Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ – ΟΤΑΝ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΙΧΟ



ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !

Μετά τον αγώνα με την Φινλανδία, δεν έγραψα τίποτα γιατί περίμενα την αντίδραση της ομάδας. Περίμενα να δω αν στις φλέβες μας έχει απομείνει αίμα ή έγινε χυμός μούσμουλο.

Δεν πανηγυρίζω γιατί ο αγώνας με τη Σλοβενία είναι πιο δύσκολος από τον αποψινό. Εντος έδρας και στο παρελθόν να έχουμε χαρίσει μερικούς αξέχαστους εφιάλτες, στους Σλοβένους οι οποίοι διψούν για εκδίκηση.

Καιρός ήταν να σοβαρευτούμε σε μερικά σημαντικά σημεία:

Να αφήσουμε κατά μέρος το διαρκές rotation τύπου παίζουν ας παίξουν όλοι για τη χαρά του αθλήματος, να έχουν όλοι διψήφιο αριθμό αριθμό πόντων και λεπτών συμμετοχής και όσα πάνε και όσα έρθουν. Μιλάμε για ευρωμπάσκετ και όχι για ένα all star game.

Έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να παίζουμε με το πιστόλι στον κρόταφο για να υιοθετήσουμε το αμερικανικό ρηθέν: «the tough get going»

Καιρός ήταν να παίξουμε θυσιαστική και επιθετική άμυνα. Να βουτάμε στο παρκέ για χαμένες μπαλιές.

Καιρός ήταν να βάλουμε τις κρίσιμες βολές.

Καιρός ήταν να παίξει ο Μαυροκεφαλίδης μόνο 5’ – έπαθε θλάση και ο Μπουρούσης δεύτερος σε λεπτά συμμετοχής – 24 έναντι του πρώτου Σπανούλη που έπαιξε 36.

Καιρός ήταν να κάνουμε και μερικά σκληρά φάουλ και να ανταποδίδουμε στο trash talking των Ισπανών.

Καιρός ήταν να κάνουμε σε ομαδικό επίπεδο τόσο λίγα λάθη και μάλιστα όταν μιλάμε για έμπειρους και ψημένους παίκτες που κάνουν πρωταθλητισμό και έχουν κερδίσει πάνω από 100 ( οου γιες ) τίτλους στην καριέρα τους.

Μοναδική παραφωνία ο Φώτσης που ήταν κάπως αποστασιοποιημένος από τους πανηγυρισμούς των υπολοίπων και θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο εναθρρύνοντας τους άλλους.

Δεν τρέφω αυταπάτες. Οι Ισπανοί κατέβηκαν σε αυτή τη Διοργάνωση χωρίς Παου Γκασόλ, Ναβάρο, Ιμπάκα και σαφώς είναι καλύτεροι από εμάς. Έστω και έτσι, έπρεπε να φωνάξουμε ως ομάδα ένα γαμώτο.  Ότι υπάρχουμε.

Είμαι πάντως πολύ περίεργος να δω αν θα μπορέσει η Εθνική μας να κάνει δεύτερο συνεχόμενο τόσο υψηλής έντασης και αποτελεσματικότητας αγώνα.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια