Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2005

ΦΡΑΠΕΔΑΟΥΑ...

213 χρόνια αναζήτησης, 937 τόμοι ιστορίας, 39481 συνεντεύξεις, η μεγάλη μας ερεύνα για το must ποτό μας καλοκαίρι και χειμώνα

Ο ΦΡΑΠΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ….

Ο φραπές του Μαλάκα :Πρώτα απ' όλα είναι πάντα πολύ καλά... χτυπημένος (με τα χέρια φυσικά)!Του αρέσει να τον χτυπάει μόνος του και φυσικά και να τον πίνει μόνος του.Βέβαια καμία φορά ξεχνιέται και από το πολύ κούνημα γεμίζει τον τόποαφρούς και καφέ, σταγόνες αλλά πάντα προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενοέχει παραμάσχαλα το diana...

Ο φραπές του Αρχάριου / άσχετου / Πρωτάρη:Διακρίνεται πολύ εύκολα ανάμεσα σε ένα πλήθος φραπεδούμπων, διότι αποτελείται 3/4 από αφρόγαλα και 1/4 από καφέ. Τι να πω για το άτομο αυτό,πιείτε τον παραπάνω καφέ ελαφρά τη καρδία και την αρκεστείτε σε ευγενικά σχόλια του τύπου "...να' σαι καλά, πάνω που θα σου έλεγα ότιβιαζόμουνα..." ενώ την επόμενη φορά "...κάτσε κάτω μη μου κουράζεσαι θακάνω εγώ τον καφέ, άραξε εσύ...". Βέβαια αυτή είναι και γνωστή μέθοδος που χρησιμοποιείται από ένα μεγάλο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού για να μηντους ζητάνε να κάνουν καφέ "...εεεε εγώ θα πάρω ένα χυμό. Δεν έχει; Βαλεμου τότε ένα νεράκι..."

Ο φραπές του Τεμπέλη:Λέγεται αλλιώς και φραπές του κουταλιού. Παίρνουμε νερό, ζάχαρη, καφέ,κουτάλι. Τα ρίχνουμε σε ένα ποτήρι. Ανακατεύουμε για 5 δευτερόλεπτα και...voila! Έτοιμο το παρασκεύασμα προς πόση. Συνοδεύεται πάντα από καλαμάκι 1-2 μέτρων για να μη χρειάζεται ο καημένος να σκύβει αλλά μόνο ναρουφάει.

Ο Μπεκρή φραπές:Πως λέμε Μπεκρή Μεζές (Πολύ άσχετο)! Φτιάχνεται όπως ο irish coffee αλλά στην δικιά μας περίπτωση αντί για ουίσκι βάζουμε... ρετσίνα! Βέβαια μπορείτε να πεταχτείτε σε καμία τελειωμένη ταβέρνα, να πάρετε χύμα κρασί αλλά δεν σας εγγυόμαστε ότι θα έχετε τα ίδια γευστικά αποτελέσματα που θα είχατε με ένα Αγιορείτικο. Δοκιμάστε εσείς και στείλτε μας εντυπώσεις...

Ο φραπές Ματογυάλι / ΑΖΑΧ (Τα κάνει αόρατα)!:Κάθεστε στην καφετέρια, παραγγέλνετε το καφεδάκι σας και περιμένετε...Επιτέλους έρχεται ο πολυπόθητος καφές. Aνάβετε και ένα τσιγαράκι (πάει πολύ το άτιμο, δε συμφωνείτε;) σηκώνετε το ποτήρι και... ω! Θαύμα!!!Μπορείτε και βλέπετε μέσα από το ποτήρι τον κολλητό / η σας που κάθεται στο τραπέζι απέναντι από εσάς!!! Ναι, ναι δεν πρόκειται για τρυκ, ούτε για οφθαλμαπάτη απλώς στην καφετέρια που καθίσατε δουλεύει ο γνωστός απλοχέρης Σκρούτζ που έκανε τον καφέ σας σύμφωνα με την γραμμή που έχει χαράξει το αφεντικό του (...και που 'σαι κούκλε μισή κουταλιά καφέ και πολύ είναι...!). Αυτό είναι που λέμε σε βλέπω στο ποτήρι μου.

 
Ο φραπές του Ανεπιθύμητου:Φτιάχνεται κανονικά απλώς αντί για ζάχαρη βάζουμε αλάτι! Βέβαια αυτό υπάρχει και σε διάφορες παραλλαγές ανάλογα με το πόσο ανεπιθύμητος είναι ο πότης. Μπορείτε αντί για αλάτι να ρίξετε καθαρτικό, ξύδι, να βάλετε νερόαπό την τουαλέτα (χωρίς να έχετε τραβήξει το καζανάκι!) να του δώσετε καλαμάκι με το οποίο καθαρίζατε πιο πριν τα αυτιά σας... Αυτοσχεδιάστε!!!

Ο φραπές του Επ' άπειρον / Μπανιστηρτζίδικος:Τον παραγγέλνουμε στην τύχη χωρίς κάποια ιδιαίτερη προτίμηση και αγναντεύουμε νωχελικά τις αιθέριες υπάρξεις που επιδεικνύουν τα κάλλη τους around (κοινώς νυφοπάζαρο). Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και οι καφέδες ακριβοί, παίρνουμε ένα φραπέ και όταν φτάσει στον αφρό κάνουμε επαναγέμισητου ποτηριού χρησιμοποιώντας το έξτρα νερό που έχουμε στο τραπέζι. Έτσι έχουμε όλο το χρόνο δικό μας να χαζέψουμε τριγύρω... Επίσης, καταφέρνουμε σιγά σιγά να μεταβούμε στην κατηγορία του καφέ ΑΖΑΧ.

Ατάκες φραπεδομαχητών

Μη χτυπιέσαι πήραμε μιξεράκι

Χτύπα, χτύπα αλλά πρόσεχε μη χύσεις

Κοιτά πως τον κουνάει, φραπέ τον έκανε... 

Καλά μιλάμε τέλειος ο καφές. Ποιος είσαι ο γιος του Λουμίδη; 0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια