Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ


Καλά μας είπαν να τις μαζεύουμε, προσωπικά το βρίσκω υπέροχο σπορ, μόνο που ψάχνονται πως θα τις διαχειριστούν.
Η δική μου πρόταση λέει το εξης:

Σε ένα μενού του taxisnet ( ούτε άλλη εταιρεία για να δώσουμε μεροκάματα, ούτε τρίτοι και παρατρεχάμενοι ) να μπορεί κάθε χρήστης σε έναν πίνακα να καταχωρεί το ΑΦΜ, την ημερομηνία, και το ποσό. Καλό θα ηταν να προστεθεί και ο μοναδικός αριθμός της απόδειξης για να μην υπάξει ενας φωστήρας για να βρει ένα ΑΦΜ και να το βομβαρδίζει.

Να υπάρχει άμεσος έλεγχος, ώστε αν πληκτρολογήσει κάποιος λάθος το ΑΦΜ, να μην τον αφήνει το σύστημα να συνεχίσει. Όπως στα λογιστικά προγράμματα.
Ετσι ο καθένας όποτε θέλει, όποτε μπορεί να καταχωρεί τις αποδείξεις και άμεσα η εφορία να κάνει τη σχετική διασταύρωση. Κατόπιν, στο τέλος του χρόνου,  δειγματοληπτικά, να γίνεται έλεγχος στις αποδείξεις τις οποιες πρέπει οι πολίτες να κρατάνε σε αρχείο.

Τα άλλα που άκουσα για κάρτες που θα σκανάρονται πιστεύω ότι εκτος του ότι είναι κουραστικά αλλά και υπάρχει ένα κόστος που σε χαλεπούς καιρούς είναι σκέτη χαζαμάρα να υπάρξει.

Σε ότι αφορά τους ηλικιωμένους που δεν εχουν ιδεα περί ιντερνετ, ας τους βοηθήσουν τα εγγόνια τους ή ας αποτανθούν σε κάποιον λογιστή.
Δεν χρειάζονται ούτε επιπλέον αριθμοί, ούτε μηχανολογικός εξοπλισμός, ουτε κάρτες ούτε σκάνερς. Θα τα κάνουμε πιο δύσκολα και θα τα μπερδέψουμε χωρίς λόγο.

Συμφωνώ με την online καταχώρηση, πόσο διασκεδάζω με τους ελεύθερους επαγγελματίες όταν τους ζητώ απόδειξη – ναι, καλά ήταν τόσα χρόνια που πλήρωνα ως μισθωτός παρέα με τον συνταξιούχο – και επιτέλους καιρός είναι να μοιραστούμε τις φορολογικές μας υποχρεώσεις.



2 Λογομαχιες:

Δέσποινα είπε...

Η πρότασή σου είναι εξαιρετική αλλά αυτονόητη και ως γνωστόν το αυτονόητο είναι το τελευταίο που θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή σ'αυτή τη χώρα.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ:))))
ΜΙΑ ΧΑΡΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΩΣΤΑ.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια