Τρίτη 4 Μαΐου 2010

IRON MAN 2

«ελα ύποπτε, πήρα άδεια από τη γυναίκα μου σήμερα, πάμε να δούμε το iron man 2; Αυτή δεν θέλει να ερθει, ε, δεν παμε παρεα μια και είσαι σινεφίλ;»

Χαλάς χατήρια στον φίλο σου;

Δε χαλάς!


Απλως προσπαθείς να παρηγορηθείς.


Δεν πειράζει, παω για παρέα, μπορεί να δούμε ένα καλό εφε, να διασκεδάσουμε.

Μάπα.

Μάπα.

Μάπα.

Από τις χειρότερες τανίες που εχω δει και δεν τη συνιστώ ούτε σε ισοβίτη.

Περίμενα περισσότερη δράση. Το θέμα της ταινίας είναι τέτοιο που πραγματικά μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Ο σκηνοθέτης προτίμησε τη φιγούρα χάρη στον ερμηνεία του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και μας άφησε με τη δίψα στα χείλη. Αν αρχίσεις να μετρας τις αναληθοφάνειες, θέλεις μια εγκυκλοπαίδεια. Κάντο λίγο πιο πιστευτό ρε αδερφέ! Τόσο χάρτινο πια;

Ένα από τα στοιχεία που με ενοχλεί αφόρητα, είναι η αμερικανική προπαγάνδα.

Σωστά κατάλαβες πως ο κακός, αυτός που απειλεί την ανθρωπότητα είναι Ρώσος.

Για να το καλύψουμε, βάλαμε και καλή Ρωσίδα πράκτορα αλλά με τα άριστα αγγλικά της περνάει στο ντούκου.


Η πιο καλή προπαγάνδα είναι σε δεύτερο συγκεκαλυμμένο επίπεδο. Ο καλός είναι πάνω από τους νόμους, από το κράτος και κρατάει την παγκόσμια ειρήνη στα χέρια του. Ότι του καπνίσει υπερ του καλού. Ο κακός είναι ο Ρώσος που συνομωτεί με τη σκοτεινή πλευρά. Ο καλός πάλι θα κάνει ότι του καπνίσει για την παγκόσμια πάνω από όλα ειρήνη. Σου θυμίζει κάτι;

Επίσης σημασία δεν εχουν οι νόμοι και το δίκαιο αλλα μια μυστική οργάνωση που κρατάει τα νήματα, πάντα υπερ του καλού και του δικαίου και «αναγκάζει» τον iron man να πάρει μέρος στην τελική αναμέτρηση. Για το καλό μας. Ολων μας. Που το κατέχουν οι λίγοι.  Αυτή την καλή οργάνωση στην ταινία τη λένε ασπίδα αλλά μήπως ας πουμε στην πραγματικότητα τη λένε CIA;


Η παρουσία της Σκάρλετ Γιόχανσον είναι για κλάμματα. Περιφέρει χωρις να πολυμιλάει το χυμώδες σώμα της, μας δείχνει και το σουτιέν της, χωρις ιδιαίτερο σκοπό, απλώς με μια σκηνή κατασκευασμένη για αυτήν. Ξαπλώνει 15 άνδρες με χο τσι μιν κόλπα και με τον τρόπο που το κάνει, γελάς μέχρι δακρύων. Κρίμα το «χαμένοι στη μετάφραση» αλλά κατανοητό. Είναι πολλά τα λεφτά Αρη. Η ταινία φτάνει σε ένα σημείο που γίνεται υποτίθεται η τελευταία και συγκλονιστική μάχη η οποια τελειώνει τόσο άδοξα, τόσο ηλιθιωδώς, που είναι ολοφάνερο πως ο σκηνοθέτης είχε ξεχάσει τον θερμοσίφωνα ανοιχτό και την έκλεισε όπως όπως.


Εξαιρετικός ο Ρουρκ, λίγο υστερική η Πάλτροου, λίγες – πολύ λίγες οι καλές στιγμές δράσης και αρκετό δηλητηριώδες χιούμορ που δεν σώζει όμως ούτε καν τα προσχήματα.

Αν θέλεις να χάσεις τον χρόνο σου, είναι ενας καλός τρόπος να πας να δεις το iron man και να πετάξεις 9 ευρώ.

Με άριστα το δέκα: 2. ένα για τον Μικι  Ρουρκ και ένα για τον Ρομπερ Ντάουνι Τζούνιορ.



2 Λογομαχιες:

BUTTERFLY είπε...

Και μην ξεχασεις την "ευλογια του να εισαι αμερικανος πολιτης" και την σημαια που κυματιζει παντα διακριτικα στο φοντο! Οχι δεν εχω δει την ταινια, απλα η ατακα ειναι στανταρ, το ιδιο και το φοντο!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Άκουσα καλά σχόλια για το έργο, αν δε θέλεις να δεις κάτι καλό, αλλά κάτι εφετζίδικο. Ωστόσο, προσωπικά ούτε η πρώτη ταινία δε με συγκίνησε. Σε αντίθεση με το Hulk ή τα X-men που τα βρήκα πιο κοντά στα γνωστά κόμικς.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια