Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

ΛΑΡΙΣΑ - ΑΕΚ 1-0

Η ΑΕΚ πηρε από τον αγωνα στο Αλκαζαρ αυτό που της αξιζε.
Από τα τρια, το ευμεγεθες. 

Ένα ποδοσφαιρικο συνολο κιτρινομαυρων αποχρωσεων που δεν καταλαβα ουτε γιατι εμφανιστηκε στο γηπεδο, ουτε γιατι αγωνιστηκε, ουτε γιατι επαιζε και ουτε τι ηθελε να πετυχει.
Η κακοποιηση του ποδοσφαιρου σε ολο της το μεγαλειο. Αν υπηρχε οντως πολιτεια κυριε Νικολαϊδη θα επρεπε να πληρωσει η ΑΕΚ ένα γερο προστιμο για εγκλημα κατά του αθληματος σε βαθμο κακουργηματος. Πιστευω πως θα μεινει στην ιστορια το ερωτημα πως γινεται μια ομαδα με διοικηση που δεν αντιμετωπιζει προβληματα, με δευτερη συνεχομενη χρονια τον ιδιο προπονητη στον παγκο, με θεωρητικα καλυτερους και περισσοτερους παικτες ανα ετος, να αποδιδει τοσο ασχημο και αποκρουστικο θεαμα. 

Ο Φερναντο Σαντος μας τελειωσε γιατι ηταν βαθμοθηρας, η ομαδα δεν κατεπλησε τα πληθη με το προσφερομενο θεαμα και ηρθε ο δασκαλος των ακαδημιων της Μπαρτσα που θα μας μαθαινε να παιζουμε καλα, ομορφα και αποτελεσματικα. 

Σχεδον 2 χρονια από την ελευση του, για την τρεχουσα αγωνιστικη περιοδο η ΑΕΚ

- εχει αποκλειστει στο κυπελλο από την Ξανθη
- ηταν η χαρα του αθληματος στην Ευρωπη και προκριθηκε γιατι εχει απεναντι της κουτσους
- στο πρωταθλημα με κυριους αντιπαλους τα φαντασματα του ΠΑΟ και τα πτωματα του Ολυμπιακου καταφερνει και είναι τριτη.
- Δεν θυμαμαι ουτε ένα παιχνιδι της, να εχει παιξει ΕΣΤΩ ΣΕ ΕΝΑ αγωνα καλη μπαλα. Και αν κανω μια ιστορικη αναδρομη, αν εξαιρεσω τον περσινο Νοεμβρη, νομιζω πως από τοτε η ΑΕΚ εχει να κανει μια εμφανιση της προκοπης.
- Τα ντερμπι τα χανει από ..το πουλμαν της ομαδας. 

Πριν από λιγες ωρες λοιπον ο μεγαλος δασκαλος του παγκοσμιου ποδοσφαιρου Φερερ, κατεβασε μια ενδεκαδα που ειχε 3 αμυντικα χαφ και κανεναν πλαγιο.
Ο κοουτς δεν το βασανισε πολύ.

Εστειλε τον έναν προς τα αριστερα και τον αλλον προς τα δεξια.
Η συνεχεια ηταν τοσο αναμενομενη οσο και το που θα καταληξει η μπαλα όταν στα χερια του την επαιρνε ο Τζορνταν. 

Επιθεση από τον αξονα με γιομες και ο θεος βοηθος.
Αποτελεσμα; 

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ 90 ΑΓΩΝΑ.
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΑΣΕΣ. 

Ακομα και μεχρι αυριο να επαιζαν, παλι το ιδιο θα ηταν.
Και αν η Λαρισα αφενος δεν πολυφοβοταν αφετερου ηταν λιγο πιο προσεκτικη στην τελικη προσπαθεια, το κοντερ θα ειχε γραψει τρια τεμαχια σε χαλαρους ρυθμους. 

Όταν ο κοουτς Φερερ αποφασισε να βαλει έναν πλαγιο χαφ ειχε περασει περιπου μια ωρα. Εβαλε τον Μανου ο οποιος εδειξε ποδοσφαιρικη κλαση πλεϊ στεησον όταν σε μια φαση ξεκινησε από τη μια ακρη του γηπεδου, εφτασε στην άλλη κανοντας οριζοντια διατομη και αποκαμωμενος και πιθανως ψυχολογικα μπερδεμενος, την εδωσε στα δυο μετρα. 

ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ.

Μορετο: θα προτεινω στους ιθυνοντες της ΑΕΚ να παρακαλεσουν τον Πανοπουλο και τον Τσακιρη να τους συστησει έναν σοβαρο μανατζερ να βρουν έναν τερματοφυλακα που θα εμπνεει εμπιστοσυνη. Αυτοι δηλαδη πως βρισκουν και μαλιστα με φραγκοδιφραγκα; Δεν με ενδιαφερουν οι μαγκιες τυπου μαρκαρετε ρε, παμε μωρε ΑΕΚαρα, μπραβο παλικαρια αλλα να γινεται η δουλεια. Αν γινεται σωστα η δουλεια, ας ερθουν και οι μαγκιες. Αλλιως στο χωριο μου τουλαχιστον, το λεμε τσιρκο μεντρανο. Λαθη σε απλες μεταβιβασεις, λαθη σταθεροτητας και στο γκολ, ο κανονας είναι απλος. Μπαλα στη μικρη περιοχη, τη σκουπιζει ο τερματοφυλακας. 

Ραμος: Καταπληκτικος. Οσκαρ α ανδρικου ρολου στην ταινια «πώς να κανετε τον Βενετιδη να φαινεται κατι αναμεσα σε Μαλντινι και Ρομπερτο Καρλος». Επιθετικα, ανυπαρκτος. 

Παπασταθοπουλος: Τι να πρωτομαζεψει το παιδακι… Τον λ

υπαμαι. Πρεπει να παιζει για τον εαυτο του, για τον Αλβες, για τον Μορετο, για τον Ζηκο….
Αλβες: Όταν εχεις έναν κεντρικο αμυντικο που τρωει δυο κιτρινες για μαρκαρισματα στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ τοτε τον απαλλασεις λογω ιδεχθους ηλιθιοτητος, του δινεις μονιμη συνταξη για ανθρωπιστικους λογους και τον στελνεις σε ιδρυμα αποκαταστασης εγκεφαλικα αναπηρων. 

Ζηκος: Συμφωνω με την αποφαση του να σταματησει το προσεχες καλοκαιρι.
Δεν μπορει, δεν κανει, κουραζεται και μας κουραζει. 

Ενσαλιβα: Μπορει να μην ελαμψε αλλα πως θα κατακρινω έναν παικτη που από αμυντικο χαφ και ενιοτε στοπερ, βρισκεται ως δεξι χαφ; 

Καφες: Στο πρωτο ημιχρονο ηταν φρεσκος, βοηθουσε και στην αναπτυξη του παιχνιδιου, εκοβε, γενικα ηταν παρων. Όχι τοσο στα αριστερα που πιθανως αρχικα μπηκε αλλα στο κεντρο που καλυπτε και την παρουσια-απουσια του Ζηκου Μετα καπου τον εχασα. Θα τον παρω τηλεφωνο να δω αν είναι καλα. 

Ριβαλντο: Δεν εχω κανενα παραπονο. Ειχε κεφια, ειχε διαθεση αλλα ηταν μονος του. Προσπαθησε να παιξει από τα πλαγια, να ανοιξει το παιχνιδι αλλα δεν ειχε σε κανεναν να τη δωσει. Μετα απογοητευθηκε και αρχισε τις γιομες. Μετα κουραστηκε, εκνευριστηκε και πηγαινε να περασει τρεις. Προς το τελος, όταν επεφτε κατω, μεχρι να σηκωθει ειχα καπνισει 3 τσιγαρα. Δυστυχως το αθλημα δεν είναι μπασκετ που ακομα και ενας παικτης μπορει να το παρει μονος του. Ο Ριμπο ηθελε, το παλεψε αλλα δεν υπηρχε κανενας για να τον βοηθησει. 

Μπλανκο: Εξακολουθω να πιστευω αυτό που ελεγα από την πρωτη στιγμη που τον ειδα και όταν το εξεφρασα, φιλοι και γνωστοι με κοιτουσαν σαν να ημουν ο εραστης της Μονικα Μπελουτσι. Ο ανθρωπος είναι αμπαλος. 
Γρηγορος εκτελεστης αλλα αμπαλος.

Στην αρχη περιμενε τις γιομες, μετα απογοητευθηκε και πηγε στο πλαϊ για να παρει μπαλα. Και εκανε συνεχως λαθη. 

Εντινιο: Δεν μπορω να κρινω έναν παικτη που ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ δεν πηρε τη μπαλα στα ποδια του. Παντως αν εχει ελαττωμα στην αλτικοτητα, μετα το αποψινο παιχνιδι θα πρεπει να το βελτιωσε. 

Οι αλλαγες:
Ο Μανου δεν κανει. Δεν ξερω βεβαια και τι ακριβως κανει…
Ο Καλον, πασα δεν πηρε.
Ο Λυμπε βγηκε στο πλαϊ, κατι σαν Τζολε, κατι προσπαθησε αλλα τετοια ωρα τετοια λογια. Αν ο Λυμπε δεν εχει πλαγια χαφ, να τη δωσει, να την ξαναπαρει είναι σαν να περιμενεις από την Ουαζαγκαμπουμπου να κατασκευασει διαστημοπλοιο. 

Καλη η κλαψα για τη διαιτησια, το βρωμερο παρασκηνιο, το σκοτεινο παρακρατος και λοιπα χαρωπα. Προσωπικα, πρωτα θα προσπαθησω να εξαντλησω τα δικα μου περιθωρια και μετα θα αναζητησω εξωγενεις παραγοντες. Ελπιζω ο προεδρος της ομαδας να δωσει τωρα άλλη μια συνεντευξη τυπου και να μας εξηγησει πως γινεται με την παροδο του χρονου, μια ομαδα να χειροτερευει. Γιατι όπως πιθανως και ο ιδιος θα θυμαται η ομαδα που επαιξε το καλυτερο ποδοσφαιρο ολων των εποχων στο επαγγελματικο ποδοσφαιρο, η ομαδα που μας μεγαλωσε και μας εμαθε μπαλα ηταν αυτή που νικουσε με 10 και με 9 παικτες. 

Επειδη στη χωρα μας πρεπει να ανηκωμεν σε κομματα, προσκομματα και μεριδια, διευκρινιζω πως δεν με αφορα η διαμαχη του κ. Νικολαϊδη με μια ισχη μειοψηφια 200 ανθρωπων. Τα κριτηρια μου είναι καθαρα και μονο αγωνιστικα και το μονο που με νοιαζει γυρω από το ποδοσφαιρο είναι αφενος να παιζω ( που το κανω ) και ενιοτε να το παρακολουθω ( και με τετοιο θεαμα το ενιοτε θα γινει ακομα πιο ενιοτε ) κρινοντας το ως θεαμα της ομαδας που εχω την ατυχια τελικα να ειμαι φιλος. 

Μπορει οι ελπιδες για το πρωταθλημα μαθηματικα να μη χαθηκαν.
Μπορει και οι αλλοι να είναι πτωματα και να χασουν απροσδοκητα βαθμους αλλα εν προκειμενω υπαρχουν δυο συγκλονιστικες διαφορες. 

Ο ΠΑΟ δεν χανει βαθμους. Τσουκου ετσι, τσουκου αλλιως, τα παιρνει τα τριποντα.
Ο Ολυμπιακος θα παρει τα ντερμπι και όταν αρχισει το πραγμα να στραβωνει, θα συσπειρωθει και ολοι ξερουμε τι ακριβως σημαινει συσπειρωση γαβρου.
Η ΑΕΚ δεν εχει την προσωπικοτητα και το ειδικο βαρος να νικα όταν πρεπει, όταν αγχωνεται και όταν πρεπει να «βγαλει δοντια». 

Δεν εχει τον προπονητη που θα κανει πρωταθλητισμο. Ο προπονητης κυριος Φερερ νομιζει ότι ακομα βρισκεται στις ακαδημιες για αυτό και η ομαδα διαθετει τριαντατοσους παικτες και μοιαζει με το χαμστερακι. 

Πειραματα επι πειραματων και στο τελος Απριλιου πιθανως να βουμε και την ενδεκαδα που μας ταιριαζει. Οι αλλαγες στο 60 δεν με ενοχλησαν αλλα δεν ηταν το θεμα μας. Το θεμα μας στον αγωνα με τη Λαρισα ηταν η δημιουργια ποδοσφαιρου και όχι η εναλλαγη εκτελεστων γιατι πολύ απλα, οι προηγουμενοι δεν πηραν ποτε τη μπαλα σε θεση βολης. 

Υγ. Αληθεια, τελικα ο Σεζαρ θα ηταν τοοοοοοοοοοοοσο αχρηστος σημερα;



7 Λογομαχιες:

nikos είπε...

Γενικά συμφωνώ, με αυτά που γράφεις, φίλε. Μου κάνει όμως εντύπωση, ότι βγάζεις "λάδι" τον Ριβάλντο. Εγώ έχω απογοητευτεί παρα πολύ από τις εμφανίσεις του.Πέρσι αυτός μαζί με τον Καστίγιο δώσανε στον γαύρο το πρωτάθλημα. Φέτος, κυριολεκτικά, δεν βλέπεται ο Ρίμπο. Θα μου πεις είναι τελείως μόνος του. Σύμφωνοι. Αλλά εδώ ρε συ, κερδίζουμε φάουλ έξω απ'την περιοχή και η μπάλα στην καλύτερη καταλήγει πάνω στο τείχος. Πού είναι η προσφορά του στην ΑΕΚ;

Κώστας είπε...

ύποπτε,
δεν πιστεύω να είχες την ψευδαίσθηση ότι θα παίρνατε το πρωτάθλημα...

Alexandros είπε...

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Αν και θεωρώ ανεπίτρεπτο να κάνει κάποιος 3 αλλαγές πριν το 80. Όποιος και αν είναι αυτός και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Για το στήσιμο της ομάδας και την απόδοση των παικτών , τα είπες όλα...

Ανώνυμος είπε...

Αντε και η Πανάθα Πρωτάθλημα!! :-)))

? είπε...

συνυπογράφω

afrodiet είπε...

Ε όχι και πτώματα οι παίχτες του Ολυμπιακού.
Ό,τι είχαμε σε πτώμα σας το δώσαμε.
Ριβάλντο και Καφέ.

Suspect είπε...

γεια σου Νικο, προχθες πιστευω οτι ο Ριμπο ηταν καλος.

Οχι, Κωστα, δεν το πιστευα.
Γαβρο εβλεπα και βλεπω αλλα τα 100 χρονια του ΠΑΟ ειναι ισως σημαντικος παραγοντας....

Αλεξανδρε, καλησπερες!

Για να δουμε seastavros...
Ο γαβρος δεν ειναι απο αυτους που τα παρατανε ετσι αυτα...

γεια σου Νικολα!

Αφρο, ξεχασες και τον Χαρη Παππα...!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια