Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ. GAY. ΑΔΕΡΦΗ. ΛΟΥΓΚΡΑ.


Βαρεθηκα να ακουω το ιδιο και το ιδιο αποφθεγμα
«Στο κρεβατι του ας κανει κανεις ότι θελει»
Το ιδιο ακουσα σε μια παρεα και στις διακοπες μου, για αυτό ελαβα την αφορμη να γραψω και το παρον. 

Όταν καποτε ο αειμνηστος Χριστοδουλος ειχε πει πως η ομοφυλοφιλια είναι κουσουρι, επεσαν οι διαφοροι «φιλελευθεροι» να τον φανε.
Λες και η ομοφυλοφιλια είναι κατι φυσιολογικο. 

Από τη δεκαετια του 80 και μετα, πιθανως οι ομοφυλοφιλοι να εγιναν λιγο περισσοτεροι αλλα βεβαιως βεβαιως ελαβαν μεγαλυτερης προβολης από τα μαζικα μεσα επιρροης και κανουν περισσοτερο θορυβο. Λεγε λεγε και καταφεραν να περασουν νοοτροπιες στη μαζα ώστε λιγο ως πολύ το αφυσικο να θεωρειται κοινα παραδεκτη αληθεια. Λες και είναι φυσιολογικα τα αγορακια με τις σπασμενες φωνουλες και την κοριτσο-συμπεριφορα. 

Δεν εχω κανενα φασιστικο κολλημα με την υπαρξη τους. Είναι ανθρωποι όπως και εγω, δικαιωμα τους να ζησουν όπως και εγω. Εχει τυχει να κανω ακουσια παρεα μαζι τους στον στρατο, όταν δουλευα νυχτα και από κοινους γνωστους. Εχω ικανα δειγματα γραφης ώστε να εκφρασω αποψη αλλα δεν επιζητω την παρεα τους, αφενος γιατι απεχουμε ετη φωτος ως προς την ιδιοσυγκρασια, αφετερου γιατι μετα από λιγο αρχιζουν να με συμπαθουν ιδιαιτερα και παραγερασα ώστε να αναπτυξω τετοια παθη και λαθη. 

Όταν θελω να μετρησω τον  βαθμο υποκρισιας των «κανονικων», αφου τους αφηνω να κυρηξουν τον θουριο ελευθεριας στην επιλογη, μετα τους ρωτω:
«Ωραια. Δικιο εχεις. Θελεις λοιπον αυριο ο γιοκας σου να ερθει με έναν μαντραχαλο στο σπιτι και να σου πει «μπαμπα, να σου συστησω το …αγορι μου;»
Εκει η ελευθερια και η δημοκρατια πανε για ταβλι στον Πλουτωνα και εμφανιζεται ο Κοναν ο Βαρβαρος. «θα του κοψω τα ποδια»
Εμ μαστορα, ετσι είναι! ή εισαι δημοκρατης ή δεν εισαι.
Όχι να μου πουλας εκσυγχρονισμο αρκει να είναι εξω από το σπιτι σου! 

Πιστευω ότι η σεξουαλικη προτιμηση δεν είναι το ουσιωδες κομματι αυτης της ομαδας αλλα εν γενει οι αποψεις τους και η σταση ζωης τους για την κοινωνια και για δομικες αξιες της ζωης.
Μπορειτε να φανταστειτε μια κοινωνια ομοφυλοφυλων; 

Ενας ομοφυλοφιλος ( επειδη είναι μεγαλο, επειδη το αδερφη είναι υβριστικο και υποτιμητικο, το γυρισαμε ολοι στο εξευγενισμενο αγγλικο gay και καθαρισαμε ) μπορει να δημιουργησει μια υγιη οικογενεια;
Μπορει να κανει παιδια; 
Και αν βιολογικα μπορει και θελει, μηπως είναι αντιληπτο σε τι συγχυση θα μεγαλωσει ένα παιδι με μπαμπα τον Κωστα και μαμα τον Γιωργο;

Ενας ομοφυλοφιλος θελει να πεισει ότι είναι το …τριτο φυλο. Μαλιστα ενιοτε δημοσιευονται και επιστημονικες μελετες – που μου θυμιζουν αυτές που καποτε εβγαζαν οι εταιρειες τσιγαρων ότι το καπνισμα δεν εχει καμια επιπτωση στην υγεια -  ότι εχουν αλλο εγκεφαλο, ότι το DNA είναι διαφορετικο και διαφορα αληθοφανη όπως οι ταινιες του Στιβεν Σιγκαλ που ο καλος σκοτωνει αοπλος 500 οπλισμενους. 

Συγγνωμη αλλα δεν πιστευω ότι καποιος γεννιεται κιναιδος. Γινεται.
Οι δικες μου τουλαχιστον συζητησεις αυτό μου κατεδειξαν. Ειτε αγορακια που τα πηδαγε ο μπαμπας ή ενας θειος, ειτε καποια τραγικη ερωτικη απογοητευση από γυναικα, ειτε ένα θηλυπρεπες περιβαλλον στο οποιο μεγαλωσαν, οδηγησε καποιους αντρες σε αυτή την πλευρα του φεγγαριου. Σε μια κοινωνια η οποια τα τελευταια 30 χρονια τροφοδοτει με νεους ανθρωπους χωρους όπως η μοδα, το τραγουδι, οι δουλειες της νυχτας, διαφορες τεχνες, χωροι στους οποιους οι ομοφυλοφιλοι είναι μπολικοι,  υπαρχει και μια «δευτερης γενιας» ομαδα ανθρωπων που για να πραγματοποιησουν τις επιδιωξεις τους,  δεν δισταζουν να τον παιρνουν που και που ώστε να κανουν αυριο έναν δισκο, να παιξουν σε μια παρασταση και να εμφανιστουν σε ένα καναλι. Τα μαζικα μεσα επιρροης τους βαφτιζουν με διαφορες αμερικανιες για να γινουν αποδεκτοι. Μετρο-τρανς και ότι άλλο θελετε, σεξουαλ και η ζωη συνεχιζεται. 

Ο gay δεν μπορει να δημιουργησει αγνη φιλια με καποιον φυσιολογικο ανδρα. Όταν ξερεις ότι δυνητικα καποιος μπορει να σε δει ερωτικα, αυτό λειτουργει ανασταλτικα. Βεβαια και εκεινοι αδιαφορουν για τους ανδρες ως φιλους γιατι τους θελουν σαν γκομενους και κολλανε σαν βδελλες στις γυναικες. 

Όταν ρωτησα φιλες μου πως γινεται και κάθε μια εχει τον δικο της gay φιλο, η απαντηση που πηρα ηταν κοινη. «Αυτοι κολλανε γιατι θελουν να δειξουν ότι μοιαζουν στη γυναικα παρα στον ανδρα»
Ζητιανευουν τη γυναικεια φιλια ώστε να τις χρησιμοποιουν ως προτυπα και να τις αντιγραφουν. Οι γυναικες δεν εχουν προβλημα αφου δεν κινδυνευουν από πηδημα, οποτε κάθε gay εχει και έναν κυκλο γυναικων που τον δημιουργει ο ιδιος προς αυτοεπιβεβαιωση και κατά καποιο τροπο αυτοεκπληρωση της δικης του ιδιαιτεροτητας.

Ο ομοφυλοφιλος δεν ενδιαφερεται να δωσει στην κοινωνια. Θελει να παρει και να περνα καλα. Μπορειτε να φανταστειτε – επειδη εχουμε και την ατυχια να συνορευουμε με την Τουρκια – τη συμπεριφορα τους σε έναν πολεμο; Αν δεν είναι οι πρωτοι που θα παρουν το αεροπλανο να φυγουν, μπορει να πανε στον στρατο για γνωριμιες. 

Θυμαμαι όταν ρωτησα έναν που ειμασταν μαζι στρατιωτες «καλα ρε συ, αφου ουτως ή αλλως το κρατος σου δινει απαλλαγη, γιατι ηρθες;»
Η απαντηση του ηταν «τι λες καλε, και που θα εβρισκα αλλου τοσους ανδρες μαζεμενους;»
Αντε τωρα να τον παρεις αυτόν, να του δωσεις οπλο και να του πεις υπερασπισου την πατριδα...

Αν δεν προερχονται από διαλυμμενες οικογενειες, είναι ανθρωποι που τα βρηκαν όλα ετοιμα από τον μπαμπα και γεμισαν τα κενα της ψυχης τους με το πεος. Είναι ανθρωποι της ελασσονος προσπαθειας και το ριχνουν στην τεχνη. Όταν δεν χρειαζεται να εργαζεσαι και να μοχθεις καθημερινα, το παιζεις ανθρωπος του πνευματος. Δεν είναι δυσκολο. Το παιζεις ζωγραφος, ποιητης, σκηνοθετης, στιχουργος, καλλιτεχνης, σε υποστηριζει το κυκλωμα και αυτοπροβαλλεσαι ως διαφορετικος. Δεν είναι όμως ολοι Χατζιδακις. Προχωρησαν σε βαθμιδες που να ελεγχουν θεαματα οποτε εξελισσονται σε αυτους τους χωρους. Μπορει να φαινεται ως σεναριο σκοτεινης συνωμοσιας αλλα δεν βρισκω άλλη πιο λογικη εξηγηση γιατι σχεδον σε κάθε σιριαλ υπαρχει και ενας gay. Οι ιδιοι προωθουν τετοιους ρολους, ώστε να γινουν αποδεκτοι. 

Ο gay εχει έναν μονο θεο. 
Τον εαυτο του. Δεν ωφελει κανεναν η παρουσια του, δεν τον νοιαζει να προσφερει σε θεσμους όπως η οικογενεια και η πατριδα, η ηθικη του είναι τεθλασμενη για αυτό η ζωη του είναι συντομη.
Παθη, ναρκωτικα, αφροδισια νοσηματα, θανασιμες αντιζηλειες είναι ασφαλεις οδοι που οδηγουν στην αυτοκαταστροφη. 

Υγ. Το παρον κειμενο το ειχα γραψει πριν από περιπου 2 μηνες. Αισθανθηκα επιβεβαιωση όταν εμαθα πως προ ημερων ο Γρηγορης Βαλλιανατος εκανε δηλωσεις περι Μακεδονικης μειονοτητας και ότι τα Σκοπια πρεπει να ονομαστουν Μακεδονια. Μηπως να αλλαζαμε και τη σημαια μας σε ροζ χρωμα και αντι του σταυρου να βαζαμε ένα φτερο;



26 Λογομαχιες:

netrino είπε...

ξεχασες το "πουστης"! περιεκτικοτερος ορος με ευρυτερες σημασιες!

(ωραιος!!!)

Agobooks είπε...

Πολύ …διακριτικό το άρθρο αυτό! Χωρίς ίχνος ρατσισμού και γεμάτο από σεβασμό στη ζωή του άλλου! Εύγε!

chrissa είπε...

Αχ ρε ύποπτε...τον ασκό του αιόλου άνοιξες...Προσωπικά υπάρχουν συγκρουόμενες απόψεις μέσα μου.Από τη μία είναι αυτή η γνώση και η πραγματικότητα με την οποία μεγάλωσα, οτι τα κοριτσάκια είναι κοριτσάκια και τα αγοράκια αγοράκια. Από την άλλη όταν κάποιος σου λέει, ετσι αισθάνομαι, δεν μπορώ να το πολεμήσω, εχει μαλώσει με γονείς, εχει απομονωθεί κοινωνικά, δύσκολα λες ότι το κάνει από απλή εγωπάθεια.

Μην πιάνουμε μόνο τις περιπτώσεις των σελέμπριτις.Υπάρχουν εδώ στην επαρχία ατομα δακτυλοδεικτούμενα, που υφίστανται απειρες ταπεινώσεις.Υπάρχουν παντρεμένοι με παιδια που πηγαίνουν με αντρες, κάνουν μια κρυφή και διπλή ζωή και πνίγονται από ενοχές..

Δεν μου κάθεται και μένα η ομοφυλοφιλία σαν επιλογή, αλλα ποιος μας λέει στην τελική ότι είναι επιλογή?

y=αx+β είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
y=αx+β είπε...

^Επιλογή δεν είναι η ομοφυλοφιλία αυτή καθε αυτή, αλλά ο τρόπος που θα επιλέξει να ζει. Αν δηλαδή θα νιώθει καλά με αυτό ή αν θα νιώθει ενοχές και θα έχει μια διπλή ζωή, ή οτιδήποτε άλλο.

Ύποπτε, δε μου αρέσει ο τρόπος που το περιγράφεις γιατί δείχνει ότι τους περιφρονείς. Το κείμενό σου μου θυμίζει κάτι γέρους Αμερικάνους που είδα στις ειδήσεις τις παραμονές των εκλογών που είπαν στην κάμερα "Κανονικά ψηφίζω δημοκρατικούς αλλά αυτή τη φορά θα ψηφίσω Μακέιν γιατί δε μου αρέσουν οι μαύροι. Δε λέω ότι είναι κατώτεροι, απλά εγώ δεν κάνω παρέα μαζί τους, δεν συνεργάζομαι μαζί τους και δεν τους εμπιστεύομαι".
Το να γενικεύεις ότι δεν ενδιαφέρονται να προσφέρουν αλλά μόνο να πάρουν κλπ, είναι εντελώς αβάσιμο και δεν πρέπει να επιτίθεσαι έτσι αυθαίρετα. Στους κανονικούς δηλαδή δεν υπάρχουν συμφεροντολόγοι, φασίστες, γλύφτες, καθάρματα, απατεώνες; Πλήθος!
Καμιά φορά όταν ο άνθρωπος εισπράττει τέτοια στάση, βγαίνει μετά στην αντεπίθεση λέγοντας "αϊ σιχτίρ, δεν έχω κανέναν ανάγκη, θα κοιτάξω κι εγώ τον εαυτό μου".

Και νομίζω πως η λογικότερη σκέψη για όποιον έχει μια οποιαδήποτε διαφορετικότητα που δεν είναι αναπηρία, δεν θα είναι ότι είναι προβληματικός αλλά απλώς διαφορετικός από τους άλλους.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Με συγκλόνησε το άρθρο σου βαθύτατα. Ναι, οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να κάνουν οικογένεια γιατί από τη μια δεν είναι ανίκανοι και από την άλλη η φύση είναι γεμάτη από ομοφυλες οικογένειες -με ή χωρίς σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ενηλίκων. Και η φύση έχει να επιδείξει εκατοντάδες παραδέιγματα ομοφυλοφιλικών σχέσεων -στα ανώτερα θηλαστικά και όχι μόνο, βέβαια.

Κρίνοντας όμως ότι το άρθρο είναι περισσότερο απλές σκέψεις και όχι αποτέλεσμα κάποιας έρευνας ή έστω μελέτης, δε θέλω να προχωρήσω σε άλλη επιχειρηματολογία.

By the way, ναι, δε με πειράζει αν ο γιος μου γίνει πούστης ή η κόρη μου λεσβία. Ας κάνουν ό,τι θέλουν, αρκέι να χαίρονται και να απολαβάνουν το σεξ με ασφάλεια (όπως και επιλέξουν τελικά δρόμο ετεφυλοφιλικό).

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Θα "τ ακουσεις" απο πολλους φανταζομαι φιλε suspect και γι αυτο δεν θα επεκταθω πολυ.
1.Δεν καταλαβαινω (ακομα) πως μπορει ενα παιδακι να χει μαμα και μπαμπα αντρες.
2.Δεν μου ταιριαξε ποτε η πολλη παρεα με gay ανθρωπους αλλα θα μπορουσα να χω gay ως καλυτερο μου φιλο.
3.Μισω τη "χουντα" που μαλλον εχουν επιβαλει στα media να προβαλλονται οι gay τοσο μα τοοοσο πολυ. Απο την αλλη ομως μισω ακομα χειροτερα τις ρατσιστικες συμπεριφορες και αποψεις.
4.Το ποστ δυστυχως βγαζει εντονα ενα τετοιο ρατσιστικο υφος που λυπει αρκετους φανταζομαι παρα την εμφανη προσπαθεια σου για ειλικρινεια.
Κριμα γιατι πιστευω πως θα μπορουσες να προσεγγισεις το θεμα με πολυ πιο ευαισθητο τροπο.
Τα σεβη μου.

Suspect είπε...

Αφου σας ευχαριστησω για την αναγνωση, τις επισκεψεις και τα εστω 5-6 λεπτα που δαπανησατε από τον χρονο σας ( και δεν είναι ειρωνικο ) για να καταθεσετε ένα σχολιο σε αυτά που εγραψα, θελω να διευκρινισω το εξης:

Το μπλογκ για μενα δεν είναι φορουμ.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ.
Να καταθετω αυτά που πιστευω, βιωνω και ότι εχω μεσα στο ομιχλωδες του μυαλου μου. καλο, κακο, κουτσο, στραβο, υπεροχο, αυτο είναι.
Ουτε μελετες κανω, ουτε ερευνες ουτε με ενδαιφερει κατι τετοιο. Μπλογκ εχω και όχι εγκυκλοπαιδεια.

Αν καμια φορα τυχει και διαβασω μια αποψη που να μου δωσει μια νεα οτπικη γωνια, θα τη λαβω υποψη μου. Αλλιως δεν με ενδιαφερει να πεισω, να «νικησω» σε μια συζητηση, να συγκρουστω και να αντιδικησω. Το βαριεμαι και ως σκεψη. Απαξ και εκφραζομαι ολοκληρωμενα, δεν με νοιαζει να κανω δημοσιες σχεσεις μεσω απαντησεων ουτε να συντηρω ματαιους διαλογους.

Δεν ξερω τι εννοειτε με το ρατσιστης γιατι στην Ελλαδα βαζουμε ευκολα ταμπελιτσες. Δεν ειπα ( και το εγραψα ) να τους σφαξουμε.

Είναι όμως δικαιωμα μου να μη θελω τη συναναστροφη, είναι δικαιωμα μου να μη θελω να γινει ομοφυλοφυλος το παιδι μου, είναι δικαιωμα μου να θεωρω την ομοφυλοφυλια διαστροφη.

Όπως επισης είναι δικαιωμα σας να διαφωνειτε, δικαιωμα σας να αντιδρατε και δεν εχω κανενα προβλημα – εφοσον γραφετε ευπρεπως – να αφηνω αναρτημενες τις διαφωνιες σας στο μπλογκ μου.

Η αποψη μου όμως είναι συγκεκριμενη.
Επι του θεματος δεν αλλαζει, ειτε διαβαζω 10 διαφωνιες, ειτε εισπραξω διαφορα ταμπελακια.

Αν θεωρειτε την ομοφυλοφιλια καλο πραγμα, αν ηδη ειστε, αν θελετε τα παιδακια σας να γινουν ετσι, με γεια σας και με χαρα σας. Εγω δεν θελω.

Υγ. Για τη Μακεδονικη μειονοτητα του Βαλλιανατου, γαργαρα ε;

y=αx+β είπε...

Δεν είναι γαργάρα. Παραπάνω έγραψα τις διαφωνίες μου. Σε όσα συμφωνώ, δεν τα σχολίασα.
Αλλά μιας και το θίγεις, αυτή προφανώς είναι άποψη του Βαλλιανάτου. Οι άλλοι ομοφυλόφιλοι μπορεί να έχουν άλλη γνώμη.

Suspect είπε...

Αυτος λογω θεσης τους εκπροσωπει.
Δεν ακουσα καποιον να βγει να διαφωνησει δημοσια.

Unknown είπε...

Μπραβο ρε υποπτε πεστα φιλε..
Σεβομαι το χωρο σου οπως επιθυμεις και δεν θα αναπτυξω τις αποψεις μου πανω στο θεμα.2
πραγματακια μονο
1.Δεν εχω καταλαβει ρε παιδια που το λετε και το ξαναλετε που στη φυση παρουσιαζονται ομοφυλικες τασεις.Επιστημονικα τεκτηριωμενες ετσι;(θα το εκτιμουσα να μου απαντουσε καποιος στο μειλ μου...μην το κανουμε φορουμ εδω μεσα)
2.Ο υποτιθεμενος "ρατσισμος" που οποτε κατι δε μας καθεται τον εχουμε καραμελα,μετραει και αντιστροφα ξερετε..ΕΓΩ ειμαι διαφορετικος απο ΕΣΑΣ.Και ΕΣΕΙΣ δε μπορειτε να με καταλαβετε... Ευχαριστω για το βημα

ParaSta είπε...

Οι μεχρι στιγμης θεωριες για τη δημιουργια της ομοφυλοφυλιας στρεφωνται σε δυο αξονες, αυτον του περιβαλλοντος και στον αξονα των γονιδιων.

Σε πολυ λιγες περιπτωσεις ο ομοφυλοφυλος διαλεγει το "φυλο" του και σε στις περισσοτερες η προσωπικοτητα του διαταρασεται ειτε λογω των ιδιων λογων που του δημιουργησαν την διαφορετικοτητα ειτε λογω της ιδιας της διαφορετικοτητας.

Εγω σαν πατερας τριων αγοριων εχω πολλες φορες σκεφτει την πιθανοτητα να εφερνε ενα απο αυτα κανα παιδαρα στο σπιτι και να μου λεγε....μπαμπα να σου γνωρισω το αγορι μου....
Ισως να επεφτα σεκος αλλα τι θα μπορουσα να κανω; να τον διωξω και να τον σπρωξω με τον τροπο σε ενα δρομο χωρις γυρισμο γιατι ΕΓΩ δεν μπορω να αντεξω την τυχη μου η την αποτυχια μου;

Συμφωνω αρκετα με τον υποπτο πανω στην θεωρια για τον εγωισμο του ομοφυλοφιλου και για τον εκθεισμο του εαυτου του αλλα αυτη η διαταραχη της προσωπικοτητας ο ναρκισσισμος υπαρχει και στους ετεροφιλοφιλους. Οπως υπαρχουν και αλλες διαταρχες τις οποιες ειναι δυσκολες να καταλαβουμε και πολλες φορες η κοινωνια τις κρυβει κατω απο το χαλακι.....σαν τη στρουθοκαμηλο


hardcore@helsinki

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Φιλε suspect...το οτι βγαινει ο Βαλλιανατος (και ο καθε Βαλλιανατος) και λεει τη μαλακια του , αυτο σιγουρα δεν σημαινει οτι την υποστηριζει ολη η κοινοτητα των gay ...το οτι δεν ακουσαμε κανεναν αλλον να διαμαρτυρεται για την ηλιθια αυτη αποψη , δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει κιολας !!

Που ξερουμε εμεις ποιοι και ποσοι ειπανε μια διαφορετικη αποψη αλλα δεν την δημοσιοποιησαν ποτε ? Λες και δεν ξερουμε την δουλεια των δημοσιογραφων..οτι θελουν δειχνουν , οτι δεν θελουν δεν δειχνουν!!
Και μη με ρωτησεις γιατι να μην δειξουν μια τετοια ειδους αντιδραση ...σε θεωρω παρα πολυ εξυπνο παιδι ωστε να καταλαβεις μονος σου το γιατι!

Απο την αλλη , εγω ως γυναικα ..εαν ποτε γινω μανα (διοτι με ολα αυτα που βλεπω , κι αν και λατρευω τα παιδια , εχω αρχισει να φοβαμαι αρκετα ) , ειμαι σιγουρη οτι δεν θα εχω προβλημα εαν το παιδι μου εχει ομοφυλοφιλικες τασεις..ειτε αγορι ειναι ειτε κοριτσι ! ( ο αντρας μου απο την αλλη , ειμαι σχεδον σιγουρη οτι θα εχει τελειως διαφορετικη αποψη , χεχεχε)! Θα προτιμησω να ειναι μ' εναν ανθρωπο που το αγαπαει και το σεβεται , και του φερεται ομορφα..Ας ειναι του ιδιου φυλου..
Παρα εναν ετεροφυλοφιλο (η μια ετεροφυλοφιλη αντιστοιχα) που θα συμπεριφερεται σαν ζωοοο (κριμα να προσβαλω και τα ζωακια τωρα...)!!

Δεν με ενοχλουν οι οικογενειες ομοφυλοφιλων , που αγαπανε και προσεχουν τα παιδια τους σαν τα ματια τους (τις περισσοτερες φορες τουλαχιστον)..

Οι gay εχουν γυναικες φιλες σιγουρα και για τους λογους που ανεφερες...αλλα οχι κατα κυριο για αυτους! Και οποια γυναικα σου ειπε οτι εχει φιλο gay , επειδη εκεινος κολλησε διπλα της για να κανει κυκλο και να βρει γκομενο... ειναι απλα ΗΛΙΘΙΑ....αμα εχεις τετοιες φιλες ...εχεις πιασει απο κουπες ( οι γυναικες λενε τα ιδια και για τις φιλες τους , παιρνεις σοβαρα αυτα που λενε για αντρες φιλους τους και για gay φιλους τους? δεν υπαρχει αυτο.... )!!

εχω φιλους gay που σκεφτονται και λειτουργουν οπως ολοι οι ανθρωποι ! Ισως ειναι πιο ευαισθητοι , πιο εξυπνοι , και πιο καλλιεργημενοι (εχεις δει πολλες φορες αμορφωτο η μη καλλιεργημενο gay????)... απο τον μεσο "φυσιολογικο" ( ο Θεος να τον κανει) ελληνα ανθρωπο !

Απο την αλλη , σαφεστατα ειναι δικαιωμα του καθενος να μην γουσταρει να συναναστρεφεται με ομαδες ανθρωπων που χαρακτηριζονται απο καποια ιδιαιτεροτητα η διαφορετικοτητα ...γιατι οι περισσοτεροι απλα δεν αντεχουμε το διαφορετικο... !

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αν η γαργάρα πήγαινε σε εμένα, επειδή τοποθετήθηκα στο παρελθόν το θεώρησα αυτονόητο ότι συμφωνώ μαζί σου. Ήταν μία επαναλαληφθείσα θέση του που περισσότερα προβλήματα προκαλεί και σε πολλά επίπεδα.

Σαφώς και είναι δικαίωμά σου να κρίνεις εσύ τις παρέες ακι τους φίλους σου. Ωστόσο, οι σκέψεις που κατέγραψες -και ποιος θα σου τις αρνηθεί στο κάτω κάτω της γραφής- έχουν πνεύμα πολύ σκληρό που εύκολα μπορέι να χαρακτηριστέι ρατσιστικό. Ο χαρακτηρισμός μάλλνο σου αποδόθηκε από το πνεύμα.

Το θέμα είναι οι απόψεις που έθεσες -και γιατί να μη θες να πείσεις;- εμφανίζονται ως θέσεις κατόπην σκέψεων και όχι τυχαίες ιδέες.

kypros είπε...

φιλε Suspect
θα ήθελα και γω με τη σειρα μου να επισημανω καποια πραγματα. πρωτον και κυριο ειναι λαθος να λεμε οτι "οι γκει εχουν ισα δικαιωματα, ειναι ανθρωποι" κ.λ.π. και βεβαια εχουν ισα δικαιωματα και βεβαια ειναι ανθρωποι και δεν υπαρχει λογος να θελουν συνεχεια να επιβεβαιωνουν τον εαυτό τους. ειμαι κάθετα ενάντια στις αποψεις σου αν και τις σεβομαι. λες ότι ισως φταιει η οικογενεια ή το περιβάλλον για την, κατ εσενα, κατάντια τους. και γω σου λεω, με ολο το σεβασμο, οτι η δικη σου οικογενεια φταιει για τις δικες σου φασισιτικες αποψεις εναντίον του διαφορετικού. στην αρχαιότητα, χωρις να θελω να επεκταθω περεταιρω και για να μην μου πειτε ότι κάνω επικληση στην αυθεντία, η ομοφιλοφιλια ήταν κατι το εντελως φυσιολογικο και δεν την αποκαλουσαν καν ως ετσι. βεβαια δεν ειναι φυσιολογικο να βλεπεις αγορακια με "σπασμενες φωνουλες και την κοριτσο-συμπεριφορα". αυτο ναι ειναι ανωμαλο. ρωτησες ομως ποσοι κανονικότατοι αρρενοποτατοι αντρες που εκαναν στρατο και τραβηξαν ασκησεις που εσυ ποτε δεν φανταζεσαι οτι υπήρχαν; και ποσοι απο αυτούς αισθάνονται τον πονο της απόρριψης καθημερινα απο την κοινωνία; και πόσα νεα παιδια αυτοκτονουν καθημερινά σε όλο τον κοσμο, λόγω ακριβως αυτης τους της ιδιαιτερότητας, αμαρτιας και ανωμαλιας κατ εσενα; επειδη μπορει και να παρεξηγηθω για τις απόψεις μου, θέλω να δηλώσω ότι ειμαι εντελώς στρειτ, όμως κάποια πράγματα που έζησα, που είδα και που αισθάνθηκα, με έκαναν να αναθεωρήσω εντελώς τις απόψιες μου(που δεν σου κρύβω ότι έμοιαζαν πολύ με τις δικές σου). το BLOG σου το βρήκα τυχαία στην αναζ΄ξτηση μου για μια εργασια που έχω να κανω(ειμαι τελιοφοιτος φοιτητης δημοσιογραφος) και οπως βρηκα το blog σου, βρηκα και δεκάδες άλλες στατισικες απο μωρα-παιδια που αποφάσισαν ότι αυτή η ζωή δεν είναι για αυτούς και αποφάσισαν να την εγκαταλύψουν. σα δε ντρεπόμαστε! και στην τελική: "Ο gay εχει έναν μονο θεο.
Τον εαυτο του. Δεν ωφελει κανεναν η παρουσια του, δεν τον νοιαζει να προσφερει σε θεσμους όπως η οικογενεια και η πατριδα, η ηθικη του είναι τεθλασμενη για αυτό η ζωη του είναι συντομη.
Παθη, ναρκωτικα, αφροδισια νοσηματα, θανασιμες αντιζηλειες είναι ασφαλεις οδοι που οδηγουν στην αυτοκαταστροφη". και εσύ που το ξέρεις; είσαι γκέι; υπήρξες γκέι ή σπουδασες "γκειλογία". στην κυπρο λεμε μια παροιμια""απόν αππέξω του χωρού, πολλά τραούθκια ξέρει(όποιος ελιναι εξω απο το χωρό, γνωρίζει πολλά τραγούδια)", που θα πεί ότι όποιος είναι μακρια απο καταστάσεις νομίζει πως ξέρει τα πάντα και έχει άποψη για όλα. για μας είναι ευκολο να υποτιμούμε και να χλευάζουμε. έλα όμως και στη θέση αυτό του 16χρονου που, του 20χρονου, του 23χρονου "κανονικού άντρα", που όμως δεν είναι κανονικός. απλά θέλει να ενταχθεί και για αυτό καταπιέζει τον εαυτό του μέχρι να φτάσει ο κόμπος στο χτένι και τότε...έχετε για βρυσούλες...ήταν καλός ο μακαρίτης!
ευχαριστώ για το χρόνο σου, θα ήθελα πού να μου απαν΄τησεις γιατι αν και διαφωνώ μαζί σου με ενδιαφέρουν οι απόψεις σου.
Υ.Σ ΟΤΙ ΕΙΠΑ, ΝΕΡΟ ΚΙ ΑΛΑΤΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ:)

Suspect είπε...

Φιλε από την Κυπρο, οταν χαρακτηριζεις φασιστικες τις αποψεις μου σημαινει ή ότι δεν διαβαζεις τι γραφω ή ότι δεν ξερεις τι σημαινει φασισμος και μου υποδεικνυεις οτι περαιτερω διαλογος είναι χασιμο χρονου για μενα.

Για λογους ευγενειας αφηνω την αποψη σου αναρτημενη και ο κάθε αναγνωστης διαβαζοντας και τις αποψεις μου και τα σχολια μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του.

Επειδη την ανοχη στο διαφορετικο τη διαβασα και ανωτερω, θελω να σχολιασω ότι άλλο το σκακι και άλλο το ουισκακι. Ανοχη στο διαφορετικο δειχνω στην τεχνη, στη μουσικη, στην κουλτουρα, στις θρησκειες, στους πολιτισμους κλπ. Δεν νοιωθω ότι ειμαι υποχρεωμενος να αγκαλιασω μια διαστροφη.

Επειδη τα ελληνικα δεν είναι ευκολη γλωσσα, η λεξη ανοχη είναι αυτό ακριβως που δειχνω. Αλλιως θα το ελεγα μισος, θα εγραφα «θελω να σφαγιαστουν ολοι» και διαφορα πολεμοχαρη.

wildog13241 είπε...

Παιδιά για μένα η διαστροφή δεν έχει να κάνει ούτε με το φύλο του αλλου, ούτε με την κοινωνική του θέση, ούτε με την οικογένεια του. Μια χαρά φυσιολογικότατη είναι η ομοφυλοφιλία, όταν μένει σε ακριβώς αυτό που την προσδιορίζει. Την σεξουαλική προτίμηση. Τα θηλυπρεπή αγοράκια σαφώς και μπορεί να είναι ενοχλητικά. Όσο ενοχλητικός, όμως, μπορεί να είναι και ο τραμπουκισμός των ετεροφυλόφιλων συνομηλικων τους. Τα πάντα είναι υποκειμενικά, γι'αυτό και δε μου άρεσε η γενικευμένη χροιά των απόψεών σου. Το διεστραμένο σεξ που μπορεί να κάνει κάποιο ομοφυλόφιλο ζευγάρι, μπορεί να το κάνει και ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι. Παραδείγματα ομοφυλόφιλων ανθρώπων που έχουν προσφέρει στον κόσμο είναι πάρα πολλά, όπως εξίσου πολλά είναι και αυτά των ετεροφυλόφιλων. Το να κρίνουμε έναν άνθρωπο από το αν κάνει σεξ με το φύλο του ή με το αντιθετό του, ή να γενικέυουμε για μια ομάδα ανθρώπων, χωρών κτλ είναι παιδαριώδες. Όχι, το παιδί μου δε θέλω να μου πει πατέρα είμαι gay άλλα όχι γιατί θα ντρεπόμουν γιάυτό, αλλα γιατί εγώ ως πατέρας θα ντρεπόμουν να του πω τους gay απο μακριά, είναι διαφορετικοί και γιατί πιστεύω οτί η μητρότητα / πατρότητα είναι μία απο τις εμπειρίες που -πολλές φορές - ολοκληρώνουν μια προσωπικότητα. Η διαφορετικότητα είναι παντού και είναι τόσο αυτονόητη που δε θα έπρεπε καν να αναφέρεται. Αναρτήσαμε σχόλιο 10 διαφορετικά άτομα, εκφράζοντας 10 διαφορετικές απόψεις, προερχόμενοι από 10 διαφορετικά περιβάλλοντα, ενώ ταυτόχρονα σίγουρα κάποιοι από εμάς είναι ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι ή ετεροφυλόφιλοι. Ειλικρινά σοκαρίστηκα όταν είδα μια παρέα παιδιών (μικτή) στη γειτονιά μου να πετάνε χλωρίνη στα μάτια ενός σκυλιού, που όταν τα ρώτησα είπαν πως ήθελαν "Να δούνε τι θα κάνει!" Αυτό λοιπόν που θα έπρεπε να ανησυχούμε είναι να βλέπουμε μια νέα γενιά με φιλοδοξίες, όνειρα και δημιουργικότητα και όχι μια πηγμένη στην βία, στα κόμπλεξ κ τα στερότυπα. Ο υγιής άνθρωπος είναι πολύ παραπάνω απο μια δυνατή καρδιά, ένα καλό συκώτι και ένα άρτιο μυοσκελετικό σύστημα. Υπάρχει και η ψυχή. Καλή σας μέρα

Ανώνυμος είπε...

Έχει περάσει πολύς καιρός, αλλά το θέμα που αναλύεις είναι διαχρονικό οπότε θα σου πω κι εγώ αυτό που πιστεύω.
Οι ομοφυλόφιλοι που έχεις στο μυαλό σου έζησαν σε μιά οικογένεια με μαμάδες και μπαμπάδες, με τη συμβατική έννοια των εννοιών. Αντρας-μπαμπάς, γυναίκα-μαμά. Ένα στρέητ ζευγάρι μπορεί επηρεάζει δυνητικά την εξέλιξη του σεξουαλικού προσανατολισμού του παιδιού του.
Ακόμη, είμαι αρκετά μικρός για να μπω στη θέση ενόσ πατέρα που ο γιος του του αποκαλύπτει την ομοφυλοφιλία του. Δεν ξέρω πως θα θέλω να αντοδράσω, ξέρω πώς θα πρέπει να αντιδράσω αν δεν θέλω να χάσω το παιδί μου. Αν θες να είναι ευτυχισμένος ο γιος σου δε θα έπρεπε να σε νοιάζει αν είναι gay ή όχι. Αν θες να είσαι ευτυχισμένος εσύ μέσα από το γιο σου, τότε ναι, σε καταλαβαίνω.
Γράφεις πως οι gay δεν μπορούν να έχουν αγνή φιλία με έναν στρέητ άντρα. Σε άλλο ποστ γράφεις πως μπορεί να υπάρξει αγνή φιλία μεταξύ των δύο φύλων. Τόσο ο gay όσο και η γυναίκα υπάρχει περίπτωση να σε δουν ερωτικά ως άντρα, αλλά εσύ προδικάζεις μία φιλία με έναν ομοφυλόφιλο άντρα. Δεν είναι αυτό ένα ίχνος ρατσισμού;
Γενίκευσες και έβαλες ταμπέλες (κάτι που ο ίδιος απεχθάνεσαι από ότι έχω καταλάβει) σε μία τεράστια -σήμερα- κατηγορία ανθρώπων. Είναι ανήκουστο το γεγονός πως έβγαλες συμπεράσματα για όλους τους γκέι από την κουβέντα που σου είπε ΕΝΑΣ καυλωμένος γκέι στο στρατό, ή από την άποψη που άκουσες από μερικές μόνο γυναίκες.
Τυχαίνει αυτήν την περίοδο να δουλεύω σε ένα μπαρ και το αφεντικό μου είναι gay. Καμία σχέση με αυτό που περιγράφεις.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως η λέξη gay δεν διαμορφώνει, δεν καθορίζει έναν άνθρωπο, είναι απλώς ένα χαρακτηριστικό, που πολλοί (και απ'ότι βλέπω κι εσύ) τους δίνουν σημασία χωρίς να πρέπει.. Θα έβγαζες συμπεράσματα για έναν άνθρωπο από το τί στάσεις κάνει στο σεξ;;; Είμαι σίγουρος πως όχι. Γιατί να βγάλεις συμπεράσματα για κάποιον που κάνει σεξ με άντρες;
Εννοείται πως κάνουμε συζήτηση, και συγνώμη αν ήμουν καυστικός, αλλά είναι ευαίσθητο το θέμα και εσύ ήσουν κοφτερός στο λόγο σου. Ελπίζω να σκεφτείς αυτά που σου είπα.
Καλό βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Έχει περάσει πολύς καιρός, αλλά το θέμα που αναλύεις είναι διαχρονικό οπότε θα σου πω κι εγώ αυτό που πιστεύω.
Οι ομοφυλόφιλοι που έχεις στο μυαλό σου έζησαν σε μιά οικογένεια με μαμάδες και μπαμπάδες, με τη συμβατική έννοια των εννοιών. Αντρας-μπαμπάς, γυναίκα-μαμά. Ένα στρέητ ζευγάρι μπορεί επηρεάζει δυνητικά την εξέλιξη του σεξουαλικού προσανατολισμού του παιδιού του.
Ακόμη, είμαι αρκετά μικρός για να μπω στη θέση ενόσ πατέρα που ο γιος του του αποκαλύπτει την ομοφυλοφιλία του. Δεν ξέρω πως θα θέλω να αντοδράσω, ξέρω πώς θα πρέπει να αντιδράσω αν δεν θέλω να χάσω το παιδί μου. Αν θες να είναι ευτυχισμένος ο γιος σου δε θα έπρεπε να σε νοιάζει αν είναι gay ή όχι. Αν θες να είσαι ευτυχισμένος εσύ μέσα από το γιο σου, τότε ναι, σε καταλαβαίνω.
Γράφεις πως οι gay δεν μπορούν να έχουν αγνή φιλία με έναν στρέητ άντρα. Σε άλλο ποστ γράφεις πως μπορεί να υπάρξει αγνή φιλία μεταξύ των δύο φύλων. Τόσο ο gay όσο και η γυναίκα υπάρχει περίπτωση να σε δουν ερωτικά ως άντρα, αλλά εσύ προδικάζεις μία φιλία με έναν ομοφυλόφιλο άντρα. Δεν είναι αυτό ένα ίχνος ρατσισμού;
Γενίκευσες και έβαλες ταμπέλες (κάτι που ο ίδιος απεχθάνεσαι από ότι έχω καταλάβει) σε μία τεράστια -σήμερα- κατηγορία ανθρώπων. Είναι ανήκουστο το γεγονός πως έβγαλες συμπεράσματα για όλους τους γκέι από την κουβέντα που σου είπε ΕΝΑΣ καυλωμένος γκέι στο στρατό, ή από την άποψη που άκουσες από μερικές μόνο γυναίκες.
Τυχαίνει αυτήν την περίοδο να δουλεύω σε ένα μπαρ και το αφεντικό μου είναι gay. Καμία σχέση με αυτό που περιγράφεις.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως η λέξη gay δεν διαμορφώνει, δεν καθορίζει έναν άνθρωπο, είναι απλώς ένα χαρακτηριστικό, που πολλοί (και απ'ότι βλέπω κι εσύ) τους δίνουν σημασία χωρίς να πρέπει.. Θα έβγαζες συμπεράσματα για έναν άνθρωπο από το τί στάσεις κάνει στο σεξ;;; Είμαι σίγουρος πως όχι. Γιατί να βγάλεις συμπεράσματα για κάποιον που κάνει σεξ με άντρες;
Εννοείται πως κάνουμε συζήτηση, και συγνώμη αν ήμουν καυστικός, αλλά είναι ευαίσθητο το θέμα και εσύ ήσουν κοφτερός στο λόγο σου. Ελπίζω να σκεφτείς αυτά που σου είπα.
Καλό βράδυ.

Suspect είπε...

φιλε thogias σε ευχαριστω που μπηκες τον κοπο να μου γραψεις τοσα πολλα. Απο κει και περα, εχω τις αποψεις μου ( που μπορει να ειναι και λαθος ) και εσυ τις δικες σου. Οπως βλεπεις, τα σχολια ανοιχτα ειναι, δεν προκειται να σβησω κατι εφοσον γραφει καποιος ευπρεπως και ο καθενας που διαβαζει, μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του.

Suspect είπε...

Ενας gay αναγνωστης μου παρεθεσε τις αντιρρησεις του μέσω mail και για λογους σφαιρικου διαλογου το ανεβαζω και εδώ:

= = =

file Suspect,
Αρχικά να σου εξομολογηθώ ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες όταν θέλω να υπερασπιστώ τον ευατό δεν μένω σε τύπους και κομψές εκφράσεις, αλλά για χάρη σου θα το κάνω, μιας και όταν δημοσίευσες αυτό το άρθρο (το παραπάνω) κρυβόσουν πίσω από ωραίες εκφράσεις μήπως και φανείς λιγότερο απολίτιστος και στενόμυαλος. Θα τα πάρω λοιπόν όλα ένα-ένα.

"Ποιός ορίζει τι είναι φυσιολογικό?". Θα σου δώσω ένα μικρό παραδειγματάκι. Είμαι ναυτικος και πρόσφατα ήμουν στη Βραζίλια. Εκεί πέρα, το AIDS φτάνει σε ποσοστό το 97%. Άρα, εάν είσαι στο συγκεκριμένο μέρος στη Βραζιλία και πας με μία γυναίκα χωρίς προφυλάξεις, τι είναι φυσιολογικό, να κολλήσεις AIDS, η όχι? Κοίταγα πριν 2 χρόνια μία έρευνα που έλεγε ότι οι πορνοβιομηχανίες πουλάνε πλέον περισσότερο gay παρά straight ταινίες, απλά δε φαίνεται γιατί οι παραγγελίες είναι κατ'οικον. Η λογική λοιπόν λέει ότι σαν πλειοψηφία οι gay, πούστρες, λούγκρες, όπως θες πες τους, είναι περισσότεροι (μιλάω για άντρες και γυναίκες). Από τη στιγμή που είναι περισσότεροι, δεν σημαίνει ότι πλέον αυτό είναι το φυσιολογικό? Απλά ξέρεις τι γίνεται? Εχουμε μπερδέψει λίγο το γάμο και την οικογένεια με τις φυσικές ορμές του κάθε ατόμου. Φυσικά ο ρόλος του ανθρώπου στη γή είναι η δημιουργία οικογένειας και απογόνων, αλλά τι σχέση έχει αυτό με το τι αισθάνεται και με τι έλκεται ο καθένας?

Suspect είπε...

Κατ'αρχήν οι ομοφυλόιλοι δεν έγιναν περισσότεροι από τη δεκατία του ΄80 και ύστερα. Υπήρχαν, αλλά δεν μπορούσαν τόσο εύκολα να το δείξουν προς τα έξω μιας και η κοινωνία ήταν πιο κλειστή. Όσον αφορά τώρα τα αγοράκια με με τις σπασμενες φωνουλες και την κοριτσο-συμπεριφορα, δεν έχεις καταλάβει κάτι. ¨Όποιος είναι ομοφυλόφιλος δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμπεριφέρεται σαν γυναίκα και να πηγαίνει κουνιστός και λυγιστός. Ούτε εμένα μου αρέσει αυτή η επιδεικτική συμπεριορά, αλλά ποιός είμαι εγώ να τους κατακρίνω, ποιός είσαι εσύ για να τους κατακρίνεις? Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, δεν μπορείς να λες ότι δεν μπορείς να κάνεις παρέα μαζί τους επειδή διαφέρεις έτη φωτός ως προς την ιδιοσυγκρασία.Που ξέρεις εσύ ποιά είναι η ιδιοσυγκρασία η δική μου ή οποιουδήποτε άλλου, από τη στιγμή που εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να τους ξέρεις όλους. Και αν είσαι τόσο έξυπνος και τόσο διαβασμένος όσο δείχνεις στο άρθρο σου, τότε θα ξέρεις ότι αυτό που κάνεις έχει πολλές και διάφορες ονομασίες, όπως "γενίκευση". Επίσης, ποιός σου είπε ότι κάνοντας ένας ομουλόφιλος παρέα με κάποιον του ίδιου φύλου, σημαίνει ότι ψάχνει κάτι παραπάνω από απλή φιλία?Σκέφτηκες ότι μπορεί απλά να σε συμπαθήσει κάποιος για τον χαρακτήρα σου, τον τρόπο μου εκφράζεις τις απόψεις σου ή για τις συμβουλές που μπορεί να δίνεις?Οτι μπορεί κάποιος να θέλει να κάνει παρέα μαζί σου επειδή νιώθει ότι μπορεί να σε εμπιστευτεί? Εχω πολλούς φίλους άνδρες, ποτέ δεν την έπεσα σε κανέναν και ποτέ δεν το σκέφτηκα.. Γιατί έκανα και κάνω παρέα μαζί τους για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με τη σεξουαλικότητά μου και τις προτιμήσεις μου. ¨Οσο για τους ''κανονικούς" ππου υποστηρίζουν τους ομοφυλόφιλους αλλά δεν θέλουν να είναι ο γιόκας τους, είναι επειδή τους είναι κάτι άγνωστο. Είναι πολύ αυτοί που έχουν διώξει τα παιδιά τους από το σπίτι τους όταν έμαθαν τι είναι, αλλά αυτόι οι γονείς ήταν από πριν άκρως αντίθετοι με την ομοφυλοφιλία και ήταν απ'οτι φαίνεται ικανοί να θυσιάσουν και το παιδί τους για να το υποστηρίξουν. Και οι δικοί μου άνθρωποί, αυτοί που με στηρίζουν, καθώς δεν έχω γονείς από πολύ μικρός, ήταν αντίθετοι, αλλά είμαι κομμάτι τους και αυτό τους φτάνει. Τι θα έλεγες αν ήσουν πατέρας και ο γιος ερχόταν και σου έλεγε ότι είναι ομοφυλόφιλος. Θα τον έδιωχνες επειδή δε θα μπορούσες να αποδεχτείς ότι με αυτό είναι χαρούμενος ή γιατί εσύ είσαι και πολύ άντρας και θα ατιμάσει το όνομα το δικό σου και της οικογένειας σου, ή θα το αποδεχόσουν και θα τον άφηνες να ζήσει ευτυχισμένος, γνωρίζοντας και οι δύο ότι αυτό ήταν που του έλειπε? Μπορεί φυσικά να προτιμήσεις να μην το μάθεις ποτέ και να έρθει ο γείτονας και να σου πει ότι ο γιος σου ο Κώστας περπατούσε χερι-χέρι με τον Κώστα της κυρα-Μπίλιως και αυτό γιατί θα του έχεις περάσει τέτοια μηνύματα απέναντι στην ομοφυλοφιλία που δε θα εμπιστεύεται τον ίδιο του τον πατέρα για να του πει το μεγαλύτερο του μυστικό και θα είσαι "αναγκασμένος" να το μάθεις από τρίτους.

Suspect είπε...

Νομίζω ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να επιλέξει αν οι σεξουαλικές του προτιμήσεις είναι αυτό που θεωρούν πιο σημαντικό για τη δομή και την εξέλιξη της κοινωνίας. Και εδώ έρχεται και η απάντηση ως προς τη υσιολογική οικογένεια. Αν κάποιος θεωρεί ότι δεν είναι το παν οι σεξουαλικές προτιμήσεις αλλά η οικογένεια, τότε συμβιβάζεται με το ρόλο του straight άντρα και κάνει οικογένεια με άτομο του αντίθετου φίλου. Κάνει οικογένεια και τα αναθρέφει με το πρότυπο του ετερουλόφιλου άνδρα και απο κεί και πέρα αφήνει το παιδί του να πάρει το δικό του ρόλο σε αυτή τη ζωή, με όποιες και αν είναι οι αποφάσεις του. Είμαι κατά με το να δημιουργείται οικογένεια με 1 ομοφυλόιλο ζευγάρι, είτε υιοθετώντας ένα παιδί, είτε με οποιδήποτε άλλο τρόπο, καθώς συμφωνώ ότι δε μπορεί να φωνάζει το μπαμπά του Κώστα και τη μαμά του Γιώργο. Βασικά είναι το μόνο μέσα σε όλα αυτά που συμφωνώ, οπότε καταλήγω στο ότι πρέπει να θυσιάσουμε κάτι για να έχουμε κάτι άλλο. Η βάζουμε πάνω απ'ολα τις σεξουαλικές προτιμήσεις ή ην οικογένεια. Πέρα από αυτό, να σου πω ότι δν επιδιώκουν οι ομοφυλόφιλοι να περάσουν ότι είναι το τρίτο φύλο, αλλά οι αμφιφυλόφιλοι, οπότε δεν το σχολιάζω γιατί δεν ξέρω πως είναι να είσαι αμιφυλόφιλος.

Εδώ λοιπόν σου αναφέρω αυτό που προείπα, ότι δε είναι όλοι οι ομοφυλόφιλοι αυτού του στύλ, ντύνομαι και συμπεριφέρομαι σα γυναίκα, κλπ. κλπ.
Αλλά αν θέλεις τέλος παντων να πεις ότι κανείς δε γεννιέται gay, θα σου πω το εξής. Υπάρχουν 3 κατηγορίες ομοφυλόιλων
α) αυτοί που γεννιούνται με ομοφυλοιλική προδιάθεση
β)αυτοί που για λόγους οικογενειακών προβλημάτων (πχ. οιδιπόδειο σύμπλεγμα), κατά τη διάνυση της εφηβικής τους κυρίως ηλικίας εμφανίζουν ομοφυλοφιλικές τάσεις
γ) αυτοί που για διάφορους προσωπικούς λόγους πιέζουν το εαυτό τους να συμπεριφερθούν ως ομοφυλόφιλοι
ενημερωτικά να σου πώ ότι εγώ προσωπικά γεννήθηκα με ομοφυλοφιλικές τάσεις, καθώς στα 5 μου που ξεκίνησα να καταλαβαίνω ότι εγώ είμαι αγόρι και τα άτομα του αντίθετου φίλου είναι κορίτσια, είχα καταλάβει ότι κάτι με τράβαγε στα αγόρια. Πλούσιος δεν είμαι, δεν είμαι το παιδί του μπαμπά, είμαι ορφανός από τα 9 μου (αναφέρω ηλικία για να καταλάβεις ότι έμεινα ορφανός αού είχα ήδη καταλάβει τι είμαι, οπότε αυτό δε θα μπορούσε να με επηρεάσει) και κατάφερα μόνος μου να περάσω πρώτος από όλη την Ελλάδα στη σχολή που πέρασα, δουλεύοντας παράλληλα από τα 10 σε βενζινάδικα και από δω και από κει για να σταθώ στα πόδια μου. Η δύσκολη δουλειά δε με έκανε πιο "άντρα" αν θες να το πω. Αναγκαστικά πήγα στο ναυτικό, όχι γιατί μου άρεσε τόσο πολύ, αλλά γιατί έπρεπε να βρω μία δουλειά, δύσκολη μεν, κερδοφόρα δε, που να μπορεί να με κάνει να σταθώ στα πόδια μου, καθώς δεν έχω κανένα από πίσω, όταν μου βρεθεί μία αναποδιά να με στηρίξει. Η κλίση μου όμως πάντα ήταν προς τις τέχνες. όχι επειδή είναι κάτι εύκολο, αλλά επιδή πάντα ήμουν κλειστός στον εαυτό μου, λόγω της "ιδιαιτερότητας" μου και η μόνη διέξοδος για να εκφράσω τα συναισθήματα μου ήταν η τέχνη. Τώρα, όσο για τους "φυσιολογικούς" που θέλυν να σχοληθούν ε την τέχνη και "αναγκαστικά" κάθονται σε κάποιους, το θεωρώ εξευτελιστικο. Η έχεις αξιοπρέπεια ή δεν έχεις και δεν μιλάω μόνο για αυτούς που κάονται, straight or gay, αλλά και γι'αυτούς που θέλουν να τους κάτσουν,straight or gay, γιατί πίστεψε με πολλοί από αυτούς δεν κάνουν διακρίσεις σε φύλα και προτιμήσεις, απλά έτσι αποδεικνύουν στον εαυτό τους ότι έχουν το πάνω χέρι, έτσι νιώθουν θεοί. Αλλά αν θες να κρατήσεις την αξιοπρέπεια σου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις, πρέπει όμως να θές, να την έχεις πάνω απ'όλα.

Suspect είπε...

Και όμως μπορεί να υπάρξει τέτοιου είδους φιλία. Την έχω αυτή τη φιλία. Ολα έχουν να κάνουν με την εμπιστοσύνη. Απλά ξεκαθαρίζεις από την αρχή τη θέση σου και τη στάση σου.Κυρίως ένας ομοφυλόφιλος δεν κάνει παρέα με ετερουλόφιλους, όχι γιατί φοβάται ότι μπορεί να του την πέσει ή να κολλήσει άγρια μαζί του, αλλά γιατί φοβάται ότι μη γνωρίζοντας ο άλλος για αυτόν, όταν θα πάνε για καφέ θα περάσει ένα γκομενάκι από μπροστά και θα πρέπει να το σχολιάσει και να νιώσει πολύ άβολα. Εσύ κάνεις παρέα με τις γυναίκες μόνο και μόνο επειδή θες να πας μαζί τους? Όταν είμαι στο πλοίο, για να μην κινήσω υποψίες, πρέπει αναγκαστικά σε κάθε λιμάνι να πηγαίνω με όλους τους υπόλοιπους σε όλα τα κωλόμπαρα και να λέω πόσο καλό κρεββάτι έκανε η Karina από την Κολομβία,η Cristine από το Πουέρτο Ρίκο,η Natasha Από τη Ρωσσία και Rossianne από τη Βραζιλία. Από την άλλη, η φιλία με τις κοπέλες είναι πιο εύκολη, όχι γιατί μπορεί να της δανειστείς το μακιγιάζ της, αλλά επειδή μπορείς να της μιλήσεις και να σε καταλάβει, να μην αισθανθεί άβολα που κάνεις παρέα μαζί της, μη φοβηθεί μήπως της την πέσεις. Σε όσες φίλες μου το έχω πει, ξέρεις ποια είναι η πρώτη τους απάντηση?"Ωραία, μου αρέσει να έχω ένα φίλο gay". οχι "γαιτί κάνεις λοιπόν παρέα μαζί μου, μήπως θες να φαίνεσαι περισσότερο γυναίκα απ'ότι άντρας?". Δε θέλω να αλλάξω αυτό που είμαι. Δε μπορώ να συνδέω το σώμα με τη ψυχή. Είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Τώρα περι ζητιανιάς και τα σχετικά τα βρίσκω μαλα...ιες. Όσο για το στρατό, πάλι κατηγοριοποιείς τους ανθρώπους... Επειδή είδες μία κραγμένη στο στρατό σημαίνει ότι όλοι έτσι είναι? ότι ψάχνουν μέρος με πολλούς για να γαμ...ούν? Πίστεψε με αν θέλει κανείς να βρεί κάτι τέτοιο, το βρίσκει πολύ πιο εύκολα εκτός στρατού και δε θα τον κατακρίνει και ολόκληρος λόχος.Τώρα, η ομοφυλοφιλία με το αν μπορεί κάποιος να υπηρετήσει την πατρίδα του ή όχι δεν ξέρουν αν έχουν καμία σχέση. Εκτος αν οι ομουλόφιλοι έχουν πρόβλημα και δεν μπορούν να κρατήσουν σταθερά το όπλο.Μην ξεχνάμε ότι στην αρχαία ελλάδα, το 90% των ανδρών τουλάχιστον είχαν σχέσεις με άντρες, κάποιοι απο αυτούς, ανάλογα με τις περιοχές, ήταν αναγκασμένοι να έχουν, παρόλα αυτά ακόμη διδασκόμαστε στην ιστορία το πόσο καλοί πολεμιστές ήταν οι Σπαρτιάτες, οι Αθηναίοι, οι Μακεδόνες, κλπ κλπ.Είμαι 21 και έχω ήδη φάει 4 μαχαιριές. Νομίζεις ότι θα μου ήταν ποιο δύσκολο να φάω μία σφαίρα? Όσο για τα σίριαλς, δεν ξέρω αν οι ίδιοι τα προωθούν, αλλά πρέπει να γίνουν αποδεκτοί... Δεν είναι παράλογο και δεν είναι κακό. Ποιός δε θα ήθελε να είναι κομμάτι της ίδιας κοινωνίας και να είναι περιθωριοποιμένος και πόσο μάλλον γαι κάτι που δεν έφταιξε. Χρόνια έκανα σχέσεις με κοπέλες μήπως και αλλάξω κάτι, αλλά αλλάζεις αυτό που είσαι?

Suspect είπε...

Τέλος, όσον αφορά το τελευταίο τριπτυχο πριν το υστερόγραφο, μπορώ να πω ότι με συγκίνησε. Σχεδόν ποιητικό. Ενα μάτσο φαμφαρολογίες,χωρίς νόημα και χωρίς κάτι που να το υποστηρίζει. Κλασσικό.... Όλοι θέλουμε κάτι ωραίο, αεράτο και εμπορικό για να κλείσουμε το λόγο μας και να μας θυμούνται.... Όσο ωφελεί κάποιον η παρουσία μου, εμένα και όλους τους υπόλοιπους, ωφελεί και η δικιά σου. Θεός μου προσωπικά είναι αυτοί που τραβηξαν από τα σκατά και μου έδωσαν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζςή, άσχετα αν είμαι ομοφυλόφιλος ή όχι. Όλοι έχουν το θεό τους, αλλά εσύ.... ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟ ΣΟΥ... Εσύ θεωρείς ότι με αυτά που γράφεις προσφέρεισ? Στην οικογένεια, στην πατρίδα, στον κόσμο? Σκέφτηκες πριν το γράψεις αυτό, πως θα αντιδρούσε ένα παιδάκι στην εφηβεία που τη στιγμή που συνειδητοποιούσε ότι κάτι δεν πήγαίνει καλά θα έμπαινε στο ιντερνέτ και θα έβλεπε το δικό σου κείμενο? Πόσο μόνο θα ένιωθε? Ξέρεις ποιοι θα ήταν οι πιθανές του έξοδοι μετά από αυτό???Στενοχώρια, αποξενοποίηση-περιθωριοποίηση, κατάθλιψη, αυτοκτονία. Μόνο και μόνο επειδή σου ήρθε να γράψεις εσύ μία μαλακία γαι να περάσει η ώρα σου και να βγάλεις όλο το θυμό που έχεις από το καταπιεστικό και αυταρχικό σου οικογενειακό περιβάλλον... Είπα στην αρχή ότι θα συγκρατηθώ, αλλά καθώς γράφω τα ξαναδιαβάζω και δε μου είναι τόσο εύκολο...Την επόμενη φορά που θα ανεβάσεις κάτι στο ίντερνετ σκέψου το καλά, γιατί η ζωή για κάποιον που είναι ομοφυλόφιλος δεν είναι εύκολη, γαι τον καθένα δεν ειναι εύκολη όταν πρέπει να υποκρίνεται 24ώρες/24ωρο. να φοβάται να κοιμηθεί γιατί μπορεί στον ύπνο του να αρχίσει να παραμιλάει και να πει κάτι που δεν έπρεπε....Αυτά είχα να σου πω.... Συγγνώμη για την επιθετική μου συμπεριφορά και για τ χρόνο που σου πήρα που ελπίζω να μην τον σπατάλησα, αλλά σίγουρα εμένα μου πήρε περισσότερο χρόνο να διαβάσω το κείμενό σου και να σου απαντήσω.... Συγκεκριμένα 5 ώρες, 48 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα.
Και πάλι συγγνώμη,

= = =

Και η απαντηση μου:

Καλησπέρα φιλε και σε ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία.
Θέλω σε παρακαλώ άν έχεις λίγο χρόνο να ριξεις μια ματιά εδώ:
http://suspect-enjoys-the-silence.blogspot.com/2010/06/statement.html

Καλή δύναμη και καλή συνεχεια

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια