Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

Η ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΥ ΜΑΚΗ


Είδα τη ζούγκλα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου χθες το βράδι γιατί οι πολιτικοί σε αυτές τις συγκυρίες είναι απολαυστικοί.

Εν προκειμένω, αυτούς που είχε χθες ήταν και εξοργιστικοί. Είναι από τις στιγμές που απελπίζεσαι και εκνευρίζεσαι ακόμα περισσότερο.
Ο Αποστολίδης  του ΠΑΣΟΚ έφυγε στα μισά της εκπομπής. Πέταξε κάτι ξύλινες κορώνες και αποχώρησε.

Ο άλλος της Νεας Δημοκρατίας, ο Κωσταντόπουλος, μέγιστος υφυπουργός υγείας επί Καραμανλή, αφού μας παρέδωσε ένα αξιοζήλευτο σύστημα υγείας έπαιξε χθες το βράδι με τα νεύρα μας.

Όταν τον ρώτησαν πως αισθάνεται που είναι εκτός πολιτικής, ο Θερβάντες συνάντησε τον Γκαίτε και μας είπε πως νοιώθει ελεύθερος και πως αναπνέει ελεύθερα. Μπράβο.
Τότε γιατί ρε γίγαντα δεν παραιτήθηκες από τα αξιώματα και τους θώκους;
Τότε γιατί ρε ηγέτη ξαναέβαλες υποψηφιότητα; Μήπως αναπνέεις ελεύθερα γιατί οι ψηφοφόροι σου σε μαύρισαν;

Αν ήθελες να είσαι ελεύθερος θα μπορούσες να είχες φύγει και να μην διεκδικούσες την ψήφο του κόσμου. Για βλάκες μας περνάς;
Όταν το κοινό του έλεγε για τις χλιδές των πολιτικών, έδωσε μια καταπληκτική απάντηση: Στα lifestyle κανάλια και περιοδικά και στην πολυτελή ζωη βλέπετε πολιτικούς; Λες και πρέπει να λέμε ευχαριστώ που ο πολιτικός δεν συμπεριφέρεται σαν την Πάρις Χιλτον και τον Τζορτζ Κλουνι ή πρέπει να κοιμόμαστε που δεν δείχνουν όλες τις βίλες τους και να ροχαλίζουμε που δεν εχει γίνει μια, μια για δείγμα σοβαρή έρευνα για τις περιουσίες τους. .

Το κακό με τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είναι οτι στα πάνελ υπάρχουν και αρκετοί γελοίοι που δεν εχουν συστηθεί με τον σεβασμό και δεν αφήνουν κανέναν να μιλήσει.

Το καλό είναι ότι μαθαίνουμε και μερικές βρωμιές όπως το κονδύλι για την ένωση τέως βουλευτών που τρώει Δημόσιο χρήμα για να κάνουν ημερίδες. Συναντήσεις που και καλά θα μας πουν φοβερά πράγματα για το πολιτικό σύστημα και καταλήγουν σε λουκούλεια γεύματα για να θυμούνται τις παλιές, καλές και ενδοξες εποχές τις εξουσίας τους. Επικοινώνησε μάλιστα με την εκπομπή ο γενικός γραμματέας της βουλής και είπε πως για αυτή την Ένωση τα λεφτά δεν είναι 1,5 εκατομμύριο ευρώ αλλά φέτος 70 χιλιαρικα και πέρυσι 120. Οπα ρε αρχηγέ! Δεν κατάλαβα, λίγα είναι; 200 χιλιαρικα σε δυο χρόνια είναι το
μέσο ετήσιο εισοδημα 13 ανθρώπων!!!

Το θλιβερό στις εκπομπές του Μάκη είναι το κοινό.
Ο ένας έβριζε σαν ξερόλας της θύρας 7 – 13 – 4 - 21 δεν θα τα χαλάσουμε στον αριθμό, η άλλη κλαιγοταν για τα stage (αλήθεια πως προσελαβαν καρντια μου, αξιοκρατικά; ) ο άλλος περήφανος αγρότης, σκουλαρικαουα που φαινόταν περισσότερο άνθρωπος της νύχτας παρά του αγροτικού μόχθου, και ένας άλλος που χρωσταγε στην εφορία αν κατάλαβα καλά.  

Το μόνο που με εκπλησσει είναι πως όλοι μας αισθανόμαστε αιφνιδιασμένοι λες και δεν το περιμέναμε ότι η συμπεριφορά μας ατομικά και θεσμικά δεν θα μας οδηγούσε στη χρεωκοπία.



3 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου