Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Αγαπητέ κύριε Υποπτε,
Σε διαβάζω καιρό και μου αρέσουν οι απόψεις σου γύρω από τις ανθρώπινες σχέσεις. Όπως κατάλαβες θέλω μια άποψή σου και για τη δική μου περίπτωση.
Η ιστορία εχει ως εξής. Είμαστε με τη Δήμητρα 3 μήνες μαζί. Παρατηρώ τον εαυτό μου ότι δεν αισθάνομαι τίποτα ερωτικό μαζί της. Είναι πολύ καλή κοπέλα και δεν μου κάνει καρδιά να την πληγώσω. Δεν μου εχει κάνει το παραμικρό, ισα ισα προσπαθεί να με κάνει να αισθάνομαι όμορφα. Εχει χαρίσματα. Εχει ενδιαφέροντα, μαζί της κάνω βαθιές συζητήσεις, είναι έξυπνη, ερωτευμένη μαζί μου και για σχέση είναι ότι πρέπει!
Όσο περνά ο καιρός δεν νοιώθω τίποτα. Όταν μου λέει πως είναι ερωτευμένη και με θέλει δεν εχω την ενέργεια και τη θέληση να της το ανταποδώσω. Δεν θέλω να την κοροϊδεύω. Δεν είναι χαζή, με ρωτάει τι εχεις και τι εχεις πoλλές φορές αλλά τι να της πω; Δεν μπορώ να της πω αυτό που πραγματικά σκέπτομαι γιατί θα τη στενοχωρήσω και πριν από μένα είχε μια τραυματική σχέση και μαζί μου όπως μου είπε ισορρόπησε.
Την εκτιμώ αλλά ερωτικά δεν μπορώ να λειτουργήσω μαζί της. Αισθάνομαι ότι με πιέζει η παρουσία της και από την άλλη δεν μπορώ χωρίς λόγο να της πω χωρίζουμε. Τι να κάνω; Να βρω έναν λόγο για να χωρίσω;
Με εκτίμηση,
Αρτέμης.
= = =
ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ
= = =
Φίλε Αρτέμη,
Το κύριε ύποπτε μου άρεσε!
Το δίλημμά σου είναι κατανοητό και δύσκολο και πιστεύω πως απασχολεί πολύ κόσμο. Ας πάμε δια της ατόπου απαγωγής. Εστω ότι πνίγεις τα μη αισθήματα σου και συνεχίζεις τη σχέση σου. Καταρχήν αργά ή γρήγορα θα την κερατώσεις. Ο λόγος είναι πως είσαι και θα είσαι διαθέσιμος για έρωτα. Αν εχεις κενό στη σχέση σου θα ψάξεις να το αναπληρώσεις. Κατά δεύτερον θα βλάψεις έναν άνθρωπο καθώς ούτε θα του δώσεις πολλά και πιθανώς οσα του αξίζουν και κατά τρίτον θα βλάψεις τον εαυτό σου καθώς καθημερινά θα κάνεις αγγαρεία. Είμαι υπερ της άποψης πως σε μια σχέση πρέπει να υπάρχει ερωτικός δεσμός. Αλλιώς μιλάμε για 45+ ηλικίες που κάνουν έναν υπέροχο συμβιβασμό, υπάρχει μια συντροφικότητα και κατανόηση και μια – ουσιαστικά – φιλία με κοινό κρεβάτι. Από την άλλη όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο αλλά και η διαρκής αναζήτηση του καλύτερου θα σε κάνει μίζερο. Είσαι σίγουρος ότι η κοπέλα δεν σε αγγίζει ή προσπαθείς να μη σε αγγίξει; Μήπως υπάρχει κάτι που εχει να κάνει με εσένα ως προς το τι σημαίνει σχέση και δεν το θέλεις για λόγους ατομισμού;
Αφου ζητάς τη γνώμη μου προσπάθησε να σκεφτείς τι θέλεις σε μια σχέση. Μυαλό εχεις, προφανώς και κάποιες εμπειρίες. Ασε την κοπέλα που είσαι μαζί. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το καλύτερο δυνατό; Αν το ορίσεις μετά σκέψου που χάνει η δικιά σου. Οπότε συζήτησε το μαζί της και μετά πράξε κατά το δοκούν. Αν δυσκολευτείς να το ορίσεις τότε όχι μόνο δεν σου φταίει η κοπέλα αλλά θα σου φταίει και η επόμενη και η επόμενη και η επόμενη…
Η σχέση, ο γάμος, η οικογένεια στηρίζονται στην ερωτική έλξη των δύο. Αν δεν υπάρχει μπορούν να είναι φίλοι.
Το να κάνεις επίτηδες μια χαζαμάρα μόνο και μόνο για να προκαλέσεις τον χωρισμό, αυτό μπορεί να είναι βέβαιο αλλά θα προκαλέσεις και μια πληγή σε μια κοπέλα που σε τιμά με τον έρωτα της. Για ποιον λόγο να τη βλάψεις;
Αν θέλεις λοιπόν τη γνώμη μου στο δια ταύτα, κάνε το εξής:
Δημιούργησε μια τεχνητή έλλειψη. Φύγε ένα ταξίδι και πες ότι δεν εχεις σήμα στο κινητό ή πες ότι οι γονείς σου είναι άρρωστοι και πρέπει να μείνεις στο σπίτι. Να κερδίσεις μερικές μέρες μοναξιάς. Πρώτο τεστ. Σου λείπει;
Αν ναι, τότε μάλλον εχει γατζωθεί πάνω σου οπότε φρόντισε να κρατάς στο μέλλον λίγη απόσταση για τις ανάσες σου και δεν χρειάζεται να χωρίσεις.
Αν όχι, τότε μίλησε της ειλικρινά αντρίκια και πες την αλήθεια.
Αν πάλι δεν ξέρεις τι σου γίνεται τότε δώσε της περισσότερο χρόνο. Βγαίνατε για μια ώρα την ημέρα; Βγείτε για 3 ! πήγαινε σινεμά, για ποτό για φαγητό! Σε ένα βράδι! Πήγαινε σε μια μέρα γήπεδο, θέατρο και για ποτό! Πήγαινε σαββατοκύριακο κάπου! Πήγαινε κόντρα στον εαυτό σου. Όχι με ερωτόλογα αλλά με πράξεις. Μοιράσου πιο πολύ χρόνο μαζί της. Κάνε πράγματα. Βγάλε ενέργεια. Αν το κάνεις αυτό για 15 μέρες, θα φανούν όλα στον ορίζοντα. Το ξενέρωμα σου θα το καταλάβει, δεν θα περάσεις καλά, ούτε εκείνη οπότε η συναινετική διακοπή θα ερθει πολύ πιο φυσιολογικά από οσο φαντάζεσαι. Αν όμως ανακαλύψεις πράγματα που δεν ήξερες; Είστε 3 μήνες μαζί και από ότι καταλαβαίνω την έχεις ηδη σε απόσταση! Πάρτο αλλιώς για να σιγουρευτείς!  
Μετά και από την αποχή και από το ovedose θα καθαρίσει το μυαλό σου. Να είσαι σίγουρος. Αμα δοκιμάσεις τα δυο άκρα και σκέφτεσαι τα ίδια που μου λες τώρα, αστο φίλε, κουράζεις και κουράζεσαι μάταια. Μπορεί όμως κάτι να αλλάξει και η σχέση σου αντι να διακοπεί, τελικά να βελτιωθεί….
Αν φοβάσαι ότι θα πληγωθεί, δεν μπορείς και να κάνεις βόλτες με το αυτοκίνητο και να εχεις το ντεπόζιτο γεμάτο. Όπως και να χωρίσετε θα πληγωθεί αφου σε θέλει. Τουλάχιστον δώσε στην κοπέλα μια ειλικρινή εξήγηση δείχνοντας την ότι τη σέβεσαι και την εκτιμάς. Να είσαι σίγουρος πως μετά το πρώτο χτύπημα στενοχώριας θα σε εκτιμήσει.
Φίλε Αρτέμη ανέκαθεν ημουν υπερ της άποψης που δεν χρειάζεται να κάνεις έναν συνάνθρωπο σου κουρέλι δημιουργώντας τεχνητές κρίσεις ή κέρατο με τρόπο που να το πάρει χαμπάρι γιατί δημιουργείς πληγές που θα τις απορροφήσει ο επόμενος και αυτή η γενική απανθρωπιά θα διαιωνιστεί. 
Πράξε, σκέψου, αποφάσισε, μίλα.



1 Λογομαχιες:

chrissa είπε...

Για να είμαι ειλικρινής φίλε Υποπτε, με το κείμενό σου μου έδωσες μια προοπτική που δεν είχα σκεφτεί ποτέ στη ζωή μου!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια