Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ


Παραξενεύτηκε ενας φίλος προχθές όταν πήρα μαζί μου και την απόδειξη καθώς φεύγαμε από το σκοτεινό μπαράκι..
-         Μπα; Τις μαζεύεις;
Βεβαίως!

Ως μισθωτός που είμαι, ότι παίρνω είναι καταγεγραμμένο μέχρι και το τελευταίο σεντ. Γιατί να πληρώσω την εξυγίανση των δημοσιονομικών προβλημάτων της Ελλάδας μαζί με τους συνταξιούχους;
Να το μοιραστούμε!

Δεν ψάχνω τόσο πολύ το αφορολόγητο αλλά δεν είναι δυνατόν η μισή Ελλάδα και βάλε να αποκρύπτει εισοδήματα και όλα τα βάρη να τα επωμίζεται η άλλη μισή.
Πρέπει κάποια στιγμή να βάλουν ταμειακές μηχανές ολοι.

Γιατί να μην έχει ο οδηγός ταξί;
Γιατί να μην έχει ο έμπορος στη λαϊκή;
Γιατί να μην εχει ο βενζινάς;
Γιατί να μην εχουν όλα τα …ψυχαγωγικά κέντρα;

Πήγα σε ένα live τις προάλλες με έναν φίλο. Στα πρώτα ποτά μας έφερε η καλλίπυγος σερβιτόρα την απόδειξη. Στα δεύτερα μάλλον τους έχει τελειώσει το χαρτί. Εστω και ετσι, από την πλήρη ασυδοσία που υπήρχε μέχρι σήμερα κάτι είναι και αυτό.

Πριν από ένα μήνα αγόρασα μια καινούρια ψηφιακή μηχανή.
Ο πώλητης ηταν έτοιμος: Με ή ανευ; Με ρώτησε. Εχει γίνει πια αυτή η ερώτηση λες και μιλάμε για το γάλα στον καφέ.

«Πόσο με και πόσο άνευ;» απάντησα περίεργος.
Η διαφορά ηταν μόλις 10 ευρώ.
Οπότε ζήτησα απόδειξη.

Το μόνο ερωτηματικό που έχω είναι το πώς θα γίνει η διαχείριση των αποδείξεων. Καλά τις μαζεύουμε. Αλλά αν μετά ο καθένας κατέχει από 1000 και πλεον αποδείξεις τι θα γίνει; Θα τις καταχωρήσουν όλες οι δημόσιοι υπάλληλοι ή θα μας δώσουν ένα box στο taxisnet να τις καταχωρήσουμε εμεις;

Η σκέψη και μόνο πως θα εχω να κάνω τέτοια γραφειοκρατία την τελευταία στγμή, με σκοτώνει…



7 Λογομαχιες:

karkinos7 είπε...

Προσφάτως έκανα καβγά σε νυχτερινό κέντρο (μουσική σκηνή)για μειωμένη απόδειξη,και μετά καταγγελία για το αίσχος τους σε όλο το μαγαζί.Και πλην αυτού η συμπεριφορά τους ήταν απαράδεκτη για πελάτες.
Όλοι μηδενός εξαιρουμένου θα πρέπει να κόβουν απόδειξη ταμειακής μηχανής.
Την Καλησπέρα μου!

Leviathan είπε...

gia mena prepei na kovoun apodeixi oloi ma oloi...ego diladi pou pada ekova sto magazi mou eimai to koroido??? eleos diladi...sauti ti xora kapoioi itan autoi pou ekanan ti megali zoi sti plati ton ipoloipon...kalo weekend!

Ἀχιλλεῦς είπε...

Για να δούμε, στο τέλος θα ισχυουν όλες οι αποδείξεις!!!!!!!////.......!!!!!;;;

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΕΣ;
ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

KitsosMitsos είπε...

Με βάση τα νεότερα, θα καταθέτουμε το άθροισμα (ως ποσό) στην εφορία. Και αν μας καλέσουν για έλεγχο, καταθέτουμε και τα αποδεικτικά.

Debby είπε...

Εχω την εντύπωση ότι το μέτρο δεν θα περπατήσει. Τουλάχιστον όχι στο μέτρο που θα έκανε την διαφορά μέχρι τώρα.
Οσον αφορά τα νυχτερινά κέντρα λειτουργούν και τώρα όπως και πριν. Με το που ανοίγει το κατάστημα κόβουν αποδείξεις μέχρι να φτάσουν τον αριθμό των πελατών που είναι μέσα στο κατάστημα. Σε πιθανή έφοδο ΣΔΟΕ θέλουν απλά να υπάρχουν τόσα ποτά "χτυπημένα" όσα και ο αριθμός των ατόμων. Απλά έτυχε και πήρες απόδειξη.
Η μεγάλη φοροδιαφυγή γίνετε στην παροχή υπηρεσίας. Για ζήτησε από γιατρό από τον οποίο κρέμεται η υγεία σου απόδειξη, δες τα μούτρα του και άμα είσαι ξαναζήτα. Αν είσαι τυχερός θα πάρεις απόδειξη. Γιατί μπορεί να πάρεις μόνο την φοβερή απάντηση ότι δεν μπορεί να σου κόψει εκείνη την στιγμή γιατί έχει το μπλοκάκι του ο λογιστής του και αν θες να ξαναπεράσεις άλλη μέρα να την πάρεις! Καλό ε???
Και όχι μόνο στην καθαρή παροχή υπηρεσίας. Για πήγαινε να βάλεις π.χ. τέντα στο μπαλκόνι σου. Σου λέει με η χωρίς ΦΠΑ? Τι απαντάς όταν ξέρεις ότι αυτά που θα πληρώσεις για ΦΠΑ (15%) σε καμιά περίπτωση δεν θα τα πάρεις πίσω ατόφια (10%) ακόμα και στην φοβερή περίπτωση που έχεις να παίρνεις πίσω φόρο που σου έχουν παρακρατήσει?

AATON είπε...

Ζούμε στην εποχή των πυραυλοκίνητων, οδηγώντας κάρα.
Αυτό αξκριβώς μου βγαίνει βλέποντας τους οπισθοδρομικότατους και πανηλίθιους τρόπους που φορτώνουν τον Έλληνα, χρόνια τώρα οι ανικανότατοι υπουργοί οικονομικών κάθε κυβέρνησης (ο Θεός να τις κάνει..τέλος πάντων).

Περιμένουν στη γωνία να με δούν τι αμάξι οδηγάω, τι σπίτι θα χτίσω, ή τι διαμέρισμα θα αγοράσω, αν έχω πισίνα η αν ζω αξιοπρεπώς, να με φορολογήσουν, που σημαίνει να με φτωχαίνουν, ώστε να ζω ΑΝαξιοπρεπώς.
Έλεος.. έλεος..
Με ταμειακές θα σώσουν την Ελλάδα; αυτές ήταν η αιτία της χρεοκωπίας μας; Μα είναι τόσο πια ηλίθιοι; η περνάνε εμάς για παντελώς βλάκες;
Γιατί, δεν μπορεί, σίγουρα ένας απο τους δύο χάνει λάδια.. η εμείς, η αυτοί εκεί πάνω.
Καλά θα κάνουμε να το ψάξουμε λιγάκι.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια