Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

IPHONE



Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι «Οι περιπέτειες του Suspect στο μαγικό κόσμο της τεχνολογίας».

Το παλιό μου κινητό είχε αρχίσει να κουράζεται από τη χρήση που του έκανα. Restart από μόνο του, το μικρόφωνο ενίοτε χανόταν και με άκουγαν ενώ δεν άκουγα, οπότε ηρθε και η επιδότηση από τη vodafone και αποφάσισα να δω τι θα μπορούσα να πάρω. Ουδέποτε είχα ιδιαίτερες απαιτήσεις από τις συσκευές που εχω χρησιμοποιήσει. Να είναι ανθεκτικά,  να με αντέχουν, να μου αρεσουν αισθητικά, να μην εχουν καπάκια και μικρα πληκτράκια για νυχάκια, φούξια και ροζουλί ατμόσφαιρα και κυρίως, να διαθέτει μπαταρία που δεν τελειώνει σε μια μέρα. Δεν με ένοιαζαν ούτε φωτογραφίες, ούτε βίντεα, ούτε αναλύσεις χρωμάτων και λοιπά μπινελίκια.

Ποτέ δεν πήρα κάτι στην φτήνια ουτε βέβαια και το hi end. Μια μέση αξιοπρεπή λύση για την καθημερινότητα μου.

Είχα μια καλή επιδότηση και μεταξύ μείωση παγίου, νεας συσκευής ( από τις προτεινόμενες η μια ηταν χειρότερη από την άλλη ) και netbook, προτίμησα το τελευταίο. Ταξιδεύω συχνά και ήθελα να μην κουβαλάω άλλο τις 17 ιντσες που εχω στο γραφίο μου. Το εγκατέλειψα γρήγορα καθώς στο μεν τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μου έλεγαν κάτι σανσκριτικά: Πρέπει να πάτε στο κατάστημα για να σας πούν πόσο κάνει.
Συγγνώμη, αν μου πείτε εσεις τι θα πάθετε;
Μα αφου ούτως ή αλλως θα πάτε στο κατάστημα, τι σας πειράζει;
Είναι άλλο να ξέρω το συνολικό κόστος, να αποφασίσω με την ησυχία μου και να πάω μια φορά στο κατάστημά σας και άλλο να πηγαινοέρχομαι. Μεγάλη επιτυχία η εξυπηρέτηση από το τηλέφωνο και πήγα στο κατάστημα. Μου είπαν μια τιμή, σημείωσα όμως το μοντέλο του netbook και κόβοντας βόλτες σε ηλεκτρονικά καταστήματα, διαπίστωσα πως ενας καλός τρόπος για να ψαλιδίσεις την επιδότηση είναι να υπερκοστολογείς κατά τουλάχιστον 50% πάνω από το μέσο ορο που πωλείται το netbook στην αγορά.

Πήρα τον φίλο μου τον Νίκο.
Αυτό το παιδί πρέπει να εχει δώσει μια μερσεντές στα κινητά. Τον ξέρω περίπου 10 χρόνια, ανα δυο μήνες με καινούριο κινητό ηταν, να το ξεψαχνίζει, να μας λέει στο γραφείο για μια νεα δυνατότητα που ανακάλυψε και ηταν για μας σύμβουλος αγορών και μας ενημέρωνε για τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Νικόλα τι να πάρω σοφέ μου γκουρού; Τον ρώτησα.
Iphone ύποπτε. Το εχω ένα χρόνο και είναι αυτό που σου χρειάζεται.
Ε;
Τι;
Μπα, δεν άκουσα καλά..
Αποκλείεται!
Ρε μήπως πήρα λάθος τηλέφωνο;
Νίκο μήπως είσαι άρρωστος;
Εσυ εδώ και ένα χρόνο με ΕΝΑ κινητό;
Τον έκλεισα.
Τον ξαναπήρα.
Του έκανα ακριβώς την ιδια ερώτηση.
Πήρα ακριβώς την ιδια απάντηση.

Με το iphone ειχα μια μικρή εξοικείωση γιατί εχει ενας φίλος και συνάδελφος και σε κάτι βλακώδη εταιρικά meeting, ξέρεις, από αυτές τις εκδηλώσεις που η εταιρεία σε πληρώνει για να χάνεις το χρόνο σου, μου το δάνειζε για να βλέπω τα mail μου και να χαζεύω στον παγκόσμιο ιστο.

Πέτυχα και σε ένα καλό παλικάρι πωλητή, και λίγο με το πάγιο λίγο και με το 18μηνο συμβόλαιο ρίξαμε την τιμή και το πήρα.

Αφου στην αρχη πήγα από δυο φορές στον Νίκο και στον Νίκο για να με βοηθήσουν στις αρχικές ρυθμίσεις και στις εφαρμογές, ο νόμος του Μερφι δεν με ξέχασε. Διαλύθηκε η υποδοχή που μπαίνει ο φορτιστής και ενώ η συσκεύη έδειχνε ότι παίρνει ρεύμα αλλά στην πραγματικότητα δεν έπαιρνε ενέργεια.
Μετά από ένα μήνα, το ξαναπήρα πάλι στα χέρια μου, αντικατάσταση φυσικά και πήγα να το συνδέσω με το  itunes. Αμ, ελα όμως που δεν ξέρω πως, ενας τύπος είχε κάνει ηδη register με άλλο mail στη συσκευή μου οπότε ο συγχρονισμός όχι μόνο απέτυχε αλλά μου ξερίζωσε και ότι είχα! Εστειλα mail διαμαρτυρίας στη vodafone πως είτε μου έδωσαν «αντικατάσταση» με τηλέφωνο από δευτερο χέρι, είτε την είδαν cern και κάνουν πειράματα με τις συσκευές. Οσο έστειλε η Μοζαμβίκη αστροναύτη άλλο τόσο μου απάντησαν.

Πραγματικά πιστεύω ότι το iphone είναι η επιτομή της τελειότητας σε ότι αφορα την επικοινωνία. Καταρχήν είναι καινοτομία γιατί μπορείς να εχει πάντα μαζί σου και την τηλεφωνική γραμμή, και την σύνδεση στον ιστο και την οποια πληροφορία ζητήσεις. Κύριο χαρακτηριστικό η ευχρηστία. Με ένα κουμπί τα κάνεις όλα. Τα μενού των κλήσεων και των μηνυμάτων δεν είναι φορτωμένα με άχρηστες επιλογές τύπου διαγραφή μιας κλήσης αλλα αφενός εχει άμεση σύνδεση με τις επαφές αφετέρου τα απαραίτητα. Για το παρόν πόνημα δεν τα εχω πάρει από την apple αλλά πραγματικά σου προτείνω το iphone γιατί στο διάστημα που περίμενα να το ξαναπάρω επισκευασμένο, εχοντας το παλιό μου κινητό, έλεγα με τι μπακατέλα ασχολούμην. Αν μάλιστα είσαι εξοικειωμένος με τα του υπολογιστή, η πληκτρολόγηση ενός μηνύματος είναι παιχνιδάκι και δεν παθαίνεις αρθρίτιδα στον αντίχειρα. Να προσθέσω φυσικά και το μενού των φωτογραφιών που μπορείς να περάσεις από τον υπολογιστή σου ώστε να χαζεύεις ή να δείχνεις στους φίλους σου και τη μουσική που μου εχει φανεί πολύ χρήσιμο στα ταξίδια μου όταν πέφτω πάνω σε λαϊκοποπ σκυλάδικα. Το εχω λατρέψει γιατί ακόμα και σε περίοδο τεράστιας είτε αναμονής είτε βαρεμάρας εχεις με κάτι να ασχοληθείς χωρίς να είσαι ουτε διάνοια ούτε τεκ-φρικ. Επειδη κινούμαι συνεχώς, αισθάνομαι λες και είμαι σε online data base. Σε ολους μου τους φίλους το προτείνω και πραγματικά πιστεύω ότι είναι μια συσκευή που «φεύγει» και «ξεφευγει». Για την απλότητα, την ευχρηστία, τις εφαρμογες και τις δυνατότητες. Ακομα και στα κλασικα μενού των κλήσεων και των μηνυμάτων, είναι 100 φορές καλύτερο και πιο απλό από τα «συμβατικά» τηλέφωνα.

Στο iphone λειτουργείς με τη λογική του άστο να υπάρχει. Μια εφαρμογή που μπορεί να μην τη χρειάζεσαι κάθε μέρα αλλά εστω 2 φορές το χρόνο. Αλλά αν είναι δωρεαν, εχεις χώρο, γιατί όχι; Ετσι σιγά σιγά μαζεύεις ένα πλήθος πληροφοριών που είναι σαν να εχεις μια κινητή εγκυκλοπαίδεια μαζί σου.

Ως αρνητικά χαρακτηριστικά εχω διαπιστώσει ότι η μπαταρία θέλει καθημερινή φόρτιση και ότι στη συννεφιά το 3G δεν είναι δα και το ταχύτερο του κόσμου.

Άρχισα λοιπόν το δυσβάσταχτο έργο να συλλέγω τις εφαμρμογές που είχα και μια μέρα έκατσα για 6 ωρες ώστε να το σετάρω από την αρχή. Μπήκα, είδα μπόλικα καλούδια, κατέβασα, έγραψα, έσβησα, εφήρμοσα και επειδή τι να την κάνεις τη γνώση αν την κρατάς για σένα, αποφάσισα να συγγράψω για τις εφαρμογές που εχω. Κύριοι άξονες για μένα είναι αφενός να μη χρεώσω την κάρτα του φίλου μου – και κατ επέκταση την τσέπη μου - και να βρώ ότι μπορώ δωρεάν, αφετέρου δεν με νοιάζουν τα παιχνίδια. Βαριέμαι να κάθομαι να λειώνω τη μπαταρία για χαζαμάρες.

Η «πρώτη σελίδα» εχει να κάνει με τον άνθρωπο.

Το 2Dolite είναι μια εξαιρετική εφαρμογή διαχείρισης εργασιών, δωρεάν, κάτι σαν ατζέντα. Δεν την εχω πολυχρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής αλλά είναι ένα πλήρες πρόγραμμα.

Το audiomemos με εχει βοηθήσει πολύ όταν θέλω να κάνω κάτι και για να μην το ξεχάσω, το γράφω φωνητικά και το αποστέλλω με mail στον εαυτό μου ώστε να το δω αργότερα. Θα μου πεις εχει και το iphone «μαγνητόφωνο» αλλά η διαφορά είναι ότι το audiomemos στέλνει σε wav αρχείο που το διαβάζουν ολοι οι υπολογιστές. Εχει μαλιστα και κλιπ στο γιουτιουμπ ωστε να δεις πως λειτουργει! Κατεβασα τη free εκδοση

Μετά ακολουθούν τα εορταστικά που το ένα συμπληρώνει το άλλο.
Στο γιορτές βλέπεις σύντομα ποιος γιορτάζει σήμερα. Το today είναι πιο πλήρες κατά το παραδοσιακό ημερολόγιο που κρεμάγαμε στον τοίχο με ωρα ανατολής και δύσης. Στο eortesLite μπορείς να δεις πότε γιορτάζει κανείς ανα όνομα κατά αλφαβητική σειρά και συνοπτικά τις αργιες ανα ετος ώστε να χαμογελάσεις αν πέφτουν καθημερινές ή να πικραθείς αν πέφτουν τα σαββατοκύριακα. Το iholidays χρεώνει κατιτίς αλλά είναι το πληρέστερο ολων με παγκόσμιες μέρες και το «σαν σήμερα».

Το πάμε cinema τσούζει στην τιμή αλλά για τον σινεφίλ είναι πολύ χρήσιμο. Ειτε ανα ταινία είτε ανα αίθουσα, βρίσκεις αυτό που θέλεις και την ωρα προβολής.

Το athens book και το yellow pages το εχει ολος ο κόσμος αλλά καλυτερος είναι ο exandas με πολύ περισσότερες πληροφορίες και περισσότερα μενού. Το in the city εχει διαφορες εκδηλώσεις και events ( θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κλπ ) που υποστηρίζουν τα καταστήματα public και μπορείς να πάρεις εισιτήρια κάνοντας μια βόλτα από το Σύνταγμα ή τον Πειραιά.

Στη δεύτερη σελίδα εχω τρεις εφαρμογές για τον καιρό. Εντελώς ασταθές φυσικό φαινόμενο οπότε καλύτερα να μπορώ να διασταυρώσω τις πληροφορίες.
Ένα είναι αυτό του yahoo που υπάρχει ήδη και έβαλα και άλλα δυο. Το weatherbug ( ολίγον δύσχρηστο )  και το iκαιροςLite που είναι και μάλλον το καλύτερο.

Συνέχιζω με τα πληροφοριακά.
Τα ΝΕΑ φυσικά, το google μια και από την εν λογω εταιρεία χρησιμοποιώ πολλές εφαρμογές, τα αθλητικα της gazetta.gr ( που εχει και live scor ) και το sport.gr όπως επισης και το facebook και το IM+lite αν στη μεγάλη βαρεμάρα χρειαστεί να μπω στο msn.

Στην  επόμενη σελίδα εχω τα «χρήσιμα»

Το appbox Pro είναι ένα «κουτί»  με πλήθος καλουδιών. Νομισματικές ισοτιμίες, φακός, μεταφραστής, υπολογιστής φόρων, μέχρι και χάρακα έχει!

Το take my car το ενεργοποιείς όταν παρκάρεις σε άγνωστη περιοχή ή φοβάσαι ότι θα βγείς με κεφάλι πριόνι από το ξενυχτάδικο και σου δείχνει που εχεις αφήσει το αυτοκίνητο σου! Μου εχει τυχει να παρκαρω, να μιλαω στο κινητο και να ξεχνω που παρκαρα. Σου λεει που ακριβως βρισκεται για να μην πληρωνεις ταξι και να μην αγγαρευεις τους φιλους σου! Ευχρηστο και αποτελεσματικο!


Το traffic.gr σου λέει για την κυκλοφορία στο δρόμο αλλά ενημερώνεται από το site της αστυνομίας κάθε δυο ωρες και δεν είμαι σίγουρος για την ουσιαστική χρησιμότητα του. Θα το κρατησω προς το παρον και αν δεν βελτιωθει, θα το απεγκαταστησω.


Το metrO σου λέει για αξιοθέατα της αθήνας και σχεδόν ολες τις περιοχές  πως μπορείς να μετακινηθείς ανα προορισμό και κατεύθυνση. Χρήσιμο για οσους δεν εχουν αυτοκίνητο γιατι περιλαμβανει μετρο, τρένο, τρολεϊ, τραμ αλλα και τον προαστιακό. Δεν εχει όμως τα  λεωφορεία. Το εχω «φιλοσοφικά» αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα το χρησιμοποιήσω ποτέ.

Το ΤΚ είναι οι ταχυδρομικοί κώδικες. Ωραια πλοηγηση, λειτουργικη, αξιζει τον κοπο και ας μην είναι δωρεαν. Ποσες φορές θα χρειαστεί να βρεις ταχυδρομικό κώδικα; Αστο να υπάρχει…

Το callerID είναι εξαιρετικά χρήσιμο και σου δείχνει το όνομα οσων σε πήραν από άγνωστο σταθερό αριθμό. Το κακό είναι πως δεν μπορείς να το ενεργοποιήσεις μέσα από το μενού των κλήσεων αλλα πρεπει να το πληκτρολογήσει στο γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής. Επίσης, ισχύει μόνο για τα σταθερά του ΟΤΕ.

Στο grwebkey μπορείς να πληκτρολογήσεις μια λέξη στα ελληνικά και να το βάλεις να σου την  ψάξει στις αναζητήσεις του google και του yahoo, στα  googlemaps, στο youtube, στην ελληνική έκδοση της  wikipedia και φυσικα στο facebook!
Προσοχή είναι όμως μόνο για λέξεις με ελληνικούς χαρακτήρες.

Πηγαίνεις σε ένα μαγάζι. Βλέπεις μια τηλεόραση που σου αρέσει και πριν πας να την αγοράσεις, βρες τη πρώτα στο eprice μήπως υπάρχει κάπου άλλού φθηνότερα. Κάτι σαν το skroutz δηλαδή.

Ifax pro : χρησιμο εστω για μια φορα, να στειλεις φαξ. Να προτιμήσεις αυτή την έκδοση, είναι καλύτερο από το σκετο ifax. Θα μου πεις: Στέλνεις συχνά φαξ; Είπαμε, αστο να υπάρχει!

Shazam ( εχω την απλή έκδοση ) το βάζεις διπλα στο ραδιόφωνο, και σου δείχνει τον τίτλο και τον καλλιτέχνη του τραγουδιού! Εξαιρετικά χρήσιμο για ολους μας μια και πολλά τραγούδια μας αρέσουν και ή μας διαφεύγουν ή δεν τα ξέρουμε.

Το Quickoffice είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί για διαχείριση εγγράφων – documents. Εχω περάσει ένα αρχείο με ανέκδοτα και δεν εχω τίποτα καλύτερο να κάνω, τα διαβάζω. ( ενδείκνυται σε περίπτωση που σε στήνουν σε ένα ραντεβού)

Η επόμενη σελίδα είναι αφιερωμένη στη φωτογραφία. Backgrounds και wallpapers, το google earth και θέλω να σταθώ περισσότερο στα:

Photoshare. Αποστολή φωτογραφιών με bluetooth.

Photofunia Αγαπημενο site, τωρα και στο iphone για εφεδακια και παρεμβολες ειτε σε μια φωτογραφια που εχει ηδη αποθηκευμενη, ειτε σε μια φωτογραφια που προκειται να βγαλεις. Ευχρηστο, δωρεαν, διασκεδαστικο, υπεροχο!

Digital zoom Δεν θα το χαρακτηριζα πολύ καλο, η φωτο εχει πολύ θορυβο και αρκετες φορες, αντι να βγαλει φωτογραφια εκει που σημαδευεις, βγαζει λιγο πιο περα.

Photochop: βγάζεις φωτογράφια ένα φίλο σου και με αυτό το προγραμματάκι, τον δείχνεις στις πυραμίδες, στα σαγόνια του κροκόδειλου και στις Μπαχάμες!

Ακολουθεί η επιμόρφωση

Medical reference του πανεπιστημιου του maryland. Ιατρικη εγκυκλοπαιδεια με πολλα και ενδιαφεροντα καλουδια. Το κακο είναι πως είναι μονο στα αγγλικα. Αξιζει τον κοπο εστω και ως εγκυκλοπαιδεια.

Epocrates Εκτεταμένες πληροφορίες για φάρμακα, παρενέργειες, ασθένεις και για οσους ξέρουν καλά αγγλικά, ωρες να χεις να διαβάζεις και να επιμορφώνεσαι.

Greece atlas: Είπα να κατεβάσω έναν χάρτη της Ελλάδας. Απάτη. Εχουν περάσει μια εικόνα του 1860 με μια γενική απεικόνιση, , το ζουμ είναι ελάχιστο, τα περισσότερα τοπονύμια δεν τα αναφέρει, ζουμ, μην μπεις στον κόπο καν. Μάπα.

Atlas 2010 pro γιατί η απλή έκδοση ουσιαστικά δεν δείχνει τίποτα. Μια γενικη απεικονιση των χωρών  του πλανήτη χωρίς να είναι κάτι φοβερό. Δεν εχει ευρετήριο αλλά ανα ήπειρο σου δείχνει ποιες χώρες είναι και το περίγραμμα των συνόρων τους.

World countries: πολλες πληροφοριες για τις χωρες, οι χαρτες ομως ειναι πολυ γενικοι. Σημαιες, φωτογραφιες, εξαιρετικο γραφικο περιβαλλον. Για το λιγοτερο απο ενα ευρω που κοστιζει, αστη μεσα να υπαρχει και ειναι μια χαρα! To free όμως είναι εξαιρετικα ελλειπες, καλυτερα βαλε την πληρη εκδοση γιατι αυτη δεν λεει και τιποτα. Το πληρες ομως ειναι πολυ καλο εστω και αν χρεωνει 0,79 euro.

W Αυτό έχει να κάνει με τη wikipedia. Τσάμπα είναι, why not ? Αν και θα προτιμούσα μια εφαρμογή με το ελληνικό σκέλος.

IMDB Καθώς είχαμε πιασει μια κινητοματογραφική συζήτηση με έναν φίλο, δυο φορές διαφωνήσαμε. Τη μια «κέρδισα» και την άλλη «εχασα» χαρη στην εφαρμογη του imdb. Everything about cinema!

Ψυχαγωγία

Chess back. Ισως το πληρέστερο σκάκι που κυκλοφορεί και για τα μεγάλα ντέρτια, εχει και τάβλι.

Iblahblah lite ετοιμα κειμενα για πολιτικους ερωτευμενους και ιδεαλιστες. Γελιο, γελιο, γελιο καθως με διαφορους ετοιμους συνδιασμους κάνεις μοναδικα κειμενα με τα οποία ειτε βγαινεις από τη δυσκολη θεση, ειτε λες υπεροχα ψεμματα! Ευγε!

Iqtest lite: πολλα τεστακια, διασκεδαστικα αλλα θα χρειαστει να παιξουμε με κανεναν φιλο που ξερει πολύ πολύ καλα αγγλικα.

FAC όχι, μη γίνεσαι πονηρός! Βγαίνεις με μια κοπέλα από το facebook και βλέπεις ότι η φωτογραφίες που την έκαναν  Μονικα Μπελούτσι έκρυβαν τη Σαπφω Νοταρά. Ενεργοποιείς αυτή την εφαρμογή ( μπορείς να φτιάξεις ένα προφίλ με ηχο κλήσης και πώς να σου λεει μερικές φράσεις – ως φίλος – ως κοπέλα ή ως αφεντικο στη δουλειά αλλά είναι μόνο στα αγγλικά ) και είτε εκείνη τη στιγμή είτε σε 3, 5, 10, λεπτά ( όπως το προγραμματίσεις ) «σε παίρνει τηλέφωνο» και εχεις μια καλή δικαιολογία να φύγεις επικαλούμενος τροχαίο συγγενούς σου!

Fake text μου εχει χρησιμέψει να τρομοκρατήσω ολους τους φίλους μου! διαλέγεις ένα όνομα από τις επαφές σου, ή αν δεν το εχεις το πληκτρολογείς, γράφεις και ένα sms και η εφαρμογή το παρουσιάζει λες και σου το έστειλε ο άλλος ως μήνυμα! Εξυπνο γραφικό περιβάλλον και ο άλλος τρομάζει αμέσως. Δεν θα σε ξεχάσω την έκφραση μιας φίλης μου όταν στο “sms” έγραψα «suspect θελω τελικά να σου εξομολογηθώ πως είμαι βαθιά ερωτευμένη μαζί σου…» μόνο που δεν έπαθε έμφραγμα…!

Αν θέλεις να πουλήσεις μούρη στους φίλους σου μπορείς να εχεις το drinks και το coctails προς κατασκευή ποτών ή κοκτεϊλ. Το μεν πρώτο αφορά όλα τα ποτα αλφαβητικά και από τι αποτελούνται αλλά το δεύτερο σου εχει επιπλέον κατηγορίες αν πχ θέλεις να φτιάξεις κάτι γλυκό ή dry.  Επίσης εχεις το shaker. Λες πχ ότι του βάζεις βότκα και σου βγάζει τις υπόλοιπες παραλλαγές με βάση τη βότκα!

Illusions ωραιο παιχνιδακι για παρεα. Σου δειχνει οφθαλματες, σε ρωταει και απαντας.

Pandora box Είναι για να βρισκεις εφαρμογες. Πιο γρηγορο από το applications store του itunes, δειχνει περισσοτερες και εχει μια χρησιμη κατηγορια με ποιες εφαρμογες ηταν με χρεωση και τωρα είναι δωρεαν. Το μονο κακο είναι βγαζει ολες τι εφαρμογες χυμα. Δεν τις παρουσιαζει ανα κατηγοριες. Δεν ξερω αν είναι αξιοπιστο ως προς το dwl και τις χρεωσεις, αλλα να ριχνει κανεις μια ματια να βλεπει στα γρηγορα τι παιζεται στο …σουπερμαρκετ είναι καλο.

Top 100aps για αναζητηση εφαρμογων και αυτό, αλλα με ένα εξαιρετικα χρησιμο μπινελικι. Βαζεις στην αρχικη ρυθμιση την Ελλαδα και σου βγαζεις τις πλεον πολυκατεβασμενες εφαρμογες ανα κατηγορια και ξεχωριστα τις δωρεαν και τις επι πληρωμη στη χωρα μας. Επαναλαμβανω πως επιφυλλασομαι και κατεβάζω μόνο  από το itunes, όμως το να ριχνεις μια ματια στα γρηγορα είναι μαστ.

Στην τελευταία σελίδα, εχω το gps tracker που δεν το αγγίζεις ποτέ αλλά θεωρητικά σου ενισχύει το gps. Ακολουθούν τα default του iphone όπως η πυξίδα, οι μετοχές, το ρολοϊ κλπ που δεν χρησιμοποιώ ποτέ.

Παράρτημα
Τι κατέβασα και ξήλωσα:

Opt illusion σου δειχνει οφθαλμαπατες. Αλλα είναι κακοφτιαγμενες για iphone και δεν εχει μια διαδραση κατι, απλως χαζευεις. Πεταμα.

Italk αυτό το ξηλωσα γρηγορα γιατι το audio memos υπερεχε καθως στελνει το αρχειο σε wav ενώ αυτό το φορματ είναι ένα aiff και τρεχα γυρευε. Κατα τα αλλα ειναι ευχρηστο

Mddialer free αυτό θεωρητικα σου κανει τη ζωη πιο ευκολη γιατι γλιτωνεις το σκρολ από τις επαφες σου για να παρεις ένα τηλεφωνο αλλα τελικα είναι χειροτερο. Δεν μπορεις να περασεις στην εφαρμογη ομαδοποιημενα τα ονοματα από τις επαφες, παρα μονο ένα ένα, στο εικονιδιο δεν δειχνει ολο το ονομα αλλα μαζι ονομ/μο οποτε αν δεν εχεις βγαλει τον/την φιλο σου φωτογραφια θα δυσκολευτεις, να το αναγνωρισεις και παλι θα πρπει να κανεις edit στην επαφη, ωστε να φαινεται το ονομα οποτε αστο, καλυτερα το σκρολ τελικα. Στο κάτω κάτω της γραφής στον τηλεφωνικό κατάλογο του iphone υπαρχουν τα αγαπημένα που κάνουν τη δουλειά μια χαρά.

Mirror free. Θεωρητικα χρησιμοποιειται ως καθρέπτης. Πρακτικα είναι ένα μαυρο κουτακι στη μεση και γυρω γυρω αλλαζεις κορνιζες. Αχρηστο. Το ξηλωσα.

Insomnia: φορουμ για τεχνολογια και το εβαλα ώστε αντι την επομενη να ψαχνω αν κατεβηκε κατι καινουριο στo iphone να το εβρισκα αμεσως. Δυστυχως το απεγκατεστηκα γιατι ο τροπος που παρουσιαζει τα news είναι χυμαδιο. Θα μπορουσαν να εχουν κατηγοριες και να εβρισκε ο άλλος κατι που πραγματικα ψαχνει και όχι να τρεχει στα φορουμ να διαβαζει, να διαβαζει, να διαβαζει μπας και…


Τι θα ήθελα να είχα;

Έναν σοβαρό χάρτη της Ελλάδας ( όχι σε ανάλυση οδων αλλά τοπονυμίων ), μια καλή εγκυκλοπαίδεια και έναν navigator. Δεν είμαι οπαδός του «σπασίματος» αν και το navigator είναι πανάκριβο. Μια στραβή να γίνει και αποφασίσουν να το κυνηγήσουν από την apple, τοπ φοβάμαι να το «σπάσω»!

Α! να μην ξεχάσω.
Ευχαριστώ πολύ  Νίκο και Νίκο!



3 Λογομαχιες:

Leviathan είπε...

akouo sinexos ta kalitera giauto... kalispera!! :)

Giannis είπε...

Το κινητο το γνωριζω κυριως απο την hardware οκευρα του, μια και τους προμηθευουμε με τσιπακια και καποια σενσορακια, συνηθως στα ηλεκτρονικα δεν μπορεις να εχεις zero defect product, ειναι στατιστικα αδυνατο να ειανι ολα τελεια στο κουτι τους, κατι καπως καποτε μπορει να παει ασχημα, και η λιστα ειναι αρκετα μεγαλη, και εκτος topic!

αλλα αυτο που μου την σπαει ειναι η κουτοπονηρια των Ελληνων, οπουδηποτε στην Ευρωπη σου δημιουργοταν τετοιο προβλημα, θα επερνες οχι second hand, αλλα καινουριο του κουτιου!

αλλα ειπαμε ΕΛλαδα, ζησε το μυθο σου...

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα λίστα.

Όμως νομίζω πως έχεις παρεξηγήσει το AthensBook φίλε. Πρώτον δεν συγκρίνεται ούτε με Χρυσό Οδηγό ούτε με τον Εξάντα, γιατί σε αντίθεση με αυτά τα προγράμματα η πληροφορία που σου παρουσιάζει είναι επίκαιρη και, όπως λένε και τα παιδιά που την έφτιαξαν, 'έξυπνη'. Για παράδειγμα σου δείχνει μόνον τα ανοιχτά φαρμακεία κοντά σου και όχι όλα όπως κάνουν τα άλλα προγράμματα. Στα εστιατόρια έχει από τα πιο πλήρη στοιχεία, με δυνατότητα φιλτραρίσματος, ταξινόμησης κλπ. Μπορείς να δείς και ποιά είναι και τα πιο δημοφιλή.

Γράφεις π.χ. για το traffic.gr, ενώ το AthensBook έχει αυτή τη πληροφορία εδώ και μήνες, και είναι και δωρεάν!

Μήπως δε το έχεις χρησιμοποιήσει αρκετά;

Ειδικά τώρα με την τελευταία έκδοση που πρόσθεσαν σινεμά νομίζω πως το AthensBook δε παίζεται.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια