Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2005

ΓΡΙΦΟΙ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΕ ΠΑΡΕΑ...

Αληθινή ιστορία: Ένα φιλικό μου ζευγάρι αποφάσισε κάποτε να κάνει μια πεζοπορία σε ένα δάσος. Ξεκίνησαν κι οι δυο πολύ πρωί από την αρχή του δάσους όπου είχαν κατασκηνώσει και περάσει το προηγούμενο βράδυ.

Αφού είχαν περπατήσει γύρω στη μισή ώρα η κοπέλα διαπίστωσε ότι είχε ξεχάσει το παγούρι τους στο μέρος που είχαν κατασκήνωσει. Επειδή το μέρος δεν είχε πολλές πηγές θα ήταν δύσκολο να διασχίσουν το δάσος χωρίς το παγούρι. Θα τους έκοβε η δίψα τις 4-5 ώρες της πεζοπορίας.

Αποφάσισαν λοιπόν να γυρίσει πίσω η κοπέλα, να πάρει το παγούρι και ξαναπροχωρήσει μέχρι το εκείνο το σημείο όπου ο άντρας της θα την περίμενε. Δεν βιάζονταν και η μια ώρα καθυστέρηση δεν θα ήταν και μεγάλο πρόβλημα. Επιπλέον, ο άντρας είπε ότι θα έβρισκε μια ευκαιρία να ξεκουραστεί λίγο, γιατί το προηγούμενο βράδυ δεν είχε κοιμηθεί καλά..

Η κοπέλα ξεκίνησε λοιπόν, και ο άντρας την έπεσε στη σκιά ενός δέντρου. Αποκοιμήθηκε και είδε στον ύπνο του ότι τους επιτέθηκαν ληστές, τους λήστεψαν και τους τραυμάτισαν σοβαρά. Ήταν τόσο ζωντανό το όνειρό του, που από το φόβο του ο καημένος έπαθε ανακοπή και πέθανε επί τόπου.
Η κοπέλα γύρισε και τον βρήκε τέζα... Ώσπου να έρθει για βοήθεια πέρασαν αρκετές ώρες. Ήταν μια τρομερή εμπειρία για την καημένη την κοπέλα. Την ιστορία μου τη διηγήθηκε η ίδια λίγες μέρες αργότερα.

ΛΥΣΗ 

Αυτή η ιστορία έχει κάτι που δε στέκει καθόλου, κάτι που αν το σκεφτεί κανείς καταλαβαίνει αμέσως ότι η ιστορία είναι πλαστή. Βρείτε το λάθος. (Το ότι π.χ. ο άντρας είχε φυσική κατάσταση για να κάνει 4-5 ώρες πεζοπορία, αλλά η καρδιά του δεν άντεξε σε μια συγκίνηση είναι λίγο περίεργο και ίσως κάπως απίθανο, δεν είναι όμως αδύνατο.

Το ότι (2ο π.χ.:) το δάσος δεν είχε πολλές πηγές/ρυάκια είναι κι αυτό κάπως περίεργο αλλά όχι αδύνατο. Το λάθος που ψάχνουμε είναι κάτι που είναι ΤΕΛΕΙΩΣ αδύνατο να έχει συμβεί.) Το παράδοξο είναι το ότι ξέρει η γυναίκα το όνειρο του άντρα παρόλο που τον βρήκε νεκρό.



Μέσα σε ένα κλειστό δωμάτιο βρίσκεται μια λάμπα ενώ έξω από αυτό βρίσκονται 4 διακόπτες. Μόνο ένας από τους διακόπτες είναι συνδεδεμένος με την λάμπα και μπορεί να την ανάβει και να την σβήνει. Εσείς είστε έξω από το δωμάτιο και η λάμπα είναι αρχικά σβηστή.

Μπορείτε να ανοιγοκλείσετε όποιους διακόπτες θέλετε όσες φορές θέλετε ενώ το ζητούμενο είναι, όταν μπείτε στην συνέχεια στο δωμάτιο και εξετάζοντας την κατάσταση της λάμπας να πείτε με βεβαιότητα το ποιος διακόπτης είναι συνδεδεμένος με την λάμπα.

Η λύση έχει ως εξής: 

Αριθμούμε τους διακόπτες ως 1, 2, 3 και 4. 
Ανοίγουμε τους διακόπτες 1 και 2 μαζί και περιμένουμε αρκετή ώρα. 
Στη συνέχεια, κλείνουμε το διακόπτη 2 και ανοίγουμε το διακόπτη 3 και μπαίνουμε κατευθείαν ατο δωμάτιο. αν η λάμπα είναι αναμμένη και ζεστή είναι ο διακόπτης 1 αν η λάμπα είναι σβηστή και ζεστή είναι ο διακόπτης 2 αν η λάμπα είναι αναμμένη και κρύα είναι ο διακόπτης 3 αν η λάμπα είναι σβηστή και κρύα είναι ο διακόπτης 4

O grifos: Oloi 3eroume oti o mikroteros mhnas einai o Fevrouarios (xronika profanws). Poios omws einai o megalyteros (xronika profanws)?
H apanthsh: Einai o Oktwvrios, epeidh thn teleftaia Kyriakh tou mhna, ta 3hmerwmata, ta rologia mas pane mia wra pisw, opote h mera exei -xronika- 25 wres.

"Oi megalyteroi" mhnes einai aftoi pou exoun 31 meres: Ianouarios, Martios, Maios, Ioulios, Avgoustos, Oktwvrios, Dekemvrios. Efoson o Oktwvrios exei mia wra parapanw apo tous allous, synepagetai oti einai o "megalyteros apo tous megalyterous" mhnes.


 = = =
Αφου σου αρέσει αυτό το πόνημα, να κάνω μια σύντομη διακοπή να σου πω τα εξης:

α) Στο τελος υπαρχουν μερικες διαφημισεις της γκουγκλ. Αν  θελεις πλιζ,  κανε ένα κλικ ώστε να βοηθησεις στην υπαρξη και συντηρηση του παροντος μπλογκ

β) Μπορεις να με ακουσεις στη ραδιοΦΟΝΙΚΗ μου εκπομπη,
Κάθε Κυριακή 21:00 – 23:00 στον LAFAMIGLIA Radio - https://www.lafamiglia.com.gr/

γ) Αν εχεις....θα με βρεις:
Facebook : https://www.facebook.com/Suspect
Twitter : https://twitter.com/suspectblog
Instagram : https://www.instagram.com/suspectblog
Youtube : http://www.youtube.com/user/Suspectblog 

Skype: suspect.suspect

 Ευχαριστω πολύ, μπορείς να συνεχίσεις την ανάγνωση!
= =


Τρία ζευγάρια βρίσκονται στην όχθη ενός ποταμού και θέλουν να περάσουν απέναντι. Δε διαθέτουν όμως παρα μια μικρή βάρκα που μπορεί να πάρει μόνο δύο άτομα τη φορά. Επιπλέον, οι σύζυγοι είναι πολύ ζηλιάρηδες Πως πρέπει να γίνει το πέρασμα ώστε η κάθε γυναίκα να μη βρεθεί στην ίδια όχθη με έναν ή και τους δύο άλλους άντρες παρά μόνο παρουσία του συζύγου της. Και ξαναλέω ότι το αν θα είναι μόνες με τον ξένο άντρα ή όχι δεν έχει σημασία. Σημασία έχει αν θα είναι ο δικός τους άντρας εκεί.

ΛΥΣΗ 
Κατά πρώτον περνούν οι δυο από τις γυναίκες, επιστρέφει η μία και ξαναγυρίζει με την τρίτη. Τότε επιστρέφει μια γυναίκα και παραμένει με τον άνδρα της, ενώ με τη βάρκα περνούν οι άλλοι δυο σύζυγοι. Ένα ζευγάρι επιστρέφει στην αρχική όχθη, η γυναίκα παραμένει σ' αυτή μαζί με την άλλη γυναίκα, ενώ οι δυο σύζυγοί τους περνούν στην απέναντι όχθη. Η μόνη γυναίκα που βρίσκεται σ' αυτή την όχθη θα έρθει διαδοχικά να μεταφέρει τις άλλες δυο.

Ένας βαρκάρης πρέπει να μεταφέρει στην απέναντι όχθη ενός ποταμού μια κατσίκα, δύο λύκους, ένα λάχανο και ένα σκύλο. Η βάρκα του χωράει μόνο δύο αντικείμενα τη φορά εκτός από αυτόν. Πως θα τα καταφέρει;
Προσοχή: Οι λύκοι τσακώνονται με το σκύλο και τρώνε την κατσίκα, ο σκύλος τσακώνεται με την κατσίκα ενώ η κατσίκα τρώει το λάχανο. Όταν ο βαρκάρης είναι παρών βέβαια, αποτρέπει τους τσακωμούς και τα ... γεύματα.
Επομένως, οι παραπάνω συνδυασμοί ζώων και αντικειμένων δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν παρά μόνο παρουσία του βαρκαρη.

Μία από τις λύσεις είναι η εξής: Ο βαρκάρης μεταφέρει απέναντι πρώτα την κατσίκα και το σκύλο. Επιστρέφει με την κατσίκα. Μεταφέρει απέναντι την κατσίκα και το λάχανο. Επιστρέφει με την κατσίκα, την αφήνει μόνη στην όχθη και περνάει απέναντι με τους δυο λύκους. Επιστρέφει με το σκύλο και τέλος περνάει απέναντι το σκύλοκαι την κατσίκα.

Άλλη (παρόμοια): Ο βαρκάρης περνάει απέναντι με την κατσίκα και το σκύλο. Επιστρέφει μετο σκύλο. Τον αφήνει και περνάει απέναντι τους δυο λύκους. Επιστρέφει μετην κατσίκα. Περνάει απέναντι με το σκύλο και το λάχανο. Επιστρέφει μετο σκύλο. Τέλος περνάει απέναντι το σκύλο και την κατσίκα. Άλλη (Εδώ έχουμε την κατσίκα συνεχώς μέσα στη βάρκα. Μπράβο στον B X που ήταν ο μόνος που τη σκέφτηκε.):

Ο βαρκάρης περνάει απέναντι με την κατσίκα και το σκύλο. Επιστρέφει με την κατσίκα. Παίρνει και το σκύλο και τον περνάει απέναντι. Επιστρέφει με την κατσίκα, παίρνει και το λάχανο, το περνάει απέναντι και επιστρέφει, πάντα με την κατσίκα στη βάρκα. Παίρνει και τον ένα λύκο, τον πηγαίνει απέναντι, επιστρέφει με την κατσίκα και το σκύλο.

Αφήνει τον σκύλο και παίρνει τον δεύτερο λύκο τον οποίο και περνάει απέναντι μαζί με την κατσίκα. Επιστρέφει με την κατσίκα και παίρνει τον σκύλο, τον οποίον περνάει απέναντι μαζί με την κατσίκα.

Ένας μπακάλης αγόρασε ένα αντικείμενο 7 Εuros,το πούλησε 8,το αγόρασε ξανά 9 και τέλος το πούλησε 10.Πόσα κέρδισε????? 2 euro

While sitting at your desk, make CLOCKWISE circles with your RIGHT FOOT. While doing this, draw the number "6" in the air, with your RIGHT HAND. Your foot will change direction.

Αναζητούμε συμμετρικά ονόματα. Εκείνα δηλαδή που γράφονται το ίδιο και από το τέλος προς την αρχή. Παράδειγμα: Αννα Προφανώς δεν μας ενδιαφέρουν οι τόνοι. Επίσης, τα ονόματα μπορεί να είναι υποκοριστικά, σε καθαρεύουσα ή δημοτική, ακόμα και ξένα, αρκεί να υπάρχουν πραγματικά.

Επειδή δεν υπάρχουν και πολλά τέτοια ονόματα, θα γίνουν δεκτά και όσα _διαβάζονται_ το ίδιο από το τέλος στην αρχή. Κάνουμε δηλαδή μιαμικρή παραχώρηση για τα ομόηχα φωνήεντα (ή δίφθογγους).

Παράδειγμα: Σώτος. Περιοριζόμαστε σε ανθρώπινα ονόματα και όχι επίθετα.τα ονόματα αυτά λέγονται καρκινικά.Έχουμε και λέμε: Συμμετρικά ονόματα κατά τη γραφή:

Ήβη, Σάββας,Σήφης, Αννα.

Πως μπορεί ένας ποδοσφαιριστής στον ίδιο αγώνα να σημειώσει τρία (3) συνεχόμενα γκόλ, χωρίς να ακουμπήσει στο μεταξύ την μπάλλα άλλος παίκτης (συμπαίκτης ή αντίπαλος). 
1. Βάζει αυτογκόλ...
2. Η ομάδα του κάνει σέντρα και αυτός σουτάρει απ'ευθείας και βάζει γκολ...
3. Ο διαιτητής σφυρίζει αμέσως ημίχρονο
4. Με την έναρξη του β ημ/νου, η ομάδα του έχει τη σέντρα και αυτός σουτάρει απ'ευθείας και βάζει γκολ...

Scenario: Einai o Kapsis exw apo ti megalh perioxh ths AEK me katoxh ths mpalas sta podia tou. Vlepontas na erxete enas antipalos, tin sikwnei ti mpala kai me kefalia girnaei ti mpala sto Mixailidi (i Xiwth). Ti prepei na kanei o diethths? (AN prepei na kanei kati)

ΛΥΣΗ 

tetoia "texnasmata" den epitrepontai sto podosfairo!An kata th gnwmh tou diaithth kapoios paixths xrhsimopoihsei tetoio tryk me skopo na epwfelh8ei, o paixths katastrathgei ton kanonismo, krinetai enoxos antia8lhtikhs symperiforas kai parathreitai me kitrinh karta kai xorhgeitai emmeso eley8ero laktisma yper ths antipalhs omadas, pou ekteleitai apo to shmeio pou egine h paravash!tryk 8ewreitai otan kapoios paixths me pro8esh shkwnei thn mpala me to podi tou kai thn epistrefei ston termatofylaka me to kefali!(Εγκύκλιος F.I.F.A. 488/24-7-92- ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Ο.Δ.Π.Ε. 2212/5-9-92)

Είστε με το αυτοκίνητο σας βόλτα.Και ξαφνικά αντιλαμβάνεστε ότι έχετε μείνει με 3 ρόδες μιας και από την μια ρόδα ξεβιδώθηκαν τα μπουλόνια που την κρατούσαν και έφυγε.

Καταφέρνετε να σώσετε την ρόδα,αλλά πως να την ξαναβάλετε στην θέση τις;Είστε 10 χιλιόμετρα τουλάχιστον από το σπίτι σας,και είναι Κυριακή...Τι κάνετε για να σωθεί η κατάσταση;

3 ροδες Χ 4 μπουλονια =4 ροδες Χ 3 μπουλονια

Σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας βρίσκονται 100 κρατούμενοι. Μια μέρα τους μαζεύει ο διευθυντής και τους λέει: Θα σας αφήσω όλους να φύγετε από την φυλακή υπό έναν όρο

Θα γράψω τα ονόματα όλων σας σε 100 χαρτάκια και θα τα βάλω σε μια κληρωτίδα. Κάθε μέρα θα τραβάω και ένα χαρτάκι και αυτός που θα τυχαίνει θα μπαίνει για μια μέρα στην απομόνωση. Όταν έρθει ένας από σας και μου πει ότι ΣΙΓΟΥΡΑ έχετε περάσει και οι 100 τουλάχιστον μία φορά απο την απομόνωση, τότε είστε ελεύθεροι.

Αν κάνετε λάθος, κανείς σας δεν θα βγει από τη φυλακή όσο ζει. Έχετε μισή ώρα να συνεδριάσετε και να αποφασίσετε αν δέχεστε την πρόταση μου ή όχι.
Σημείωση: Στην απομόνωση υπάρχει μόνο μια λάμπα και ένας διακόπτης. Οι κρατούμενοι αφού συνεδρίασαν δέχτηκαν την πρότασή του και κατάφεραν αρκετό καιρό αργότερα να βγούνε έξω. Ποιό ήταν το σχέδιο τους ώστε να είναι σίγουροι ότι πέρασαν όλοι απο την απομόνωση;

Εννοείται ότι απο τη στιγμή που δέχτηκαν να μπουν στο "παιχνίδι" δεν επιτρεπόταν να μιλήσουν μεταξύ τους ή να βρεθούν στο ίδιο κελί κλπ κλπ.
Η απάντηση είναι η εξής: Οι κρατούμενοι στο μισάωρο που είχαν στην διάθεσή τους, όρισαν έναν αρχηγό. Επίσης, συμφώνησαν ότι την πρώτη φορά που θα έμπαιναν στην απομόνωση και θα έβρισκαν την λάμπα σβηστή, θα την άναβαν. Δουλειά του αρχηγού και μόνο αυτός μπορούσε να το κάνει, ήταν να σβήνει την λάμπα. Έτσι, όταν μετρούσε ο αρχηγός 99 σβησίματα θα ήταν ελεύθεροι να φύγουν.

(σημείωση: θα την άναβαν την πρώτη φορά που θα έμπαιναν κ θα την έβρισκαν σβηστή, όχι την πρώτη φορά που θα έμπαιναν γενικώς)



1 Λογομαχιες:

γιωργος είπε...

Η πρωτη ιστορια ηταν ωραια..σταθηκα στο ποτε της ειπε την ιστορια αλλα οχι πως γνωριζει το ονειρο!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια