Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ - SERBIA part 2

Ο Γκαρι Λινεκερ ειπε καποτε πως το ποδοσφαιρο είναι ένα αθλημα που παιζουν 11 εναντιον 11 και στο τελος κερδιζουν παντα οι Γερμανοι.

Ευθεως αναλογα, το μπασκετ είναι ένα αθλημα 5 εναντιον 5 και στο τελος κερδιζουν παντα οι Ελληνες.

Δεν χανει η ομαδα.

Ετσι απλα

Δεν πα να κανει ο καλυτερος ευρωπαιος παικτης 2/2 αιρμπολ τριποντα, δεν πα να παιζει η ομαδα σαν τον Τριτωνα, δεν πα να τρωει ένα απιθανο τριποντο που 150 φορες να το ξαναδοκιμαζε ο ελληνικου διαβατηριου Μιλαν Γκουροβιτς δεν θα το εβαζε, ότι και να γινει, στο τελος κατι θα βρεθει, ένα κολπο, ένα μαγικο, ο θεος ο ιδιος και θα κερδισουμε.

Τρομερο ματς χωρις το θεαμα των ποντων αλλα με το θεαμα των νευρων.

Η Εθνικη μας ηταν απαραδεκτη.

Οι παικτες σε ατομικο επιπεδο είναι κατωτεροι του αναμενομενου και αμυντικα και επιθετικα.

Αμυντικα δεν ειδα ουτε με τους Εβραιους ουτε με τους Σερβους το πρες σε ολο το γηπεδο που καναμε στο μουντομπασκετ.

Επιθετικα καλωσορισατε το τσιρκο μετρανο που καθενας βγαινει να κανει το νουμερο του. Παιρνει τη μπαλα, τη σκαει 20 φορες, οι αλλοι τον κοιτανε και ψαχνουμε το σουτ στα τελευταια 5 δευτερολεπτα. Η ταχυτητα μας στην επιθεση είναι ευθεως αναλογη με την τελικη του τσινκουετσεντο και το πασιγκ γκεημ χρησιμοποιειται τοσο πολύ οσο η σαντιγι στα μακαρονια.

Όμως η φανελα πια είναι πολύ βαρια.

Χθες ηταν ο Σπανουλης με τον Παπαλουκα στο τελος.

Σημερα ο Ντικουδης.

Ο Παπαδοπουλος, ο χειροτερος ολων ( αληθεια, γιατι μου φαινεται ότι βαρυνε και εχασε και το αξιοπρεπες σουτακι που ειχε από τα 3-4 μετρα; ) εκανε την ταπα στο τελος και μας γλιτωσε από δευτερο και θανατηφορο εγκεφαλικο.

Ο μονος σταθερος είναι ο Ντικουδης και στα 2 παιχνιδια και χαιρομαι γιατι ειχα πει μετα τον τραυματισμο του Φωτση ότι αυτος είναι ο παικτης κλειδι για την ομαδα που μεχρι στιγμης ξεκλειδωνει μια χαρα. Οι αλλοι με καλες και κακες στιγμες αλλα κυριως με επιθετικη φιλοσοφια για τα μαυρα δραγκαλα.

Δεν χρειαζεται μεγαλη αναλυση. Αν η ομαδα παιξει με λιγοτερες τριπλες και περισσοτερες πασες σε λιγοτερο χρονο στην επιθεση, θα παει καλυτερα. Ο σουτερ δεν με ενδιαφερει. Ποτε δεν ειχαμε. Όμως ολοι μπορουν να σουταρουν. Το θεμα είναι ότι δεν μπορεις να ψαξεις σουτ στα 5 δευτερολεπτα. Και αν αυτό το κανεις συνεχεια θα φτασεις να κουραστεις και θα χανεις και τα ελευθερα.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η Εθνικη εχει το 2/2, στο βελιγραδι καπως ετσι παλι ξεκινησε και γυρισε με την κουπα. Την πιστευω την εθνικη μας γιατι δεν χανει.

Στο ιδιο εργο θεατες. Ετσι το 2005 ειχαμε φτασει με κακη αποδοση στους καλους και τοτε Ρωσους και τους κερδισαμε.

Υγ. Σπαραζει η καρδια μου για τις σερβικες διαμαρτυριες για τη διαιτησια. Τεθλιμμενος συμπαραστεκομαι και να θυμησω μονο πως ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΔΑΓΑΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟ.

Υγ2. προσεξα πως μετα το τριποντο ο Γκουροβιτς κατι πηγε να συζητησει στην εξεδρα και κατά τη διαρκεια του αγωνα εβριζε καποιους στα ελληνικα. Εδώ ταιριαζει η ρηση του διασημοτερου Ελληνα οπαδου: ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !



2 Λογομαχιες:

Μάνος είπε...

Και όμως περιμένουμε την Εθνική του Βασιλειάδη, του Βασιλόπουλου και του Κουφού. Έρχεται η ομάδα που θα μας ξανακάνει μπασκετικούς. Άντε γεια λοιπόν... Καλά να είσαι.

Suspect είπε...

Μανο,

ο Βασιλειαδης ειναι χειροτερος απο αυτους που εχουμε.
Ο Βασιλοπουλος ξεκιναει βασικος.
Ο Κουφος εχει ταλεντο αλλα το ανωτερο επιπεδο που εχει παιξει ειναι με το γυμνασιο. Εχει δρομο ακομα.

Γεια σου Μιχαλη, ωραιο site εχεις!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια