Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

Στην εποχη του επικοινωνιακου οργασμου, του ιντερνετ, των βιντεοκλησεων, των 3G και της κινητης τηλεφωνιας που οσο παει και θα γινεται κινητο pc, πιστευω ότι ηρθε η ωρα να μπει στο τραπεζι ένα θεμα που μεχρι τωρα εχει περασει στα ψιλα.

Συζητουσα προσφατα με μια φιλη που χωρισε ασχημα και αυτή την περιοδο δεινοπαθει από ενοχλητικες κλησεις από τον πρωην.

Το εψαξε και διαπιστωσε λαβυρινθο.

Οι εταιρειες κινητης τηλεφωνιας σχεδον αδιαφορουν και σε παραπεμπουν στον εισαγγελεα. Να τρεχεις, να υποβαλλεις μηνυση και χαιρω πολύ.

Όπως στο σπτι σου επιλεγεις ποιος θα μπει μεσα, ετσι πρεπει να εχεις και τη δυνατοτητα να επιλεγεις ποιος θα επικοινωνησει μαζι σου.

Όπως στο ιντερνετ υπαρχει η δυνατοτητα να μπλοκαρεις μια mail διευθυνση και να μην ξαναδεχθεις μηνυμα από αυτή, ετσι πρεπει λογω των καιρων να προσαρμοστει και η κινητη τηλεφωνια.

Η εξαρση της κινητης τηλεφωνιας εχει και παρενεργειες.

Οι αριθμοι αλλαζουν χερια, οι βασεις δεδομενων αυξανονται και πληθυνονται, τα σπαμ διαφημιστικα επισης και ένα μεγαλο ποσοστο κλησεων είναι ενοχλητικες.

Εχω δει πολλες φορες σε καρτοτηλεφωνα στους δρομους που ο κάθε πικραμενος γραφει έναν αριθμο κινητου για να εκδικηθει τον/την πρωην.

Προτεινω λοιπον τα εξης 2 απλα πραγματακια που πιστευω ότι θα βοηθησουν πολύ κοσμο.

  1. την επιλογη για κάθε συνδρομητη αν θελει να δεχεται κλησεις από αποκρυψη. Αν επιλεξω πχ το όχι, αμεσως ο καλων να τρωει πορτα.
  2. σε κάθε κληση και μηνυμα να προστιθεται στις επιλογες «απαντηση», «διαγραφη», «αποθηκευση» κλπ και ο «αποκλεισμος»

Είναι απειρως καλυτερο καποιος που παιρνει τηλεφωνα κακοβουλα να αναγκαζεται να αγοραζει καινουριους αριθμους συνεχεια για ικανοποιει το βιτσιο του, παρα αυτος που ενοχλειται να αναγκαζεται ειτε να εχει κλειστο το τηλεφωνο, ή μονιμως στο αθορυβο, ή να αλλαζει αριθμο και να μπαινει στο κοστος ενημερωσης οοοοοοοολων των γνωστων και φιλων ότι «αλλαξα νουμερο, το νέο είναι αυτό».

Είναι δικαιωμα μου να ξερω ποιος με καλει και είναι δικαιωμα μου να απορριπτω αυτόν που δεν θελω να με ενοχλει.



11 Λογομαχιες:

mpoumpoula είπε...

πολύ με άρεσει η ιδέα του αποκλεισμού...είναι εφικτό άραγε?????

MenieK είπε...

πόρτα στους κακοήθεις!!!!

silia είπε...

Κι αν κάποιος που σε χρειάζεται , σου τηλεφωνεί από τηλεφωνικό θάλαμο ; Μου έτυχε (και δεν σήκωνα το τηλεφωνο -απόκρυψη- , γι αυτό ρωτάω .

afrodiet είπε...

Σωστός.
Ειδικά ο αποκλεισμός σίγουρα μπορεί να γίνει.
Εδώ παρακολουθούσαν τα κινητά της κυβέρνησης που υποτίθεται ότι δε μπορούσε να γίνει.
Και να σου πω και κάτι;
Με τον ανταγωνισμό στην κινητή τηλεφωνία, ας σκεφτούν οι εταιρείες και την ανάπτυξη της τεχνολογίας των κινητών, όχι μόνο φτηνές χρεώσεις.
Μπορεί βέβαια να είναι θέμα δικτύων και υποστήριξης των συσκευών που κυκλοφορούν,
αλλά θα ήταν μια πρόκληση γι' αυτούς που διαγκωνίζονται στην αγορά για το ποιος θα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο.

Πολύ ωραία η πρότασή σου.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστή βρίσκω την πρότασή σου αν και δεν νομίζω ότι οι εταιρίες ΘΕΛΟΥΝ να την εφαρμόσουν.
Τζίρος να γίνεται και αν οι κλήσεις είναι κακόβουλες λίγο τους απασχολεί αυτούς.
Η ανευθυνότητά τους πάντως είναι χαρακτηριστική και ένα δείγμα δίνω παρακάτω.
Είχα σε ένα κινητό δύο νούμερα της ΤΙΜ.Μετά ένα χρόνο και ύστερα από αίτηση μου,κατάργησα το ένα νούμερο.
Στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως όταν είχα κλειστή τη συσκευή μου και με καλούσε κάποιος,ενεργοποιούνταν το παλιό μου νούμερο όπου στην άλλη άκρη απαντούσε μια γυναικεία φωνή.
Ας αφήσουμε που είδα κι έπαθα να πείσω τη σύζυγο εξηγώντας της την όλη κατάσταση,σε mail που έστειλα στην εταιρία εκθέτοντάς την περίπτωση,μου απάντησαν ότι μετά από έλεγχο που έκαναν,δεν διαπίστωσαν κάτι και ότι προφανώς εγώ καλούσα λάθος αριθμό!!!
Χρειάστηκε να πάω ο ίδιος σε ένα κατάστημα τις ΤΙΜ όπου μετά από καμιά ώρα κατάφεραν να εντοπίσουν,και να διορθώσουν τελικά,το λάθος.
Όχι,συγνώμη δεν μου ζήτησαν.

CybeRNerO είπε...

Εγώ μια εποχή είχα ζητήσει από το τμήμα εξυπηρέτησης της Ypoklopta-fone αν γίνεται επιλεκτική φραγή αριθμού και μου απάντησαν ότι γίνεται μόνο ολική φραγή εισερχόμενων κλήσεων...
Λες και θέλω να το παίξω μοναχός/ερημίτης/αντικοινωνικός και θα μου χρειαστεί η ολική φραγή εισερχόμενων κλήσεων!!!
Εγώ ένα νούμερο ήθελα να κόβω ρε παίδες.
Άντε μετά να ξεφορτωθείς τις πρώην...
Τελικά έβαλα το Blackballer στο Nokia κινητό μου και έκοβε μόνο του τις κλήσεις που δεν ήθελα (μαζί και τις κλήσεις από απόκρυψη παρακαλώ!)

So_Far είπε...

To έχω περάσει και το ξέρω. Απλά είχα απομονώσει τους αριθμούς διαγράφοντάς τους από τη μνήμη του κινητού με αποτέλεσμα βέβαια όποιο άλλο τηλέφωνο δεν ανήκε στον ενοχλητικό πρώην σύζυγό μου να έχει την ίδια τύχη.
Δυστυχώς δεν δέχονται αποκλεισμούς οι εταιρείες για τους γνωστούς λόγους.
Το μόνο που ελπίζεις είναι να βαρεθεί αυτός που παίρνει. Υπομονή στη φίλη σου θα περάσει κι αυτό .

vasikos metoxos είπε...

Ο αποκλεισμός κόβει τζίρο από τους πάροχους των γραμμών. Συνεπώς δεν θα το κάνουν ποτέ. η εγκατάσταση ενός προγράμματος είναι η καλλίτερη λύση. Θα τρώνε οι "ανεπιθύμητοι" πόρτα και θα τρελαίνονται!

? είπε...

θα συμφωνήσω με τις 2 προτάσεις σου. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές τράπεζες και εισπρακτικές εταιρίες χρησιμοποιούν απόκρυψη για να καλέσουν τους πελάτες τους ή τους υποψήφιους πελάτες τους. Σε αυτή την περίπτωση άραγε τι θα γίνει?

expaganus είπε...

Συμφωνώ με τις προτάσεις, φοβάμαι όμως ότι παίζει αυτό που λέει ο Syneas: οι εταιρείες θέλουν και τις μονάδες των ενοχλητικών.

trv είπε...

Υπαρχουν προγραμματα για symbian και windows mobile κινητα (τα γνωστα smartphones) τα οποια λειτουργουν σαν "μαυρη λιστα".

Απορριπτουν κλησεις/sms αυτοματα απο οποια επαφή ή αριθμό επιλεξει καποιος.

Οποτε αφου δε γινεται σε επιπεδο δικτυου, ας γινει σε επιπεδο συσκευης.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια