Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΩ

Γιατί δεν θέλω να συμπορευτώ με ανθέλληνες που θα χαρούν πολύ να καταστραφεί η χώρα μας μια και σε πρώτη ευκαιρία τους αρέσει να καίνε και να καταστρέφουν το μαγαζί και το αυτοκίνητο κάθε συνανθρώπου μου. Τώρα εξελίχθηκαν. Εκαιγαν αντικείμενα, καίνε ανθρώπους. Μάλιστα, ρίχνουν και πέτρες στους πυροσβέστες που τρέχουν να σώσουν τον κόσμο.


Γιατί δεν με εκφράζει η καπηλεία της κοινωνικής διαμαρτυρίας από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, τους ΑΝΤΑΡΣΥΑ,  τους ΠΑΜΕ ( να φύγετε ) και ολους αυτούς με τα καδρόνια και τις κόκκινες σημαίες.


Γιατί εργάζομαι. Αυτοί είναι άεργοι. Αντιμετωπίζω προβλήματα της καθημερινότητας. Αυτοί καταστρέφουν και σκοτώνουν για να δώσουν νόημα στη ζωη τους.


Γιατί είμαι υπερ του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αυτοί το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενισχύουν αυτούς που λένε είτε από μέσα τους είτε φωναχτά «α, ρε ενας Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται..»

Γιατί αυτή τη στιγμή, ολοι πρέπει να προσπαθήσουμε, ο καθένας απο τη θέση του, να βοηθήσει. Δεν βοηθάνε ουτε τα μπάχαλα, ούτε οι καταστροφές.


Γιατί δεν θέλω να συντάσσομαι και να συμπορεύομαι ούτε με δολοφόνους, ούτε με Νέρωνες, ούτε με Οστρογότθους.

Γιατί δεν μου αρέσει ο φασισμός. Δικαίωμα μου να απεργήσω, δικαίωμα μου να μη θέλω ή να μη μπορώ να απεργήσω. Πρέπει να με κάψεις;


Γιατί δεν βρίσκω νόημα στη διαμαρτυρία μετά καταστροφής.

Γιατί δείχνουμε ότι δεν έχουμε καταλάβει που βρισκόμαστε και πιστεύουμε ότι με μερικούς τσαμπουκάδες θα κερδίσουμε 18ο και 19ο μισθό με 50% αύξηση αποδοχών


Γιατί δεν θέλω να ξαναγίνουμε οι γέλωτες της Ευρώπης και να λένε με το γνωστό φλεγματικό τρόπο ότι οι Ελληνες δεν άξιζαν τη βοήθεια, δεν μπορούν να επιβιώσουν και ότι είναι αδιόρθωτοι. Βεβαίως και στους τουρίστες τι μηνύματα περνάνε; Γιατί να παω για διακοπές στην Ελλάδα που καίγεται; Ας παω λίγο πιο πέρα στην Τουρκία ας πούμε…


Γιατί φοβάμαι. Εν προκειμένω οχι τους ξένους, όχι τους μετανάστες, όχι τη Μέρκελ αλλά τους ανθέλληνες με ελληνικές ταυτότητες.

Θα μου πεις ότι έγινε μεγαλειώδης πορεία και ότι κρίμα που αμαυρώθηκε και ότι με αυτόν τον τρόπο αποπροσανατολίζεται ο κόσμος από τα σκληρά μέτρα.

Δεν με νοιάζει.

Από τη στιγμή κατά την οποία δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους ταγούς κάθε πορείας, στην περιφρούρηση της και τις περισσότερες φορές στους σκοπούς της, δεν πρόκειται να συμμετέχω.


Ναι, ξερω.

Ότι λέμε και στα γήπεδα.

«Δεν φταίει ο ογκος του κόσμου για μερικούς ανεγκέφαλους, ας τους πιάσει η αστυνομία, δεν μπορεί να την πληρώσουν οι λίγοι για τους πολλούς» και λοιπά χαζοχαρούμενα.

Εφόσον στις μαζικές διαμαρτυρίες γίνονται εγκλήματα, δολοφονούνται άνθρωποι, καίγονται περιουσίες δημόσιες και  ιδιωτικές…


…start the revolution WITHOUT ME.


Από τη μια η Παπαρήγα λέει ότι είναι φουσκωτοί και χρυσαυγίτες.

Από την άλλη οι άλλοι λένε ότι αυτά τα καλύπτει η Αριστερά.

Δεν έχω κάμερες, δεν ημουν παρών, δεν ξέρω.

Αυτό που ξέρω είναι ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι εχουν τη δυνατότητα να φτιάχουν και να κουβαλάνε μολότοβ και να τις πετάνε σε πορείες. Δεν είναι «κοινοί θνητοί».

Αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε αυτό. Όταν πετάς μια, δύο, πεντακόσιες, χίλιες μολότοβ, κάποια θα βρει και ανθρώπους….


Να ρωτήσω και κάτι. Αν υποτεθεί ότι τα βίντεο από τις κάμερες δείξουν τους ανθρώπους που έκαναν τις ρίψεις αλλά λόγω κουκούλας δεν εξακριβωθεί η ταυτότητα τους, τελικά κακώς αποποινικοποιήθηκε η κουκούλα;


Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Αν αύριο ο καταστηματάρχης εχει στον πάγκο κρυμμένο ένα καλάσνικοβ και όταν αρχίσουν να εισβάλλουν οι Βησιγότθοι να τον κάψουν και να κλέψουν, αν καθαρίσει μερικούς, θα φταίει; Ή θα πρέπει να μείνει μέσα να καεί και να πει ευχαριστώ – από την άλλη ζωή;


Υγ. Οποιος είναι μάγκας, επαναστάτης και Τσε Γκεβαρόπουλος, ας πάει να κάψει τη Βουλή, τις βίλες και τα πολιτικά γραφεία.

Όχι εγκύους…7 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου