Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ



Τους έβλεπα να πηγαίνουν συνοδεία ο ένας πίσω από τον άλλον, με τα βραχιόλια περασμένα και σκέφτηκα πως χάθηκε μια πραγματικά καλή ομάδα μπάσκετ. Κακώς στείλαμε τον Σπανούλη, τον Ζήση, τον Μπουρούση και τον Τρινκέρι στο Ευρωμπάσκετ. Για αυτό και πατώσαμε. Η ομάδα ήταν έτοιμη και δεν το κατάλαβε κανείς. 

Play maker: Νίκος Μιχαλολιάκος. Εγκεφαλικός, φωνακλάς ( το απαιτεί η θέση ), εξαιρετικός στην επιθετική άμυνα, υπέροχος στο να αλλάζει το ρυθμό από έντονη επιθετικότητα σε down tempo, τούμπαλιν και τανάπαλιν. Ο Πάρκερ θα του ζητούσε αυτόγραφο. 

Shooting guard: Ηλίας Κασιδιάρης. Ο σταρ. Ο σκόρερ. Το δολοφονικό σουτ, ο διεισδυτικός παίκτης που σκοτώνει κάθε αντίπαλο στο διάβα του και στο τέλος του χαρίζει το χαμόγελο της colgate. Ο killer scorer κάτι σαν τον χαρακτήρα που έγραψε στο βιβλίο του. Αν έπαιζε, ο ίδιος ο Νίκος Γκάλης θα τον έχριζε ως τον διάδοχο του. 

3άρι: Νίκος Μίχος. Ο χαμάλης πολυτελείας, αθόρυβος και ουσιαστικός. Εκπληκτικός αμυντικός αλλά όπου χρειάζεται βοηθάει και στην επίθεση. 

Power forward: Ηλίας Παναγιώταρος. Ο Έλληνας Τσαρλς Μπάρκλεϊ. Πραγματικός δυναμίτης στη ρακέτα, πυρηνικό επιθετικό όπλο και δίστασε ποτέ να τα βάλει με πιο αθλητικούς αντιπάλους από αυτόν και να τους νικήσει κατά κράτος. Άμυνα, επίθεση, ριμπάουντ, τάπες, τσαμπουκάδες, τα κάνει όλα και ξεσηκώνει τα πλήθη. Ακόμα και ο Τίμ Ντάνκαν τα βρήκε σκούρα μαζί του, τα αμερικανά φώναξαν τον Τσακ Νόρις. Έκτοτε αγνοείται η τύχη του πάλαι πότε texas ranger

Center: Γιάννης Λαγός. Δεν σκοράρει πολύ αλλά είναι ο καλύτερος για τη βρώμικη δουλειά και διαπρέπει στη συλλογή των ριμπάουντ. Ο Dennis Rodman, κορυφαίος ριμπάουντερ στην ιστορία του ΝΒΑ,  δήλωσε πως του θυμίζει τον εαυτό του με ένα ευφυολόγημα: «Αν εμένα αποκαλούσατε «σκουλήκι» τότε ο Έλληνας είναι σίγουρα η σκουληκομάνα»

Η Αλεπού των πάγκων: Ο Χρήστος Παππάς είναι αναμφισβήτητα ο κόουτς που θα βγάλει από τους παίκτες του το 250% των δυνατοτήτων τους. Ξέρει πως θα φερθεί στον καθέναν. Θα χτυπήσει φιλικά στην πλάτη τον Μιχαλολιάκο, θα τραβήξει σφαλιάρα στον Κασιδιάρη και απλώς θα αγγίξει μιλώντας χαμηλόφωνα στον Λαγό. Μέγας αρχιτέκτονας και η τελευταία του εποποιία είναι η μυστηριώδης εξαφάνιση του που αυτή του Τζόν Αυλακιώτη μοιάζει με νηπιαγωγείου. 

Με αυτή την ομάδα, δεν θέλαμε πάγκο κυρίες και κύριοι. Αήττητοι θα είμασταν και σε κάθε αγώνα θα ρίχναμε 20 πόντους διαφορά στα κεφάλια των αντιπάλων μας. Εξαίρεση ο αγώνας με την Τουρκία που η διαφορά θα πήγαινε στους 40 για προφανείς λόγους, ενώ με τους αδερφούς Ρώσους τιμητικά στο καλάθι. 

Πέραν των αθλητικών, σημειώνω πως το κράτος λειτουργεί. Ευτυχώς και επιτέλους. 

Δεν έχω κανένα πρόβλημα αν μπουζουριαστούν το καλόπαιδο με το τατου zeig heil γιατί του άρεσε λέει η γραμματοσειρά, ο τύπος με τη σβάστικα στο μπράτσο, αυτός που είπε οτι ο Χίτλερ ήταν μεγάλος ηγέτης και θα τον κρίνει η ιστορία, αυτός που ανέφερε την χούντα ως εναλλακτικό και πατριωτικό καθεστώς και σήκωσε πανό για την 21η Απριλίου και ο συγγραφέας ποιημάτων - δοξολογιών του Εωσφόρου.

 Έχω πρόβλημα όμως αν παράλληλα δεν γίνουν και μερικές άλλες κινήσεις: Όπως, έλεγχος για πρώτη φορά στην ιστορία στα οικονομικά του ΚΚΕ, απόδοση ευθυνών για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ, το σκάφος του Καμμένου και τις διαδρομές των συνιστωσών και λοιπών δυνάμεων. 

Βλέπω πως ξαφνικά όλοι είδαν το φώς και ομιλούν για τη νίκη της δημοκρατίας αλλά είμαι πολύ περίεργος να δω αν το κράτος θα επιδείξει την ίδια αποφασιστικότητα στην επόμενη περίπτωση της κόκκινης βίας. 

Έχω πρόβλημα αν ο νόμος δεν έχει γενική εφαρμογή σε όλες τις κατευθύνσεις. 

Πάντως σημειώνω πως για πρώτη φορά στην ιστορία, βρέθηκε ένας πρωθυπουργός που τα έβαλε με συνδικαλιστές, που μπήκε σε βίλες - άβατα και πέρασε βραχιόλια στη ΧΑ παρά το ότι είναι τρίτο κόμμα. 

Τα ‘χασαν μέχρι και οι Συριζαιοι, που πέραν του κλασικού κλισέ «αργήσατε», αιφνιδιασμένοι ζητούν εκλογές γιατί δεν έχουν τίποτα άλλο να πουν.

Αναμονή γιατί θα πρέπει να δούμε πως ακριβώς θα στοιχειοθετηθεί το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης γιατί σε αυτά τα θέματα αν δεν είσαι καλά προετοιμασμένος, είναι πάρα πολύ εύκολο να γυρίσουν μπούμεραγκ. 

Καλό το τηλεοπτικό σόου αλλά οι επιπτώσεις της σημερινής επιχείρησης παραμένουν άγνωστες........



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια