Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ


Βγάλτε λέει το φάρμακο για τον καρκίνο και μην το κρατάτε κρυμμένο στα συρτάρια. Οι αφελείς, άλλο που δεν θέλουν, να αρπάξουν τα φυσεκλίκια.

Σαφώς και στις φαρμακευτικές εταιρείες υπάρχει ενας πόλεμος συμφερόντων. Είναι πολλά τα λεφτά Αρη… Από την άλλη όμως μη φτάνουμε και στο σημείο της ισοπέδωσης γιατί γινόμαστε φαιδροί. Το γεγονός ότι το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε κατά πολύ σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες δεν συμβαίνει ούτε γιατί διατρεφόμαστε σωστά, ούτε γιατί είμαστε φιτ και τρέχουμε καθημερινά στο γυμναστήριο, ούτε φυσικά γιατί οι πόλεις είναι πλημμυρισμένες στα δάση, τα ποτάμια και τα λέλουδα.

Είναι από τα φάρμακα που ω της κακοτυχίας για τους συνωμοσιολόγους, τα εχουν βγάλει αυτές οι διαβολικές φαρμακευτικές εταιρείες! Εκτος και αν πιστεύει κανείς ότι οι έρευνες για τα φάρμακα χρηματοδοτούνται από τα κράτη.

Ο καρκίνος είναι η μεγαλύτερη ιατρική πρόκληση ολων των εποχών.
Η ανθρωπότητα πρέπει να αντιμετωπίσει μια ασθένεια στην οποια ο ιδιος ο οργανισμός στρέφεται κατά του εαυτού του. Δεν εχουμε να κάνουμε με έναν «εξωτερικό εχθρό», ένα μικρόβιο, αλλά με το «καλα κύτταρα vs κακών κυττάρων»  στο ίδιο σώμα! Για αυτό και οι χημειοθεραπείες κάποια στιγμή σταματούν και έρχεται το μοιραίο. Γιατί η δράση τους εξαφανίζει τα κακά κύτταρα αλλά και τα υγιη…

Επίσης, είναι τόσες πολλές οι μορφές του καρκίνου και ανάλογα με τον οργανισμό και το στάδιο της ασθένειας, που ένα φάρμακο δια πάσαν καρκινικήν νόσον δεν μπορεί να υπάρξει!

Σημειωτέον, πως οποιος καταφέρει και βρει τη θεραπεία του καρκίνου, αφενός θα βγάλει διαγαλαξιακα κέρδη και θα περάσει στην ιστορία με χρυσαδαμάντινα γράμματα. Στον πλουτο και στο κέρδος κανείς δεν λέει οχι...

Τα κράτη θα γλιτώσουν από τρομακτικά κόστη υγείας για νοσηλεία και επεμβάσεις και θα εχουν εν ζωή νέους ανθρώπους που θα συνεισφέρουν στην παραγωγική διαδικασία και …στην εφορία!

Μην τσιμπάς από αυτές τις θεωρίες. Η ανθρωπότητα βήμα βήμα κάνει προόδους σε αυτή την κατεύθυνση. Παλιότερα μια που τον ανακάλυπτες και μια που πήγαινες στον συμβολαιογράφο για τη διαθήκη σου ενώ τώρα πολλές μορφές αντιμετωπίζονται.

Βλέπω και στο facebοok κάτι αφελή γκρουπ με πολλά μέλη που παρασύρονται από εύκολα συνθήματα χωρίς ιχνος κριτικής σκέψης.

Να ξέρεις πάντως, πως δεν υπάρχει φαρμακευτική εταιρεία που να εχει στο συρτάρι καινούριο φάρμακο και να μην το κυκλοφορήσει στην αγορά. Ο σκοπός είναι τα έσοδα που θα καλύψουν το κόστος της έρευνας ( και οι μεγάλες πολυεθνικές εχουν τεράστια έξοδα στην έρευνα ) και θα γεμίσουν τα ταμεία τους με κέρδη.

Θυμάμαι αντίστοιχες θεωρίες κάποτε όταν ηταν στο αρχικό στάδιο τα CD.

Ελα μωρέ τώρα έλεγαν οι ξυπνιτζήδες, σιγα μην αφήσουν οι εταιρείες τις τεράστιες ποσότητες σε κασέτες και κασετόφωνα για να βγάλουν κάτι καινούριο. Αυτά που έχουν, τι θα κάνουν, θα τα φάνε;

Κι όμως, είμαστε πια για τα καλά στην ψηφιακή εποχή….5 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου