Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Όταν επεσε η προταση στην παρεα για τα Κιτρινα Ποδηλατα ημουν από αυτους που συμφωνησαν.
Δεν τους ειχα δει ποτε ζωντανα, η πορεια τους μεχρι σημερα μου φαινεται συμπαθης, μου αρεσουν οι συναυλιες, οποτε το βρηκα ενδιαφερον.

Παρακολουθω τα συγκροτηματα που τολμουν να παιξουν ζωντανα.
Εκει που πραγματικα φαινεται η αξια και όχι μονο στο στουντιο που παντα βοηθαει μια κονσολα 150 μετρων και μπορει να μετατρεψει τη Στελλα Μπεζεντακου σε Γουιτνι Χιουστον.
Μπορει το ελληνικο ροκ [ χμ.. λαθος εκφραση. Το ροκ στην Ελλαδα μου φαινεται καλυτερη ] να μην εχει τρομερο βαθος και καπου να σταματησαμε στα ξυλινα σπαθια αλλα πασα προσπαθεια απαγγιστρωσης από τα λαϊκοποπ σκυλαδικα, αξιεπαινη.

Οφειλω να ομολογησω ότι η παραγωγη ηταν η πλεον αρτια που εχω δει σε μπαντες τετοιου βεληνεκους. 2 μεγαλες πλασμα οθονες με εξυπνη σκηνοθεσια ηταν το πρωτο στοιχειο που με εκανε να πω «ωπ! Κατι γινεται εδώ περα!»

Οι αδελφοι Παντελια επεδειξαν επαγγελματισμο. Ουτε βλακοχαζαμαρες τυπου ειμαστε σουπερ παρεακι οεο, ουτε και τη βαρυγδουπια και καλα φτασμενου καλλιτεχνου. Σεβαστηκαν το κοινο και εισεπραξαν ακριβως το ιδιο.
Με εντυπωσιασαν τα σκηνοθετικα τους ευρυματα όπως το να τραγουδουν και να δειχνουν βιντεσκοπημενους τους Τσακνη και Καζουλη να τραγουδουν εν παραλληλω χωρις καν να φαινεται ότι ο ενας είναι ζωντανα και ο άλλος κονσερβα.

Όταν πηγα ετυχε να βρισκεται και η Δεσποινα Ολυμπιου, και εκαναν ένα καλο ντουετο.
Τολμησαν επιτυχημενα να κανουν διασκευες όπως το Ηλιε μου και οι αθεοφοβοι ηταν εξαιρετικοι στους FAITHLESS κανοντας το insomnia εντελως καινουριο!!!
Ακομα και στο διαλλειμμα τους, οι οθονες εδειχναν ένα ωραιο χορευτικο και η γενικη εικονα ηταν πως με αυτους τους τυπους περνας καλα.

Πρωτη φορα πηγα στο Χ-Εδρα στη Ν. Σμυρνη και μπορω να πω ότι μου αρεσε και το στησιμο και το οικογενειακο-συντροφικο κλιμα που αποπνεει.

Αν με χαλασε κατι;
Τιποτα το συγκλονιστικο. Απλως σημειωσα ότι ο μικρος αδερφος Παντελια ηταν λιγο παραπανω ποζερας αλλα 23 ετων είναι, ενταξει δικαιολογειται.
Τα Κιτρινα Ποδηλατα ανηκουν στα συγκροτηματα που θα παρακολουθω εκ του συνεγγυς και γιατι μου αρεσαν οι μουσικες τους ακροβασιες, οι εκτελεσεις τους και η αισθητικη τους.
Το μονο που ευχομαι είναι να μην ψωνιστουν και καταντησουν ειτε μαϊντανοι στα πρωιναδικα ( αν και μετα από 8 χρονια πορειας μου φαινεται λιγο δυσκολο αλλα η ευχη είναι παντα ευχη) ειτε να ευτελισουν τον ηχο τους και το στιγμα τους.

Keep the spirit alive…



4 Λογομαχιες:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Τους ειχα δει παλαιοτερα σε live και ηταν πραγματικα πολυ καλοι...

An-Lu είπε...

Τους σημειώνω αν και δεν είμαι "συναυλιακός" τύπος...

w00t είπε...

Έχω τη τύχη να είμαι φίλος τους. Καταπληκτικά παιδιά, καταπληκτικοί μουσικοί.

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ τους σημειώνω και πιστεύω να μην καταντήσουν σαν τους Ονιράμα και κάτι άλλα εμπορικά συγκροτήματα των πρωινάδικων όπως τα είπες και εσύ!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια