Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ


Μια ωραια ευκολια για έναν blogger, για να κανει τον επαναστατη ( όπως ολοι οι μπλογκερς οφειλουν να κανουν )  και να είναι «εμπορικος», είναι να βριζει την αστυνομια. Κρυβομαστε λοιπον πισω από το πληκτρολογιο και αρχιζουμε τα συνθηματα. Μπατσοι γουρουνια δολοφονοι και λοιπα γνωστα. Δεν λεω ότι η αστυνομια εχει φωτοστεφανο. Ωρες ωρες όμως  είναι εντελως βαρετη η μονοδιαστατη επωδος.

Ο γραφων την εχει γλιτωσει από

Παραβιαση κοκκινου σηματοδοτη ( μια φορα )

Παραβιαση προτεραιοτητας ( μια φορα )

Ομιλια στο κινητο ( 5 φορες )

Δεν ειχα ζωνη ασφαλειας ( 4  φορες )

Εγω λοιπον ο «υπευθυνος πολιτης» [ ΣΣ. στη χωρα μας θα αρχισουν να αλλαζουν σοβαρα τα πραγματα προς το καλυτερο όταν ασχοληθουμε με την ατομικη ευθυνη ] εκανα τις ανωτερω παραβασεις για τις οποιες με σταματησαν αστυνομικοι.
Ολες μου τη χαρισαν.

Ο λογος δεν είναι ότι με αναγνωρισαν τυπου «α, εσεις ο διασημος μπλογκερ και ραδιοφωνικος παραγωγος, περαστε και συγγνωμη για την ενοχληση» αλλα δεν εκανα τον μαγκα. Ουτε προσπαθησα να τους πω ότι δεν ειδαν καλα, ουτε τους ειπα «ξερεις ποιος ειμαι εγω ρε», ουτε ημουν τσαμπουκας και ουτε βεβαια αρχισα να φοβεριζω και να κανω τον ξυπνιτζη.

Παραδεχθηκα το σφαλμα μου  και ελεγα πως «οκ, η δουλεια σου είναι να με γραψεις και δεν εχω κανενα δικαιωμα να σε κατηγορησω. Αμα θελεις σε παρακαλω, μου τη χαριζεις» Καποιος μπορει το ανωτερω να το χαρακτηρισει ως γλυψιμο αλλα ποσως με ενδιαφερει. Όταν με σταματανε για ζωνη δεν μπορω να υποστηριξω ότι τη φορουσα αλλα η αντανακλαση του ηλιου την εκρυβε. Ουτε όταν μιλαω στο κινητο ότι με επιασε φαγουρα στο αυτι και ξυθηκα με ότι βρηκα προχειρο. Εχω και έναν στοιχειωδη αυτοσεβασμο.

Εχουμε ξεφυγει από τις εποχες που στην αστυνομια εμπαινε κάθε καραβλαχος ( αναφερομαι στην παιδεια και όχι στην καταγωγη ) αξιοκρατικα με μεσον και ευμεγεθη ανταπτορα και εκανε τον μεγα δικτατορα. Από τοτε που η αστυνομια μπηκε στις σχολες ανωτατης εκπαιδευσης, το επιπεδο των αστυνομικων εχει ανεβει κατακορυφα. Αλλες φορες που εχει τυχει να μιλησω, δεν ελαβα ποτε απαντησεις αιμοσταγων δολοφονων αλλα κανονικων ανθρωπων.

Αν δεν κανεις μαγκιες και δεν το παιζεις χίστορι* εχεις πολλες πιθανοτητες να τη γλιτωσεις.
Το παρον αφιερωνεται σε έναν «μπατσο γουρουνι και δολοφονο» που μου χαρισε προχθες μια σιγουρη κληση γιατι όπως μου ειπε «φυγε γιατι εισαι ευγενικος. Να και ενας που παραδεχεται χωρις δικαιολογιες το λαθος του. Φυγε φιλε…»

*ορος που πηγαζει από την αγγλικη λεξη history και στα νεα ελληνικα αντιστοιχει στη φραση «το παιζεις ιστορια» που εννοει την αλαζονεια και την επαρση.



6 Λογομαχιες:

Δέσποινα είπε...

και μένα μου τη σπάνε όσοι βρίζουν την αστυνομία απ τη σιγουριά του σπιτιού τους.ωραία ανάρτηση!

Unknown είπε...

ηθικο δίδαγμα:παραβίασε ελεύθερα τον κώδικα αλλά πάντα με ευγένεια και αυτοσεβασμό.ο συμπονετικός αστυνομικός θα αναγνωρίσειτην αβρότητα του χαρακτήρα σου και θα σου "χαρίσει" την ευκαιρία να σκοτωθείς ένα δρόμο πιο κάτω επειδή δε φορούσες ζώνη ή να σκοτώσεις εμένα επειδή παραβίασες σηματοδότη και μιλούσες στο κινητό. πράγματι είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης το πως θα διαχειριστείς τη ζωή σου αλλά και τη δική μου και όλων όσων κυκλοφορούν στους δρόμους με μάγκες που τη γλιτώνουν ευγενικά..Ο θεός λοιπόν να τους έχει καλά τους αστυνομικούς..Να είναι πάντα εκεί..στα εύκολα και στα δύσκολα..να τη χαρίζουν σε σένα και να σπάνε στο ξύλο γέρους και παιδιά που ζητάνε αξιοπρεπείς συντάξεις και δωρεάν παιδεία..

Unknown είπε...

Ντρέπομαι όσο δεν μπορείς, και δεν θα μπορέσεις ποτέ να καταλάβεις, που είμαι έλληνας και ζω σε αυτό το κράτος και είμαι μέλος αυτής της κοινωνίας. Όσο και αν σκέφτομαι ότι τα πράγματα κάποια στιγμή θα αλλάξουν, όλο και κάποιος με τη δική σου νοοτροπία θα έρθει και θα μου γκρεμίσει κάθε ελπίδα.

Αυτά που γράφεις είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η αστυνομία είναι αυτή που μας αξίζει, η κυβέρνηση είναι αυτή που μας αξίζει, το κράτος είναι αυτό που μας αξίζει, ο συνάνθρωπός μας είναι αυτός που μας αξίζει. Ο έλληνας-λαμόγιο, ο έλληνας-βολεψάκιας, ο έλληνας-εγώ-να-τη-γλιτώσω-και-οι-άλλοι-να-πάνε-να-πνιγούνε, ο έλληνας-οι-νόμοι-είναι-για-τους-άλλους-βλάκες.

Όσο αυτός θα είναι ο έλληνας που ζει σε αυτή τη χώρα, τότε ναι, οι μπάτσοι θα είναι γουρούνια και δολοφόνοι, οι κυβερνήσεις θα έχουν τα πιο μακριά χέρια και τις πιο βαθιές τσέπες, ο έλληνας θα γκρινιάζει και θα διαμαρτύρεται μέχρι να φτάσει η ώρα των εκλογών που θα ψηφίσει και πάλι τους ομοίους του: τα λαμόγια, τους κρετίνους, τους καράβλαχους (αναφέρομαι στην παιδεία και όχι στην καταγωγή).

Οι μπάτσοι-δρόμων λοιπόν που σε άφησαν να φύγεις χωρίς κλήση από 7 απόπειρες δολοφονίας, ναι! ήταν και γουρούνια και δολοφόνοι και καράβλαχοι (αναφέρομαι στην παιδεία και όχι στην καταγωγή) όπως και δυστυχώς πολλοί ακόμα με την νοοτροπία τους/σου!

Ο σωστός αστυνομικός δεν είναι αυτός που θα σου τη χαρίσει αλλά αυτός που θα επιβάλει το γράμμα του νόμου ανεξάρτητα με το αν είσαι κοντοχωριανός του, ξάδελφός του, γνωστός του γνωστού του, διάσημος, συμπαθητική φάτσα ή απλά ειλικρινής. Η λέξη που ψάχνεις είναι η «Ισονομία».

Suspect είπε...

Γεια σου Δεσποινα!

Ευα και Δημητρη, τι κριμα να μην εχετε κανονικο μπλογκ ωστε να διαβαζω και τις δικες σας αποψεις. Εστω και ετσι διαβασα τα ταυτοχρονα απεσταλμενα ποστς σας.

Να σας πω την αληθεια όταν διαβασα τα σεβαστα σχολια σας χαμογελασα γιατι σκεφτηκα ποσο βαριεμαι τα ηθικοπλαστικα, τα κυρηγματα, τις ανωτερες διδαχες και την φιλαυτη «σωστολαγνεια».

Ειμαι αρκετα χρονια οδηγος, δοξα τω θεω δεν εχω τρακαρει ποτε και οι παραβασεις που αναφερω είναι αμαρτιες σε βαθος χρονων που λιγο ως πολύ εχουμε κανει ολοι. Αρα η ανακαλυψη της Αμερικης μπορει να περιμενει. Εξαλλου η αυτοκριτικη και ο σαρκασμος υπαρχουν ηδη στο αρχικο κειμενο μου.


eva,
Ο συνειρμος σου με τους συνταξιουχους μου φαινεται εξαιρετικα ατυχης. Αυτο το απεχθες περιστατικο εγινε μια φορα. Οσο για τους νεους που ζητανε δωρεαν παιδεια, αν αυτή συνοδευεται με μολοτοφ, καταστροφες και μπαχαλα, δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα με την επεμβαση της αστυνομιας.

Δημητρη,
Αν ντρεπεσαι τοσο πολύ πια, μπορεις και να αλλαξεις χωρα. 27 χωρες εχει η ευρωπαϊκη ενωση, ολο και καποια θα σε κανει υπερηφανο.


Αυτο που ηθελα να καταγραψω με το ανωτερω πονημα ειναι το εξης:

Αλλο πραγμα να ελεγχω και συγχωρω κατι και αλλο πραγμα να συμπεριφερομαι σαν ουζμπεκος ταγματαρχης. Εμενα παντως, με βελτιωσε αυτή η συμπεριφορα των αστυνομικων.

Οσο για τα βαρυγουπα περι δολοφονου, η προτεραιοτητα ηταν σε πλατεια με χαμηλη ταχυτητα και το φαναρι ηταν αργα το βραδι σε αδειο δρομο. Όταν μιλαω στο κινητο παντα πιανω δεξια με χαμηλη ταχυτητα και τελος, η ζωνη μου εχει γινει πια συνηθεια.

Από κει και περα βεβαια, καθενας με τις αποψεις του και δικαιωμα στην ευπρεπη κριτικη εχουμε ολοι εφοσον ο – κάθε - μπλογκερ εκθετει τις αποψεις του δημοσια. Για αυτό αλλωστε εχω και τα σχολια ανοιχτα για κάθε συμφωνη ή αντιθετη γνωμη.

Unknown είπε...

Αγαπητέ suspect δυστυχώς έχω ακόμα εξεταστική και σε διάλειμμα από το διάβασμα το blog σου έπεσε στην αντίληψη μου. Παροτι διάσημος όπως ανέφερες δε σε γνώριζα διότι δεν κινούμαι στους χώρους τον blogger και Εξακολουθείς να μου είσαι άγνωστος κι εσύ και οι απόψεις σου αφού δεν μπήκα στη διαδικασία να διαβάσω τα υπόλοιπα post σου.Συνεπώς δεν πρόκειται για κάποια προσωπική επίθεση αλλά για σχόλιο στο συγκεκριμένο κείμενο που ίσως και εύχομαι και για σένα να ήταν ένας ατυχής συνειρμός. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου στο οτι ο καθένας έχει τις απόψεις του και άρα επιλέγει που ανοίγει και που κλείνει τα μάτια.εγώ προφανώς τα κλείνω στουσ "καλούς" αστυνομικούς κι εσύ στα "μεμονωμένα" περιστατικά.Με βρίσκεις επίσης σύμφωνη στο ότι η βία και τα νταηλήκια οργή,θλίψη και απογοήτευση προκαλούν και δεν μας κάνουν καλύτερους, από όποιον χώρο κι αν προέρχονται..απλώς κοινωνιολογικά, ψυχολογικά και στατιστικά πλέον αποδεδειγμένα, βία ασκείται ως επί το πλείστον από τους έχοντες εξουσία..βία σωματική, ψυχολογική κλπ..Ο φαύλος κύκλος που ακολουθεί είναι συνέπεια κι όχι κάποιο παράλογο, ανεξήγητο ξέσπασμα. Έχοντας βαθειά επίγνωση της αμοιβαίας πλήξης που προκαλούμε ο ένας στον άλλο, εγώ με τα ηθικοπλαστικά μου κυρήγματα κι εσύ με το συντηρητισμό σου και την επίφαση άνεσης, αυτά ήταν τα τελευταία σχόλια μου.Καλό καλοκαίρι και προσοχή στα μπλόκα!όσοι δεν είστε ευγενικοί!

Δημήτρη αυτό είναι κι αν σου αρέσει.Η σκάσε (απο περηφάνεια πάντα) και φάτο, η γιατί όχι και Ασία..και Ανταρκτική..τι λες για Tuvalu..gia Vanuatu?

Suspect είπε...

Απο τη στιγμη κατα την οποια αναλωσες τα μισα σου λογια στο ευθεως χιουμοριστικο "διασημος" η συζητηση παει ακλαφτη.
Σε ευχαριστω πολυ παντως γιατι μπηκες στον κοπο να διαβασεις και να μου γραψεις την αποψη σου.

Καλη επιτυχια στις εξετασεις σου.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια