Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΚΑ part 2


…πολύ πλάκα, διάφοροι αναγνωρίσιμοι ( μη με βάλεις να γράψω το «επώνυμοι»! Οι υπόλοιποι τι είμαστε, ανώνυμοι; Δεν εχουμε ονοματεπώνυμο; ) που λένε πως δεν θέλω τα μαζικά μέσα επιρροής στην προσωπική μου ζωή και πρέπει να μένουν απέξω και να είναι μόνο για μένα και κάτι τέτοια.

Μπα!

Και βόλτες με το αυτοκίνητο και το ντεπόζιτο γεμάτο;

Αφου είσαι δημόσιο πρόσωπο αυτόματα συγκεντρώνεις το ποικίλο ενδιαφέρον για τη ζωη σου, με ποια είσαι, με ποιον πήγες, που πήγες, πότε, γιατί, τι πιστεύεις και τι ψηφίζεις. Εχεις εμπορικό ενδιαφέρον με αποτέλεσμα όπως πουλάς το όνομα σου για ιδιον όφελος έτσι και τα ΜΜΕ πουλάνε το όνομα σου για την τηλεθέαση. Αυτά είναι αλληλένδετα.  Αν πάψεις να είσαι εμπορικός, μην ανησυχείς, δεν πρόκειται κανείς να ασχοληθεί μαζί σου.

Είναι ιδιαίτερα εγωιστικό να θέλεις από μια τη δόξα, τη δημοσιότητα, τα χρήματα, τα φώτα και τους προβολείς αλλά ωπ! Μόνο οπου θέλεις εσυ!
Ασε δε που πολλά από αυτά τα «αδιάκριτα» σε κρατάνε στη δημοσιότητα και ικανοποιούν τις ανασφάλειες της ματαιοδοξίας σου, προβάλλοντας σε. Ιδιαίτερα σε περιόδους που δεν εχεις να επιδείξεις κάποιο σημαντικό εργο στο αντικείμενο σου.  

Καλώς ή κακώς αυτή είναι η διπλή οψη της δημοσιότητας και της αναγνωρισιμότητας. Και …διπλή οψη υπάρχει σε όλα τα πράγματα για να κάνει εξαίρεση για σένα.

Όπως εχει και τις καλές πλευρές εχει και τις αδιάκριτες. Αν δεν το αντέχεις, παράτα τα και πήγαινε να εργαστείς κάπου ως υπάλληλος γραφείου για να σε ξέρουν μόνο οι συγγενείς, οι φίλοι και οι πελάτες σου.

Δεν μπορεί από τη μια να το απολαμβάνεις και από την άλλη να παραπονιέσαι.



4 Λογομαχιες:

DELTA είπε...

χαχαχα. Υπάρχει και part 3?

Ἀχιλλεῦς είπε...

σωστός!!!!!!!!!!
φίλε suspect, δεν ξέρω αν υπάρχει και παρτ 3, πάντως κάνε κάτι ωστε να υπάρξει!

tzonakos είπε...

Η αναγνωρισιμότητα εχει και κόστος και συχνά μεγάλο. Δε θέλω να γινω διάσημος, είμαι ήδη...
... στους συγγενείς και μερικούς φίλους.

milch-käfer είπε...

Λες;

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια