Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ένα από τα πολλα ψυχολογικα μου προβληματα είναι το nickname μου. Ουτε καν θυμαμαι πως μου κολλησε το suspect ( σιγουρα παντως δεν ηταν από την ταινια ) και το χρησιμοποιω στον παγκοσμιο ιστο από το 2000 όταν πρωτογραφηκα σε ένα φορουμ της ΑΕΚ και απεκτησα mail στο κλασικο και ανεπαναληπτο hotmail.

Εκτοτε οπου βρεθηκα σε διαφορα webmails, φορουμ, τσατ, μπατ, κλαν ειμαι με το ιδιο ψευδωνυμο. Και όταν είναι πιασμενο χρησιμοποιω μια μικρη παραλλαγη.
Πριν από 3 περιπου χρονια, στην εταιρεια που εργαζομουν υπηρχε ενας τεχνικος που εκανε και παραλληλες δουλιτσες για το χαρτζιλικι του και μεταξυ αυτων ηταν να εχει σερβερς, να κανει χοστινγκ, ρουτινγκ και λοιπα κινεζικα για μενα.

Του ρθε λοιπον μια μερα να με ρωτησει αν ηθελα url διευθυνση με το suspect
Απαντησα πως θα ειχε πλακα αλλα ημουν βεβαιος πως θα ηταν σαν το τηλεφωνο μιας δημοσιας υπηρεσιας. Κατειλημμενο. Όπως μου συμβαινει συνηθως, για τα πραγματα που ειμαι βεβαιος να κανω λαθος, ετσι και εν προκειμενω.

Εκλεισα το suspect.gr, αφου ηταν ελευθερο, για δυο χρονια και οποιος εμπαινε εκει αυτοματα μεταφεροταν ( redirect το λεμε στα νεα ελληνικα ) στο παρον μπλογκ.
Περασε ο καιρος, αλλαξα δουλεια, χαθηκαμε και καποια στιγμη ενας φιλος που προτιμουσε να μπαινει στο συντομο λινκ από το μακρυναρι του μπλογκ με ενημερωσε ότι το suspect.gr δεν λειτουργουσε.

Ηρθα σε επικοινωνια με το παλικαρι, μου ειπε ότι ναι, χμ, οντως, εληξε ( και γιατι δεν με ενημερωσες ρε τυπε; ) και θελησα να το ανανεωσω.
Όχι όμως στον ιδιον.
Εχω έναν αδελφικο φιλο ο οποιος εχει εταιρεια πληροφορικης, με εχει εξυπηρετησει σε ότι εχω χρειαστει αψογα όπως και οσους φιλους του εχω συστησει και αποφασισα να συνεχισω σε εκεινον.
Σε αυτό το σημειο ξεκιναει η αρχη του τελους γιατι όπως πολύ σωστα μολις σκεφτηκαν οι υποψιασμενοι ανδρες, ενεπλακη γυνη. Γυνη ασχετη.

Μου ειπε λοιπον ότι εχουμε 15 μερες περιθωριο να περιμενουμε με ανενεργο το url και θα το ανανεωναμε μετα. Ο μικρος φοβος που υπηρχε θα ηταν καποιος να κατοχυρωνε το www.suspect.gr τα μεσανυχτα της 15 ης μερας μεχρι που η ασχετη γυνη νωρις το πρωι της 16 ης θα το ανανεωνε.

Ο μικρος φοβος εγινε όπως το ευφυες και εμπειρο αναγνωστικο μου κοινο κατανοησε ηδη, μη αναστρεψιμο γεγονος. Καποιος μαγκας το ειχε βαλει στο ματι και μετα τα μεσανυχτα μπηκε και το αρπαξε. Ποια μεσανυχτα δηλαδη, στις 5 τα χαραματα το εκανε! Καλα ρε γιγαντα, κοινωνικη ζωη δεν εχεις;

Οι πιθανοτητες που ειχα να το ξαναπαρω ηταν οσες και το να παραδοθεί γράμμα στον σωστό παραλήπτη στην Κορεα με μόνη ένδειξη το επίθετο Παρκ. Επικοινωνησε η ασχετη γυνη με την εταιρεια που το πηρε, αυτοι απαντησαν ότι θα απαντησουν, εγραψα και εγω ένα δακρυβρεχτο mail ώστε να γινει forward παλι σε αυτή την εταιρεια μπας και τους συγκινησω ( όχι, δεν εγραψα ουτε καταρες ότι θα μεινουν για παντα ανεραστοι αν δεν το κανουν αμεσα, ουτε τους υποσχεθηκα επιταγη δυο δις δολλαριων ) και η απαντηση μετα από αρκετες μερες ηταν ότι «μπορειτε αν θελετε να απευθυνθειτε στην ΕΕΤ»

Πηρα ένα φιλοσοφικο τηλεφωνο και μια ευγενικη κυρια μου απαντησε πως ειχα δυο επιλογες
  1. ή να ερχομουν σε επαφη με τον νέο ιδιοκτητη και να ερχομουν σε έναν συμβιβασμο
  2. ή να απευθυνομουν στον εισαγγελεα να εκανα αγωγη, να πηγαινα σε δικαστικη λυση αφου κατοπιν εισαγγελικης παραγγελιας θα βλεπαμε ποιος είναι ο ιδιοκτητης και όχι τον παροχο όπως βλεπουμε τωρα.

Οι επιλογες ηταν για τα μαυρα δραγκαλα.
Τη μεν πρωτη τη δοκιμασα και δεν πετυχα τιποτα.
Τη δε δευτερη τη βαριομουν και ως σκεψη.
Επρεπε λοιπν να βρω για την τιμη των οπλων και τη χαμενη μου μαγκια ένα καινουριο ονομα. Ένα καινουριο url.

Στο οποιο θα κυριαρχουσε το suspect αλλα θα ειχε και κατι άλλο ώστε να μην πεφτω πανω σε αυτόν που μου βουτηξε το προηγουμενο. Και να μου αρεσει κιολας. Ρωτησα για ιδεες 3-4 φιλους κομπιουτεραδες καναμε ένα μπρεην στορμιν ( λατρευω όταν γραφω με ελληνικους χαρακτηρες ξενους ορους ) καταληξαμε σε 2-3 από τα οποια διαλεξα το υποφερτο. Δεν μου αρεσε αλλα δεν μου εκοβε και τιποτα καλυτερο να βρω.

Μεχρι που εντελως τελειως ασχετοξεκαρφωτα όταν το συζητησα με έναν φιλο μου ειπε πολύ πολύ απλα «στασου ρε υποπτε, τι βλακειες είναι αυτές; Δηλαδη το www.suspectblog.gr σε χαλαει ??!!!!»
Αν ημουν κομικ θα εμφανιζοταν προβολεας πανω από το κεφαλι μου
Αν ημουν ΟΑΚΑ θα αστραφταν 6875644566 πυροτεχνηματα
Αν ημουν ουρανος θα με εκοβαν σε χιλια κομματια οι κεραυνοι
Αυτό είναι!

Και το suspect πρωτη μουρη κα το blog που ουσιαστικα αυτό είναι και το αντικειμενο της εν λογω παρουσιας μου στο νετ.΄
Ετσι κατοχυρωσα το www.suspectblog.gr το οποιο μπορειτε να επσκεπτεσθε στις διακοπες σας, στις μοναξιες σας, στα επαγγελματικα σας meetings, στο βουνο, στη θαλασσα, στο ραφτινγκ, στο τρεκινγκ, στο πινγκ πονγκ και στο μπιλιαρδο. Όταν δεν θυμαστε ή ο υπολογιστης σας βαριεται να εμφανιζει το suspect enjoys the silence με τις παυλες ενδιαμεσα, όταν θελετε να με συστησετε σε απεγνωσμενους φιλους σας για παρηγορια και ψυχαγωγια, όταν θελετε να μου προξενεψετε καλλονες, όταν θελετε να με προωθησετε επαγγελματικα σε μεγαλους συγγραφικους και δημοσιογραφικους οικους μπορειτε να το θυμαστε.

Γιατι συνεβησαν όλα αυτά;
Για έναν και μονο λογο:
Αυτό που επρεπε να κανω ( και αφου δεν το ηξερα να με ενημερωναν οι ειδικοι ) ηταν να ανανεωνα το λινκ στον προηγουμενο παροχο και μετα εκ του ασφαλους να το μετεφερα στον καινουριο. Ετσι θα τη γλιτωνα.

Αν σας τυχει, μην το αφησετε στην τυχη του όπως εκανα εν αγνοια μου.
Ας προσεχα.
Βεβαια, για να μην κλαιγομαι, το suspectblog μου αρεσει και το θεωρω περισσοτερο αντιπροσωπευτικο μου.

Αν εχετε ένα λινκ για να αποφυγετε τη δικη μου περιπετεια, όταν ληξει, να το ανανεωσετε σε αυτόν που σας το πρωτοκατοχυρωσε και αν θελετε να το μεταφερετε, να το κανετε ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Υγ1. Σε ευχαριστω πολύ ΘΑΝΑΣΗ !!!
Το ότι μου βρηκες το ονομα και τη χαρη είναι αρκετο για να διαγραψει τις περισσοτερες των αμαρτιων σου.
Υγ2. Ευχομαι ολοψυχα στο suspect.gr να του διαλυθουν οι σερβερς, να το χακευουν καθημερινα, να πιξελαρουν ολες οι οθονες και σε ένα χρονο ( γιατι τωρα ολο και κατι θα τσιμπησει χαρη στη δικη μου αιγλη και ομορφια ) να μην το βλεπει ανθρωπος.
Όταν γινομαι τοσο μεγαλοψυχος ουτε εγω δεν με αντεχω!



17 Λογομαχιες:

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Περασα τυχαια απ τα μερη σου.Διαβασα καποια λιγα απ τα γραπτα σου.Μ αρεσε.Θα ερχομαι τακτικα(ελπιζω).Χαρηκα για την γνωριμια.Τα λεμε.

Unknown είπε...

Μπορούσες να βάλεις και thesuspect.com/.gr, και τα δύο άπιαστα είναι.

Αλλά και το suspectblog μου αρέσει:)

An-Lu είπε...

;-)))))

Black Diamond είπε...

Hello. Mπήκα τυχαία και διάβασα το post σου.
Να σου πω την αλήθεια πιο πολύ μου αρέσει το suspectblog :)

C yaaaaa

Suspect είπε...

να σαι καλα "εκτος κυκλου"

flareman αυτο που προτεινεις δεν το αντεχω λεμε!!!

an-lu :))))

καλησπερες black diamond!

So_Far είπε...

Είναι πιο αντιπροσωπευτικό έτσι.
Καλορίζικο !

Suspect είπε...

να σαι καλα αγαπημενη μου so far!!!

Hypatia είπε...

Να ευχηθώ και εγώ καλορίζικο το url

zouri1 είπε...

αυτος που κρατησε το παλιο ονομα,ποιος ηταν και πως εγινε η συμπτωση στο nickname.?

NdN είπε...

Ωραίο το καινούργιο url, αλλά δεν μπορώ να μην πω ότι ήσουν τρομερά γκαντέμης με το παλιό. Βασικά και μένα το μυαλό μου θα πήγαινε σε αυτό που έγραψε ο flare man.

Καλή εβδομάδα!

Suspect είπε...

ευχαριστω πολυ hypatia μου!

zouri δεν καταλαβαινω τιποτα απο την απορια σου! ξαναδιαβασε τι γραφω φιλε!

καλημερες ndn!
το thesuspect το σκεφτηκα φιλε αλλα με ξενερωσε και ως σκεψη..

diva είπε...

Θα σαλτάρουμε εντελώς..

vasikos metoxos είπε...

Σε καταλαβαίνω. Έχασες ένα κομμάτι του εαυτού σου. Που ξέρεις? Οι κατάρες σου μπορεί να πιάσουν.

Unknown είπε...

Δεν αντέχω, θα την πω κι εγώ την κατάρα μου ως Σαββατογεννημένη. Που να τους μαραθούν τα μούσκλα, βρε
;)

manikaki είπε...

Γιατί να μην αφήσεις τις κατάρες και να δεις τι άλλο κοινό έχεις με τον κλέφτη του url σου; Η επιλογή του ίδιου nickname είναι ήδη ένα καλό κοινό για να αρχίσει μία σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων.. χεχε! Δες το θετικά.. Όσο για το καινούριο και αστραφτερό ονοματάκι έχω να πω ότι μ΄αρέσει περισσότερο!
Αυτά.-

Suspect είπε...

μανικακι, τι λες να τα φτιαξουμε κιολας;

:)

νεραϊδα, εσενα πραγματικα σε φοβαμαι...

astropeleki είπε...

Μου αρέσει ο τρόπος γραφής σου... Θα περνάω να σε διαβάζω ;)

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια