Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΩ

Γιατί δεν θέλω να συμπορευτώ με ανθέλληνες που θα χαρούν πολύ να καταστραφεί η χώρα μας μια και σε πρώτη ευκαιρία τους αρέσει να καίνε και να καταστρέφουν το μαγαζί και το αυτοκίνητο κάθε συνανθρώπου μου. Τώρα εξελίχθηκαν. Εκαιγαν αντικείμενα, καίνε ανθρώπους. Μάλιστα, ρίχνουν και πέτρες στους πυροσβέστες που τρέχουν να σώσουν τον κόσμο.


Γιατί δεν με εκφράζει η καπηλεία της κοινωνικής διαμαρτυρίας από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, τους ΑΝΤΑΡΣΥΑ,  τους ΠΑΜΕ ( να φύγετε ) και ολους αυτούς με τα καδρόνια και τις κόκκινες σημαίες.


Γιατί εργάζομαι. Αυτοί είναι άεργοι. Αντιμετωπίζω προβλήματα της καθημερινότητας. Αυτοί καταστρέφουν και σκοτώνουν για να δώσουν νόημα στη ζωη τους.


Γιατί είμαι υπερ του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αυτοί το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενισχύουν αυτούς που λένε είτε από μέσα τους είτε φωναχτά «α, ρε ενας Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται..»

Γιατί αυτή τη στιγμή, ολοι πρέπει να προσπαθήσουμε, ο καθένας απο τη θέση του, να βοηθήσει. Δεν βοηθάνε ουτε τα μπάχαλα, ούτε οι καταστροφές.


Γιατί δεν θέλω να συντάσσομαι και να συμπορεύομαι ούτε με δολοφόνους, ούτε με Νέρωνες, ούτε με Οστρογότθους.

Γιατί δεν μου αρέσει ο φασισμός. Δικαίωμα μου να απεργήσω, δικαίωμα μου να μη θέλω ή να μη μπορώ να απεργήσω. Πρέπει να με κάψεις;


Γιατί δεν βρίσκω νόημα στη διαμαρτυρία μετά καταστροφής.

Γιατί δείχνουμε ότι δεν έχουμε καταλάβει που βρισκόμαστε και πιστεύουμε ότι με μερικούς τσαμπουκάδες θα κερδίσουμε 18ο και 19ο μισθό με 50% αύξηση αποδοχών


Γιατί δεν θέλω να ξαναγίνουμε οι γέλωτες της Ευρώπης και να λένε με το γνωστό φλεγματικό τρόπο ότι οι Ελληνες δεν άξιζαν τη βοήθεια, δεν μπορούν να επιβιώσουν και ότι είναι αδιόρθωτοι. Βεβαίως και στους τουρίστες τι μηνύματα περνάνε; Γιατί να παω για διακοπές στην Ελλάδα που καίγεται; Ας παω λίγο πιο πέρα στην Τουρκία ας πούμε…


Γιατί φοβάμαι. Εν προκειμένω οχι τους ξένους, όχι τους μετανάστες, όχι τη Μέρκελ αλλά τους ανθέλληνες με ελληνικές ταυτότητες.

Θα μου πεις ότι έγινε μεγαλειώδης πορεία και ότι κρίμα που αμαυρώθηκε και ότι με αυτόν τον τρόπο αποπροσανατολίζεται ο κόσμος από τα σκληρά μέτρα.

Δεν με νοιάζει.

Από τη στιγμή κατά την οποία δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους ταγούς κάθε πορείας, στην περιφρούρηση της και τις περισσότερες φορές στους σκοπούς της, δεν πρόκειται να συμμετέχω.


Ναι, ξερω.

Ότι λέμε και στα γήπεδα.

«Δεν φταίει ο ογκος του κόσμου για μερικούς ανεγκέφαλους, ας τους πιάσει η αστυνομία, δεν μπορεί να την πληρώσουν οι λίγοι για τους πολλούς» και λοιπά χαζοχαρούμενα.

Εφόσον στις μαζικές διαμαρτυρίες γίνονται εγκλήματα, δολοφονούνται άνθρωποι, καίγονται περιουσίες δημόσιες και  ιδιωτικές…


…start the revolution WITHOUT ME.


Από τη μια η Παπαρήγα λέει ότι είναι φουσκωτοί και χρυσαυγίτες.

Από την άλλη οι άλλοι λένε ότι αυτά τα καλύπτει η Αριστερά.

Δεν έχω κάμερες, δεν ημουν παρών, δεν ξέρω.

Αυτό που ξέρω είναι ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι εχουν τη δυνατότητα να φτιάχουν και να κουβαλάνε μολότοβ και να τις πετάνε σε πορείες. Δεν είναι «κοινοί θνητοί».

Αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε αυτό. Όταν πετάς μια, δύο, πεντακόσιες, χίλιες μολότοβ, κάποια θα βρει και ανθρώπους….


Να ρωτήσω και κάτι. Αν υποτεθεί ότι τα βίντεο από τις κάμερες δείξουν τους ανθρώπους που έκαναν τις ρίψεις αλλά λόγω κουκούλας δεν εξακριβωθεί η ταυτότητα τους, τελικά κακώς αποποινικοποιήθηκε η κουκούλα;


Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Αν αύριο ο καταστηματάρχης εχει στον πάγκο κρυμμένο ένα καλάσνικοβ και όταν αρχίσουν να εισβάλλουν οι Βησιγότθοι να τον κάψουν και να κλέψουν, αν καθαρίσει μερικούς, θα φταίει; Ή θα πρέπει να μείνει μέσα να καεί και να πει ευχαριστώ – από την άλλη ζωή;


Υγ. Οποιος είναι μάγκας, επαναστάτης και Τσε Γκεβαρόπουλος, ας πάει να κάψει τη Βουλή, τις βίλες και τα πολιτικά γραφεία.

Όχι εγκύους…



7 Λογομαχιες:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το κείμενό σου (επιθετικό κι απόλυτο) εκφράζει ακριβώς αυτό που θα σκεφτούν και θα πουν οι περισσότεροι διαδηλωτές. Απογοητεύοντας χιλιάδες πολιτών, τελικά θα οδηγήσουν στην απομάκρυνσή τους από την ανρίδραση. Αυτό είναι και το νόημα της προβοκάτσιας από όποιον κι αν προέρχεται.

Nikostheater είπε...

Προβοκάτσιες ψάχνουν όσου θέλουν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.
Εντωμεταξύ,κάποιοι αθώοι είναι νεκροί σήμερα εξαιτίας των φαντασιώσεων μερικών ομάδων και κομμάτων.
Συγχαρητήρια ζωα!
Εχθες κάποιοι εμπόδιζαν τους πυροσβέστες και τα ασθενοφόρα να βοηθήσουν,χλέυαζαν και εβριζαν τους ανθρώπους που κινδύνευαν και σήμερα πάλι ακούστηκε το αμίμητο "στον πόλεμο έχουμε και θύματα"!
Πατε καλα;
Αν δεν γουστάρετε την χώρα να πάτε αλλου να να σταματησετε να καταστρέφετε και να σκοτώνετε για το "καλο" μας.
Σας βαρεθήκαμε.
Στο διαολο να πάτε και εσείς και οι αγώνες σας,αριστεροι του κώλου,στυγνοί δολοφόνοι!

Giorgoscity είπε...

1ον Ποιος σου ειπε αγαπητέ ομιλητή ότι όσοι βγαίνουν στο δρόμο είναι άεργοι..;;; Είναι κάθετα λανθασμένη αυτή η αντίληψη σου...!
2ον Γιατί είναι κακό να καταστραφεί η "χώρα μας";; Δεν είμαι ανθέλληνας , και στρατό έχω πάει και πατριώτης είμαι, αλλά η πατρίδα μας δεν είναι αυτοί οι γελοίοι που φυλάνε οι αρχές 24 ώρες το 24ωρο, δεν είναι η Βουλή, δεν είναι κανένας από δαύτους! Και κάτι τελευταίο , τα "μπάχαλα" δεν είναι κακό που συμβαίνουν , οι μολότοφ δεν είναι κακό που χρησιμοποιούνται, κακό είναι η κατάχρηση αυτών...! Όσο δε για την απεργία είναι υπόθεση όλων φίλε μου...!! Και είναι μεγάλο "όπλο" του εργαζόμενου..! Και αν μιλήσεις με παιδιά απ τους "κουκουλοφόρους" θα καταλάβεις ότι μερικοί απ'αυτούς είναι πιο έλληνες και από σένα και από μένα και από πολλούς άλλους...! Καλή η προσπαθεία σου πάντως, μόνο ψάξε λίγο περισσότερο κάποιους τομείς που θίγεις ελλιπώς..!

Nikostheater είπε...

Προφανως Giorgoscity και τα μολοτωφ που εφαγαν οι αθώοι νεκροι στην Marfin καλές ήταν αλλα δεν το κατάλαβαν οι νεκροι,ε;
Η μηπως οι καταστηματάρχες που καταστρεφεται η περιουσίες τους καθε τρεις και λίγο πρέπει να πανηγυρίζουν;
Τι μυαλα κουβαλάτε ορισμενοι Θεε μου...

Ἀχιλλεῦς είπε...

Εγώ πάντως πιστευω οτι αυτους που εκαψα την marfin γιατι πισω από αυτην κρυβεται ο Βγενόπουλος!

Unknown είπε...

Οτι δικαιωματα εχεις και απολαμβανεις σημερα σαν ερναζομενος τα κερδισες επειδη καποιοι καποτε διαδηλωσαν για σενα αν τωρα τα χανεις ειναι γιατι εχεις μαθει να κανεις κριτικη απο τον καναπε και να επιτιθεσε σε οποιον φωναζει για ενα καλυτερο αυριο!Τα μαγαζια φιλε μου που στεναχωριεσε ειναι ασφαλισμενα τα περισσοτερα αλλα και οι επιδοτησεις που δινει το κρατος σε αυτες τις περιπτωσεις δεν ειναι και λιγες..Με τον εργαζομενο ομως που ειναι και ανασφαλιστος και δεν επιδοτειτε απο κανεναν γιατι δεν στεναχωριεσαι το ιδιο..?Αυτοι δεν καταστραφηκαν?Λυπαμαι που υπαρχουν ανθρωποι που κοπιαρουν αμασητη ολη την προπαγανδα των Μεσων Μαζικης Εξημερωσης νομιζοντας οτι κατεχουν την σοφια του κοσμου!ΞΥΠΝΑ!Τοσα χρονια εδινες(..και διναμε) κωλο μην βαλεις και πλατη!

Unknown είπε...

Οσο για την Marfin οση ευθηνη εχουν αυτοι οι ανεγκεφαλοι που πεταξαν τις μολοτοφ αλλη τοση και μεγαλυτερη εχει και ο βγενοπουλος που δεν τηρουσε τα απαραιτητα μετρα ασφαλεια (..με την δικαιολογια οτι ηταν νεοκλασσικο)και τους ειχε να δουλευουν μερα απεργιας σε σημειο μαλιστα απ οπου θα περναγε πορεια απεργων λυπαμαι γιατι ενω σχολιασες τα κολοπαιδα που το εκαναν λες και επειδη υπαρχουν καποιοι κουφιοκεφαλακιδες θα πρεπει ο κοσμος να σταματησει και να δεχτει το μελλον που του εχουν φτιαξει καποιοι αλλοι.Λες και πιο πριν εσυ διαδηλωνες και μετα το περιστατικο αυτο σταματησες (!) και καθε 2 ωρες πεθαινει ενας ανθρωπος σε εργατικο ατυχημα στην Ε.Ε. δεν σε βλεπω να το σχολιαζεις...http://www.healthview.gr/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%B1%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια