Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ



Μέσα στη δίνη της φοίτησης των λαθρομεταναστών στη Νομική χάρη στην υποτροφία από το Aristera destroy Greece College, μάθαμε ότι η κυβέρνηση δεν υλοποίησε τα έργα υποδομής, με αποτέλεσμα να μας πάρουν τους μεσογειακούς αγώνες και να τους πάνε στην Ισπανία.

Τι κρίμα.

Διαβάζω δημοσιογραφικές απόψεις που λένε ότι χάνουμε σε προβολή ως χώρα και φαινόμαστε αφερέγγυοι και ότι έπρεπε να τους κάνουμε.

Τι είναι οι Μεσογειακοί αγώνες;
Αγώνες χαμηλού αθλητικού επιπέδου που δεν ασχολείται κανένας. Εκτος και αν θυμάται κάποιος τους νικητές ή τις διακρίσεις. Καμία ομάδα δεν κατεβάζει τους καλύτερους αθλητές της και θα το χαρακτήριζα ως ένα τουρνουά που δεν αφήνει καμία κληρονομιά. Ούτε σε διακρίσεις, ούτε σε ρεκόρ, ούτε σε συμμετοχές.

Προσφερθήκαμε να τους πάρουμε και παράλληλα βρεθήκαμε σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία. Επρεπε να τους κρατήσουμε, να μοιράσουμε δημοσιογραφικά και εργολαβικά μεροκάμματα, χωρίς να κερδίσουμε τίποτα αλλά να μπούμε πιο μέσα;

Καλώς ή κακώς η χώρα μας τα τελευταία 10 χρόνια έχει λάβει ιδιαίτερης διεθνούς προβολής. Από τους Ολυμπιακούς αγώνες μέχρι τα greek statistics, από την πρωτια στο euro 2004 και τις διακρίσεις του μπάσκετ μέχρι την καταστροφή της Αθήνας με τον Γρηγορόπουλο. Τι θα προσθέσουν οι μεγάλου κόστους μεσογειακοί αγώνες;

Να χτιστούν τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες και στην καλύτερη να ρημάξουν και στη χειρότερη να φορτώσουμε με τσιμέντο το Βόλο και τη Λάρισα; Αν θυμηθούμε την αξιοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων, τότε άφησέ το καλύτερα. Τι άλλου είδους ανάπτυξη θα είχαν αυτές οι δυο πόλεις; Επιπλέον ξενοδοχεία, πιθανώς ένα «ολυμπιακό χωριό» που μετά θα μοιράζαμε τα σπίτια σε κολλητούς και πάπαλα.

 Το να συμμετέχουμε στις διοργανώσεις ώστε οι αθλητές μας να παίρνουν εμπειρίες ζωής, πάει στην ευχή, το καταλαβαίνω. Το να μπούμε στη διαδικασία να διοργανώσουμε μια μικρή Ολυμπιάδα, σε τόσο δυσχερή συγκυρία για τα οικονομικά του κράτους μας, το βρίσκω σκέτη αυτοκτονία. Να είναι για παράδειγμα ένα eurobasket που και τα γπηπεδα έχουμε και τα ξενοδοχεία, καμία αντίρρηση.

Πιστεύω πως όσοι δημοσιογράφοι γκρινιάζουν δεν είναι αφελείς.
Είτε χάνουν μεροκάμματα, είτε θα τους έχουν πληρώσει να φωνάξουν οσοι έχουν οικονομικό συμφέρον από αυτή την ιστορία.

Η προβολή της Ελλάδας δεν νομίζω ότι θα μεγεθυνθεί από τους μεσογειακούς αγώνες που τουλάχιστον στη χώρα μας ποτέ δεν ασχολήθηκε κανείς πλην των αθλητών, των συγγενών τους και των ομοσπονδιών τους με τις επιχορηγήσεις…



4 Λογομαχιες:

Leviathan είπε...

krima...alla kai me ta oikonomika mas opos einai isos einai gia kalitera...kalimera!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Είμαι από εκείνους που χάρηκαν την ακύρωση (όχι βέβαια η Ντόρα...). Σύμφωνα βέβαια με την επικρατούσα άποψη, η διοργάνωση τέτοιων αγώνων φέρνει έσοδα στην πόλη διοργάνωσης και υποχρεώνει στη βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων. Ωστόσο, έχει φανεί πως τα κέρδη είναι καλά μόνο για λίγους (τοπικές κι εθνικές ελίτ), κι ούτε ψίχουλα μένουν στον υπόλοιπο επαγγελματικό κόσμο (κάτι αρπάζουν απλά οι ξενοδόχοι και οι καφετεριάδες).

VAD είπε...

Εχεις δίκιο,Υποπτε,σιγά μην έχασε η Βενετιά βελόνι...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΡΙΜΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια