αρκούσε αυτό το γενικό.

Ηθελες κάποιο συμβόλαιο;

Ελα τωρα, δεν καταλαβαίνεις και συ; Ετσι το είπε…

Καρμπόν το ίδιο μου είπε και η έτερη φίλη μου και σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση. Το λέω για σένα σενιόρ, που διαβάζεις τώρα και πιθανώς να αντιμετωπίζεις το ίδιο πρόβλημα.
Να το πεις με «βραχυπρόθεσμο» τρόπο που θα φεύγει στο διηνεκές, και με στιλ «έχω σχέδιο και σοβαρό σκοπό» για να σταματήσει η γκρίνια.

Οι συζητήσεις αυτές συνήθως γίνονται ( και οι δυο φίλες ακολούθησαν την ίδια τακτική ) τον Σεπτέμβριο. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Στις διακοπές συζούμε να δούμε πως πάμε. Τσεκάρουμε αλλά και σε περίοδο χαλάρωσης δεν πρήζουμε. Όταν όμως γυρίσουμε στη μεγάλη πόλη, η συζήτηση ορόσημο καραδοκεί…

Να είσαι έτοιμος.

Σεπτέμβριο θα τεθεί; Το προσεχές καλοκαίρι χάθηκε εκ των πραγμάτων.
Κερδίζεις χρόνο. Λες από του χρόνου, να γνωριστούν οι γονείς μας και να κάνουμε εναν αρραβώνα, όχι για μένα αλλά για το φουκαριάρικο το σόϊ σου.
Θα κοιμηθεί η γυναίκα και θα ξυπνήσει τον επόμενο Σεπτέβριο.
Κέρδισε 2-3 μήνες. Είναι κρίσιμοι για να μη βρεθείς το καλοκαίρι στην εκκλησία.
Ιανουάριο – Φεβρουάριο πας για γνωριμίες και αρραβώνες.
Κερδίζεις χρόνο, το καλοκαίρι ήδη εχει χαθεί και θέτεις το σχέδιο «save euro» ώστε το επόμενο να γίνεις γαμπρός και εκείνη νύφη.
Τον Σεπτέμβριο ξεκινάς χαλαρά να προετοιμάζεσαι ώστε τον Μαϊο να είσαι έτοιμος και τον Ιούνιο ( πριν αρχίσουν οι άδειες των φίλων σου )  να στεφανωθείς.

Πόσα πέρασαν;

3 χρόνια…

3 χρόνια στα οποία και θα είσαι έτοιμος ψυχολογικά, θα σιγουρευτείς για το έτερον ήμισυ και κυρίως θα μαζέψεις και τα euro που σου είναι απαραίτητα..

Καλα στέφανα !



3 Λογομαχιες:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πάντως εγώ αρραβωνιάστηκα με έτοιμο σχέδιο γάμου σε 5 μήνες. Ο αρραβώνας ήταν ας πούμε μία τυπικότητα για τα άτια κάποιων χωρικών. Αλλά ο γάμος ήταν προαποφασισμένος. Και δεν είχαμε και κανένα λόγο να βιαστούμε (πχ απρόοπτη εγκυμοσύνη κλπ).

chrissa είπε...

Εγώ πάλι λέω όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ύποπτε, αν την βλέπεις ότι μοναδικός σκοπός είναι ο γάμος και σύντομα αλλιώς τέλος, καλύτερα να τα μαζεύεις και δρόμο. Όταν μου έτυχε αυτό, ο αντικαταστάτης μου είχε βρεθεί πριν καν τις 9 μου μέρες σα "μακαρίτης". Μέχρι εκείνη τη στιγμή βέβαια ήταν ο έρωτας της ζωής της μπλα μπλα μπλα.

Προς Θεού, δε λέω να μην κάνεις μια σχέση με προοπτική σε βάθος χρόνου το γάμο, αλλά χρειάζεται ακριβώς αυτό: χρόνος. 40-50 χρόνια πας να ζήσεις με τον άλλο, τα 2-3 που θα τον γνωρίσεις πραγματικά τσιγγουνεύεσαι; Ή επειδή παράγινε φόρτωμα η μανούλα και οι θειές φέρτε το πρώτο σακί με γουρούνι μέσα;

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια