Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΣ ΑΝΔΡΩΝ


Ένα από τα πιο ευκολα πραγματα στον πλανητη είναι η πωληση μουρης. Εν προκειμενω να καθομαι στο πληκτρολογιο, να αραδιαζω τους χαρακτηρες και να γραφω ότι θελω. Να κανω τον ξυπνιτζη, τον ξερολα, τον πνευματικο ταγο, τον λατινο εραστη, τον doctor love και τον σοφο παντογνωστη. Πολλες φορες, για να μην πω τις περισσοτερες, δεν πιστευω ότι ευθυνεται η γραφη μου για τα συμπερασματα οσο το κριτικο πνευμα του αναγνωστη αλλα αν επεκτεινω αυτή τη λογικη, θα οδηγηθω ευκολα στη ματαιοδοξια τυπου «ειμαι υπεροχος, ειστε ηλιθιοι»


Για αυτό λοιπον για ότι ακολουθησει, είναι απλως η αποψη μου που αφενος το πολύ πολύ να είναι λαθος, αφετερου ο καθεις μπορει να την απορριψει ή να την επιδοκιμασει μερικως ή συνολικως!


Καλως ή κακως τα τελευταια  χρονια εχω αποκτησει μεγαλη εμπειρια για τα του γυναικειου φυλου. Βγηκα πολύ, γνωρισα πολλες, με ευρος ηλικιας, ομορφες, μετριες, αεργες, ανεργες και εργατικες, ηλιθιες, εξυπνες, ξανθιες και μελαχροινες, όλα τα ειδη και ενα από τα οφελη που αποκομισα είναι η γνωση. Πολλοι φιλοι μου ερχονται να με συμβουλευτουν και μπορω να επαιρομαι ότι παντα πεφτω μεσα στις εκτιμησεις μου. Μπορω επισης να καυχηθω ότι δεν εχω καμια απορια για τα του γυναικειου ψυχισμου και το πώς σκεφτονται. Ξερω, εμαθα πια. Ένα από τα κερδη μου ηταν επισης και η εξοικονομηση χρονου. Να μαθω να μην επενδυω σε συναισθηματα και σε χρονο σε ατομα που είναι στο γυαλινο κλουβι τους και μονο ένα πραγμα ζητουν από τη ζωη και τους ανδρες. Να παρουν. Τη λεξη προσφορα δεν την ξερουν. Γρηγορη διαγνωση και αμεση γνωματευση, με εχει σωσει από προβληματικες και επωδυνες καταστασεις.


Εχω λοιπον έναν φιλο που η περιπτωση του για καποιους είναι απεχθης και για καποιους αλλους είναι αξιοζηλευτη.

Σχολειο. Λυκειο. Μια γνωρισε. Ενας δεσμος και μετα από 11 χρονια ενας γαμος και οσονουπω ερχεται το πρωτο τους παιδι. Συνεχιζουν μαζι, ευτυχισμενοι, εχοντας δημιουργησει μια ομορφη οικογενεια.

Μπορει επιφανειακα, αυτος ο φιλος να μην εχει να πει τιποτα για τη ζωη του και για τις εμπειριες του. Το ουσιαστικο όμως που είναι η οικογενεια, ( εκτος και αν πιστευει κανεις ότι το ουσιαστικο στη ζωη είναι οι βολτες, τα ψωνια και οι μπυρες) λιγους ξερω που μπορουν να του παραβγουν. Μια μερα λοιπον με ρωτησε:


Δεν μου λες ρε υποπτε, εσυ που εισαι ελευθερο παιδι και βγαινεις, ξερεις, πας από δω, πας από κει και εχεις μια εμπειρια, ποια είναι η γνωμη σου για τις γυναικες;

Πριν κορδωθω και αρχισω την απαγγελια, τον ρωτησα:

-         Εσενα ποια είναι η γνωμη σου; Εσυ μαλιστα τις βλεπεις και με πιο καθαρο μυαλο μια και δεν ψαχνεσαι.

-         Εμενα μου φαινεται ότι εχουν αλλαξει πολύ. Εχουν τρελαθει τελειως. Αλλα και εμεις οι ανδρες εχουμε γινει φλωροι.. Εσυ τι λες;


Τοτε αρχισα να αγορευω.


Ο βραζιλιανος προσωπικος μου ποτοαναμεικτης λεει πως μπορει ο ανδρας να είναι ο οδηγος αλλα η γυναικα δειχνει τον δρομο. Εμεις τα τελευταια χρονια δειχνουμε μια ηττοπαθεια η οποια πηγαζει μεν από τις γυναικες και μας εχει φερει σε θεση φλωρου όπως λες.


Αν τους την πεφτουμε, ειμαστε γουρουνια.

Αν δεν τους την πεφτουμε, παραπονιουνται ότι ολοι γιναμε αδερφες και ότι δεν υπαρχουν ανδρες πια.

Οσοι εχουν το απαιτουμενο θρασσος να δοκιμαζουν τις δυναμεις τους, πρεπει να εχουν και γερο στομαχι να αντεχουν τα ηξεις αφιξεις.

Πολλοι από αυτους πληγωνονται, δεν αντεχουν και γινονται φλωροι. Διοχετευουν την ενεργεια τους στα γηπεδα, στα pc games, ασχολουνται μανιωδως με αχρηστα ζητηματα όπως τα αθλητικα, τα αυτοκινητα και οι μηχανες. Προτιμουν να κανουν τους Μπαντερας στο facebook παρα να βγουν εξω να τις προσεγγισουν διαπροσωπικα.


Η συχρονη γυναικα εχει αλλαξει. Από τη δεκαετια του 80 και μετα υπαρχει μεγαλη διαφοροποιηση. Σε αυτό συνεβαλλαν η οικονομικη ευμαρεια, ( μην κοροϊδευομαστε, οσο και αν παραπονιομαστε για τις οικονομικες συνθηκες τι να πουν αυτοι που μεγαλωσαν το 50, το 60 και το 70 ) η επαγγελματικη καταξιωση, το περιοδικο κλικ και η ιδεολογια του Κωστοπουλου και η πληθωρα των μεσων μαζικης επιρροης που εχουν ως στοχο την τσεπη της γυναικας. Δωστου γυναικεια περιοδικα, δωστου μοδα, δωστου θεαματα με επικεντρο τη γυναικα και να οι μοντελες και να οι τραγουδιαρες και κάθε κοριτσακι να θελει να γινει ηθοποιος, επεφερε την αλλαγη στον τροπο σκεψης και συμπεριφορας των γυναικων.


Αν ειχα το μαγικο ραβδάκι  δεν θα αλλαζα τιποτα από την πορεια ( γιατι δεν ειμαι σιγουρος αν μπορω να χρησιμοποιησω τη λεξη εξελιξη ) των γυναικων στο κοινωνικο γιγνεσθαι πλην ενός. Αυτό που θα αλλαζα θα ηταν ολη και ολη μια λεξη. Την ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ.


Ερχεται καποιος κοριτσακι μου και σου την πεφτει. Λογω ενστικτου καταλαβαινεις από τα 120 χιλιομετρα ότι η προσεγγιση του είναι ευθεως ερωτικη.

Εσυ δεν τον θελεις. Δικαιωμα σου.


Γιατι όμως τον περιπαιζεις;

Γιατι του δινεις ελπιδες χωρις να τις εννοεις;

Γιατι του δινεις υποσχεσεις τυπου θα βγουμε όταν εννοεις «ουτε στις 35 του μηνος»

Γιατι τον βαζεις στο τριπακι να πιστευει ότι μπορει να είναι μαζι σου και τον εχεις σε ένα διαρκες και ανελεητο ψησιμο;

Να δεχθω οποιαδηποτε κριτικη στον τροπο που διαλεγει καποιος για να την πεσει. Άλλος είναι ευγενικος, άλλος γουρουνι, άλλος γελοιος, άλλος διακριτικος και άλλος ζητιανος και φορτικος. Καμια αντιρρηση αλλα όταν ενας ανδρας «ανοιγεται» σε μια γυναικα, αυτό κατεξοχην είναι κολακευτικο!


Οι γυναικες ως αυταρεσκα και φιλαρεσκα οντα μπηκαν σε μια διαδικασια συγχυσης και συγκρισης. Θελω αυτόν γιατι εχει πολλα λεφτα, αυτόν γιατι είναι ευγενικος, τον αλλον γιατι τον εχει μεγαλο, εκεινον γιατι μου κανει όλα τα χατηρια. Χαρηκα.


Μπορει και κανεναν από τους ανωτερω αλλα σιγουρα έναν κυκλο θαυμαστων, λιγουριων και τυπων που θα τις κανουν να νοιωθουν επιθυμητες. Αυτόν τον κυκλο τον ονομαζουν «φιλους» αλλα ο ακριβης ορος είναι γκομενοφυλακας ή καληνυχτακιας. Αυτοι που τις συνοδευουν, ξεροσταλιαζουν για ένα κοκκαλακι αλλα τις αποχαιρετανε μολις τις μεταφερουν ( ο γκομενοφυλακας/καληνυχτακιας παντα διαθετει οχημα για το delivery) στο σπιτι τους. Συνηθως η γυναικα χρησιμοποιει τη λεξη φιλια για να σκοτωσει τον ερωτα και αυτές οι φιλιες είναι ψευτικες και αδικουν την ΑΞΙΑ της φιλιας. Φιλος δεν είναι αυτος που θα του βγαλεις τα ρουχα σου και θα παει μαζι σου, φιλος δεν είναι αυτος που κραταει μια επαφη μαζι σου γιατι θελει να αδραξει μια ευκαιρια και απλως περιμενει. Φιλος δεν είναι αυτος που περιμενει από σενα να του γνωρισεις φιλες σου.

Όλα αυτά όμως είναι συμπεριφορες που εχουν και το αναλογο τιμημα.

Αναγκασαν τον ανδρα να γινει φοβικος, τον γεμισαν συμπλεγματα, τον οδηγησαν σε συμπεριφορες απιστιας, με αποτελεσμα η γυναικα να απολαμβανει την απελευθερωση της μονο στα υλικα αγαθα.


Δεν προσπαθω να υποστηριξω ότι οι ανδρες είναι υπεροχοι και οι γυναικες σκυλες.

Ο ανδρας όμως είναι ευαναγνωστος. Λεει ναι και εννοει ναι. Λεει όχι και εννοει το όχι. Μπορει να εχει μπρατσα αλλα συναισθηματικα είναι ευαλωτος. Διεγειρεται λογω ανατομιας και ψυχισμου πιο ευκολα αλλα όταν αγαπησει, είναι εκει. Δεν εχει δευτερες και τριτες σκεψεις.


Αυτό που εχω παρατηρησει με τις γνωριμιες μου είναι πως τελικα μεγαλο ρολο παιζει η εμφανιση. Οποιος λεει ότι δεν κοιταει την εξωτερικη εμφανιση στην καλυτερη τρεφει αυτάπατες και στη χειροτερη είναι ψευτης. Οσο πιο ομορφη είναι μια γυναικα (και περαν αυτου που λενε «δεν ξερω αν ειμαι ωραια», κατι μετριοφροσυνες του γλυκου νερου, ολες ξερουν λιγο ως πολύ ποσο μετρανε ) τοσο πιο δυσκολο είναι να δημιουργησει μια σοβαρη και υγιη σχεση. Δεν παλευει για τιποτα. Στην πρωτη δυσκολια, παει στον επομενο. Οι μετριες είναι αυτές που θα προσπαθησουν για τη σχεση τους, εχουν ανεπτυγμενα χαρακτηριστικα συντροφικοτητας και δεν είναι τυχαιο ότι αυτές οι κοπελες εχουν και τις καλυτερες σχεσεις. Με μια πρωτη αναγνωση, μπορει καποιος να υποστηριξει ότι αυτή η αποψη είναι ρατσιστικη για τις ομορφες γυναικες. Δεν πασχω από τετοια συμπλεγματα αλλα μου δοθηκε η δυνατοτητα να δω νοοτροπιες. Συμπτωση που επαναλαμβανεται παυει να είναι συμπτωση και βλεπω ότι η νοοτροπια των ωραιων γυναικων συνοψιζεται στο «πρεπει να με πληρωσεις για να με εχεις». Εχετε δει σε καποιο πολυτελες αυτοκινητο να καθεται στη θεση του συνοδηγου, ασχημη συνοδος;


Ετσι λοιπον πολλα παιδια εσπασαν τα μουτρα τους και μαζευτηκαν. Ετσι οι ανδρες φλωρεψαν και δεν την πεφτουν πια.


Για μενα πια ο μαγκας δεν είναι αυτος που εχει 100% επιτυχιες στις γυναικες αφενος γιατι τετοιος δεν υπαρχει, αφετερου, αν τον βρεις μπορει να τον λενε Ρουβα.


Μαγκας είναι αυτος που ξερει στα γρηγορα με τι εχει να κανει.


Υπαρχει και μια κατηγορια ανδρων που γελανε με όλα αυτά. Νεοπλουτοι που λογω διασημοτητας ή πλουτου αγοραζουν τις γυναικες. Γοητευτικοι ναρκισσοι που εχουν θρασσος και αυτοπεποιθηση. Εκεινες ελκονται και σπανε αντιστοιχα τα μουτρα τους γιατι δεν προσπαθησαν να επιλεξουν συντροφο αλλα χορηγο.


Ο χορηγος σημερα είναι με τον έναν πελατη και αυριο με τον αλλον….



7 Λογομαχιες:

Δέσποινα είπε...

Διαφωνώ σε πολλά.Κυρίως στο ότι όταν οι άντρες λένε ναι εννοούν ναι κι όταν λένε όχι εννοούν όχι.Όσο για το ήξεις αφίξεις είναι και δικό τους ταλέντο,το οποίο προσωπικά ζηλεύω γτ μάλλον είμαι απ αυτές που δεν το έχουν.Δε θες ρε φίλε;Πες το χύμα!Δεν είναι και το τέλος του κόσμου!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΤΑΛΕΥΤΟΥΝ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

An-Lu είπε...

Γεγονός είναι ότι έχω συναντήσει αρκετές πιπίνες με τη νοοτροπία που περιγράφεις οι οποίες κάπου στα 30+ ενεργοποιούν ΚΑΙ τον αντροδιώχτη και απορούν γιατί δεν κάνουν "σχέσεις" πιά...

Mister S. είπε...

Δύσκολο αλλα εφικτό αυτο που λές.

"Αυτος που ξέρει γρήγορα με τι έχει να κάνει"

Συμφωνώ.

Αν έχω στεναχωρηθεί για σχέσεις, κοπέλες, φάσεις και καταστάσεις που μου έτυχαν.

Ήταν περισσότερο επειδή απογοητεύτηκα απο το κλάμα που έριξα πάνω απο το "χυμένο γάλα" παρά επειδή ουσιαστικά έχασα κάτι που πίστευα ολοκληρωτικά οτι άξιζε.


Πιστεύω οτι προσωπικά το έχω φτάσει αυτο το επιπέδο (μέχρι ένα σημείο τουλάχιστον).

Όμως υπάρχει και η παγίδα του να ξεσκαρταρίζεις υπερβόλικα γρήγορα ή με τα πρώτα πρώτα σημάδια... θέλει λίγο ακόμα μάθημα για να το χειριστώ καλα... :P

Μαρία Β. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μαρία Β. είπε...

έχεις δίκιο ότι το σχόλιο στο ποστ ήταν άσχετο, αλλά -όπως λέει κι ο λαός "της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά". Αυτό το κείμενο το είχα γράψει στις 1 τα μεσάνυχτα, όταν δε μπορούσα να κοιμηθώ και τώρα που το ξαναδιαβάζω, όντως δεν ήταν το σχόλιο που ήθελα να κάνω. Άλλο ήθελα να πω και άλλο μου βγήκε. Σ' αυτό που μου λες έχεις απόλυτο δίκιο και εγώ το πιστεύω ότι πολλές γυναίκες κυνηγούν την ουτοπία (μπορεί να το 'χω κι εγώ το βίτσιο απλά να μη μου 'χει βγει ακόμα)για να νιώθουν ότι είναι οι μοναδικές που μπόρεσαν ν' αλλάξουν τον κακό χαρακτήρα του άλλου.

Τέλος πάντων, αυτό που ήθελα εγώ να πω στο κείμενό μου -τώρα που το ξανασκέφτομαι- είναι ότι οι "Κοκκινοσκουφίτσες" που παρασύρονται από τους "Λύκους" δεν είναι και οι πιο δυνατοί χαρακτήρες και αφήνουν τον άλλον να εισβάλλει στη ζωή τους και στα αισθήματά τους. Φύσει ματαιόδοξες -ίσως και λόγω της εξωτερικής εμφάνισης- παρασύρονται από τα ωραία λόγια και τα φερσίματα του Λύκου και πέφτουν στην παγίδα του.

Suspect είπε...

αυτος ο αθλιος λυκος.... ;)

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια