Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2005

ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ...?

Αν ο πληθυσμος της γης ηταν 100 ατομα όλα και ολα, θα μπορουσαμε να δουμε την πραγματικοτητα, τη δικη μας, ευκολοτερα με τις αληθινες της διαστασεις.

Αν λοιπον σε ολη τη γη ειμαστε 100 ανθρωποι με τις αναλογιες που υπαρχουν σημερα τοτε:

57 θα ηταν ασιατες 

21 θα ηταν ευρωπαιοι

14 θα ηταν από τη βορεια και τη νοτια αμερικη 

μονο 8 θα ηταν αφρικανοι

52 θα ηταν γυναικες

48 θα ηταν ανδρες

30 θα ηταν λευκοι

70 δεν θα ηταν χριστιανοι

30 θα ηταν χριστιανοι 

11 θα ηταν ομοφυλοφιλοι

6 ατομα θα ηταν από τις ΗΠΑ

6 ατομα θα ειχαν το 59% ολου του πλουτου της γης

οι 80 θα ζουσαν σε απαραδεκτες συνθηκες

οι 70 δεν θα γνωριζαν γραφη και αναγνωση

οι 50 θα υπεφεραν από αποβιταμινωση

ενας θα πεθαινε 

μια γυναικα θα ηταν εγκυος

ενας μονο θα ηταν αποφοιτος ανωτερης σχολης 

και ενας μονο θα ειχε ηλεκτρονικο υπολογιστη

Αν παρατηρησουμε γενικα τι παιζεται ας συνειδητοποιησουμε τα εξης: αν ζεις σε ανεκτες συνθηκες εχεις το καθημερινο σου φαγητο και γνωριζεις αναγνωση και γραφη τοτε ανηκεις σε ένα εκλεκτο τμημα του πληθυσμου της γης. Αν εχεις ένα ηλεκτρονικο υπολογιστη τοτε προσδιοριζεσαι στην ελιτ των ανθρωπων.

Αν ξυπνας το πρωι και εισαι υγιης τοτε εισαι πιο τυχερος από το 1 εκατομμυριο ανθρωπων που θα πεθανουν αυτή τη βδομαδα. Αν δεν εχεις την τραυματικη εμπειρια των πολεμων, της φυλακισης, των βασανιστηριων ή του λοιμου τοτε εισαι σε καλυτερη κατασταση από 500 εκατομμυρια ανθρωπους.

Αν μπορεις να πηγαινεις στην εκκλησια σου ελευθερα χωρις τον κινδυνο της κακοποιησης ή της συλληψης τοτε εισαι τυχερος αφου περισσοτερα από 3 δισεκατομμυρια ανθρωπων δεν μπορουν να εκπληρωσουν τις θρησκευτικες τους υποχεωσεις.

Αν εχεις τροφιμα στο ψυγειο σου, ρουχα κι ένα σπιτι, τοτε εισαι πλουσιοτερος από το 75% των ανθρωπων. Αν εχεις χρηματα στην τραπεζα ή στο πορτοφολι σου και μερικα ψιλα καπου στο σπιτι τοτε ανηκεις στο 8% του πληθυσμου της γης… αν οι γονεις σου είναι ζωντανοι και παντρεμενοι τοτε εισαι ενας πολύ σπανιος ανθρωπος…

Αν κρατας το κεφαλι σου ψηλα και αντιμετωπιζεις τη ζωη με ένα χαμογελο, ενδιαφερεσαι για τον συνανθρωπο σου, μπορεις να του κρατας το χερι του, να τον αγκαλιαζεις, να τον αγγιζεις τοτε εισαι ευλογημενος ανθρωπος….



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια