Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

ΜΠΑΤΣΟΙ, ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ, ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΩΝ....


Όταν δολοφονειται ενας 15χρονος από αστυνομικο, είναι ενα τραγικο γεγονος. 

Μετα είναι ευκολο το συνθημα.
Μπατσοι γουρουνια δολοφονοι, ψεκαστε σκουπιστε τελειωσαμε. 

Μια ερωτηση θα ηθελα να κανω.
Τι δουλεια εχει ένα παιδι 15 ετων να κανει πεσιμο σε περιπολικο;
Και εγω εχω περασει από την ηλικια των 15 ετων, αλλα δεν με θυμαμαι να κανω μαγκιες στους αστυνομικους.
Πολλες φορες εχει τυχει να ερθω σε επικοινωνια με αστυνομικους και δεν θυμαμαι να  με σημαδεψε ποτε κανενας.
Καταλαβαινω τον πονο της οικογενειας, αλλα όταν περασει η μπορα θα πρεπει να αναλογιστει και τις δικες της ευθυνες. 

Δεν ξερω τις ακριβεις συνθηκες, δεν ξερω αν αρχισαν να φευγουν μολοτοφ και από την απελπισια του ο αστυνομικος πυροβολησε ή αν φερθηκε σαν να ηταν  πληρωμενος δολοφονος.
Δεν θα κανω τον δικηγορο του ειδικου φρουρου, λυπαμαι για τα 3 ανηλικα παιδακια του, αλλα ας πουμε οτι είναι αξιος της χειροτερης ποινης. Τον επιασαν και του απαγγελθηκαν βαριες κατηγοριες από τον εισαγγελεα. Ενταξει, το εκανε το εγκλημα. Να πληρωσει. Τι άλλο να γινει; 

Δικαιολογημενη η αντιδραση και οι διαμαρτυριες όμως οι φωτιες και το πεδιο μαχης σε τι ακριβως εξυπηρετει;
Μετα γιατι αφεθηκε η Αθηνα στο ελεος του Θεου και βλεπουμε δωρεαν πολεμικη ταινια με τον τιτλο «η αλωση της πολης»;
Μηπως είναι σχεδιασμενη η απραξια της αστυνομιας;
Μηπως το σχεδιο είναι η αποδοκιμασια της κοινωνιας σε αυτές τις ομαδες δια της καταστροφης; Άλλο είναι το μπατσοι γουρουνια δολοφονοι και άλλο είναι το σας αφηνουμε ελευθερους να τα διαλυσετε για να μετατοπιστει η αντιδραση και η δυσαρεσκεια από τους αστυνομικους, στους καταστροφεις;
Μηπως φοβαται η αστυνομια να επεμβει αποφασιστικα για να μην εχουμε και αλλους νεκρους; 

Ακουω τους δημοσιογραφους που ζητουν να πεσουν κεφαλια.
Σαν τι κεφαλια;
Του αρχηγου της αστυνομιας, του πρωθυπουργου και γυρευε ποιου αλλου.
Σαν τι να κανει δηλαδη ο αρχηγος της αστυνομιας, να βαλει ένα χερι μπροστα στη σφαιρα να της αλλαξει πορεια; Τι είναι, πρακτορας στο Ματριξ; 

Με εντυπωσιαζει παντως το πώς βρεθηκαν τοσοι πολλοι αγανακτισμενοι πολιτες να ξεχυθουν σωρηδον, να καινε, να καταστρεφουν, να διαλυουν και να μετατρεπουν το κεντρο της Αθηνας σε βαγδατη. Μου αρεσει που προς χαρην κοινωνικων αγωνων ( αν δεχθουμε ότι εχουμε να κανουμε με κοινωνικο κινημα )  βρισκουμε την ευκαιρια να καψουμε και να καταστρεψουμε το αυτοκινητο, το μαγαζι και το σπιτι του κάθε ταλαιπωρου.
Γιατι νοιαζομαστε για τον λαο. Τοσο πολύ που τον καιμε. 

Βλεπω ότι η λεξη «αναρχικοι» απαλειφθηκε. Την αντικαταστησαμε το πιο φιλοσοφικο «αντιεξουσιαστες».
Θυμαμαι καποτε που πιασαμε γερη κουβεντα με έναν αναρχικο και επειδη κατι σκαμπαζω από Μπακουνιν, βαρεθηκα να μου αποστηθιζει εδαφια και διακυρηξεις. Η συζητηση τελειωσε όταν του εκανα μια ερωτηση.
Αν πιστευει στην υπαρξη και την τηρηση του κωδικα οδικης κυκλοφοριας. 

Δεν μπορω να δεχθω ότι γεμισε η Ελλαδα καταστροφεις και Νερωνες.  
Λιγο οι χουλιγκανοι των δρομων, λιγο οι μαθητες που ελλειψει αιτηματων καταληψης βγηκαν να ξεφαντωσουν, οι γνωστοι αγνωστοι είναι παντα εδώ στιβαροι και αγερωχοι, λιγο μερικοι πραγματι οργισμενοι από τη δολοφονια, μετετρεψαν με την ανοχη, την αμυνα και ουσιαστικα τον φοβο της αστυνομιας για νέο κυκλο αιματος την Αθηνα σε Ισλαμαμπαντ. 

Η πολιτικη ευθυνη δεν εγκειται τοσο στην αστυνομια.
Η πολιτικη ευθυνη υπαρχει για την κατασταση στη χωρα μας σε ότι αφορα την κοινωνικη, την οικονομικη διαχεριση, την ατελειωτη διαφθορα, την κοινωνικη αδικια και την ανεπαρκη διαχερισης κρισης που βρηκε μια αφορμη και εκτονωνεται. Δεν πιστευω ότι ολες αυτές οι καταστροφες ηταν για τον θανατο του παιδιου. Ηταν η αφορμη. Περασαμε μια ηρεμη 17 Νοεμβριου και η κατασταση τωρα ξεφυγε. 

Καταλαβαινω ότι η κυβερνηση βρισκεται σε ένα τεραστιο διλημμα.
Αν κινητοποιησει τις δυναμεις καταστολης για να παταξουν αυτά τα φαινομενα, θα εχουμε νεκρους. Αν τους αφησει θα εχουμε αυτά που βλεπουμε. Καταστροφη, ληστειες και πυρκαγιες.
Δεν μου αρεσουν τα σεναρια σκοτεινης συνομωσιας. Από τη μια ολοι καπου ακουσαμε πως οι αγνωστοι είναι γνωστοι, ότι στους κουκουλοφορους υπαρχουν και ασφαλιτες αλλα η κατασταση ξεφυγε. Δεν είναι ολοι αυτοι φτωχαδακια που πολεμανε για ψωμι και παιδεια ( αφου ελευθερια εχουμε μπολικη πια ) και είναι αρκετα οργανωμενοι ώστε να καταστρεψουν συντονισμενα. 

Στημενο;
Αυθορμητο;
Και τα δυο;
Κατι άλλο; 

Ο καθενας μπορει να υποστηριξει ότι θελει. Πιστευω όμως ότι σε μια κατασταση εκτος ελεγχου ολοι χωρανε. Οι εχοντες αγνες προθεσεις του κοινωνικου αγωνα, αλλοδαποι, πληρωμενοι καταστροφεις, πρακτορες, εισπρακτορες, πιτσιρικαδες που θελουν να γινουν ανδρες, ανδρες που θελουν να θυμηθουν πως ηταν πιτσιρικαδες, ολες οι φυλες του Ισραηλ. Θα ηταν παντως πιο συμβολικο αντι να καινε αυτοκινητα και καταστηματα, να εκαναν ντου στη βουλη, στα υπουργεια και στα πολιτικα γραφεια. 

Καπου βολευει βεβαια γιατι με το μπαχαλο, εχουμε ηδη ξεχασει τον Ζαχοπουλο και ότι υπεγραψε στο υπουργειο πολιτισμου ( ασχετα αν το βαρος δοθηκε στις περιπτυξεις του στο DVD), την Siemens, τις περιεργες υποκλοπες με τη vodafone, το Βατοπεδι δεν ακουστηκε καθολου αυτές τις μερες, δεν ξερουμε τι άλλο θα γινει με το ασφαλιστικο, με την ακριβεια, με τους εμμεσους και αμεσους φορους, με την πιθανη τριημερη εργασια και τα λοιπα και τα λοιπα και τα λοιπα….



5 Λογομαχιες:

chrissa είπε...

Υποπτε, συμφωνώ σε όλα μαζί σου. Έγινε αυτό που έγινε, και είναι θλιβερο ,και οι ευθύνες θα αποδωθούν. Εμείς σαν κοινωνία, με οποιαδήποτε αφορμή, αποδεικνύουμε ότι είμαστε γομάρια και ξύλα απελέκητα, και πως ότι και να πάθουμε το αξίζουμε. Το πλιάτσικο και οι καταστροφές της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσιες δεν ειναι πολιτισμός.Εφόσον επιλέγουμε να συμπεριφερόμαστε σα ζώα, να μην απορούμε γιατί και το κράτος μας συμπεριφέρεται έτσι. Γιατι εμείς στην Ελλάδα έχουμε την εντύπωση ότι όλοι μας χρωστάνε.Οχι κύριε μου, εσύ χρωστάς πάνω από όλα να λειτουργείς ωφέλιμα σε αυτή τη γαμοκοινωνία..

chrissa είπε...

Και για να μην παρεξηγηθώ, όταν λέω κοινωνία δεν έννοώ το κράτος και τους πολιτικους.Εννοώ την κοινωνία των συνανθρώπων.Αυτήν που πηδάμε κάθε φορά που μας φταίει το κράτος.Γιαυτό έχουμε καταντήσει Ουγκάντα.

Unknown είπε...

Μην πιστευεις τα καναλια και τον καθε παπαρα που λεει οτι θελει για να δικαιολογησει τα αδικαολογητα....
Η πλειοψηφεια αυτων που τα σπανε... ανηκει σε αυτους που δεν εχουν καμια αναγκη , κανενα οικονομικο προβλημα και κυριως κανενα φοβο να τους συλλαβουν .....

Γιατι δεν πανε να τα σπασουνε και στα Βορεια Προαστεια δηλαδη ?
Να καψουν καμια mercedes , κανενα Hammer , καμια BMW?
Γιατι μετα πως θα πηγαινουν βολτα με την γκομενα και το αυτοκινητο του μπαμπακααα???Ασεε τους εχουμε βαρεθει ολους αυτους....Σιγα μην δεν ξερουν οι μπασκινες ποιοι τα σπανε τοσα χρονια...οι ιδιοι και οι ιδιοι ειναι ...με ελαχιστες εξαιρεσεις κανενα παληκαρακι 15-16-17 χρονων , που βραζει το αιμα του και δεν εχει το μυαλο να μην παρασυρθει απο τον κσθε αληταρα κομματοποιημενο.
Και μετα αυτοι θεωρουν τους εαυτους τους αναρχικους και αντιεξουσιαστες ...τα πιονακια του κρατους!!!!


Γουρουνια απο τη μια και προβατα απο την αλλη (με αρχηγους λυκους)!

ParaSta είπε...

Ποσο δικι εχεις φιλε υποπτε. Δυστυχως η δυναμη του οχλου ειναι ανυπολογιστη και στον οχλο μεσα η βλακεια μεγαλωνει. Αυτο το ξερουν καποιοι και το εκμεταλευωνται αναλογα.

Κριμα και αδικο που εφυγε το παιδακι αυτο, κριμα και αδικο για τα παιδια του δολοφονου του.
Συμφωνω και με την Χρυσα απο πανω...

Δυστυχως ομως μεσα απο αυτα βλεπουμε οτι ο κοσμος υποφερει. Οτι η κοινωνια μας ειναι αρρωστη και οτι δεν εχουμε καταλαβει την εννοια της ελευθεριας και της δημοκρατιας σωστα

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Suspect συμφωνώ γενικότερα με τις απόψεις σου για τα γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στην χώρα μας. Διαφωνώ όμως με το αρχικό σου ερώτημα. Τι δουλειά έχει ένα παιδί 15 ετών να κάνει πέσιμο σε περιπολικό. Βρεθήκαμε και εμείς στις ηλικίες αυτές και κάναμε πολλά πράγματα που δεν είχαμε κανένα λόγο και καμία δουλειά να τα κάνουμε. Είχαμε όμως τους γονείς μας και κάποιους καλούς φίλους να μας πουν ότι αυτό που κάναμε ήταν λάθος.
Στη περίπτωση του αδικοχαμένου Αλέξη ο υποτιθέμενα εκπαιδευμένος ειδικός φρουρός είχε όλη τη πολυτέλεια να ζυγίσει τις καταστάσεις. Ο ίδιος είναι γονέας και θα έπρεπε να ξέρει πως φέρονται σε νέους που εκτραχύνονται. Θα μπορούσε να τον συλλάβει για μη επιτρεπόμενη συμπεριφορά σε όργανο τάξης να τον οδηγήσει στο τμήμα και από κει να επικοινωνήσει με τους γονείς του για να έρθουν να παραλάβουν τον κανακάρη τους εξηγώντας τους τη συνέβη. Από κει και πέρα είναι θέμα των γονέων να περάσουν το σωστό μήνυμα στο παιδί τους. Δηλαδή αν τον νευρίαζε κάποιο από τα παιδιά του και πάλι θα έβγαζε πιστόλι? Τι θα λέγαμε τότε? Τι δουλειά έχει που είναι παιδί του?
Αυτό που λείπει από την κοινωνία είναι η σωστή «ζύγιση» των καταστάσεων και η σωστή λύση αυτών. Και αυτό γίνεται γιατί οι θεσμοί και οι νόμοι μπάζουν από παντού για να εξυπηρετούν κάποιους άλλους…

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια