Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΠΟΦΑΣΗ

Πριν από λιγες μερες με πλησιασε μια ανταγωνιστικη εταιρεια και μου προσεφερε θεση εργασιας. Το δελεαρ ηταν ισχυρο. 700 ευρω παραπανω από ότι αμοιβομαι στην παρουσα εργασια.

Χαρηκα και αρνηθηκα.

Χαρηκα γιατι φουσκωσε ο εγωισμος μου ότι περνα η μπογια μου, ότι με εκτιμα η αγορα και ότι οι ικανοτητες μου είναι γενικα παραδεκτες.



Αρνηθηκα γιατι εχω έναν προϊσταμενο που ειμαστε τοσο διαφορετικοι αλλα εχουμε τετοιο δεσιμο που δεν μου πηγαινε καρδια να τον αφησω.

Με ανεχεται με τα ελαττωματα μου, είναι επιεικης στις ζαβολιες μου και στις δυσκολιες που αντιμετωπισα και αντιμετωπιζω σε οικογενειακο επιπεδο σταθηκε ως πατερας και αδερφος μαζι. Είναι αυτος που σε λεπτομερειες με ωφελησε όπως ότι μου βρηκε το ονομα στο domain μου, μου προτεινε που να παω διακοπες και περασα υπεροχα και σε σημαντικα θεματα, είναι αυτος που ότι του εχω εμπιστευτει ξερω ότι μενει μεταξυ μας και οταν καποια στιγμη ζοριστηκα στη δουλεια, ηταν διπλα μου να με στηριξει.

Ουδεποτε με ενδιεφερε η χρηματολαγνεια.

Δεν εργαζομαι για την ψυχη της μανας μου όπως και κανεις μας αλλωστε αλλα τα χρηματα δεν είναι η πρωτη προτεραιοτητα για μενα.



Αποφασισα να μην «ξεσπιτωθω» γιατι το εργασιακο κλιμα με ευχαριστει και σε γενικες γραμμες καλα ειμαι εκει που ειμαι.

Το πολύ πολύ σε βαθος χρονου να το μετανοιωσω.



4 Λογομαχιες:

VAD είπε...

Φίλε Suspect,φτου ,σκόρδα ,μη σε ματιάσω,σε μια εποχή που όλο για απολύσεις ακούω,να και κάποιος που του δίνουν πολλά περισσότερα και οχι απλά το κάτι παραπάνω,και αρνείται!
Ευχομαι πάντα να μπορείς να αντιστέκεσαι....

NdN είπε...

Δεν θα το μετανοιώσεις επειδή το ζήτημα για να βγάλεις χρήματα είναι να είσαι καλός και αποδοστικός στη δουλειά σου και για να είσαι πρέπει και οι συνθληκες να είναι ανάλογες.

Αν αυτό που κάνεις σε ευχαριστεί και οι συνθηκες είναι καλές, τα παραπάνω χρήματα θα έρθουν. Αυτό τουλάχιτον έχω δει εγώ.

Καλό βράδυ!

chrissa είπε...

Η αφοσίωση στην δουλειά σου και στα πρόσωπα που έχουν να κάνουν με αυτή είναι σπάνιο φαινόμενο στις μέρες μας.Το ίδιο θα έκανα και εγώ στη θέση σου. Κάποιοι θεώρούν τέτοιες αποφάσεις ανόητους συναισθηματισμούς, αλλά είναι καλύτερα να πεφτεις για ύπνο το βράδυ ξέροντας ότι έκανες το σωστό (για τη δική σου επαγγελματική ηθική).

Σε βάθος χρόνου πιστεύω και εγώ ότι τα 700 αυτά εύρω( και γιατί όχι περισσότερα) θα ρθούν να σε βρούν από μόνα τους μέσα στο περιβάλλον που εσύ επιθυμείς.

Καλημερούδια.

Ektakto Peristatiko είπε...

σε βρισκω σωστο ...

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια